Malzemeler
- 4 adet orta boy ayva
- Her ayva parçası için 2 kaşık şeker (toplam 16 kaşık)
- 1 çubuk tarçın
- 8-10 adet karanfil
- Yarım narın taneleri
- 1 bardak su
Üzeri için;
- Kaymak
- Kremşanti ya da dondurma
Tarifi Nasıl
- Ayvaları soyup ikiye bölelim çekirdeklerini temizleyip yarım limon sıktığımız suya bırakalım kararmaması için. Kabuğunu ve çekirdeklerini atmayalım.
- Tencerenin altına kabukları serelim üzerine ayvalarımızı dizip tencereye yerleştirelim her ayvanın üzerine 2 kaşık şeker koyalım üzerine karanfil nar taneleri ve ayva çekirdeklerinden koyalım 1 bardak su ekleyip kaynatmaya bırakalım.
- Kaynamaya başlayınca altını kısalım ayvalar yumuşayıncaya kadar pişirelim. Benim tatlı toplamda 1 saat 10 dakika da pişti 1 saat normal pişirdim son 10 dakika ayvaları ters çevirdim rengini tamamen alması için.
- Soğuduktan sonra dilediğiniz gibi süsleyerek servis edebilirsiniz deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun