Malzemeler
- 200 gram dana antrikot
- 1 iri soğan (Mixerde güzelcene çekin)
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 6 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
- 1 çay kaşığı çekilmiş tane karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz (Silme)
Nasıl Yapılır?
- Dana antrikotu kasabınızdan ince ince dilimleyerek hazırlamasını rica edin.
- Tüm malzemeleri geniş bir kapta harmanladıktan sonra et dilimlerini bu karışıma bulayın.
- Mutfak tezgahı üzerine streç filmi serin, etler üst üste gelecek şekilde yerleştirin ve sıkıca kapatın. İki yanından sıkıca kapatın ve rulo şeklinde sarın.
- En az 3-4 saat buzdolabında beklettikten sonra ardından buzluğa kaldırın. Güzelce donduktan sonra kullanacağınız zaman bir süre oda sıcaklığında bekletin ve keskin bir bıçak yardımıyla ince ince dilimleyin.
- Tavanın içerisine tereyağı kızdırıp dilimlediğiniz döneri ters yüz ederek kısa süre, yüksek ateşte pişirin. 💖Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder