Makarna Pasta Tarifi İçin Malzemeler
Makarnası için;
- 500 gr boru makarna
- Sıcak su
- 1 çay kaşığı tuz
Kıymalı harcı için;
- 400 gr kıyma
- 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet kırmızı biber
- 2 adet yeşil biber
- 1 su bardağı domates sosu
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 çay bardağı sıcak su (125 ml)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- Yarım çay kaşığı karabiber
Üzeri için;
- 2 su bardağı kaşar peyniri
Tabanı için;
- 3 yemek kaşığı domates sosu
Makarna Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle makarnalarımızı haşlayalım. Bunun için uygun bir tencereye kaynayan suyu alalım.
- Üzerine tuz ekledikten sonra makarnayı içerisine alalım ve paketin arkasında yazan süreye göre haşlanmaya bırakalım.
- Kıymalı harcı için uygun bir tavaya sıvı yağı alalım.
- Üzerine kıymayı ekleyip tahta kaşığın arkası ile bastırarak rengi değişene kadar kavuralım.
- Üzerine yemeklik doğranmış soğan, doğranmış yeşil biberler ve kırmızı biberi ekleyerek karıştıralım ve 1-2 dakika daha kavuralım.
- Üzerine domates sosu, biber salçası, kekik, toz biber, karabiber ve tuzu ekleyerek karıştıralım.
- Son olarak suyu ilave edelim ve kısa bir süre daha pişirmeye devam edelim. Ardından ocaktan alalım.
- Kullanacağımız fırın kabının tabanına domates sosundan sürelim.
- Üzerine haşladığımız boru makarnaları dik ve sıkı bir şekilde dizelim.
- Hazırladığımız kıymalı harcı makarnaların üzerine yayalım.
- Son olarak kaşar peyniri rendesini serpelim ve önceden ısıtılmış 190 derece fırında, 20-25 dakika kadar pişirelim.
- Sürenin sonunda fırından aldığımız soslu makarna pastamızın üzerine maydanoz serpelim ve dilimleyerek servis edelim.