Malzemeler
- 1 orta boy karnabahar
- 1 kase yoğurt
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 adet yumurta
- 1 tepeli yemek kaşığı un
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tepeli çay kaşığı tuz (baharatları dilediğiniz şekilde değiştirebilirsiniz)
Üzeri için;
- 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
Nasıl Yapılır?
- Karnabaharı küçük parçalara ayırarak yıkayın ve kaynamış tuzlu suda yumuşayana kadar haşlayın.
- Karıştırma kabına yoğurt, sıvı yağ, yumurta, un ve baharatları alıp karıştırın.
- Haşlanan karnabaharlar büyük parçalar halinde ise sosu daha iyi çekebilmesi için küçültün ve soğuduktan sonra hazırladığınız sosun üzerine dökün. Sosun kesilmemesi için karnabahar soğumuş olmalı.
- Bütün malzemeleri güzelce karıştırdıktan sonra fırın kabına alın ve alt üst 180 derecede yaklaşık 20 dakika pişirin.
- Daha sonra üzerine kaşar peynirini ekleyin ve kızarana kadar pişirmeye devam edin.
- Fırından çıkardıktan sonra birkaç dakika dinlendirin ve sıcak servis edin. Afiyet olsun.