Malzemeler
Hamuru için;
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 125 gram yumuşak margarin veya tereyağ
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 3 su bardağı un
Şerbeti için:
- 1 su bardağı toz şekeri
- 1.5 su bardağı su
Nasıl Yapılır?
- İlk olarak kurabiyemizin şerbetini hazırlayalım. Tenceremize şeker ve suyu alarak karıştırarak bir taşım kaynatalım.
- Kaynatmadan da yapılıyor. Ben şerbeti kaynatınca daha çok seviyorum.
- Şerbet soğurken bu arada hamurumuzu hazırlayalım.
- Yoğurma kabına kurabiye malzemelerini alalım. Yumuşak bir hamur elde edelim. Unun ölçüsü değişiklik gösterebilir.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alalım ve yuvarlayarak şekil verelim. Bu ölçülerden 30 tane civarı kurabiye çıkıyor.
- Şekil verdiğimiz kurabiyelerimizi önceden ısıttığımız 175 derece fırında yaklaşık 20-25 dakika kadar pişirelim.
- Fırından aldığımız kurabiyeleri ilk sıcağı çıkınca soğuyan şerbetin içerisine alalım.
- Şerbetin içerisinde 1-2 saniye kadar beklettikten sonra servis tabağına alalım.
Dilediğiniz şekilde süsleyelim.
Afiyet olsun