9 Eylül 2019 Pazartesi

Jöleli Muhallebi Tarifi

Jöleli Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler

İstenilen çeşit jöle
Sarı Muhallebi için :
  • 3 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı sarı muhallebi tozu
  • 3 yemek kaşığı şeker
Muhallebi için :
  • 3 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı margarin
  • 1 paket vanilya

Jöleli Muhallebi Tarifi Yapılışı

  1. Sarı muhallebi için tüm malzemeler karıştırılıp pişirilir ve bardaklara paylaştırılır.
  2. Muhallebi için margarin ve vanilya hariç tüm malzemeler karıştırılıp pişirilir.
  3. Vanilya ve margarin eklenip karıştırılır. Sarı muhallebinin üzerine koyulur.
  4. Jöle paketin üzerindeki tarife göre hazırlanıp muhallebilerin üzerine dökülür.
  5. Buzdolabında 5 – 6 saat bekletilip servis edilir.

iPhone 11 serisi hakkında bilinen her şey!

iPhone 11 adı ile çıkmasını beklediğimiz ve iPhone 11 Pro Max gibi farklı adlarla karşımıza çıkmasını beklediğimiz en yeni iPhone 11 tanıtım tarihi oldukça yaklaştı. Yarın saat 20.00’da karşımıza çıkacak olan yeni iPhone özellikleri ile bizleri oldukça meraklandırıyor. Peki tanıtımına bu kadar kısa bir süre kalan yeni iPhone 11 hakkında sızıntılar ne durumda? Nasıl bir iPhone karşımıza çıkacak? Sizler için iPhone 11 lansmanı yaklaşırken ortaya çıkan tüm detayları sıraladık.

iPhone 11 tanıtım tarihi yaklaşıyor

Apple’ın yeni modellerine tanıtmasına yalnızca bir gün kaldı. Şirketin bu yıl iPhone 11, iPhone 11 Max ve yeni iPhone 11 Pro Max modellerinin tanıtımını yapması bekleniyor. Sizler için iPhone 11 ve iPhone 11 Pro Max hakkında ortaya çıkan tüm söylentileri derledik!

8 Eylül 2019 Pazar

Islatmadan Tel Tel Dökülen Pirinç Pilavı Tarifi

Islatmadan Tel Tel Dökülen Pirinç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı Osmancık pirinç
  • 2 yemek kaşığı şehriye
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 50 gram teremyağ
  • 1. 5 su bardağı tavuk suyu
  • 1 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı limon suyu
  • 1 adet küp şeker

Islatmadan Tel Tel Dökülen Pirinç Pilavı Tarifi Yapılışı

Herkese Merhaba ☺ ☺
Pirinci ıslamayı unuttum derdine son 😉😉
Bazen Pirinci ıslamayı unuturuz, bazen aniden misafir çıka gelir ve yemeğin yanına pilavda olsun isteriz yada aniden şu yemeğin yanına pilav olsaydı iyi olurdu diye düşündüğümüzde hemen yapacağımız tek tane tel tel dökülen tam kıvamında pirinçi ıslamadan da aynı lezzette yapacağınız nefis pirinç pilavı tarifi vermek istiyorum.
En önemli püf noktası olan pirinçi yıkama aşamasına geçiyoruz. Pirinç bir kaba yada süzgeçe alınır ve Çeşme altında sıcak su ile parmak uçlarımızla 3-4 kez nişastası alana kadar yıkanır ve süzülür. İyice yıkadıktan sonra bu defa soğuk su ile aynı şekilde 3-4 kez tamamen yıkanır ve nişastası akıtılır süzülür.
Süzgeçe konulur altına bir kap konulur ve suyunun tamamen süzülmesi beklenir hiç su kalmaması gerekir. Süzüldükten az sonra süzgeci bir parça havlu peçete üstüne de koyabilirsiniz suyunu iyice çekmesine yardımcı olacaktır.
  1. Tamamen suyu Süzüldükten sonra pilav yapımına geçilir.
  2. Margarin ve sıvı yağ geniş pilav tenceresine alınır.
  3. Eriyince şehriye konulup kavrulur.
  4. Kavrulduktan sonra pirinç eklenir devamlı karıştırarak 3-4 dakika iyice kavrulur.
  5. Kavurma işlemi bittikten sonra tavuk suyu ve su ilave edilir.
✏ Eğer tavuk suyu yok ise 2. 5 su bardağı sıcak suya 1 adet knorr tavuk bulyon atılarak eritilir ve o da kullanılabilir. Ona göre tuz oranı ayarlanır. Pilavı suyunu ilave ettikten sonra tıkırdamaya başlayınca limon suyu, küp şeker ve tuz konulur bir iki sefer erimesi için karıştırılır. Bundan sonra bir süre karıştırma yapılmayacak.
✏ Limon suyu tel tel ve berrak olmasını sağlıyor.
✏ Şeker yine tek tane ve beyaz olmasını sağlıyor. Kaynamaya başlayınca altı kısılıp kapağı kapatılarak kısık ateşte demlenmeye bırakılır. Suyunu bayağı çektikten sonra 1 tur karıştırılır kapağı kapatılır. İyice suyunu çektikten sonra 1 tur daha çevrilir ve altı kapatılır. Üzerine tencere büyüklüğünde 2 kat olacak şekilde havlu peçete koparılır ve kapağı kapatılır. Bez ile sarılarak 15 dakika dinlendirilir. Dinlendikten sonra açılınca ilkten güzelce bir karıştırıp sonra servis edilir.

Semizotlu Kuru Cacık ( 5 Dakikada) Tarifi

Semizotlu Kuru Cacık ( 5 Dakikada) Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım bağ semiz otu
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz
  • Süslemek için ;zeytinyağı ve nane

Semizotlu Kuru Cacık ( 5 Dakikada) Tarifi Yapılışı

Sofralarınızı süsleyecek hem lezzetli hem sağlıklı bu tarifi kaçırmayın derim😊 Yapımı sadece 5 dakika👇👇
  1. Semizotu güzelce yıkanır ve doğranır.
  2. Sarımsaklar ezilerek yoğurt ile karıştırılır.
  3. Sulu severseniz biraz su eklemesi yapabilirsiniz.
  4. Damak tadınıza göre tuz eklenir, semiz otları da yoğurt karışımına eklenir ve karıştırılır.
  5. Üzeri sıvı yağ ve nane ile süslenerek servis edilir.

Patlıcan Oturtma Tarifi

Patlıcan Oturtma Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 tane orta boy patlıcan
  • Kızartmak için ;zeytin yağı
  • 150 gr kıyma
  • 5 tane yeşil biber
  • 3 tane domates
  • 1 yemek kaşığı domates Salçası
  • 1 buçuk çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 buçuk çay kaşığı pul biber
  • 1 tane orta boy soğan

Patlıcan Oturtma Tarifi Yapılışı

  1. Patlıcanları alacalı şekilde soyalım ve kalın bir şekilde dilimleyelim tuzlu suda biraz bekletelim.
  2. Yağı bir tencereye alalım ve altını açalım, üzerine patlıcanları koyalım ve kızartalım.
  3. Kızaran patlıcanları fırın kabına alalım.
  4. Diğer tarafta bir tavaya kıymayı koyalım ve kavuralım.
  5. Üzerine kuru soğanı ekleyelim ve kavurmaya devam edelim.
  6. Üzerine biber domates ve salçayı ekleyelim ve karıştıralım üzerine baharatları da ekleyip bi tur karıştıralım.
  7. Üzerine yarın çay bardağı kadar su ekleyelim ve 1- 2 dakika kaynatıp kapatalım altını.
  8. Kıymalı harcı patlıcanların üzerine dökelim ve alt üst ayarda 200 derecelik fırında yarım saat kadar pişirelim.
Afiyet olsun 

Domatesli Mantı Çorbası Yaz Çorbası Tarifi

Domatesli Mantı Çorbası Yaz Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 200 gram hazır mantı
  • 2 adet büyükçe domates
  • 1 büyük kase haşlanmış nohut
  • 1 iri diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı karabiber ( sevenler)
  • 1 çay kaşığı kuru nane ( sevenler)
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 5 su bardağı su
  • Yeteri kadar tuz

Domatesli Mantı Çorbası Yaz Çorbası Tarifi Yapılışı

Çorbalar hep sıcak yenecek diye bir şey yok bu çorba bu havalarda ılıkça yenebilir, domatesin lezzetiyle gayet güzel ve doyurucu çorba. .
  1. Tencereye siz kendi damak tadınıza göre sıvı yağı alın, üzerine rendelenmiş sarımsak ve rendelenmiş domatesi alın.
  2. Domates suyunu çekinceye kadar orta ateşte kavurun, seviyorsanız nane ve karabiberini ekleyin.
  3. Daha sonra mümkünse kaynamış beş bardak sıcak suyu ekleyerek kaynatın.
  4. Kaynayan suya mantıları atın ve yumuşayıncaya kadar 10 dakika daha kaynatın.
  5. Haşlanmış nohutu ekleyerek bir beş dakika daha kaynatın.
  6. Pişen çorbayı ocaktan alın ve en az yarım saat dinlendirin. Sonrasında dilediğiniz zaman servis edin.
  7. Su miktarını ( koyu veya sulu olsun derseniz ) 4 ile 6 bardak kullanarak ayarlayabilirsiniz.
AFİYET OLSUN.

Mozaik Kek Tarifi

Mozaik Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yumurta
  • 1 bardak şeker
  • 1 bardak sıvı yağ
  • 1 bardak süt
  • Kakao (Ben kakao yoğun sevdiğim için dark kakao kullanıyorum Dr Ouetker)
  • 1 er paket vanilya, kabartma tozu
  • Aldığı kadar un
  • Fındık, ceviz, badem, damla çikolata, rende portakal

Mozaik Kek Tarifi Yapılışı

  1. Şekerle yumurtayı çırpalım(püf noktası burda, çok iyi çırpın)
  2. Sıvı malzemeleri ekleyip çırpın, kakao hariç diğer tüm malzemeyi ilave edin. Kıvamı fotoğraftaki gibi olursa iyi kabarıyor.
  3. Kalıbı yağlayıp un serpin. sonra kek harcından biraz döküp kalan harca kakao ekleyin.Karıştırıp onuda üzerine dökün. Kürdanla karıştırın.
  4. Üzerine parçalanmış fındık ve damla çikolata dökün.
  5. Önceden ısıttığınız fırında ilk yarım saat 150de sonra 180de pişirin kürdan kontrolüyle ortalama 1saat pişirin

Yumuşak Lavaş Tarifi

Yumuşak Lavaş Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • Yarım yemek kaşığı instant maya
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un

Yumuşak Lavaş Tarifi Yapılışı

Merhabalar sizlere geçenlerde 🌸canımız istediği lavaş tarifini paylaşmak istedim.
  1. Üzerine tereyağ sürerek cayın yanında yemesi mükemmel oluyor başlayalım.
  2. Hamur için un hariç bütün malzemeleri yoğurma kabına alın karıştırın yavaş yavaş unu ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur yapın.
  3. Üstünü kapatıp yarım saat dinlendirin. Zamanınız varsa 1 saat te olabilir. Dinlenen hamuru bezelere ayirip un atıp acın tavada veya sac da pişirin sıcakken üzerine yağ sürün afiyet yiyin

Havuçlu Kek Tarifi

Havuçlu Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1/2 (yarım) su bardağı ayçiçek yağı
  • 3 adet orta boy havuç
  • 1 su bardağı kırılmış ceviz içi
  • 2, 5 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı tarçın
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Havuçlu Kek Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle havuçları soyup rendeleyip suyunu sıkıp hazırlayayım.
  2. Daha sonra oda sıcaklığında ki yumurtalar ile şekeri köpük köpük olana kadar çırpalım.
  3. Ardından süt ve ayçiçek yağını ekleyip çırpalım.
  4. Elediğimiz un, kabartma tozu, vanilya ve tarçını sıvı karışıma ekleyip içten dışa doğru spatula ile karıştıralım.
  5. Havuç ve cevizi de karışıma ekleyip karıştıralım.
  6. Hazırladığımız kekimizi pişmesi için kek kalıbına döküp önceden ısıtılmış 160° fırında pişirelim.
  7. İlk 30 dakika fırının kapağını hiç açmayalım ki kekimiz çok güzel kabarsın. 30 dakikadan sonra kürdan testi yaparak kekimizin piştiğini kontrol edelim.
  8. Kekimiz pişip fırından çıkardıktan sonra servis tabağına almak için soğumasını bekleyin. Bu keki tadan başka kekten tat almıyor. Çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak. Şimdiden afiyet olsun

Çakma Çılbır Tarifi

Çakma Çılbır Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 yumurta (Yumurtalarınız küçükse daha fazla kullanabilirsiniz)
  • 6 kaşık yoğurt
  • Tuz
  • 1 diş sarımsak (ince ince kıyın ağza gelmesin)
  • Pulbiber
  • 2, 5 kaşık tereyağı

Çakma Çılbır Tarifi Yapılışı

  1. *Tereyağı tavada eritin. Erimesine yakın pulbiber ekleyin.
  2. *Bir kapta yoğurdu sarımsağı tuzu karıştırın çırpın.
  3. *Dilim kestiğiniz haşlanmış yumurtaların üstüne önce yoğurtlu karışımı ardından tavadaki sosu ekleyin.
    *Çakma çılbır hazır. 😆 Afiyet olsun.

Tavada Çıtır Gözleme Tarifi

Tavada Çıtır Gözleme Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yufka
  • 2 adet patates
  • 50 gr yağlı beyaz peynir
  • Tuz
  • Sıvıyağ
  • Karabiber
Sosu için;
  • 1 çay bardağı su
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

Tavada Çıtır Gözleme Tarifi Yapılışı

  1. Patatesleri haşlayalım tabağa alalım. Peyniri ufalayıp içine katalım.
  2. Tuz ve karabiber ekleyip harmanlayalım.
  3. Sos malzemelerini karıştıralım. 1 adet yufkayı 2 ye ayıralım.
  4. Elimizle sostan alıp yufkanın her yerine sürelim yanlardan katlayıp harcımızdan koyalım ve katlayalım.
  5. Tavaya yağ koyup önlü arkalı pişirelim. Dışı çıtır içi yumuşacık gözlemelerimiz hazır :) Yapanlara afiyet olsun

Pesto Soslu Penne Makarna Tarifi

Pesto Soslu Penne Makarna Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket penne makarna
  • 4 yemek kaşığı pesto sos
  • 4 yemek kaşığı krema
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Tuz

Pesto Soslu Penne Makarna Tarifi Yapılışı

  1. Makarnayı haşlamak için ocağa su koyup tuz atalım.
  2. Kaynayan suya makarnayı atıp ortalama 8-10 dakika pişirelim.
  3. Haşlanan makarnayı süzelim.
  4. Sos için sıvı yağ ve pesto sosu tavaya alalım.
  5. Isınınca kremayı ekleyelim. Sosu fazla kaynatmadan haşlanan makarnanın suyundan sosa biraz ekleyelim.
  6. Ve son olarak sos ile makarnayı buluşturalım.
    Afiyet olsun.

Kahvaltılık Kırmızı Biber Sos Tarifi

Bol Cevizli Un Helvası Tarifi İçin Malzemeler

Harcı için;
  • 2, 5 su bardağı un
  • 150 gr paket yağı
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
Sosu için;
  • 2 su bardağı süt
  • 1, 5 su bardağı süt
Üzeri için;
  • İstediğiniz kadar ceviz

Bol Cevizli Un Helvası Tarifi Yapılışı

  1. İlk önce süt ve şekeri şeker eriyinceye kadar çırpalım.
  2. Yağlarımızı tencereye alalım ,eriyince unu koyup rengi koyulaşan kadar kavuralım.
  3. Sütü kavuştuğumuz helvanın içine döküp yoğunlaşana kadar karıştırıp yoğunlaştırdıktan sonra 2-3 dk kavuralım .
  4. Ocak’tan alıp istediğiniz bir kaba döktüm üstünü düzleştirip.
  5. Üzerine cevizi dökelim.
    İster sıcak ister soğuk servis edin.
    Afiyet olsun ❤️