6 Haziran 2019 Perşembe

iOS 13 ile iPhone özelliklerinden birini kaybedecek

Apple2015 yılında iPhone 6s ile 3D Touch‘ı dünyaya tanıttı. Bu özelliği iPhone’ların temel özelliklerinden biri olarak konumlandırdı. Fakat iOS 13 ile iPhone 3D Touch özelliği işlevini kaybedecek!

iOS 13 ile iPhone 3D Touch özelliği işlevini kaybedecek!

3D Touch özelliğinin tanıtılmasının üzerinden uzun bir zaman geçti. Apple’ın ilk planlarında, bu özellik için tamamen yeni ve sezgisel bir UI etkileşimi yöntemi ekleyerek akıllı telefonlarımızı kullanma biçimimizi değiştirmeyi planlıyordu.
Ancak tanıtılmasından yaklaşık dört yıl sonra, özelliğin hayatımızda çok da önemli bir yere sahip olmadığı farkedildi. Kullanıcıya, ekrana uygulanan baskı miktarına bağlı olarak çeşitli bağlamsal seçenekler sunan özellik, teknolojik açıdan etkileyici olsa da kolay bir kullanım sağlamıyordu.
Ayrıca Apple, kullanıcıların 3D Touch özelliği olmadan da basış sürelerindeki değişiklikleri doğru şekilde ayarlayarak arayüz üzerindeki gerekli seçenekleri kullanmasını sağlayabilirdi.Bu özelliğin ölümünün söylentileri uzun süredir vardı. Fakat WWDC’nin ardından bu söylentiler doğrulanmış oldu. Beta sürümü raporları, iOS 13güncellenmesiyle birlikte 3D Touch özelliğini destekleyen cihazların artık bu özelliği kullanamayacağını ortaya koydu.
Fakat ana ekran işlemleri ve hızlı işlemler için 3D Touch’ın sunduğu özellikler artık uzun basım hareketleriyle sunulacak. Yani iOS 13 destekleyen ve 3D Touch özelliği olmayan iPhone XR ve SE modelleri gibi iPhone’lar da bu özelliğin tüm işlevlerini kullanabilecek.
Bununla birlikte sadece iPhone’lar değil iPad ve iPod gibi cihazlar da 3D Touch özelliği olmadan bu özelliğin tüm işlevlerinden yararlanabilecek hale gelmiş olacak. Yeni güncellemenin tüm cihazlara dağıtılmasıyla da özelliğin işlevselliğini hep beraber göreceğiz.

Android Q Beta 4 yayınlandı! İşte detaylar!

Mayıs ayında düzenlediği I/O 2019 etkinliğinde Android Q Beta 3 sürümünü yayınlayan Google, aradan geçen yaklaşık bir ayın ardından bu kez Android Q Beta 4 sürümünü geliştiricilere sundu. Böylece finale bir adım daha yaklaşıldı.
Beta 4’ün en önemli özelliklerinin başında Google’ın Android Q için yeni geliştirici API’lerini son kez yayınlaması geliyor. API 29 ile (sayı her sürümde artıyor) geliştiricilerin uygulamalarını uyumlu hale getirmesi talep ediliyor.

Android Q Beta 4 ile son API sürümü yayınlandı!

Şu anda geliştiriciler yayınlanan en son API’yi kullanarak Android Q tarafından sunulan karanlık mod, katlanabilir telefon desteği ve akıllı yanıtlar gibi çeşitli yenilikleri kendi uygulamaları ile uyumlu hale getirebiliyorlar.
Şu anda Beta 4 sürümü, Google Pixel modellerinin yanı sıra Essential Phone modeline geldi. Beta sürecine dahil olan diğer akıllı telefonlarında oldukça kısa bir süre içerisinde Android Q Beta 4 sürümünü alması bekleniyor.Beta 4 sürümünün test edilebildiği / edilebileceği modeller şu şekilde; Asus Zenfone 5z, Essential Phone, Huawei Mate 20 Pro, LG G8 ThinQ, Nokia 8.1, OnePlus 6T, Oppo Reno, Realme 3 Pro, Sony Xperia XZ3, Tecno Spark 3 Pro, vivo X27, vivo NEX S, vivo NEX A, Xiaomi Mi 9, Xiaomi Mi Mix 3 5G.
S

5 Haziran 2019 Çarşamba

Ramazan bayramı

Tüm islam aleminin ramazan bayramı kutlu ve mübarek olsun

Sushi Tarifi

Sushi Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 yosun kurun mushu ( nori)
  • Suşi pirinci
  • Avokado
  • Salatalık
  • 200 gr somon füme
Sosu İçin ;
  • Soyo sosu
  • Su

Sushi Tarifi Yapılışı

  1. Önce pirinci iyice bir yıkayalım nişastası çıkana kadar süzelim ve 1, 5 su bardağı su ile haşlayalım, pirin sirkesi, tuz, şekeri de pirince katalım ve iyice haşlayalım.
  2. Haşlanmış pirinci soğutalım ve hazırladığımız tahtanın üzerindeki yosun kurumushuna yayalım ve malzemeleri arasına ekleyelim ve sarmaya başlayalım.
  3. İstediğiniz kalınlıkda ve istediğiniz dilime böle bilirsiniz, soyo sosu tuzlu olduğu için ben soyo sosuna biraz su katıyorum, vasabi acı olduğu için vasabiyi soyo sosuna karıştırıyorum. Muhteşem bir tadı oluyor size de tavsiye ederim eminim beğeneceksinizdir şimdiden afiyet olsun

Kıymalı Bostan Kebabı Tarifi

Kıymalı Bostan Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet iri bostan patlıcan
  • 300-400 gr kıyma
  • 1 adet iri soğan
  • 3 diş sarmısak
  • 3-4 adet yeşil biber
  • 2 adet domates
  • Yarım yemek kaşığı salça
  • Bir tutam maydanoz
  • Tuz karabiber çok az kimyon
Sosu için;
  • Yarım yemek kaşığı salça
  • 1, 5-2 bardak kadar sıcak su
Üzeri için;
  • Domates biber

Kıymalı Bostan Kebabı Tarifi Yapılışı

Bugün yaz aylarının en sevilen, bizim evde de sıklıkla pişen sebzesi patlıcanla şahane bir yemek tarifim var. Lezzeti kadar görselliği ve servisiyle de nefis bir yemek mutlaka deneyiniz dostlar @arzununmutfagi35
  1. Patlıcanları alacalı soyup iki parmak kalınlığında yuvarlak şekilde keselim.
  2. Tuzlu suda yarım saat beklettikten sonra kurulayıp renkleri dönene kadar kızartalım kağıt havlu üzerine alalım.
  3. Tavaya çok az sıvı yağ alıp yemeklik doğradığımız soğanı ekleyip kavuralım kıymayı ezilmiş sarımsağı ilave edip suyunu salıp çekinceye kadar kavuralım.
  4. Küçük küçük doğradığımız biberleri ekleyelim salçayı ilave edip kokusu çıkana kadar kavuralım kabuğu soyulmuş küp doğradığımız domatesleri de atıp güzelce pişirelim.
  5. Ocaktan almadan tuz baharat ince kıyılmış maydanozu ekleyelim.
  6. Patlıcan halkalarını tepsiye alıp üzerlerine harçtan koyalım ve kalan patlıcanlarla üzerlerini kapatalım.
  7. En üste domates ve biberleri yerleştirip yarım kaşık salça ve suyu karıştırıp tepsiye dökelim patlıcanların seviyesini geçmesin buna dikkat edelim.
  8. 200 derece fırında üzerlerindeki domates biber kızarana kadar pişirelim.
  9. Dilerseniz kıyma yerine kuşbaşı etle de yapabilirsiniz afiyet olsun.

Fırında Patlıcan Kebabı (Lokum Gibi) Tarifi

Fırında Patlıcan Kebabı (Lokum Gibi) Tarifi İçin Malzemeler

  • 3-4 adet büyük boy uzun patlıcan
  • 6 adet sivri biber
  • 2 adet domates
  • 4 diş sarımsak
Köftesi için;
  • 750 gr kıyma
  • 1 çay bardağı galeta unu
  • 1 adet rendelenmiş kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Üzeri için;
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı

Fırında Patlıcan Kebabı (Lokum Gibi) Tarifi Yapılışı

Lokum gibi yumuşacık patlıcan ve köftesiyle resmen ağızda eriyor. Mutlaka denemelisiniz.
Dilerseniz çöp şişe dizin ya da şişe geçirmeden tepsiye arada boşluk kalmayacak şekilde dizin. İki türlü de lezzeti aynı😋😍
  1. Patlıcan alacalı soyulur. Ve iki parmak kalınlığında dilimlenir. Tuzlu su içerisinde yarım saat bekletilir. Köftesi için listede yazan malzemeler yoğrulur.
  2. Patlıcanlar yıkanır ve suyu süzülür. Çöp şişe bir adet patlıcan, bir adet ceviz büyüklüğünde köfte olacak şekilde dizelim.
  3. Bütün çöp sisler bitene kadar yapalım. Uygun bir fırın tepsisine alalım.
  4. Domatesi dilimleyip, biberlerin saplarını kesip, kebapların aralarına ekleyelim. Sarımsağı ilave edelim.
  5. Bir kap içerisinde sıcak su, salça, yağ, tuz ve karabiberi çırpalım. Şişlerin üzerine gezdirelim.
  6. Fırın tepsisini önce fırın poşeti ile (yoksa yağlı kağıtta olur) onun da üzerini alüminyum folyo ile kapatıp önceden ısıtılmış 200° fırında 1 saat pişirelim.
  7. Daha sonra üzerini açıp yarım saatte bu şekilde pişirelim. Afiyet şifa olsun 

Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tarifi

Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo taze asma yaprağı
  • 2 su bardağı pirinç
  • 2 tane orta boy domates
  • 1 tane orta boy soğan
  • 1 çay bardağı sıvı yağı
  • 1 demet maydanoz
  • 1 yemek kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası
  • Damak zevkine göre tuz
Pişerken eklenecekler;
  • 1. 5 su bardağı zeytin yağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Ayarlamaya göre sıcak su

Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tarifi Yapılışı

  1. Ben taze yapraktan yaptım tabi ki kışın tuzlu suda kurulmuş yapraktan da sarabilirsiniz
    ilk önce taze yaprağım derin bir kapa alıyoruz.
  2. Sonra ketılda suyu kaynatıyoruz.
  3. Kaynayan suyu yaprağın içine döküyoruz soğumasını bekliyoruz .
  4. Onu beklerken de içimizi hazırlayalım .
  5. Pirinçleri iyice yıkayıp suyunu süzdürüyoruz ve derin bir kabın içine koyuyoruz ardından domateslerin kabuklarını soyup ince ince doğuruyoruz.
  6. Soğanların da ince ince ve küçük bir şekilde doğuruyoruz .
  7. Pirinçin içine katıyoruz ve diğer malzemeleri de ekleyerek iyice yoğuruyoruz ve içimiz hazırlanıyor.
  8. Islattığımız yaprakları süzgeçten suyunu süzdürerek sarmaya hazır hale getiriyoruz ve ince ince kalem şeklinde sarıyoruz.
  9. Sarma işlemi bittikten sonra derin bir tencereye sırayla yerleştiriyoruz ve bolca zeytin yağını döküyoruz .
  10. Ardından sıcak suyunu ekliyoruz altı kısık bir şekilde pişiriyoruz servis yaparak yiyoruz. Afiyet olsun.

Kalburabastı Tarifi

Kalburabastı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1, 5 çay bardağı tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağı
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2, 5-3 su bardağına yakın un
İçi İçin:
  • Ceviz içi
Şerbeti İçin:
  • 3 su bardağı şeker
  • 3, 5 su bardağı su
  • 1 dilim limon

Kalburabastı Tarifi Yapılışı

  1. Şerbeti için; tencereye suyu ve şekeri koyup kaynatalım.
  2. Kaynadıktan sonra limon suyunu ilave edip 10 dakika daha kaynatalım ve soğumaya bırakalım.
  3. Bir kaba tereyağını, sıvı yağı, yoğurdu ve yumurtayı koyup karıştıralım.
  4. Üzerine irmiği ve kabartma tozunu ilave edelim.
  5. Unu ilave edip yumuşak kıvamlı bir hamur yoğuralım.
  6. Hamurdan iri ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayalım.
  7. Hamuru rendenin ince tarafına koyup açalım.
  8. Hamurun ortasına ceviz içi koyalım.
  9. Daha sonra hamuru şekillendirip borcama ya da tepsiye aralıklı olarak dizelim.
  10. Önceden ısıtılmış 190° fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim.
  11. Sıcak tatlıların üzerine soğuk şerbeti gezdirerek dökelim.
  12. Tatlımızı şerbeti çekene kadar dinlendirelim

Sütlü Fındıklı Baklava Tarifi

Sütlü Fındıklı Baklava Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kilo baklava yufkası
  • 175 gr tereyağ
  • 1 kase fındık (robotta çekilmiş)
Şerbet için:
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı süt

Sütlü Fındıklı Baklava Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak sütlü şerbeti hazırlarız, süt ve şeker ocağa alınır .
  2. Şeker eriyene dek kaynatılır, sonra soğumaya bırakılır ve baklava yapma işlemine geçebiliriz.
  3. Tepsiyi yağlarız ardından yufka sereriz onu da yağlarız 14 tane yufkanın her katını yağlarız.
  4. 15. katta fındık içi koyarız üzerine tekrar yufka koyup 15 kat daha yağlarız .
  5. Ardından baklava şeklinde kesip kalan yağı da üzerine gezdiririz .
  6. 180 derecede fırında alt üst üzeri kızarana dek pişirilir ,kontrollü pişirin.
  7. Baklava sıcak şerbet soğuk olacak iyice tatlı soğuduktan sonra dolapta 2 saat bekletip servis yapın be dolapta muhafaza ediniz deneyenlere afiyet olsun :)

Şekerpare İki Büyük Fırın Tepsisi Ölçüsünde Tarifi

Şekerpare İki Büyük Fırın Tepsisi Ölçüsünde Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 tepeli yemek kaşığı oda sıcaklığında margarin👉 ((margarini eritmeden kullanın lütfen ))
  • 4 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 4 adet yumurta 2 tanesinin sarısı üzeri için ayrılacak
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 adet vanilya
  • 2 adet kabartma tozu
  • 6 su bardağı un
Şerbeti için;
  • 4 su bardağı şeker
  • 4 su bardağı su
  • 4. 5 damla limonsuyu

Şekerpare İki Büyük Fırın Tepsisi Ölçüsünde Tarifi Yapılışı

Merhaba nyt ailem Hepinizin ramazan bayramı mübarek OLSUN şimdi tarifimini vereceğim TATLI ağızda eriyen kıyır kıyır bir tarif ve tam ölçülüdür iki büyük fırın tepsisi çıkıyor tam not alacağınız bir tarif gerçekten.


  1. Yoğurma kabına yağlar, pudra şekeri yumurtalardan iki tanesinin sarısı üzerine sürmek için ayrılır.
  2. Geriye kalan eklenir ve çırpılıp karıştırılır .
  3. Üzerine kabartma tozu vanilya ve un azar azar ilave edilip bir dan yoğurulur unu birden dökmeyin az yada fazla gelebilir ben 6 bardak kullandım.
  4. Tam geldi ardından ceviz büyüklüğünde parçalar alınır avuç içerisinde yuvarlayıp uç kısımları biraz sivri olacak biçimde oval şekil verilir.
  5. Yağlanmış tepsiye aralıklı olarak dizilir.
  6. Üzerine ayırdığımız 2 adet yumurtanın sarısı sürülür.
  7. Çatal yardımıyla üzeri çizilerek şekil verilir.
  8. Önceden ısıtılmış fansız ayarda 180 dereceli fırında yaklaşık 30- 35 dakika kadar pişirilir.
  9. Siz kendi fırınınızın durumuna göre altı üstü pembeleşip kızarıncaya kadar pişirebilirsiniz bu arada şerbeti için su ve şeker bir tencereye ilave edilip ocağa alınır.
  10. Karıştırarak şekerin erimesi sağlanır .
  11. Kaynamaya başladıktan sonra limon suyu eklenir.
  12. 8-10 dakika kadar kaynatılır ve soğumaya bırakılır.
  13. Pişen tatlı fırından alınır.
  14. İlk sıcaklığının çıkması için 3-4 dakika bekletilip.
  15. Üzerine iyice soğutulmuş şerbet gezdirilir dinlenip soğuduktan sonra servis edilir deneyeceklere kolay gelsin hoşçakalın.

Havuç Tarator Tarifi

Havuç Tarator Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet havuç
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 4 yemek kaşığı yoğurt
  • 1. 5 yemek kaşığı mayonez
  • 1 diş sarımsak
  • Tuz
Üzeri için;
  • Pul biber
  • Ceviz (isteğe bağlı siz koymayadabilirsiniz)

Havuç Tarator Tarifi Yapılışı

  1. 4 adet havucumuzu rendeliyoruz ve bir tavada zeytinyağını kızdırıp havuçları ekleyip kavurmaya başlıyorum.
  2. Havuçlar çok fazla ölmeyecek şekilde kavuruyoruz.
  3. Kavurma işlemi bittikten sonra tencereden tabağa geçiriyoruz ki daha çabuk soğusun havuçlar.
  4. Havuçlar soğurken bizde yoğurt mayonez ve sarımsağı pürüzsüz olana kadar karıştırıyoruz ve soğuyan havuçlarla birleştiriyoruz.
  5. En son üzerine pul biber ve cevizi ekleyip üzerini streçleyerek dolapta dinlendiriyoruz. Afiyet olsun kızlar 

Yapımı Çok Pratik En Kolay Kızartmadan Yapılan İzmir Köfte Tarifi

Yapımı Çok Pratik En Kolay Kızartmadan Yapılan İzmir Köfte Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet büyük boy patates
  • 2-3 adet domates
  • 2-3 adet yeşil biber
Köftesi İçin
  • 500 gr kıyma
  • 1 adet rendelenmiş soğan
  • 2 diş ezilmiş sarımsak
  • 1 yumurta
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 4 yemek kaşığı galeta unu
  • Tuz
Sosu İçin
  • Yarım çay bardağı sıvıyağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 2 su bardağı sıcak su
  • Tuz
  • Karabiber

Yapımı Çok Pratik En Kolay Kızartmadan Yapılan İzmir Köfte Tarifi Yapılışı

Kızartma derdi olmadan, kolayca hazırlayabileceğiniz, çok hafif üstelik çok lezzetli, bir çok takipçimin tarifini istediği kızartmadan yapılan  İzmir Köfte tarifim var bu gün sizlere…
  1. Patateslerin kabuklarını soyup dilimlere ayırın ve tepsiye dizin.
  2. Tüm köfte malzemelerini bir kaba koyup güzelce yoğurun ve parmak şeklinde köfteler hazırlayın.
  3. Patateslerin üzerine yerleştirin. Domates ve biber dilimleri de yerleştirip sosunu hazırlayın.
  4. Sosu için tüm malzemeleri bir kase içinde iyice karıştırın. Bu aşamada istediğiniz baharatlardan ilave edebilirsiniz.
  5. Hazırladığınız sosu gezdirerek köfte ve patateslerin üzerine dökün.
  6. Üzerine ıslatıp suyunu sıktığınız yağlı kağıdı yerleştirip önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yarım saat pişirin.
  7. Yarım saatin sonunda yağlı kağıdı kaldırıp kızarana kadar pişirmeye devam edin. Benim fırınımda ortalama yarım saatte kızardı. Toplamda 1 saatte pişti. Bu süre fırından fırına değişebilir. Fırınınızın ısısına göre kontrollü şekilde pişirmelisiniz.
Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 

Lokanta Usulü Domates Çorbası Tarifi

Lokanta Usulü Domates Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet orta irilikte domates(2 bardak kadar domates sosu da kullanabilirsiniz)
  • 1 dolu yemek kaşığı tereyağ
  • 2 kaşık zeytinyağ
  • 2 dolu kaşık un
  • 1 kaşık domates salçası
  • Yarım çay bardağı süt
  • 2 adet defne yaprağı
  • Tuz karabiber
  • 4-5 bardak kadar su/et suyu(yarı yarıya kullandım)

Lokanta Usulü Domates Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Tencereye yağları alıp unu ilave edelim biraz sararıncaya kadar kavuralım.
  2. Salçayı ekleyip kokusu çıkana kadar kavurup rondoda çektiğimiz yada rende yaptığımız domatesi ilave edelim.
  3. Bu şekilde kısık ateşte yakmadan iyice karıştırarak kavuralım ki domates ve salçanın ekşi asitli tadı olmasın.
  4. İyice kavrulan karışıma soğuk su ve et suyunu döküp hızlıca tel çırpıcıyla kaynayana kadar karıştıralım bu aşamada defne yapraklarını ilave edelim.
  5. Kıvam alan çorbadan defne yapraklarını çıkarıp blendırdan geçirelim tekrar ocağa alıp sütü ekleyelim bir iki taşım kaynattıktan sonra tuzu ve karabiberi ekleyip ocaktan alalım.
  6. Çorbamızı kaşar peyniri rendesiyle servis yapalım.
  7. Kalan ekmekleri küçük küçük kesip zeytinyağ, kekik ,nane ,pul biberle harmanlayıp 200 derece fırında kıtır kıtır olana kadar kızartıp çorbalarla servis yapabilirsiniz. Hem çok lezzetli olacak hemde ekmek israfı olmayacaktır. Afiyet olsun.