Malzemeler
Hamuru için;
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 adet yumurta
- 1 çay kaşığı tuz
- 3.5 su bardağı un
İç harcı için;
- 300 gram yağsız kıyma
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı un
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
Kızartmak için;
- Sıvı yağ
Nasıl Yapılır?
- Yoğurma kabının içerisine un hariç diğer malzemeleri alalım ve karıştıralım.
- Daha sonra unu ilave edip hamuru yoğuralım. 10 dakika dinlendirelim.
- İç harcı için bir kaseye malzemeleri alalım ve iyice karıştıralım.
- Dinlenen hamuru iki eşit parçaya ayıralım.
- Oklava ya da merdaneyle çok ince olmayacak şekilde açalım.
- Bir aparat ya da bir kapak ile yuvarlaklar keselim.
- Bir fırça ile hamurların üzerine su sürelim.
- Daha sonra iç harcını alalım.
- Hamurun kenarlarını iki parmak ucumuzla sıkarak kapatalım.
- Uygun bir tavada sıvı yağı kızdıralım.
- Hazırladığımız ağzı açıkları üst yüzeyi altta kalacak şekilde tavaya alalım ve alt üst kızartalım.
- Toplamda 24 adet ağzı açık çıktı. Boyutunu daha büyük yazarsanız adet sayısı değişebilir.
Detaylı yapılış aşamalarını youtube kanalımdan izleyebilirsiniz. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet şifa olsun.