3 Şubat 2024 Cumartesi

Makarna Pasta Tarifi

 

Makarna Pasta Tarifi İçin Malzemeler

Makarnası için;

  • 500 gr boru makarna
  • Sıcak su
  • 1 çay kaşığı tuz

Kıymalı harcı için;

  • 400 gr kıyma
  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet kırmızı biber
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 su bardağı domates sosu
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 çay bardağı sıcak su (125 ml)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber

Üzeri için;

  • 2 su bardağı kaşar peyniri

Tabanı için;

  • 3 yemek kaşığı domates sosu

    Makarna Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle makarnalarımızı haşlayalım. Bunun için uygun bir tencereye kaynayan suyu alalım.
  • Üzerine tuz ekledikten sonra makarnayı içerisine alalım ve paketin arkasında yazan süreye göre haşlanmaya bırakalım.
  • Kıymalı harcı için uygun bir tavaya sıvı yağı alalım.
  • Üzerine kıymayı ekleyip tahta kaşığın arkası ile bastırarak rengi değişene kadar kavuralım.
  • Üzerine yemeklik doğranmış soğan, doğranmış yeşil biberler ve kırmızı biberi ekleyerek karıştıralım ve 1-2 dakika daha kavuralım.
  • Üzerine domates sosu, biber salçası, kekik, toz biber, karabiber ve tuzu ekleyerek karıştıralım.
  • Son olarak suyu ilave edelim ve kısa bir süre daha pişirmeye devam edelim. Ardından ocaktan alalım.
  • Kullanacağımız fırın kabının tabanına domates sosundan sürelim.
  • Üzerine haşladığımız boru makarnaları dik ve sıkı bir şekilde dizelim.
  • Hazırladığımız kıymalı harcı makarnaların üzerine yayalım.
  • Son olarak kaşar peyniri rendesini serpelim ve önceden ısıtılmış 190 derece fırında, 20-25 dakika kadar pişirelim.
  • Sürenin sonunda fırından aldığımız soslu makarna pastamızın üzerine maydanoz serpelim ve dilimleyerek servis edelim. 

Bol Vitaminli Terbiyeli Sebze Çorbası Tarifi

 

Bol Vitaminli Terbiyeli Sebze Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 küçük kereviz (Avuç kadar)
  • 2 orta boy havuç
  • 2 orta boy patates
  • 1 küçük pırasa
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1,5 litre su (1 litre etsuyu, 1/2 (yarım) litre su kullandım)
  • Yarım çay kaşığı zerdeçal
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz (Et suyu tuzlu ise tuzunu dengeleyin)

Terbiyesi için:

  • 2 dolu yemek kaşığı yoğurt
  • 2 tatlı kaşığı un
  • 1 yumurta sarisi

    Bol Vitaminli Terbiyeli Sebze Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tüm sebzeleri doğrayıp zeytinyağda 3-4 dakika kavurun.
  • Et suyu ve normal suyu ilave edip kaynatın.
  • Baharatlarını ekleyip sebzeler yumuşayana kadar orta ateşte yaklaşık 20 dakika pişirin.
  • Pişen çorbayı blenderden geçirin.
  • Terbiyesi için yoğurt, un ve yumurta sarısını ayri bir kapta çırpın. 2-3 kepçe çorbadan alıp azar azar terbiyeyi açın.
  • Çorbaya dökün ve hızlıca karıştırın, bir taşım kaynatıp kenara alın.
  • En son ince kıyılmış maydanoz ve yarım limon suyu ekleyin.

Pamuk Gibi Yaş Pastam Tarifi

 

Pamuk Gibi Yaş Pastam Tarifi İçin Malzemeler

Pandispanya kek tarifi;

  • 3 adet yumurta
  • 1 çimdik tuz
  • 1 su bardağı şeker
  • Yarım çay bardağı ılık su
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Muhallebisi için malzemeler;

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 pk vanilya

Üzerine;

  • 1 poşet krem şanti

İç malzemeleri;

  • 1 adet muz
  • Damla çikolata

Üzerini süslemek için;

  • Nar
  • Dereotu

    Pamuk Gibi Yaş Pastam Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Pamuk gibi pandispanya tarifi ile başlayalım inşallah.
  • Yumurta ve akını birlikte çırparak uğrasma gerektirmeyen çok lezzetli bir tarif.
  • Karıştırma kabına yumurta ve tuzu ilave edin mikserle köpük köpük olana kadar çırpın.
  • Daha sonra diğer malzemeleri de ekleyip havasını çok indirmeden aynı yönde karıştırın yağlı kağıt serilmiş yuvarlak kelepçeli kek kalıbına dökün.
  • 180 derecelik fırında kontrollü olarak pişirin.
  • Muhallebisi için malzemeleri tencereye alıp devamlı karıştırarak pişirin soğumaya bırakın.
  • Pişen keki ilimasi için kalıbından çıkarın ip yardımıyla ikiye bölün.
  • Soğuyan muhallebinin yarısını kekin arasına dökelim.
  • Muz dilimi ve çikolata parçalarını dizin diğer ikinci keki üzerine koyun .
  • Kalan muhallebinin hepsini kekin üzerine yayın ve düzeltin buzdolabında biraz dinlensin.
  • Krem şantiyi köpürtün dinlenmiş pastanın üzerine sürün.
  • Nar ve dereotu ile süsleyin, deneyeceklere şimdiden

Şekerpare Tarifi

 

Şekerpare Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay bardağından bir parmak eksik pudra şekeri
  • 1 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı irmik
  • 2 su bardağına yakın un (un miktarı kıvama göre değişebilir )
  • 1 paket kabartma tozu

Üzeri için ;

  • Fındık

Şerbeti için ;

  • 3 su bardağı su
  • 3 su bardağı şeker

    Şekerpare Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle şerbeti için üç su bardağı su, üç su bardağı toz şekeri tencereye alalım ,10 dakika kadar kaynatalım soğumaya bırakalım.
  • Ardından hamur için tereyağının içerisine bir adet yumurta ,pudra şekeri ,irmik, kabartma tozu ve unu ekleyelim.
  • Yumuşak bir hamur elde edelim, çok sert olmasın .
  • Ardından ceviz büyüklüğünde parçalar koparalım, şekil verelim.
  • Daha sonra tepsimize dizelim.
  • Üzerine fındık koyalım ,160 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
  • İlk sıcağa çıktıktan sonra soğumuş olan şerbeti tatlımızın üzerine dökelim .
  • 1- 2 saat dinlendirdikten sonra servis edebiliriz 

Havuç Tarator Tarifi

 

Havuç Tarator Tarifi İçin Malzemeler

  • 9 tane ortaboy havuç
  • 2 yemek kaşıģı mayonez
  • 4 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 1 diş sarımsak
  • 2-3 dal dereotu

Üzeri için;

  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay bardağı dövülmüş ceviz

    Havuç Tarator Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk önce havuçlarımızı soyup redeleyelim, az yağda 5 dakika pişirelim.
  • Tuzumuzu da ilave edelim ,ocaktan alıp soğumaya bırakalım.
  • Ayrı bir kapta yoğurt,mayonez ,sarımsak ve ince ince kestiğimiz dereotunu ilave edelim karıştıralım soğuyan havuçları yoğurda ekleyelim.
  • Küçük bir tavada sıvı yağ toz biber ve cevizleri kavuralım havuç taratorun üzerine gezdirelim.

Antrikot Steak Tarifi

 

Antrikot Steak Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 büyük veya 4 küçük parça antrikot
  • 200 gram mantar
  • 1 adet soğan
  • 4-5 diş sarımsak
  • Taze kekik
  • Tereyağ
  • Kaya tuzu
  • Tane karabiber
  • Zeytinyağ 

    Antrikot Steak Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle oda sıcaklığındaki etlerimizi zeytinyağ ,tuz ve karabiberle güzelce ovarak marine ediyoruz.
  • Bu esnada döküm tavayı yüksek ateşte ısıtıyoruz.
  • Halka halka doğranmış soğanlarımızı ve mantarlarımızı hazırlıyoruz.
  • Sarımsakları soyuyoruz.
  • Isıtılmış döküm tavaya etleri koyarak 1,5 dakika pişiriyoruz.
  • Daha sonra arka yüzünü çevirmeden yan çevirip 1,5 dakika daha pişiriyoruz.
  • Sonra etlerin arka yüzünü çevirip tavanın kullanılmamış tarafına gekecek şekilde 1,5 dakika olacak şekilde yine yan çevirerek pişiriyoruz.
  • Böylelikle toplamda 6 dakika pişmiş oluyor. ( orta pişmiş için gerekli süredir, iyi pişmiş olması için her harekette 2 dakika toplamda 8 dakika pişiriniz).
  • Başka bir tavada erittiğimiz tereyağın içine taze kekiği ve sarımsağı ekleyip etleri içine atıyoruz.
  • Kaşık yardımıyla tereyağ banyosu yaptırıyoruz.
  • Bu esnada döküm tavaya da mantarları ve soğanları koyarak arkalı önlü soteliyoruz.
  • Tereyağda 3-4 dakika pişirdikten sonra etlerimizi mantarlarımızı ve soğanlarımızı alıp tabaklara servis edebiliriz.
  • Kalan tereyağ kekik ve sarımsağı da sos olarak üzerlerine döktükten sonra yemeğimiz hazır.

1 Şubat 2024 Perşembe

Peynirli Açma Tarifi

 

Peynirli Açma Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı su
  • 1 paket kuru maya
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 yumurta beyazı hamura (Sarısı üzerine)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 5 su bardağı un
  • 50 gram tereyağı

İç malzemesi

  • Kaşar peynir
  • Helix peynir

    Peynirli Açma Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Hamuru için süt, su, şeker ve mayayı karıştıralım.
  • Tereyağı hariç diğer malzemeleri ilave edip hafif ele yapışan bir hamur elde edelim.
  • Daha sonra yumuşamış tereyağını ekleyip tekrar yoğuralım. Pürüzsüz bir hamur olana kadar.
  • Üzeri kapatıp, iki katı olana kadar mayalandıralım.
  • Mayalan hamurdan 12 beze yapalım.
  • Bezeleri sıvı yağla yağlayıp bir tepsiye dizip, üzeri kapalı 10 dk dinlendirelim.
  • Dinlenen bezeleri tabak büyüklüğünde dikdörtgen şeklinde açalım.
  • Baş tarafına kaşar veya helix peynir dizip, rulo şeklinde sarıp iyice uzatıp açma şekli verelim.
  • Yağlı kağıt serili tepsiye dizip 15 dk tepsi mayası yapalım.
  • Daha sonra yumurta sarısına 1 tatlı kaşığı süt ekleyip karıştırıp açmaların üzerine sürüp ısıtılmış fırında alt üst ayarda 180 derecede kızarana kadar pişirelim. 

Çörek Otlu Pişi Tarifi

 

Çörek Otlu Pişi Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı un
  • 1 ,5 su bardağı yoğurt
  • 1 kabartma tozu
  • Tuz
  • 1 yemek kaşığı çörek otu

    Çörek Otlu Pişi Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Un derince bir kaba alınır ortası havuz gibi açılır.
  • Yoğurt ,tuz, kabartma tozu ve çörekotu ilave edilir güzelce karıştırılır.
  • Yoğurulur ele yapışan yumuşak bir hamur elde edilir unun miktarını çoğaltıp azaltabiliriz ele epey yapışan bir hamur olması gerekiyor.
  • Üstü kapatılarak sıcak bir ortamda yaklaşık 1 saat dinlendirilir.
  • Elimizle yağlayarak açılır kızgın yağda kızartılır.

Ay Çekirdekli Ve Susamlı Çubuk Tarifi

 

Ay Çekirdekli Ve Susamlı Çubuk Tarifi İçin Malzemeler

  • ️150 gram tereyağ
  • ️3 yumurta (Beyazları hamura, sarılar üzerine)
  • ️Yarım çay bardağı su
  • ️1 tatlı kaşığı tuz
  • ️2 yemek kaşığı toz şeker
  • ️3,5 – 4 su bardağı un

Üzeri için;

  • ️ 1/2 (yarım) kase kavrulmuş susam
  • ️1/2 (yarım) kase ay çekirdeği içi
  • Ayırdığım yumurta sarıları

    Ay Çekirdekli Ve Susamlı Çubuk Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Un hariç tüm malzemeyi yoğurma kabında karıştırdım. Yavaş yavaş un ekledim.
  • Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde ettim. Hamur cıvık değil, yumuşak olacak. Bunun için unu kontrollü eklemek gerekiyor. Un miktarı yaklaşık yarım su bardağı arttırılıp, azaltılabilir.
  • Yoğurduğum hamuru streç ile sararak 30 dakika buz dolabında beklettim.
  • 30 dakika sonunda tezgahı hafife unladım, hamuru dikdörtgen olarak yarım parmak kalınlığında merdane ile açtım.
  • Hamurun üzerine ayırdığım yumurta sarılarının yarısını sürdüm.
  • Üzerine, hamurun her yerine gelecek şekilde susam serptim. Üzerinden, çok bastırmadan merdane ile geçtim.
  • Hamuru ters çevirmeden evvel önceden hazırladığım pişirme kağıdını tezgaha aldım. Merdaneye dolayarak hamuru ters çevirdim ve pişirme kağıdının üzerine serdim.
  • Hamurun arka tarafına kalan yumurta sarısını sürdüm.
  • Üzerine iç ay çekirdeklerini yine hamurun her yerine gelecek şekilde serptim. Yine çok bastırmadan merdane ile üzerinden geçerek ay çekirdeklerinin hamura yapışmasını sağladım.
  • Hamur artık hazır. Sıra şekil vermede. Hamuru bir parmak genişliğinde şeritlere bıçak yardımı ile ayırdım.
  • Şeritleri yine bıçak yardımı ile ortadan ikiye bölerek boylarını kısalttım.
  • Elde ettiğim şeritlerin ucundan iki elimle tutarak, bir elimi sağa, diğer elimi sola çevirerek büktüm.
  • Pişirme kağıdı serili tepsiye dizdim.
  • Önceden ısıttığım 180 derece fırında yaklaşık 30 dakika, kızarana kadar pişirdim.
  • ⚠️ben bu çubukları biraz kıtır seviyorum. O yüzden pişme işlemi sonunda hemen fırından çıkarmıyorum. Ilınana kadar fırının kapağını açarak fırında bekletiyorum.