Malzemeler
Keki için;
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt (200 ml)
- Yarım su bardağı sıvı yağ (100 ml)
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 3 yemek kaşığı kakao
- 2 su bardağı un
Kekin üzerini ıslatmak için;
- 1 su bardağı süt (200 ml)
Kreması için;
- 2 paket krem şanti
- 2 su bardağı soğuk süt (400 ml)
- 3 su bardağı Hindistan cevizi
Üst ganajı için;
- 200 ml sıvı krema
- 120 gr sütlü çikolata
- 60 gr bitter çikolata
Nasıl Yapılır?
- İlk olarak yumurta ve şekeri mikser ile beyaz beyaz oluncaya kadar çırpalım.
- Daha sonra sıvı yağ, süt, un, kakao, kabartma yozu ve vanilyayı ilave edelim.
- Mikser ile güzelce çırpalım. Kuru malzemeleri eleyerek eklerseniz daha güzel bir kek elde edersiniz.
- Borcamın tabanını sıvı yağ ile yağlayalım ve kek harcımızı borcama boşaltalım.
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişmeye bırakalım.
- Fırından aldığımız kekin üzerine sütü gezdirerek soğumaya bırakalım.
- Üzeri için krem şantiyi süt ile çırpalım. Hindistan cevizini ekleyerek iyice karıştıralım.
- Çikolata ganajı için sıvı kremayı ısıtalım, ardından çikolataları ekleyerek eritelim.
- Kekin tamamen soğuduğundan emin olduktan sonra krem şantiyi kekin üzerine yayalım.
- Son olarak tamamen soğumuş olan çikolata sosunu pastanın üzerine gezdirelim.
- Borcamda cocostar pastamız hazır. 2-3 saat buzdolabından dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.
Deneyecek herkese afiyet olsun.