Malzemeler
Keki için;
- 4 adet yumurta
- 1,5 su bardağı şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı ılık su
- 1 paket şekerli vanilin
- 1 paket kabartma tozu
- 2,5 su bardağı + 2 yemek kaşığı un
Sosu için;
- 3,5 yemek kaşığı kakao
- 2 su bardağı süt
- Yarım su bardağından biraz fazla şeker
- 2,5 yemek tabağı hindistan cevizi
Nasıl Yapılır?
- Yumurta ve şekeri beyaz olana kadar çırpıyoruz.
- Sıvı yağ ve su ilave edip çırpmaya devam ediyoruz.
- Kabartma tozu, şekerli vanilin ve unu ekleyip güzelce çırpalım.
- Dikdörtgen borcamı yağlayıp kek karışımını döküyoruz.
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 20-25 dk pişiriyoruz.
- Kekimiz pişerken sosumuzu hazırlayalım.
- Tencereye bütün malzemeleri ekleyip karıştıralım kaynadıktan sonra ocağı kapatalım. Soğumaya bırakalım.
- Kekimiz soğuduktan sonra 15 eşit parçaya bölelim kareleride ortadan üçgen olacak şekilde kesiyoruz.
- Üçgen parçaların kenarlarını sosa batıralım ve hindistan cevizine batırıyoruz.
- Dolapta 2 saat dinlendirdikten sonra servis yapalım. Afiyet olsun 😋
Üzeri için;