12 Eylül 2019 Perşembe

TikTok özelliği Instagram’a geliyor!

Facebook tarafından satın alındıktan sonra farklı sosyal medya platformlarının sevilen özelliklerini tabiri caizse kopyalayan Instagram bu kez gözü TikTok’a dikti. Instagram ile TikTok benzeri videolar oluşturmak mümkün hale geliyor.Haberin detaylarına geçmeden önce geçmişte yaşananları hatırlamak gerekirse, Snapchat’in hikaye özelliği, Instagram ile daha popüler hale geldi. Hikayeler özelliğinin iyice popüler hale gelmesiyle Instagram, Snapchat’i adeta yok etti.

TikTok özelliği Instagram kullanıcıları ile buluşuyor!

Bunun yanı sıra ülkemizde kullanıma sunulmamış olmasına rağmen hikayeye müzik ekleme gibi özelliklerde bulunuyor. Şimdi ise Instagram’a TikTok ile benzer şekilde kısa videolar oluşturma özelliği geliyor.
Instagram’a gelen yeni özellikler söz konusu olduğunda ilk akla gelen isim olan Jane Manchun Wong, TikTok’tan esinlenilen bu özelliğin ekran görüntülerini Twitter hesabında paylaştı.Bu sayede kullanıcılar henüz ülkemizde aktif olmayan müzik ekleme özelliği ile bunu harmanlayarak TikTok benzeri videoları kolayca oluşturabilecek. Bakalım, Instagram’ın bu hamlesi karşısında TikTok’tan nasıl bir cevap gelecek.

Düzenli Koşmanın Vücudunuzda Yarattığı Değişimler

Koşmak, herhangi bir yardımcı ürün kullanılmadan ve spor salonuna ihtiyaç duyulmadan yapılabilecek en faydalı sporlardan biridir. Uygun kıyafetler ve ayakkabılarla günün her saati her yerde koşabilirsiniz. Koşmak, egzersiz ya da rahatlama amaçlı yapılabilir. Doğada yapacağınız kısa bir koşu sizi mental anlamda rahatlatacağı gibi metabolizmanızın çalışma düzenine de olumlu etki sağlar. Düzenli koşmanın vücutta yarattığı değişimlere gelin birlikte bakalım.

1. Kas gücünüz artar
Uzmanlara göre koşmanın bacak kasları üzerinde güçlendirici etkisi var. Düzenli koşmak kasların gelişmesine yardımcı olur. Düzenli koşan insanların bacak kıkırdakları geliştiği için vücudun dayanıklılığı da artar. Bu sayede ise hareketsizliğe bağlı olarak gelişen eklem ağrıları azalır. 

2. Kalp hastalıklarına yakalanma riskiniz azalır
Koşmak, kalp ritmini anlık olarak hızlandırır. Bu nedenle yüksek tansiyon ya da kronik kalp rahatsızlıkları olanların koşu alışkanlığı geliştirmeden önce doktorlarına danışmaları gerekir. Düzenli koşmak; kalp hastalıkları riskini azaltmasının yanı sıra, dolaşım sisteminin de daha iyi çalışmasını sağlar. Aynı zamanda kan basıncını ve kolesterolü dengeleyerek yüksek tansiyonu düşürür.

3. Kilo verirsiniz, yağ oranınız azalır
Düzenli koşmak vücudunuzun forma girmesine yardımcı olur. Tüm vücut kaslarını aynı anda çalıştıran bir spor olduğu için düzenli koşu yaparak hızlı ve sağlıklı bir şekilde kilo verebilirsiniz. Koşuyla birlikte uygun bir diyet programına uyarak yağ oranınızı azaltabilir ve kaslarınızın güçlenmesine destek olabilirsiniz.

4. Eklemleri güçlendirir
Koşuda neredeyse tüm eklemler çalışır ve zamanla güçlenir. Düzenli koşu yapan kişilerde eklem ağrıları azalır ve kendilerini daha dinç hissederler. Ayrıca düzenli olarak koşmak, kondisyonu yükseltir ve nefes alış verişleri daha düzenli hale gelir. Bu da akciğer sağlığı için oldukça faydalıdır. 

5. Toksin attığınız için cilt güzelleşir
Koşunun temposuna bağlı olarak vücutta terleme gerçekleşir ve toksinler vücuttan atılır. Toksinlerin vücuttan atılması cildi daha sağlıklı hale getirerek güzelleşmesini sağlar. Bunun yanı sıra, koşu esnasında terleme nedeniyle kaybedilen suyun alınması gerekir. Bunun için de bol bol su içilmelidir.

6. Zihinsel olarak güçlenirsiniz
Koşmak, vücuda olduğu kadar zihne de faydalıdır. Özellikle açık havada koştuğunuzda bolca oksijen almış olursunuz. Oksijen vücudu tazelerken hem vücudunuza hem de beyninize giden kan miktarının artmasını sağlar. Bu sayede ise kendinizi daha iyi ve mutlu hissedersiniz. Koşmak, aynı zamanda konsantrasyonu da arttırarak kişinin daha iyi odaklanmasına yardımcı olur.

7. Kan şekeriniz dengelenir
Düzenli olarak koşmak kan şekerini dengeler. Bu da tansiyon ve diyabet gibi hastalıkların riskinin azalmasını sağlar. Ancak hatırlatmakta fayda var, eğer yüksek tansiyon ya da kalp hastasıysanız doktorunuza danışmadan koşuya başlamamalısınız. Koşmanın vücutta yarattığı olumlu değişimleri ise yalnızca düzenli olarak koştuğunuzda gözlemleyebilirsiniz.

11 Eylül 2019 Çarşamba

Demleme Makarna Tarifi

Demleme Makarna Tarifi İçin Malzemeler

  • Salçalı veya sade makarna
  • 1 paket istediğiniz makarna
  • Benim tercihim Barilla
  • Zeytinyağı
  • Tuz karabiber
  • Pulbiber vs.
Salçalı isterseniz;
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 litre su

Demleme Makarna Tarifi Yapılışı

Bu tarifle kesinlikle makarnayı haşlayıp döküp yapmanıza ve bir sürü bulaşığa gerek yok.
  1. Makarnayı tencereye alın yağı baharatları ve salçayı ekleyin karıştırın.
  2. Altını açın ve 1 litre suyu kaynar vaziyette ekleyin. Makarna kaynayınca karıştırın ve altını kısın.
  3. Yaklaşık 25 dakikada suyunu çekince karıştırın ve işte makarna hazır.
  4. Bir pakete (500 gr) 1 litre su işte bu kadar.
  5. Eğer kıymalı isterseniz ayrı kapta pişirdiğiniz kıymayı sade haşladığınız makarnaya ekleyin ve afiyet olsun.

Hakiki İnegöl Köfte Tarifi

Hakiki İnegöl Köfte Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gr dana kıyma
  • 250 gr yağlı kuzu kıyma
  • 2 adet soğan
  • 2 tatlı kaşığı karbonat
  • Tuz

Hakiki İnegöl Köfte Tarifi Yapılışı

Vermiş olduğum bu tarifin bir gün önceden yapılması gerekiyor. Köfte harcının bir gece dolapta dinlendirilmesi ve belli aralıklarla yoğrulması bu tarifin en önemli özelliğidir.
  1. Dana ve kuzu kıyma derin bir kapta karıştırılır.
  2. İçerisine tuz ve karbonat da ilave edilerek iyice yoğrulur.
  3. Streç filme sarılıp buz dolabına kaldırılır.
  4. Üç saat kadar sonra tekrar çıkarılıp yoğrulur ve tekrar streçlenip kaldırılır. Belli aralıklarla yoğrulma işlemine devam edilir.
  5. Ertesi gün pişirilmeden önce harca iki adet rendelenmiş ve suyu iyice sıkılmış soğan eklenerek son bir kez yoğrulur.
  6. Şekillendirilip yağsız tavada arkalı önlü kızartılır.
Afiyet olsun

Kırmızı Biber Mezesi Tarifi

Kırmızı Biber Mezesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet kırmızı biber
  • Sıvıyağ
  • 2 kaşık mayonez
  • 5 kaşık yoğurt
  • 3-4 diş sarımsak
  • Tuz
Üzeri için:
  • Pul biber
  • Kuru nane

Kırmızı Biber Mezesi Tarifi Yapılışı

  1. Biberleri doğrayıp sıvı yağ ile birlikte tavada soteleyip soğumaya bırakın.
  2. Yoğurdu mayonezi karıştırıp biraz tuz atın.
  3. Sarımsağı dövüp içine koyun ve karıştırın.
  4. Biberleri içine koyup karıştırın ve üzerini baharatlarla süsleyin.

Kabaklı , Havuçlu Ve Patatesli Çorba Tarifi

Kabaklı , Havuçlu Ve Patatesli Çorba Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet kabak
  • 2 adet orta boy havuç
  • 2 adet küçük patates
  • 1 avuç dereotu
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı un
  • 5 su bardağı su
  • 1 su bardağı süt
  • Tuz, karabiber (damak zevkinize göre ayarlayın )

Kabaklı , Havuçlu Ve Patatesli Çorba Tarifi Yapılışı

  1. Kabak ve havuç rendelenir. Patatesler küçük küçük doğranır.
  2. Uygun bir tencereye zeytinyağ ve tereyağ alınır.
  3. Tereyağ erdiğinde kabak, havuç ve patates ilave edilir.
  4. Suyunu salıp buharlaşana kadar pişirilir. Ara ara karıştırmayı ihmal etmeyin.
  5. Tamamen suyu buharlaşan sebzelerin üzerine un eklenir. 1 dakika sebzelerle kavrulur.
  6. 5 bardak su ilave edilir ve karıştırılır. Topaklanmasına izin vermeyin.
  7. Sebzeleri 5 dakika kaynatın. Daha sonra sütü ilave edin.
  8. Baharatlarını ekleyip dereotunu serpin. Bir taşım daha kaynatarak ocaktan alın.
    Deneyecek olanlara afiyet olsun.

Islak Kek Tarifi

Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 25 gr kakao
  • 2 su bardağı un
Sosu için;
  • 1, 5 su bardağı süt
  • 25 gr kakao

Islak Kek Tarifi Yapılışı

  1. Şeker ve yumurtalarımızı köpürünceye kadar çırpıyoruz.
  2. Sıvı yağ ve sütü ekleyip çırpıyoruz.
  3. Daha sonra kuru malzemelerimizi ekleyip karıştırıyoruz. (Unu elersek kekin kabarması için daha iyi olacaktır. )
  4. Önceden ısıtılmış fırında kekimizi pişiriyoruz. (Bir kürdan yardımıyla pişip pişmediğini kontröl edebiliriz. Kürdan kuruysa pişmiştir. )
  5. Sos için süt ve kakaoyu ocakta kaynayana kadar pişiriyoruz.
  6. İlk sıcaklığı geçen kekimizi dilimleyip soğuk sosu üzerine gezdiriyoruz. Dilerseniz hindistan cevizi, fındık ile üzerini süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun

Sulu Patates Tavuklu Tarifi

Sulu Patates Tavuklu Tarifi İçin Malzemeler

  • 200 gr tavuk göğüsü
  • 4 adet orta boy patates
  • 2 adet havuç
  • 1 adet soğan
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 adet yeşil biber
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

Sulu Patates Tavuklu Tarifi Yapılışı

  1. İlk önce tavuk göğsünü kuşbaşı doğrayıp orta ateşte suyu salana kadar kavuruyoruz.
  2. Sıvı yağ, soğan, biberleri ekleyip 5 dakika kavuruyoruz
  3. Ardından salçayla tekrar kavuruyoruz 2 dk, son olarak havuç ve patatesleri ekleyip bir 5dk kadar kavurup patateslerin üstünü geçecek kdaar su ekliyoruz. Tuzunu ayarlayıp kısık ateşte pisiyoruz. Affiet olsn

Şekerpare Tarifi

Şekerpare Tarifi İçin Malzemeler

Şerbeti için
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su
Hamuru için
  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • Alabildiği kadar un 3 bardaktan sonrası kontrollü eklensin

Şekerpare Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle şerbeti hazırlayıp soğumaya bırakalım.
  2. Derin bir kap alıp içine yumurta ve şekeri ekleyelim krema haline gelene kadar çırpalım.
  3. Yağ ve irmiği ekleyip çırpmaya devam edelim.
  4. Son olarak diğer malzemeleri de ekleyip yoğurmaya başlayalım.
  5. İstediğiniz büyüklükte hamurlar kopararak istediğiniz şekli verin.
  6. 180°fırında 15 _20 dk civarı pişirin .Fırından çıktıktan 2 dakika sonra şerbeti üzerine dökün ve soğumaya bırakın afiyet olsun. . .

3 Malzemeli Pasta Tarifi

3 Malzemeli Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı civarında süt
  • 1 paket çikolata sosu
  • 1 paket petibör bisküvi

3 Malzemeli Pasta Tarifi Yapılışı

  1. 1 paket çikolata sosunu arkasına göre hazırlıyoruz.
  2. Bir sıra petibör bisküviyi sütle ıslatıp diziyoruz.
  3. Üzerine sosumuzu döküyöruz. Bu şekilde sosumuzun yettiği kadar kat yapıyoruz bir gece soğuk bir ortamda bekliyoruz. Afiyet olsun.

Kurabiye Kalıbında Kurabiye Yapımı Tarifi

Kurabiye Kalıbında Kurabiye Yapımı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 125 gr tereyağı
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 su bardağı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 2. 5 su bardağı kadar un
  • Kurabiye kalıp’ı

Kurabiye Kalıbında Kurabiye Yapımı Tarifi Yapılışı

  1. Yumurta, sıvı yağ, tereyağı, pudra şekeri, nişasta ve vanilyayı yoğurma kabına alalım güzelce karıştıralım.Yavaş yavaş kontrollü bir şekilde un ilave ederek ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
  2. Unu kontrollü koyun çok koyarsanız hamur dağılır toparlanmaz.Oluşan hamuru iki yağlı kağıt arasında merdane ile açalım. Çok ince olmasın çokta kalın olmasın 1 cm kalınlığı yeterlidir. Daha sonra istediğimiz kurabiye kalıbını kullanabilirsiniz.
  3. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizelim.
  4. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında çok kızartmadan beyaz kalacak şekilde 10 dk pişirelim.Bu ölçülerden iki tepsi kurabiye çıkıyor. Kapalı bir kavanozda uzun süre saklayabilirsiniz, bayatlamayan cinsten afiyet olsun

Anne Tarifiyle Mis Aşure

Anne Tarifiyle Mis Aşure İçin Malzemeler

  • 2, 5 su bardağı aşurelik buğday (Yarma)
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 su bardağı haşlanmış kuru fasülye
  • 1, 5 su bardağı kuru üzüm
  • 1 su bardağı kuru incir
  • 1 su bardağı kuru kayısı
  • 2 adet portakalın suyu
  • 1 adet portakalın kabuğu (Rendelenmiş)
  • 5 su bardağı toz şeker (Damak tadınıza göre kontrollü ekleyin)
  • 1 su bardağı fındık
  • 1 su bardağı fıstık
  • Yarım su bardağı kuş üzümü
  • 1 adet kabuk (Çubuk) tarçın
  • 6 damla karanfil yağı (Karanfilin kendisini kullanabilirsiniz)

Anne Tarifiyle Mis Aşure Yapılışı

Herkese merhaba Öncelikle Aşure ayınız mübarek olsun😊 Aşure sever biri olmamın da verdiği aşkla Senegal’de de olsa kültürümüzü yaşatmalıyız dedim ve kolları sıvadım. Olur mu olmaz mı?Acaba ayni lezzeti yakalayabilir miyim? diye kafamda sorular vardı yapmadan önce ama denemeden de bilemezdim ve iyi ki denemişim anneciğimin tarifiyle müthiş lezzetli bir aşure yapmış oldum şimdi sıra sizde😉 Malzemelerimiz hazırsa yapıma geçiriyoruz hadi bakalım 😊
  1. İlk olarak buğdayımızı düdüklü tencereye alıyoruz.
  2. Üzerini 3-4 parmak geçecek şekilde su ekliyoruz ve kaynayıp düdüğünü kapattıktan 10 dk sonra ocağımızı da kapatıyoruz. Bu şekilde sabaha kadar ağzı kapalı olarak demlenecek ve iyice şişecektir.
  3. Diğer bir taraftan yine 1 gece öncesinden ayrı kaplara koyduğumuz sıcak suyun içine kuru kayısımızı, kuru incirimizi ve kuru üzümümüzü ıslatıyoruz ve ağızlarını kapatıp sabaha kadar bekletiyoruz. Ertesi gün buğdayımız tamamen suyunu çekmiş olacak.
  4. İçerisine ben 11 bardak kadar sıcak su ekledim ve orta ateşte ocağa alalım. O şekilde biraz kaynadıktan sonra haşlamış olduğumuz nohut ve kuru fasulyeyi de ekleyelim ve birlikte 10 dk daha kaynatalım.
  5. Daha sonra yumuşamış olan kuru kayısımızı, kuru üzümümüzü aşuremize ekleyelim.
  6. Şöyle bi karıştırdıktan sonra yarıya böldüğümüz fındık ve fistiklarimizi ilave edelim.
  7. Ardından 2 adet sıktığımız portakal suyunu 1 adet portakal kabuğu rendesini de karışımımıza ekleyelim. Onlar tenceremizde lezzetlerini birbirleriyle buluşturadursun biz bi cezveye kuş üzümlerimizi alalım ve kaynatıp hem kara suyunun çıkmasını sağlayalım(aşuremizi karartsın istemeyiz) hem de şişmesini sağlayalım.
  8. Kaynatıp suyunu süzdüğümüz kuş üzümlerini de aşuremize ilave edip tekrar karıştıralım.
  9. Karıştırma işini sık sık yapmayı ihmal etmeyin lütfen. Ardından karanfil yağımı ve 1 adet kabuk tarçınımızı tenceremize ekleyelim. Sıra geldi bu aşamada şekeri ilave etmeye. 5 su bardağı şekeri damak tadınıza göre karıştıra karıştıra aşuremize ekleyelim. Benim şekerim ne çok ne az oldu tam kıvamında siz yine de kontrollü ekleyin çünkü ben tatlı sever biriyim😊 bu şekilde kuru yemişlerimiz de yumuşayana kadar yaklaşık toplamda 40 45 dk kaynatalım(sık karıştırarak tabi)
  10. Ocaktan almadan 10 dk önce suyunu süzdüğümüz ve doğradığımız yumuşamış ve kara suyunu salmış olan kuru incirimizi de tenceremize ilave edelim 5-10 dk birlikte kaynadıktan sonra aşuremiz servise hazırdır.
  11. Kesinlikle tereddüt etmeden deneyebilirsiniz.
  12. Üzerini istediğiniz malzemeyle süsleyebilirsiniz. (nar, ceviz, tarcın, hindistan cevizi vs. )Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun Allah kabul etsin sevgiler🤗

Yogurtlu Poğaça Tarifi

Yogurtlu Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • Yoğurtlu poğaça
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı yoğurt (Oda ısısında)
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 paket instant maya
  • 2 yumurta (Sarılar üzeri için)
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • Aldığı kadar un (200 ml’lik bardakla 5. 5-6 bardak civarı)
Üzeri için:
  • Ayırdığınız yumurta sarıları
  • Çörek otu
  • Susam

Yogurtlu Poğaça Tarifi Yapılışı

Yoğurtlu Poğaça (Olağanüstü Yumuşak Ve Çok Lezzetli) Tarifi Yapılışı
Muhteşem lezzette ve yumuşaklıkta, muhteşem bir poğaça…
  1. Ilık su, toz şeker ve mayayı yoğurma kabına alın. İyice karıştırıp, üzerini streç folyoyla kapatın ve ön mayalama için yaklaşık 10 dakika dinlendirin.
  2. Köpük köpük olan mayaya diğer malzemeleri ilave edip, aldığı kadar unla yumuşak kıvamda olacak şekilde iyice yoğurun.
  3. Üzerini streç folyoyla kapatıp, temiz bir bezle örtün ve mayalanması için yaklaşık yarım saat dinlendirin.
  4. Mayalanan hamurdan parçalar kopartıp, yuvarlayın.
  5. Yağlanmış veya yağlı kâğıt serilmiş tepsiye dizin.
  6. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, çörek otu ve susam serpiştirin.
  7. Ardından tepsi mayası için 45 dakika dinlendirin.
  8. Mayalanan poğaçaları önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
  9. Daha yumuşak olmasını isterseniz poğaçalar fırından çıkar çıkmaz üzerini temiz bir bezle örtün ve soğuduktan sonra afiyetle tüketin.
  10. Poğaça tariflerinde iyi sonuç yani iyi mayalama için ön mayalama suyunun ılık, diğer malzemelerinde oda ısısında olması gerekir.
    Arzu ederseniz poğaçaları istediğiniz iç harcı kullanarak hazırlayabilirsiniz.