25 Ağustos 2022 Perşembe

Muhallebili Kek Tarifi

 

Malzemeler

  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2,5 çay bardağı un
  • 1 çay bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Muhallebisi için;

    • 2 su bardağı süt
    • 2 yemek kaşığı un
    • 1 yemek kaşığı nişasta
    • yarım su bardağı şeker
    • 1 paket vanilya
    • 1 yemek kaşığı tereyağı

      Nasıl Yapılır?

    • Muhallebili kek tarifinin keki için karıştırma kabına yumurta ve şekeri alarak köpük köpük olana kadar çırpalım.
    • Sıvı yağ ve sütü ilave ederek tekrar çırpalım.
    • Kakao, vanilya, kabartma tozu ve unu ekleyerek son kez güzelce çırpalım.
    • Tart kalıbımızı tereyağı ile yağlayalım. Hazır olan kek hamurumuzu kalıba boşaltalım. Benim bu tarifte kullandığım kalıp 27 cm çapında.
    • Hava kabarcıklarının çıkması için kekimizi bir kaç kez tezgaha vuralım. Ardından 180°C fırında yaklaşık 15 dakika pişirelim.
    • Pişen kekimizi fırından alalım ve soğumaya bırakalım.
    • Kekin üstüne dökeceğimiz muhallebisi için uygun bir tencereye şeker, un, nişasta ve sütü alalım. Tüm malzemeyi pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpalım.
    • Ardından tencereyi ocağa alalım ve kısık ateşte muhallebimiz koyulaşıp kıvam alana kadar karıştırarak pişirelim.
    • Kaynamaya başlayan muhallebimizi ocaktan alalım, içerisine tereyağı ve vanilyayı ekleyerek tereyağı eriyene kadar karıştıralım.
    • Muhallebinin üzerinin kabuk tutmaması için ara ara karıştırarak soğumaya bırakalım.
    • Soğuyan kekimizi servis tabağına ters çevirerek kalıptan çıkartalım.
    • Muhallebimizde soğuduktan sonra kekimizin ortasına boşaltalım ve eşit bir şekilde yayalım.
    • Arından vaktiniz varsa 1 gece yoksa en az 3-4 saat kadar buzdolabında dinlenmeye bırakalım.
    • Sürenin sonunda muhallebili kekimizi dolaptan alalım, dilediğimiz şekilde süsleyerek servis edelim. Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder