Malzemeler
- 1 lt süt
- 2 adet yumurta sarısı
- 3 yemek kaşığı un
- 6 yemek kaşığı şeker
- 3 yemek kaşığı kakao
- 100 gram bitter çikolata
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 su bardağı soğuk su (ben koymadım mecbur değilsiniz)
Nasıl Yapılır?
- Uygun bir tencereye unu şekere kakao karıştırın.
- Sonrasında sütü ve yumurtasını ekleyin güzelce çırp.
- Çırptıktan sonra ocağın altını açalım ve kıvama gelene kadar karıştırın.
- Kaynadıktan sonra tereyağını ve bitter çikolatayı ekleyin.
- İstediğiniz bardaklara veya kaselere ekleyin.
- En az 5, 6 saat kadar dinlendirin şimdiden deneyeceklere afiyet olsun.
Malzemeler
- 2 büyük milföy
- 1 paket muzlu puding
- 2,5 su bardağı süt
- Yarım paket krem şanti
- Yarım paket çikolata sosu
1 su bardağı da sos için
- 2 tane muz
Nasıl Yapılır?
- 2 tane bütün milföyleri küçük küçük parçalara bölün ve fırına verin kizirana kadar pişsin. Milföye hiç bir uygulama yapmıyoruz sadece güzel kızarsin.
- O kızarırken bizde puding ki yapalım.Benim kullandığım bim in muzlu pudingki arkasında 3, buçuk su bardağı süt yazıyordu ben köyü kıvamlı olması için 2 buçuk su bardağı süt kullandım ve pudingki yaptım ayrı bı karıştırma kabına aldım ve soğumaya bıraktım.
- Üstünü sirtecle kapattim ki kabuk tutmasın çok çabuk soğudu ve arada sürekli karıştırdım.
- Puding tamamen soğudunda içine yarım paket krem şanti yi ekelyip iyice çırptim. Biraz da onunla beraber dolabda dinlendirdim.
- Soğuyan pudingli kremayi son bir kez daha karıştırdim.
- Milföyleri iyice kızarınca çıkarın. Yapacağınız kuplari hazırlayın.
- Şimdi sırası ile biraz pudingli kremadan az alt kısmı dökün daha sonra 2 yada 3 tane küçük milföyleri elinizle ufalayın kupların içine bütün kuplara yaptıktan sonra 2 tane muzu da eşit bir şekilde paylaştırın.
- En son üstlerine pudingli kremadan dökün.Bu kadar kolay aslında.
- Benim yarım paket çikolata sosum vardı ben onu 1 su bardağı süt ile pişirdim ve üstlerine döktüm.
- Biraz farklı ve uydurma tatlı gibi oldu ama tati efsane oldu.
- Puding ve krem şanti birleşince ayrı bi güzel oldu.
- Milföy ve hepsi birleşince efsane bir tatlı çıktı hem paylaşmak hemde kaydetmek istedim.Afiyet olsun
Malzemeler
- 1 paket bebe bisküvisi
- Muz
- Çilek
Muhallebisi için
- 1 litre süt
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket süt krema
- 1 paket vanilya
Nasıl Yapılır?
- Krema ve vanilya hariçindeki bütün malzemeleri tenceremize alarak çırpalım.
- Ocağın altını açarak koyulaşana kadar pişirelim.
- Ara ara karıştırarak ılımaya bırakalım.
- Bisküvimizi robotta toz haline getirelim.
- Ilıyan muhallebimize vanilya ve kremamızıda ekleyerek mikserin yüksek devrinde 5 dakika çırpalım.
- Bardaklarımızın altına 1. 5 yemek kaşığı olacak şekilde bölüştürelim.
- Çilekleri dilediğimiz şekilde ekleyelim.
- Ara ilk katlarına muzlarımızı koyalım.
- Muhallebimizi yeterince koyarak yüzlerine birer kaşık olacak şekilde bölüştürelim
- 2 3 saat muz dolabında dinlendirdikten sonra servis yapalım.
Malzemeler
- 1 paket kakaolu petibör bisküvi
- 2 orta boy muz (orta olgunlukta)
Dışı için:
- Hindistan cevizi
Nasıl Yapılır?
- Derin bir kaba petibör bisküvileri küçük parçalara bölelim.
- İnce doğradığımız muzları ekleyip yoğuralım.
- Hamurumuzdan biraz kopararak yuvarlayalım.
- Hindistan cevizine bulayalım. Afiyet olsun.
Malzemeler
- 400 gram tavuk göğüs eti
- 2 adet patates
- 2 adet sivri biber
- 6 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı salça
- Çeyrek dilim limon suyu
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı tuz tepeli
- 1 çay kaşığı köri
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı karabiber
2 adet fırın kağıdı
Nasıl Yapılır?
- Tavuk göğsünü yıkayıp istediğimiz büyüklükte doğrayalım.
- Diğer sebzeleri de aynı boyutta doğrayıp sarmısakla birlikte hepsini aynı kabın içersine alalım.
- Üzerine sıvı yağ salçayı tuzu baharatları yoğurt ve limon suyunu ilave edip karıştıralım.
- Hepsini karıştırdıktan sonra vaktiniz varsa buzdolabında 1 saat kadar bekletip pişirebilirsiniz.
- Fırın kağıdının üzerine hazırladığımız malzemenin yarısını koyup katlayıp kenarlarını büzelim.
- Diğer yarısınıda öbür fırın kağıdına koyup aynı şekilde katlayalım.
- Geniş bir çelik yada teflon tavaya yerleştirelim ve kapağını kapatıp ocağa alalım ve kısık ateşte pişmeye bırakalım.
- Sık sık açmayalım kapağını hem geç pişer hem sulanmaz yemek pişdikten sonra sıcak olarak servis yapabilirsiniz afiyet olsun.
Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı su (200 ml)
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 su bardağı un
Pişirmek için;
- Sıvı yağ
Nasıl Yapılır?
- Yoğurtlu krep tarifi için öncelikle uygun bir karıştırma kabına yoğurt ve suyu alarak çırpalım.
- Üzerine unu ekleyerek pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpalım.
- Daha sonra yumurta ve tuzu ekleyerek tekrardan çırpalım.
- Hamurumuz hazır olduktan sonra krep tavasına çok sıvı yağ alalım ve ısıtalım.
- Hamurdan 1 kepçe kadar tavaya dökelim, tavayı sağa sola çevirerek eşir bir şekilde yayalım.
- Tavaya döktüğümüz hamur suyunu çekip alt yüzeyi piştiğinde krebimizi ters çevirelim.
- Her iki yüzeyi de güzelce pişen krebimizi tavadan alalım. Tüm harç bitene kadar aynı şekilde pişirelim. Ben bu boyutlarda 6 veya 7 tane krep elde ettim. Siz kişi sayınıza göre malzemeleri arttırabilirsiniz.
- Tüm harcı pişirip servis tabağına aldıktan sonra yoğurtlu kreplerimiz servise hazır. Afiyet olsun!
Malzemeler
Hamur için:
- 500 gram un ( 4,5 su bardağı )
- 300 ml su ( 1,5 su bardağı )
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 paket kuru maya veya yaş maya ( 1/2 (yarım) paket )
Karbonatlı su için:
- 2,5-3 litre su
- 1 yemek kaşığı tuz
- 50 gram karbonat
Nasıl Yapılır?
- Hamuru için yoğurma kasesine unu alalım ve ortasına çukur açalım.
- Kuru mayayı ve suyun bir miktarını ekleyip çatal ile çırpalım.
- Üzerini unla kapatalım.
- Tuzu, suyun geri kalanını ve eritilmiş tereyağını ilave edip pürüzsüz olana dek yoğuralım.
- Hamurun üzerini örtelim ve yarım saat dinlenmeye alalım.
- Dinlenen hamuru 8 adet bezeye ayıralım ve toplar elde edelim.
- İlk bezeyi alalım ve 35-40 cm kadar şerit açalım ama orta kısmı bombeli kalıcak.
- İki ucu alalım ve birbirine iki burgu yapıp bombeli kısmına ucları yapıştıralım. Tüm bezeleri öyle hazırlayalım.
- Fırını önceden ısıtmaya başlayalım.
- Ocağa su dolu tencereyi alalım ve kaynatmaya bırakalım.
- Tuz ve karbonatı kaynayan suya ilave edip ilk brezeli kevgir yardımıyla suyun içerisine atalım.
- 1-2 dakika suyun içinde haşlayalım ve pişirme kağıt serili tepsiye alalım.
- Hepsi bitince fırına verelim.
- 220 derece önceden ısıtılmış fırında alt üst ayarda 22-25 dakika arası pişecekler.
- Nar gibi kızaran brezeller hazır. Çok güzel oldular şiddetle tavsiye ediyorum. Afiyet olsun
Malzemeler
- 1 su bardağı arpa şehriye
- 1,5 su bardağı su
- Yeteri miktarda tuz
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
Nasıl Yapılır?
- Arpa şehriyenin beşte birini tereyağı ve sıvı yağda rengi değişene kadar kavuralım.
- Kalan şehriyeyi de ilave edip bir dakika daha kavurup suyunu ilave ederek tuzunu ayarlayalım.
- Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirelim, ocaktan alıp kapağın altına havlu kağıt yerleştirerek demlenmeye bırakalım.
- Arpa şehriye pilavımız servise hazır. 🌹 Afiyet olsun 🌹
Malzemeler
- 1 gece suda bekletilmiş bir su bardağı kırmızı mercimek
- 1 su bardağı yoğurt
- 2 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Çay kaşığının ucuyla tuz
Üzerine serpmek için;
- 1 dilim rendelenmiş peynir
İsteğe göre baharat;
- Ben karabiber kullandım
Nasıl Yapılır?
- Bir gece önceden beklettiğimiz mercimeğin suyunu süzüyoruz. Uygun bir kaba boşaltıyoruz.
- Üzerine iki yumurta, yoğurt, bir paket kabartma tozu, ve bir çay kaşığının ucuyla karabiber ekleyip blenderden yada robottan çekiyoruz.
- Yağlanmış bir tepsiye yada yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye veya kek kalı ına boşaltıyoruz.
- Üzerine rendelenmiş peynir serpiştirip, önceden ısıtılmış fırına gönderiyoruz. Deneyeceklere afiyet olsun.
Malzemeler
- 350-400 gram tavuk göğsü
- 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet soğan
- 1 paket buzluktan çıkarılmış bezelye veya garnitür
- 250 ml sebze suyu (1 tatlı kaşığı sebze çesnisi ekledim suya)
- 200 ml krema
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı hardal
- 1 çay bardağı süt (1 tatlı kaşığı nişasta eklenir ve karıştırılır)
- Tuz ve karabiber
Nasıl Yapılır?
- Soğanı ince doğrayın, tavuğu yemeklik parçalar halinde kesin.
- Uygun bir tavada yag ısıtılır ve tavukları 5-6 dakika sotelenir.
- Soğan ekleyip, sotelemeye devam edilir.
- Önceden haşlanmış bezelye eklenir ve karıştırılır.
- Sonra sebze suyu, krema, hardal ve salçayı ekleyip, karıştırıp kaynamaya bırakın.
- Tuz ve baharatlar eklenir.
- Süt ve nişasta karışımını ekleyin ve 5 dakika pişirin. Afiyet olsun.
Malzemeler
Tabanı için;
- 1 paket burçak bisküvi
- 2 yemek kaşığı tereyağ (dolu dolu)
- 2 yemek kaşığı süt
Dolgusu için;
- 375 gram labne peyniri
- 120 ml krema
- 1/2 (yarım) su bardağından 1 parmak eksik toz şeker
- 1 adet yumurta
- 2 tatlı kaşığı un
- 1 tatlı kaşığı nişasta (tepeleme)
- 1 paket vanilin
- 1 adet limon kabuğunun rendesi
Sosu için;
- 1 çay bardağı karadut özü
- 1/4 (çeyrek) çay bardağı su
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- Birkaç damla limon suyu
- 1,5 yemek kaşığı nişasta
- 1/4 (çeyrek) çay bardağı su (nişastayı açmak için)
Nasıl Yapılır?
- Tüm malzemeler oda sıcaklığında olmalı. Tereyağını ocağa alarak kaynatmadan eritin. Burçak bisküvileri un haline gelene kadar doğrayıcıdan geçirin. Kaseye aldığınız bisküvilere erimiş tereyağı ve sütü ekleyerek karıştırın.
- Ben tarifte 12 gözlü muffin kalıbımı kullanıyorum. Kalıbın tabanına kağıtları yerleştirin. Bisküviyi eşit bir şekilde dağıtın. Üzerlerine çay bardağı ile bastırdıktan sonra 10 dakika buzdolabına kaldırın.
- Fırını 160°de ısınmaya açın.
- Bir kapta labne peyniri ve şekeri çırpıcı ile çırpın. Kremayı ekleyip çırpın. Elenmiş nişasta, vanilin ve unu ekleyerek çırpmaya devam edin. Yumurtayı ekleyin ve çırpın. Son olarak limon kabuğunu ekleyerek karıştırın.
- Dolaptan çıkardığınız tabanların üzerine dolguyu paylaştırın. Isınmış fırında 20 dakika kadar pişirin. Pişirirken fırının tabanına veya tepsinin içerisine ısıya dayanıklı bir kapta su koyun.
- Sallanmıyorsa cheesecake pişmiş demektir. Fırının kapağını aralayıp 15 dakika bekletin. Fırından çıkartıp oda sıcaklığına gelmesi için kenara alın.
- Sosu için; küçük bir tencereye karadut özü, şeker, su ve limon suyunu alın. Ocakta şeker eriyene kadar karıştırın. Bir kasede nişastayı su ile açın.
- Sosun içerisine karıştırarak yavaşça ekleyin. Sos kaynayıp koyulaşınca ocaktan alın. İlk sıcağı çıktıktan sonra cheesecakelerin üzerine paylaştırın.
- Ardından buzdolabına alarak en az 5-6 saat, mümkünse 1 gece bekletin. Ben servis ederken üzerlerine kırık badem serpiştirdim. Afiyet olsun.
Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1,5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Nasıl Yapılır?
- Yumurta ve şeker çırpılır. Diğer malzemeler eklenir.
- Teflon yapışmaz tava peçete ile hafif yağlanır tava ısınınca harcımızdan 1 yemek kaşığı dolusu alınır ve tavaya dökülür kendi kendine yayılması beklenir.
- Bu şekilde tek tek tavaya konur üzeri göz göz olunca arkası çevrilir iki tarafı pişirilir. Her defasında tavayı tekrar yağladım yaparken. Afiyet olsun.
Malzemeler
- 1 adet küçük soğan
- 1 adet biber
- 2 adet domates
- 2 adet yumurta
- Tuz
- Sıvı yağ
Nasıl Yapılır?
- Soğan ve biberler aynı anda tavaya alınır yağ eklenir kavrulur.
- Kavrulunca domates kabukları soyulur ve doğranıp tavaya eklenir tuz atılır.
- Suyunu çekene kadar pişirilir altı kısık olacak.
- 2 yumurta çırpılır üzerine eklenir ara ara karsitirilir.
- Domates kavanozum vardı ondan ekledim ben çeyrek kavanoz kadar domates yerine.
- Hazır yoksa 2 domates doğrayarak yapılabilir.