Malzemeler
- 600 gram kıyma
- 4-5 adet kapya biber
- 4-5 adet yeşil biber
- 5 adet domates
- 4-5 adet soğan
- 1 baş sarımsak
- Yarım demet maydanoz
- 2 yemek kaşığı biber salçası
- 1.5 yemek kaşığı domates salçası
- Yarım çay bardağından biraz fazla zeytinyağ
- 1 yemek kaşığı kırmızı toz biber
- 1 yemek kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1.5 yemek kaşığı isot
- Tuz
Hamur için;
- 1 kilo un
- 1.5 su bardağı süt
- 1.5 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı tuz
Nasıl Yapılır?
- Öncelikle robottan soğan, sarımsak, domates maydanoz kırmızı ve yeşil biberleri çekelim. İncecik olsun.
- Yağını ve baharatlarını ekleyip güzelcene yoğuralım.
- İçimizi hazırladıktan sonra hamuruna geçebiliriz.
- Un, su ,süt,tuz bir kaba alınıp yoğurulur poğaça hamurundan biraz sert kıvamda olmalı.
- Yoğurduğumuz hamuru bezeler halinde 15 dakika dinlendirilir.
- Hamuru açabildiğiniz kadar ince açın üstüne iç harcını serin.
- Önceden ısıtılmış 220 derece fırında 7 dakika tutup altını da teflon tavada kızartabilirsiniz, ben çok olduğu için pratik olması açısından üstü için fırını altı için teflon tavayı kullandım.
- Yani 7 dakika fırında tuttum daha sonra çıkartıp 3 dakikada yüksek ateş ocakta 3 dakika altını kızartıp aldım.
Deneyen herkese afiyet olsun şimdiden 😊