Mevsim Salata (Özel Sosu İle Birlikte)

Mevsim Salata (Özel Sosu İle Birlikte) Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım marul
  • Marul miktarı kadar roka
  • Yarım demet mor kıvırcık marul
  • 1 paket haşlanmış mısır
  • 2 havuç rendesi
  • 6 -7 tane çeri domates
Sosu
  • 1 tatlı kaşığı fesleğen
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı zeytin yağı
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi

Mevsim Salata (Özel Sosu İle Birlikte) Tarifi Yapılışı

  1. Yeşillikleri elimle iri iri parçaladım.
  2. Diğer malzemeleri de ekledim ve biraz karıştırdım.
  3. Üzerlerine domatesle servis ettim.
  4. Sosunu yemeye başlamadan hemen önce ekleyin öbür türlü soluyor yeşillikler.

Her gün yeme isteği duyacaksınız: Yoğurtlu kabak salatası tarifi

Malzemeler:


  • 4 adet kabak (ince dilimlenmiş)
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1/2 adet limonun suyu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 diş sarımsak (dövülmüş)
  • 1/2 demet dereotu
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane

  • Kabağın en hafif, en şık haliyle tanışmaya hazırsanız sözü fazla uzatmadan sizi bağımlılık yapan bu nefis salata tarifine doğru alalım.

    Nasıl Yapılır?


    Derince bir tencere alıp içine 2 su bardağı su ilave edin ve kaynatın. İçindeki su kaynamaya başlayan tencerenin üzerine bir süzgeç oturtup ince ince dilimlediğiniz kabakları bu süzgece yerleştirin ve kabakların buharla yumuşaması için tencerenin kapağını kapatıp bu şekilde 5 dakika pişmeye bırakın.
    Yumuşayan kabakların üzerine ayrı bir kasede karıştırdığınız zeytinyağı, limon suyu ve tuz karışımını dökün. İsteğe göre bir tutam da dereotu ekleyip karıştırın.
    Ayrı bir kapta yoğurt, sarımsak ve kıyılmış dereotunu karıştırın. Kabakları servis tabağına aldıktan sonra orta kısmını biraz açtırıp buraya da yoğurtlu karışımı ekleyin, dilerseniz son olarak üzerine kuru nane serpiştirin. Afiyet olsun.

    Vejetryanlar da bunu sevdi: Fırında falafel tarifi

    Malzemeler:


    • 1,5 su bardağı haşlanmış nohut
    • 1 adet yumurta
    • 1 çay bardağı galeta unu
    • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
    • 1 çay kaşığı kimyon
    • 2 diş sarımsak
    • 1 tatlı kaşığı tuz
    • 1 çay kaşığı karabiber
    • 1/2 demet maydanoz

                                    Nohutun gücünü bize her zaman hissettiren falafeli düşük kalorili bir tarife dönüştürüp onu fırında hazırlıyoruz. Sonuç ise harika.

    Nasıl Yapılır?


    Haşlanmış nohut, zeytinyağı ve baharatları robotta çektirip püre kıvamına getirin. Geniş bir kapta püre haline gelmiş nohutları maydanoz ve diğer malzemelerle karıştırıp köfte gibi yoğurun. Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine yerleştirip önceden 160 derecede ısıttığınız fırında 15-20 dakika pişirin.

    Çok doyurucu: Ispanak salatası tarifi

    Malzemeler:


    • 500 gram ıspanak
    • 1 çorba kaşığı kabak çekirdeği içi
    • 1 çorba kaşığı ay çekirdeği içi
    • 100 gram kabuklu pirinç
    • 1/2 adet limon
    • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
    • 1 su bardağı su
    • 1/2 çay kaşığı tuz-karabiber

                              İçindeki magnezyumla vücudun demir eksikliğini şıp diye çözen ıspanak şimdi enfes bir salata olarak karşımıza çıkıyor. Hazırlaması da o kadar kolay ki.

    Nasıl Yapılır?


    Pirinçlere bir su bardağı su ekleyerek haşlayın. Pirinçleri süzüp bekletin. Sonrasında iyice yıkadığınız ıspanakları diğer tüm malzemelerle karıştırın. Limon, zeytinyağı, tuz ve karabiberden oluşan salata sosunu hazırlayıp malzemelerin üzerine dökün ve salatanızı afiyetle tüketin.

    Fırından gelen hafiflik: Sebzeli güveç tarifi

    Fırından gelen hafiflik: Sebzeli güveç tarifi

    Malzemeler:


  • 1 adet kırmızı soğan
  • 2 adet patlıcan
  • 2 adet patates
  • 2 adet kabak
  • 4 adet orta boy domates
  • 5 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2,5 çay bardağı su

  • Bol etli, suyuna ekmek bana bana yediğiniz güveçleri unutun. Bu güveç, sebzelerden gelen hafifliği ve lezzetiyle diyetinizin en lezzetli destekçisi olacak.

    Nasıl Yapılır?


    Patlıcanları alacalı alacalı soyup acısını salması için yaklaşık 15 dakika tuzlu suda bekletin. Kabak, patates, soğan ve domatesi küp küp doğrayın, patlıcanların suyunu süzdürün ve tüm sebzeleri aynı kabın içinde bir araya getirin. Sarımsakları rendeleyin ve rendelenmiş sarımsak, zeytinyağı, salça, tuz ve karabiberi de sebzelerin üzerine ilave edip güzelce karıştırın. Malzemeler birbiriyle gzelce harmanlanınca güvecin içine katarın, üzerine 1 çay bardağı su ilave edip önceden ısıtmaya başladığınız 170 derece fırında ağzı kapalı olarak yaklaşık 35 dakika pişirin. İşte bu kadar!

    Hafif mi hafif: Izgara hindi göğüs tarifi

    Hafif mi hafif: Izgara hindi göğüs tarifi

    Izgara-Hindi- Göğüs-Tarifi

    Malzemeler:


    • 4 adet hindi göğüs  
    • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
    • 1/2 şişe soda
    • 1 tatlı kaşığı tuz
    • 1 çay kaşığı sarımsak tozu
    • 1 çay kaşığı karabiber
    • 1 adet kırmızı soğan                                         

                                                       herhangi  bir sebepten dolayı tavuk tüketmek istemiyorsanız ona alternatif en yakın beyaz et hindiyi tercih edebilirsiniz. Yağsız göğüs eti öyle güzel bir ana yemeğe dönüşecek ki her gün yemek isteyeceksiniz.

    Nasıl Yapılır?


    Soda, zeytinyağı, karabiber, tuz ve sarımsak tozu olarak hindi göğüsleri marine edin. Buzdolabında yarım saat beklettiğiniz hindi etini ısınmış tavaya dizin ve 15 dakika önlü arkalı pişirin. Alt tarafına soğanlar yerleştirdiğiniz tabağa hindi göğüsleri yerleştirerek sunuma hazırlayın.

    Diyet yemekleri,Düşük kalorili bulgur: Karnabahar kısırı tarifi

    Malzemeler:


    • 1 adet karnabahar
    • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
    • 1 adet orta boy soğan
    • 1 yemek kaşığı domates salçası
    • 1 yemek kaşığı biber salçası
    • 1/2 adet limon
    • 8-10 dal maydanoz
    • 8-10 dal dereotu
    • 2-3 dal taze soğan
    • 2 yemek kaşığı kırmızı lahana turşusu (ince kıyılmış)
    • 1 çay kaşığı tuz
    • 1 çay kaşığı pul biber

                                                 Kısırı kim sevmez? Ama bir başladık mı kendimizi durduramayıp kase kase yediğimiz de bir gerçek. Biz de kaç kase yeseniz de pişmanlık yaşamayın diye karnabahar çiçeklerinden düşük kalorili bulgur yarattık ve hem pratik hem leziz mi leziz bir kısır tarifi hazırladık.

    Nasıl Yapılır?


    Karnabaharı çiçeklerine ayırıp blenderdan geçirin. Soğanları zeytinyağı döktüğünüz tavada kavurup salçayı ekleyin ve birkaç dakika daha kavurun. Ardından karnabaharları ekleyin ve 10 dakika pişirin. Ilınınca limon suyu, tuz ve pul biberi de katın. Maydanoz, dereotu, taze soğan, lahana turşusunu da kısıra ekleyerek karıştırın ve afiyetle tüketin.

    Ceviz Kurabiye Tarifi

      Ceviz Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler 1 paket tereyağı veya margarin 1 adet yumurta 4 yemek kaşığı şeker 1 paket vanilya, kabartma tozu Al...