25 Ağustos 2022 Perşembe

Muhallebili Kek Tarifi

 

Malzemeler

  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2,5 çay bardağı un
  • 1 çay bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Muhallebisi için;

    • 2 su bardağı süt
    • 2 yemek kaşığı un
    • 1 yemek kaşığı nişasta
    • yarım su bardağı şeker
    • 1 paket vanilya
    • 1 yemek kaşığı tereyağı

      Nasıl Yapılır?

    • Muhallebili kek tarifinin keki için karıştırma kabına yumurta ve şekeri alarak köpük köpük olana kadar çırpalım.
    • Sıvı yağ ve sütü ilave ederek tekrar çırpalım.
    • Kakao, vanilya, kabartma tozu ve unu ekleyerek son kez güzelce çırpalım.
    • Tart kalıbımızı tereyağı ile yağlayalım. Hazır olan kek hamurumuzu kalıba boşaltalım. Benim bu tarifte kullandığım kalıp 27 cm çapında.
    • Hava kabarcıklarının çıkması için kekimizi bir kaç kez tezgaha vuralım. Ardından 180°C fırında yaklaşık 15 dakika pişirelim.
    • Pişen kekimizi fırından alalım ve soğumaya bırakalım.
    • Kekin üstüne dökeceğimiz muhallebisi için uygun bir tencereye şeker, un, nişasta ve sütü alalım. Tüm malzemeyi pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpalım.
    • Ardından tencereyi ocağa alalım ve kısık ateşte muhallebimiz koyulaşıp kıvam alana kadar karıştırarak pişirelim.
    • Kaynamaya başlayan muhallebimizi ocaktan alalım, içerisine tereyağı ve vanilyayı ekleyerek tereyağı eriyene kadar karıştıralım.
    • Muhallebinin üzerinin kabuk tutmaması için ara ara karıştırarak soğumaya bırakalım.
    • Soğuyan kekimizi servis tabağına ters çevirerek kalıptan çıkartalım.
    • Muhallebimizde soğuduktan sonra kekimizin ortasına boşaltalım ve eşit bir şekilde yayalım.
    • Arından vaktiniz varsa 1 gece yoksa en az 3-4 saat kadar buzdolabında dinlenmeye bırakalım.
    • Sürenin sonunda muhallebili kekimizi dolaptan alalım, dilediğimiz şekilde süsleyerek servis edelim. Afiyet olsun!

Ev Yapımı Döner Tarifi

 

Malzemeler

  • 200 gram dana antrikot
  • 1 iri soğan (Mixerde güzelcene çekin)
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 6 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı çekilmiş tane karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz (Silme)

    Nasıl Yapılır?

  • Dana antrikotu kasabınızdan ince ince dilimleyerek hazırlamasını rica edin.
  • Tüm malzemeleri geniş bir kapta harmanladıktan sonra et dilimlerini bu karışıma bulayın.
  • Mutfak tezgahı üzerine streç filmi serin, etler üst üste gelecek şekilde yerleştirin ve sıkıca kapatın. İki yanından sıkıca kapatın ve rulo şeklinde sarın.
  • En az 3-4 saat buzdolabında beklettikten sonra ardından buzluğa kaldırın. Güzelce donduktan sonra kullanacağınız zaman bir süre oda sıcaklığında bekletin ve keskin bir bıçak yardımıyla ince ince dilimleyin.
  • Tavanın içerisine tereyağı kızdırıp dilimlediğiniz döneri ters yüz ederek kısa süre, yüksek ateşte pişirin. 💖Afiyet olsun 

Banana Bread (Muzlu Ekmek) Tarifi

 

Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 bardak un
  • 3 olgunlaşmış muz
  • 1 tatlı kaşığı kabartama tozu
  • Çikolata parçaları
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı

    Nasıl Yapılır?

  • 3 olgunlaşmış muzları ezip, püre haline getirdikten sonra 2 adet yumurtayı içine katarak karıştırılır. 2-3 kaşık zeytinyağı ve süt eklenerek tekrar karıştırılır.
  • 1 bardak un ve 1 tatlı kaşığı kabartma tozu eklenerek işleme devam edilir.
  • Dilerseniz çikolata parçalarını içine ya da üst kısmına dökebilirsiniz.
  • Az yağladığınız bir kaba karışımı dökerek önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında ortalama 30-40 dk arasında pişirip, servis edebilirsiniz. Deneyenler için şimdiden afiyet olsun.

24 Ağustos 2022 Çarşamba

Salçalı Un Çorbası Tarifi

 

Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 6 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • 2 tatlı kaşığı dolusu kuru nane
  • 2 tatlı kaşığı tuz (damak zevkine göre ayarlanabilir)
  • 11 su bardağı su

    Nasıl Yapılır?

  • Tencereye yağı alıp, fazla kızdırmadan eritelim.
  • Ardından unu ilave edip 1-2 dakika kokusu çıkana kadar kavuralım.
  • Sonra salçaları ve baharatları ekleyip 1-2 dakika kadar daha kavurmaya devam edelim. (fotoğraftaki gibi)
  • En son tencereyi ocaktan alıp suyu ve tuzu ilave edip içinde topak kalmamasına dikkat ederek sürekli bir tel çırpıcıyla çırpalım ve ocağa tekrar oturtalım.
  • Tuzunu ilave edip kaynatalım. Kaynadıktan sonra 5 dakika daha ocakta tutup ocağı kapatalım. Mis gibi kokan çorbamız servise hazırdır👌
  • Not: Su ayarını kendiniz yapın çünkü kaynadıkça kalınlaşma yapabiliyor kıvamı ne çok sulu ne de çok kalın olmalı 👍ekstradan su takviyesi yapabilirsiniz. Kullandığım bardak 200 ml’lik su bardağı.

    Afiyet olsun ☺

Havuç Tarator Tarifi

 

Malzemeler

  • 5-6 adet iri havuç ( rendelenmiş)
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı sebze tozu
  • Yarım çay kaşığı karabiber

Sosu için;

  • 250 gram süzme yoğurt
  • 2 yemek kaşığı mayonez
  • 1 diş sarımsak rendelenmiş
  • 1 avuç kadar ceviz
  • 1 tatlı kaşığından az tuz
  • Üzerine için;

    • 1 yemek kaşığı tereyağ
    • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
    • 1 tatlı kaşığından az kırmızı toz biber
    • Ceviz

      Nasıl Yapılır?

    • Öncelikle soyup rendelenmiş havuçları sıvı yağ eklediğiniz tavanın içerisinde yumuşayıncaya kadar kavurun.
    • Karabiber ve sebze tozu ekleyip karıştırın soğuması için bir kenara alın.
    • Sosu için gerekli bütün malzemeleri güzelce karıştırın soğumuş olan havuçlara ekleyip güzelce harmanlayın.
    • Üzerine için tereyağ ve sıvı yağı hafif kızdırıp toz biber ve kırılmış cevizleri ekleyip karıştırın.
    • Servis tabağına almış olduğunuz havuçların üzerine gezdirip istediğiniz şekilde süsleyip servis edebilirsiniz afiyet olsun 

Fırında Soslu Sebzeli Tavuk Tarifi

 

Malzemeler

  • 1 adet bütün (köy tavuğu kullandım siz isteğiniz çeşit tavuk kullanabilirsiniz ,baget,pirzola,parçalanmış,bütün tavuk)
  • 4 adet rendelenmiş domates
  • 4.5 adet yeşil biber
  • 1 adet kırmızı biber
  • 2-3 adet patates
  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet soğan veya arpacık soğan
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı tuz

Sosu için;

  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağ veya sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 çay bardağı su
  • 1 çay kaşığı köri, karabiber, kırmızı biber
  • 3 diş sarımsak

    Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle tavukları marine edelim.
  • Sarımsağı rendeleyim.
  • Sıvı yağ, yoğurt ,salça,su ve baharatları ilave edelim çırpalım.
  • Tavukları içine ilave edelim harmanlayalım yarım saat dolapta dinlendirelim.
  • Sebzeleri hazırlayalım.
  • Domatesleri rendeleyelim.
  • Soğanları doğrayalım, biberleri uzun ince doğrayalım, patatesleri elma dilimi doğrayalım.
  • Uygun bir fırın tepsine domatesleri ve sebzeleri alalım.
  • Üzerine tavukları dizelim bir çay bardağın su gezdirilerim bir çay kaşığı kekik serpiştirip yağlı kağıdı ıslatıp tavukların üzerine kapatalım.
  • 190 derece fırında pişmeye bırakalım. Afiyetle.

Özel Sosuyla Kremalı Kapya Biber Soslu Spagetti Tarifi

 




Malzemeler

  • 200 gr spagetti
  • 3 diş sarımsak
  • Zeytinyağ
  • 3 yemek kaşığı kapya biber sosu
  • Yarım paket süt kreması
  • 1 kepçe makarnanın suyu
  • 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri veya mozarella
  • Tuz
  • Kekik
  • Pul biber
  • Toz biber

    Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak makarnayı pişirin.
  • Sosu için; tavaya zeytinyağını alın.
  • Sarımsakları rendeleyin. Kapya biber sosunu ekleyip karıştırın.
  • Baharatları ekleyip, karıştırın.
  • Süt kremasını ve makarnanın suyundan ekleyip karıştırmaya devam edin. Kaşar peynirini ekleyip karıştırın.
  • Son olarak haşlanıp, süzülen makarnayı ilave edin ve karıştırın.
  • Makarnayı ocaktan alıp, servis edebilirsiniz. Sıcak sıcak servis edin. Afiyet olsun


Şehzade Kebabı Tarifi

 

Malzemeler

  • 3 adet patlıcan
  • 2 adet kapya biber
  • 4 adet yeşil biber
  • 2 adet soğan
  • 4 diş kadar sarımsak
  • 1 adet domates
  • Yarım kg kuşbaşı et
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 su bardağı et suyu
  • Tuz
  • Kimyon
  • Kırmızı toz biber
  • Karabiber
  • 2 yemek kaşığı tereyağ

Patlıcanları kızartmak için;

  • Sıvı yağ

Üzeri için;

  • 2 adet biber
  • 2 adet küçük domates

    Nasıl Yapılır?

  • Haydi başlayalım ;) Etlerimizi kuşbaşı doğrayıp düdüklü tencereye alalım üzerine 1 lt kadar su ekleyip haşlayalım.
  • Tavaya 1 çay bardağı kadar sıvı yağı ekleyip küp küp doğranmış patlıcanları kızartıp kağıt havlu serdiğimiz tabağa alalım.
  • Ayrı bir tavaya 2 yemek kaşığı tereyağını ilave edip doğranmış soğan ve sarımsakları çok az soteleyelim üzerine doğradığımız yeşil biber ve kapya biberinde ilave edip soluncaya kadar çevirelim.
  • Haşlanan etlerin suyunu süzüp tencereye ilave edelim baharatları ekleyip 5 dk kadar pişirelim.
  • Fırın kabına önce patlıcanları yerleştirelim üzerine etli karışımı dökelim. En son dörde böldüğümüz domatesleri, biberleri ortasına 1 bütün soğan yerleştirelim.
  • Bir kapta kalan et suyundan 2 su bardağı alıp içine 1 yemek kaşığı salça ekleyip salça eriyinceye kadar karıştıralım ve yemeğimizin üzerine dökelim.
  • Üstünü ıslak yağlı kağıtla örtüp fırında 40 dk pişirelim. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun yapılış videosu instagram hesabımda mevcut.

Favori Tarifiniz Olacak Pastane Usulü Supangle

 

Malzemeler

  • 3 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı nişasta
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 tepeleme yemek kaşığı kakao
  • 1 kutu krema
  • 80 gram bitter veya sütlü çikolata
  • 1 çay bardağı buz gibi soğuk su

     Nasıl Yapılır?

  • Süt, şeker, kakao, nişasta ve krema tencereye alınır ve tel çarpıcıyla sürekli karıştırılarak orta ateşte pişirilir.
  • Ocaktan alınır ve sıcakken içine çikolata eklenir ve karıştırılarak çikolata eritilir çikolata tamamen eriyince buz gibi soğuk su ekleyip mikserle 2 dk çırpılır. Ara ara karıştırılarak tamamen soğuması sağlanır.
  • Tamamen soğuyunca kaselere pay edip dolapta bir saat dinlendirin.
  • Bir gece dinlendirip, servis ederseniz daha nefis oluyor. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun ❤️
  • Not ; Çay bardağı ölçüsü 100 ml su bardağı ölçüsü 200 ml.

Taze Fasulye Kavurması Tarifi

 

Malzemeler

  • Yarım kilo kadar taze fasulye
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 adet büyük soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 2 adet büyük domates
  • Tuz

    Nasıl Yapılır?

  • Fasulyeler ayıklanır ve dilediğiniz boyutta kesilir.
  • Uygun tencerede rengi biraz dönene kadar haşlanır.
  • Haşlanan fasulyeler süzülür kenarda bekletilir.
  • Başka bir tencereye sıvı yağ alınır yemeklik doğranmış soğanlar eklenir
  • 1-2 dk geçtimi minik minik doğranan sarımsaklar eklenir ve 4-5 dk kavurulur.
  • Ardından kabukları soyulmuş ve küp küp doğranmış domatesler eklenir domatesler suyunu çekene kadar kavrulur.
  • Son olarak haşlanan fasülyeler ilave edilir tuzu eklenir ve birkaç tur çevirdikten sonra yemeğimiz servise hazır. Afiyet olsun ☺️

Tek Hamur 4 Çeşit Kurabiye Tarifi

 



Malzemeler

  • 250 gram tereyağı veya margarin yumuşak
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un (yaklaşık 5 su bardağı ) kontrollü ekleyin
  • Yarım çay bardağı antep fıstığı
  • Yarım çay bardağı kıyılmış fındık
  • Yarım çay bardağı doğranmış kuru kayısı
  • Yarım çay bardağı damla çikolata

    Nasıl Yapılır?

  • Hamuru için un hariç tüm malzemeleri bir kapta iyice karıştırın ve üzerine unu azar azar ekleyip yumuşak bir hamur elde edin hamuru büyük bir beze yapın ve 4 eşit parçaya bölün.
  • Her 1 parçaya fıstık,1 parçaya fındık,1 parçaya kayısı,1 parçaya damla çikolata ekleyip yoğurun.
  • Ve her bezeyi ayrı ayrı rulo yapıp streç filme sarın ve 15 dk derin dondurucuda bekletin. ( bu şekilde yapıp dondurucuda saklayıp dilediğiniz zaman çıkarıp dilimleyip pişirebilirsiniz).
  • Dondurucudan çıkarıp 1 parmak kalınlığında dilimleyin ve 180 derecede hafif kızarana kadar pişirin.
  • İyice soğuduktan sonra servis yapın afiyet olsun 


Közlenmiş Balık Biberi Turşusu Tarifi

 

Malzemeler

  • 1 kilo balık biberi
  • Elma sirkesi
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • Sarımsak
  • 3 yemek kaşığı zeytin yağı
  • Kaynamış su

    Nasıl Yapılır?

  • Balık biberlerimizi tavada közlüyoruz. Tek taraflı da közleyebilirsiniz.
  • İsteğe bağlı kavanoza yerleştiriyoruz. İyice boşluk bırakmayacak şekilde sarımsağı kavanozum iki üç köşesine koyuyoruz.
  • Kavanoz dolduğu zaman üzerine bir kaşık şeker bir kaşık tuz ve sirkeyi ekleyelim.
  • Ben kavanozun yarısına kadar sirke koydum devamını sıcak su ile doldurdum.Siz isterseniz hepsine sirke koyabilirsiniz üzerine de zeytinyağı koyup kapağı sıkıca kapatıp ters çevirdim
  • 15 vs 20 gün sonra tüketebiliriz deneyenlere afiyet olsun 😊
  • Not: ben bir kavanoz sadece közledim kalan biberlerimi normal turşu yaptım aynı uygulamayla yaptım sadece içeriğinde zeytin yağı yok 

Ekmekten Çıtır Üçgen Börek Tarifi

 

Malzemeler

  • 8-10 adet dilinmiş taze ekmek

Arası için:

  • 1 haşlanmış patates
  • 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
  • Tuz

Üzeri için:

  • Ekmek kırıntısı
  • 1 yumurta
  • Tuz

Kızartmak için:

  • Sıvıyağ

    Nasıl Yapılır?

  • Haşlanmış patatese biraz tuz koyulup ezilir püre kıvamına getirilir.
  • Kaşarlar rendelenip hazır edilir.
  • Ekmeklerin kenar kısımları bıçakla kesilip bir kenara alınır.
  • İç kısımları merdaneyle inceltilir.
  • Ortasına bir tatlı kaşığı patates püresi, bir miktarda rendelenmiş kaşar peyniri koyulup üçgen şeklinde kapatılır.
  • Kenarlarının yapışması için çatal ile bastırılır. Hafif miktarda su da kullanabilirsiniz yapışması için.
  • Ekmeklerin hepsi bu şekilde hazırlanır.
  • Kestiğimiz kenarlar da rondoda çekilip ufalanır.
  • Ayrı bir kaba 1 yumurta kırılıp tuz serpilir. İyice çırpılır.
  • Hazırlanan üçgen dilimler önce yumurtaya sonra da ufalanmış ekmeklere bulanıp kızgın yağa bırakılır.
  • Arkalı önlü pembeleşene kadar kızartılır. Afiyetle