10 Ekim 2019 Perşembe

Cevizli İrmik Helvası Tarifi

Cevizli İrmik Helvası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı irmik
  • 3 su bardağı süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı ceviz içi
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 çorba kaşığı tereyağ

Cevizli İrmik Helvası Tarifi Yapılışı

  1. Sütü ve şekeri şeker eriyene kadar ısıtın.
  2. Sıvı yağa tereyağ koyup eritin.
  3. İrmiği de ekleyip rengi dönene kadar kavurun ve ceviz içini de ekleyip biraz daha kavurduktan sonra altını kısıp sütü ekleyip karıştırın.
  4. Şerbetini çektikten sonra ocaktan alıp dinlemeye bırakın sonra servis yapın afiet olsun

Tereyağlı Yumurta Kapama Tarifi

Tereyağlı Yumurta Kapama Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 adet yumurta (Yumurta sayısını kişi sayısına göre ayarlayabilirsiniz)
  • 2 – 3 yemek kaşığı kadar tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı isot
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • Karabiber, nane ve dilediğiniz baharatlar
  • Tuz

Tereyağlı Yumurta Kapama Tarifi Yapılışı


  1. Önce yumurtaları haşlayın. Kabuklarını soyun ve boylamasına ikiye kesin. Bir de yumurtalar hafif kayısı olunca daha güzel oluyor.
  2. Bir tavaya tereyağını alıp eritin, biraz kızartın. Baharatları da ilave edin, yağa tadını ve rengini versin.
  3. Yumurtaları kesik kısımları alt tarafa gelecek şekilde tavaya dizin. Tavanın kenarından kaşıkla yağlardan alıp yumurtaların üzerine dökün. 2 – 3 dk. sonra ocaktan alıp sıcak sıcak servis edin.

Patates Salatası Tarifi

Patates Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 600 gr haşlanmış patates
  • 1 haşlanmış yumurta (kahvaltıdan kalan yumurtayı değerlendirdim gibi bir şey oldu, daha fazla da alabilirsiniz)
  • 2 küçük soğan (60 gr)
  • 6 büyük kornişon turşu (250 gr)
Sos için:
  • 2 yemek kaşığı mayonez (50 gr)
  • 2 yemek kaşığı yoğurt (60 gr)
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı turşu suyu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kalığı sumak (soğan için)

Patates Salatası Tarifi Yapılışı

Ben kahvaltıdan kalan patatesleri ve yumurtayı değerlendirdim bu salatamda
  1. Patates ve yumurtaları haşlayın, kabuklarını soyun.
  2. Patates, yumurta ve kornişon turşuları küp küp doğrayın ve salata kabına alın.
  3. Soğanları ince ince doğrayın ve sumakla karıştırın, ve patateslere ekleyin.
  4. Sos için malzemeleri bir tasa alın ve güzelce karıştırın.
  5. Son olarak sosu patateslerle buluşturun, güzelce karıştırın
Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun

Mısırlı Pilav Tarifi

Mısırlı Pilav Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 kutu konserve mısır tanesi
  • Yarım kaşık tereyağı
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Tuz

Mısırlı Pilav Tarifi Yapılışı

  1. Pirinci tuzlu sıcak suda biraz ıslayalım, pilav tenceremize tereyağı ve sıvı yağı alalım.
  2. Tereyağı eriyince ısladığımız pirinci süzerek yıkayıp suyunu iyice sızdırınca içine atıp karıştırarak kavuralım.
  3. İki su bardağı pirince üç bardak yeterli olur (ama sizin kullanacağınız pirince göre değişir. Suyunu pirincinize göre ayarlayınız  Bazen dört de çekebiliyor).
  4. Sonra pilavımız suyunu çekmeye yakın mısırlarımızı katalım ve pilavımız suyunu iyice çekince karıştırıp dinlenmeye bırakalım.
  5. Sonra yemeklerimizin yanında servis edelim, çok lezzetli oluyor.
REKLAM

Közlenmiş Biber Salatası Tarifi

Közlenmiş Biber Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2-3 adet közlenmiş konserve biber
  • 3-4 yemek kaşığı mısır
  • 1 tutam dereotu
  • 1 tutam maydanoz
  • 2 diş sarımsak
  • 1-2 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1-2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım limon suyu

Közlenmiş Biber Salatası Tarifi Yapılışı

  1. Közlenmis konserve biberleri ince ince dilimleyelim.
  2. Üzerine ince önce kıydığımız dereotu ve maydanozu, rendelenmiş sarımsağı, limon suyu, zeytinyağ, nar ekşisi, mısır ve tuzunu da ekleyerek karıştıralım. Servis tabağına alalım
    DENEYECEKLERE SIMDIDEN AFIYET OLSUN

Lezzeti Şahane Tanesiz Ezogelin Çorbası Tarifi

Lezzeti Şahane Tanesiz Ezogelin Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı kırmızı mercimek
  • Yarım çay bardağı bulgur
  • Yarım çay bardağı pirinç
  • 1 büyük kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 8 su bardağı su
  • Tuz
  • Pul biber
  • Nane

Lezzeti Şahane Tanesiz Ezogelin Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Bir tencereye kırmızı mercimek, pirinç, bulgur ve iri parçalara ayrılmış soğan konulur üzerine sekiz su bardağı soğuk su ilave edilir ve orta ateşte pişirilir.
  2. Pirinçler en son iyice piştikten sonra blenderdan geçirilir.
  3. Bir tavada zeytinyağında un kokusu çıkana kadar kavrulur daha sonra 1 yemek kaşığı salça eklenir salçanın iyice erimesi için üzerine bir miktar su eklenir.
  4. Daha sonra salçalı karışım çorbamıza aktarılır tekrardan blendardan geçirilip homojenize olması sağlanır.
  5. Kısık ateşte birkaç dakika kadar kaynatıldıktan sonra servise hazırdır. Afiyet olsun :)

Mangal Tadında Fırında Soslu Tavuk Tarifi

Mangal Tadında Fırında Soslu Tavuk Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo tavuk kanat
Marinesi için:
  • 2, 5 yemek kaşığı yoğurt
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 2 diş rendelenmiş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı biber veya domates salçası
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • Tuz isteğe göre
Diğer malzemeler:
  • 3 adet elma dilim patates
  • 1 adet domates
  • 1 adet soğan halkaları
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet kırmızı biber

Mangal Tadında Fırında Soslu Tavuk Tarifi Yapılışı

  1. Geniş bir kaba bütün marine malzemeleri alınır ve karıştırılır.
  2. Tavuklar içine alınır ve iyice harmanlanır.
  3. Üzeri streçleyip 2 saat buzdolabında bekletilir. Uygun bir fırın borcama tavuklar dizilir.
  4. İsteğe bağlı patates, domates, yeşil/kırmızı  biber ve soğan eklenir.
  5. Üzeri ıslatılmış fırın kağıdıyla kapatılır ve ilk 35 dak 200 derce öyle pişirilir.
  6. Daha sonra kağıt alınır ve üzerleri kızarana kadar pişirilmeye devam edilir. Deneyecek olanlara şimdiden Afiyet olsun 

Çatlak Kurabiye Tarifi

Çatlak Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çimdik tuz
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay bardağı çekilmiş fındık
  • 1 çay bardağı damla çikolata
  • 1. 5 su bardağı un
Bulamak için
  • Pudra şekeri

Çatlak Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. Yumurta şeker ve tuzumuzu çırpıcımızla iyice çırpıyoruz.
  2. Diğer malzemelerimizi de ekleyip ele yapışan bir hamur elde ediyoruz.
  3. Hamurumuzu streç filmle sarıp buzdolabında 1 saat kadar bekletiyoruz.
  4. Çıkarıp ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlıyoruz.
  5. Kaseye aldığımız pudra şekerine iyice buluyoruz.
  6. Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye aralıklarla diziyoruz.
  7. Önceden 200 derecede iyice ısıttığımız fırına koyuyoruz derecemizi 175 dereceye alıyoruz ve tam 12 dakika pişiriyoruz.
    Not:fazla tutarsanız sert olur pişme süresine dikkat edelim ve mutlaka çok ısıttığımız fırına verelim.

Limonlu Pastam Tarifi

Limonlu Pastam Tarifi İçin Malzemeler

  • 2, 5 su bardağı süt
  • 1 yumurta
  • 1 limon
  • 1 su bardağı şeker
  • 3 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 çay kaşığı ucu vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
Üzerinin süslemesi için
  • 1 paket krem santi
  • 1 paket sıvı krema
  • Süs şekerleri
  • Not pandispanya tarifim az önce vermiştim

Limonlu Pastam Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle ben 1 gün önceden pandispanyamı hazırladım dinlendirdim. (En Harika Pandispanya)Bir önceki tarifimde mevcuttur .
  2. Krema için önce 1 limonu kabuğunu rendeliyoruz.
  3. 1 bardak şeker ile limon kabuğunu elimiz ile övüyoruz ki şeker nemlenicek o.
  4. Burada sütümüzü tencereye alıyoruz ısınması gerek ve o sırada şeker ve limon kabuğuna 1 yumurta kırıp güzelce karıştırıyoruz.
  5. Sonra nişastamızı da ekleyip ısınan sütten 1 kepçe alıp harcımıza ekliyoruz karıştırıp sütümüze ekleyip devamlı olarak karıştırıyoruz.
  6. Bir süre kaynaması gerek karıştırmayı bırakmıyoruz.
  7. Sonra vanilya ve tereyağını ekleyip karıştırıp sonra tezgaha alıp temiz tezgaha döküyoruz ve sürekli spatula ile karıştırarak soğutuyoruz .
  8. Soğuyunca 1 limonun suyunu da içine sıkıp güzelce tezgahta elimizle karıştırıp sonra spatula yardımı ile tabanımıza alıp beklemeden hemen pastamızı yapıyoruz
  9. Pandispanyamızı 3 e bölüp aralarına kremamızı sürüyoruz.
  10. En üst kata da önce yanlardan başlayıp sonra da üstüne sürecek şekilde bitiriyoruz Dilerseniz arasına fındık çikolata da ekleyebilirsiniz.
  11. Dolap da yarım saat durduktan sonra süslüyoruz. 1 paket sıvı krema ve krem sandığı çırpıp sıkma torbası ile dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz deneyeceklere afiyet olsun.

Keledoş (Tavuk Etiyle) Tarifi

Keledoş (Tavuk Etiyle) Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tavuk göğsü
  • 1 büyük boy kuru soğan
  • 2 su bardağı buğday
  • 1 su bardağı nohut
  • 1/2 (yarım) su bardağı yeşil mercimek
  • 2 patates
  • 1 demet heliz otu yoksa pazı o da yoksa ıspanak (heliz otu zor bulunan bir ot çeşididir, yörede dağlık yerlerde toplanır. Görüntüsü dereotunu andırır)
  • 3 su bardağı yoğurt
  • 4 diş sarımsak
  • Tuz
  • Yeteri miktarda sıcak su
Sosu için:
  • 100 gr tereyağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber (acı olsun isterseniz pulbiber)

Keledoş (Tavuk Etiyle) Tarifi Yapılışı

Bildiğim kadarıyla Ağrı, Van, Hakkari illerinin yöresel yemeği sayılan Keledoş, çok lezzetli ve besleyici bir yemektir. Bu yemeği sulu yaparsanız çorba, az sulu yaparsanız yemek yerine geçer ve tek başına oldukça doyurucu bir yemektir.
  1. Nohut ve buğdayı düdüklü tencereye alıyoruz.
  2. Üzerine epey geçecek kadar sıcak su ve 1 yemek kaşığı tuz ilave ederek pişene kadar haşlıyoruz.
  3. Diğer taraftan yıkayıp süzdüğümüz yeşil mercimekleri de bir tencereye alıyor üzerini geçecek kadar sıcak su ilave ederek yumuşayana kadar haşlıyoruz.
  4. Patatesi küçük küplere kesiyoruz. Yıkayıp süzüyoruz.
  5. Ve nohut, buğday ve yeşil mercimekte olduğu gibi onu da üzerine sıcak su ilave ederek haşlıyoruz.
  6. Tavuğu küp küp kesiyoruz ve bir kenara alıyoruz.
  7. Pişen nohut ve buğdayı suyu kalmışsa süzüyoruz.
  8. Pişen yeşil mercimek ve patatesleri de süzüyoruz. Keledoşu yapacağımız derin bir tencereyi ocağa alıyoruz. Sıvıyağını kızdırıyoruz.
  9. Sonra tavuk göğsünü ilave ediyoruz, rengi dönene kadar ve suyunu salıp çekene kadar karıştırarak kavuruyoruz.
  10. Üzerine ince kıydığımız soğanı ilave ediyor 1 dakika daha kavuruyoruz.
  11. Ardından sırasıyla haşlanmış nohut ve buğday karışımını, haşlanmış yeşil mercimeği, otu ve patatesleri ilave ediyoruz.
  12. Üzerini 1 parmak geçecek kadar sıcak su ilave ediyoruz ve kapağını kapatarak bir yarım saat kaynatıyoruz. Ara ara karıştırın yapışma olmasın.
  13. Yemeğimiz kaynarken yoğurdu bir kaseye alalım ve çırpalım. İçine rendelenmiş veya ince kıyılmış şekilde sarımsakları ilave edelim tekrar çırpalım.
  14. Kaynayan yemek suyundan bir kepçe yoğurda ilave edip karıştıralım. Yani yoğurdu sıcaklığa alıştıralım ki kesilmeler olmasın.
  15. Ilıttığımız sarımsaklı yoğurt karışımını dikkatlice yemeğimize aktarıp karıştırıyoruz. 5 dakika karıştırarak kaynatıyoruz ve ocağı kapatıyoruz.
  16. Sosu için tereyağını eritiyoruz ve salçayı içinde kavuruyoruz.
  17. En son toz kırmızı biber ilave ediyoruz ve ocaktan alıyoruz. Servis edeceğimiz zaman üzerine sosu gezdiriyoruz. Yemeğin kıvamı aşure kıvamında olacak. Çorba olsun isterseniz suyunu çoğaltabilirsiniz. Tamamen size kalmış.

Top Kek Tarifi

Top Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yumurta
  • 8 yemek kaşığı tereyağı (oda ısısında)
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 8 yemek kaşığı kakao
  • 1 su bardağından bir parmak eksik kaynar su
  • 1, 5 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay kaşığının ucu kadar tuz
  • 1, 5 su bardağı un

Top Kek Tarifi Yapılışı

  1. Fırını 180 dereceye alt üst fan ayarına getirelim ısınsın.
  2. Bir çırpma kabına tereyağı ve şekeri alıp iyice çırpalım iyice karıştıktan sonra iki yumurtayı tek tek ilave edelim ve çırpmaya devam edelim.
  3. Diğer yandan kakaoyu ve sıcak suyu iyice eriyene kadar karıştıralım ve kenarda bekletelim.
  4. Diğer karıştırma kabında un, kabartma tozu ve tuzu eleyerek karıştıralım ve şeker ile yağ karışırıma ekleyerek çırpmaya devam edelim.
  5. Çırpma esnasında kakaolu karışımı yavaş yavaş ekleyelim ve hiçbir pütür kalmayıncaya kadar çırpalım.
  6. Tek tek cupcake kağıtları yerleştirdiğimiz kalıplara boşaltalım.
  7. Üzerlerine isteğe bağlı olarak damla çikolata, ceviz veya fındık serpiştirebilirsiniz.
    15-18 dk arası pişirelim.
    Enfes bir tarif.
    Hatta söylenene göre ertesi gün daha da güzel oluyormuş 🤗
    Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun

Nişastalı Çaylak Kurabiye Tarifi

Nişastalı Çaylak Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 450 gr mısır nişastası (kontrollü eklenip ilave edilebilir),
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 3 yumurta sarısı
  • 250 gr tereyağı veya margarin (oda ısısında)
  • Yarım paket kabartma tozu

Nişastalı Çaylak Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. Pudra şekeri, yumurta sarısı, kabartma tozu ve margarin bir kap içerisine alınıp el yordamı ile iyice karıştırılır.
  2. Daha sonra azar azar mısır nişastası ilave edilip yoğrulmaya başlanır.
  3. Ele yapışmayan bir hamur hazırlanır.
  4. Hazırlanan nişastalı çatlak kurabiye hamurundan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılıp,  şekillendirilir.
  5. Şekillendirilen kurabiyeler yağlı kağıt serili tepsiye dizilir.
  6. Önceden ısıtılmış 180° fırında pişmeye bırakılır.
  7. Kurabiyelerin üzeri çatladıktan sonra kızarmadan beyazken fırından alınır.
    Afiyet olsun, 😊😊

Galaxy S10 Android 10 Beta son aşamaya geldi!

Google’ın Eylül ayının ilk haftasında kullanıcılarla buluşturduğu Android 10 için Samsung gibi üreticiler hazırlıkları aylar öncesinden başladı. Galaxy S10 Android 10 Beta sürecinin başlayacağını iki gün önce sizlere duyurmuştuk.
Android 10 işletim sistemi ile birlikte cihaz OneUI 2.0 kullanıcı arayüzüne kavuşacak. Beta güncellemesi ilk olarak şirketin ana vatanında yani Güney Kore’de kullanıcılara sunulacak. Ancak, bir süre daha beklenmesi gerekiyor.

Galaxy S10 Android 10 Beta birkaç gün içinde yayınlanacak

Samsung’un resmi topluluk forumunda güncelleme sorusuna yanıt veren bir Samsung temsilcisi, Galaxy S10 Android 10 Beta‘nın Ekim ayının ortasına ertelendiğini belirtti. Bu durumda dünya genelindeki test süreci de ertelenecek.Bazı kaynaklar ise testlerin Güney Kore‘nin yanı sıra Almanya’da bugün itibariyle başlatıldığını belirtiyor. Bunun yanı sıra test sürecinin detayları da paylaşıldı.
Güney Kore’de 10000 kişi Galaxy S10 Android 10 Beta testlerine dahil edilecek. 5000 kişi SK Telecom, 2000 kişi KT Telecom, 2000 kişi LG Uplus olmak üzere kontenjan operatörlere bölünmüş durumda. Geriye kalan 1000 kişi ise herhangi bir operatörden satın alınmayan Galaxy S10’a sahip kişiler için ayrıldı.
One UI 2.0 Beta sürümünün testleri için ikinci etap 21 Ekim tarihinde başlarken, 14 Kasım tarihine kadar devam edecek. Galaxy S10’un ardından tahmin edilebileceği gibi ikinci sırada Galaxy Note 10 modeli bekliyor.