Malzemeler
- 2 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2,5 çay bardağı un
- 1 çay bardağı süt
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- yarım su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Nasıl Yapılır?
- Muhallebili kek tarifinin keki için karıştırma kabına yumurta ve şekeri alarak köpük köpük olana kadar çırpalım.
- Sıvı yağ ve sütü ilave ederek tekrar çırpalım.
- Kakao, vanilya, kabartma tozu ve unu ekleyerek son kez güzelce çırpalım.
- Tart kalıbımızı tereyağı ile yağlayalım. Hazır olan kek hamurumuzu kalıba boşaltalım. Benim bu tarifte kullandığım kalıp 27 cm çapında.
- Hava kabarcıklarının çıkması için kekimizi bir kaç kez tezgaha vuralım. Ardından 180°C fırında yaklaşık 15 dakika pişirelim.
- Pişen kekimizi fırından alalım ve soğumaya bırakalım.
- Kekin üstüne dökeceğimiz muhallebisi için uygun bir tencereye şeker, un, nişasta ve sütü alalım. Tüm malzemeyi pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpalım.
- Ardından tencereyi ocağa alalım ve kısık ateşte muhallebimiz koyulaşıp kıvam alana kadar karıştırarak pişirelim.
- Kaynamaya başlayan muhallebimizi ocaktan alalım, içerisine tereyağı ve vanilyayı ekleyerek tereyağı eriyene kadar karıştıralım.
- Muhallebinin üzerinin kabuk tutmaması için ara ara karıştırarak soğumaya bırakalım.
- Soğuyan kekimizi servis tabağına ters çevirerek kalıptan çıkartalım.
- Muhallebimizde soğuduktan sonra kekimizin ortasına boşaltalım ve eşit bir şekilde yayalım.
- Arından vaktiniz varsa 1 gece yoksa en az 3-4 saat kadar buzdolabında dinlenmeye bırakalım.
- Sürenin sonunda muhallebili kekimizi dolaptan alalım, dilediğimiz şekilde süsleyerek servis edelim. Afiyet olsun!
Muhallebisi için;