Malzemeler
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 6 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
- 2 tatlı kaşığı dolusu kuru nane
- 2 tatlı kaşığı tuz (damak zevkine göre ayarlanabilir)
- 11 su bardağı su
Nasıl Yapılır?
- Tencereye yağı alıp, fazla kızdırmadan eritelim.
- Ardından unu ilave edip 1-2 dakika kokusu çıkana kadar kavuralım.
- Sonra salçaları ve baharatları ekleyip 1-2 dakika kadar daha kavurmaya devam edelim. (fotoğraftaki gibi)
- En son tencereyi ocaktan alıp suyu ve tuzu ilave edip içinde topak kalmamasına dikkat ederek sürekli bir tel çırpıcıyla çırpalım ve ocağa tekrar oturtalım.
- Tuzunu ilave edip kaynatalım. Kaynadıktan sonra 5 dakika daha ocakta tutup ocağı kapatalım. Mis gibi kokan çorbamız servise hazırdır👌
Not: Su ayarını kendiniz yapın çünkü kaynadıkça kalınlaşma yapabiliyor kıvamı ne çok sulu ne de çok kalın olmalı 👍ekstradan su takviyesi yapabilirsiniz. Kullandığım bardak 200 ml’lik su bardağı.
Afiyet olsun ☺