25 Ekim 2019 Cuma

Tarçınlı Minik Kurabiye Tarifi

Tarçınlı Minik Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 100 gr margarin veya tereyağ
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 paket vanilya
  • Yarım çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 su bardağı un + 1 yemek kaşığı un
Üzeri için
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 çay kaşığı tarçın

Tarçınlı Minik Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. Tereyağını ya eritip ya da oda sıcaklığında diğer malzemeleri de katıp hamuru yoğurup minik minik yuvarlayarak tepsimize diziyoruz.
  2. 180 derecede pişiriyoruz.
  3. Üzeri için malzemeleri bir kapta karıştırıyoruz pembeleşen kurabiyeleri karışıma buluyoruz. Çay, kahve yanında yiyebilirsiniz. Afiyet olsun :)

Balkabağı Tatlısı Tarifi

Balkabağı Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo balkabağı
  • 2 su bardağı toz şeker
  • Çeyrek çay bardağı su
Süslemek için:
  • Ceviz kırıntısı

Balkabağı Tatlısı Tarifi Yapılışı

  1. Kabak soyulup dilimlenir ve istediğiniz boyutta doğranır.
  2. Ben geniş çelik tencere kullandım kabakları 1 sıra dizip yavaş yavaş şeker koydum.
  3. Üstte gene kabak dizdim tekrar şeker koydum tekrar dizdim.
  4. En üste şeker ve su koyup orta ateşte iyice kısık ocakta pişirdim. Kontrollü pişirin
  5. Soğuyunca servis edebilirsiniz afiyet olsun 

Saçaklı Poğaça Tarifi

Saçaklı Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 paket kuru maya
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yumurta (1inin sarısı üstüne sürülecek)
PİŞTİKTEN SONRASI İÇİN;
  • 1 paket orta boy labne
  • İnce ince kıyılmış yarım demet maydanoz
  • İncecik rendelenmiş kaşar peyniri

Saçaklı Poğaça Tarifi Yapılışı

  1. Su ve süt cezvede ılıktan 1 tık sıcak olacak şekilde ısıtılır.
  2. Kaba 1 yumurtanın sarısı hariç tüm malzemeleri ekleyelim. Yavaş yavaş unu ekleyelim.
  3. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim.
  4. Önceden ılıttığımız karanlık fırının içine hamurun üzerini streçleyip 30 dakika mayalanmaya bırakalım.
  5. Maydanozu incecik kıyıp, kaşarı rendenin en ince kısmında rendeleyelim.
  6. Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler yapıp 10 dakika dinlendirelim.
  7. Yağlı kağıt serili tepsiye dizelim. Kalan yumurta sarısını sürelim.
  8. Pişen poğaçalar soğuyunca arasına ve ağız kısmına labnemizi sürüp maydanoz veya kasara batıralım.
    Afiyet olsun😊

Kemik Sulu Ispanak Çorbası Tarifi

Kemik Sulu Ispanak Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • Yaklaşık 100 gr ıspanak (10-15 yaprak gibi)
  • 2-3 dilim kabak (çeyrek kabak gibi)
  • 1 adet küçük boy kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı salça (biber, domates karışık)
  • 1 su bardağı ilikli kemik suyu (dana veya koyun)
  • 4 su bardağı su
  • Yarım su bardağı tel şehriye
  • Çay kaşığının ucu ile limon tuzu
  • Tuz
  • Karabiber
  • Nane (isteğe bağlı)

Kemik Sulu Ispanak Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Güzelce yıkanan ıspanaklar minik minik doğranır.
  2. Aynı şekilde kabak da minik minik küp küp doğranır.
  3. Soğan ve sarımsak küp küp küçücük olacak şekilde doğranır, tencerede zeytinyağı ile kavrulur.
  4. Hafif pembeleşince sarımsak, 1-2 dakika sonra da salça eklenir ve karıştırılarak kavrulur.
  5. Ispanak ve kabak eklenir karıştırmaya devam edilir.
  6. Sebzeler 5 dakika kendi halinde bırakıldıktan sonra tuz serpilir ve 5 dakika daha kavrulur.
  7. Kemik suyu ve normal su eklenir. Kaynaması için ateş yükseltilir.
  8. Kaynayınca şehriye eklenir, orta ateşte kontrollü bir şekilde git gel karıştırılıp şehriyeler yumuşayıncaya (yaklaşık 10 dakika) pişirilir.
  9. Kemik suyundan yeteri kadar yağ gelmedi ise bir yemek kaşığı daha zeytinyağı eklenir.Dilerseniz bu aşamada bir tutam nane de ekleyebilirsiniz.
  10. Altı kapatmadan hemen önce limon tuzu atılır ve biraz dinlendikten sonra sıcak içilir. Afiyetler olsun.

24 Ekim 2019 Perşembe

Mevsim Salatası Tarifi

Mevsim Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 5-6 yaprak kıvırcık
  • 3 havuç
  • 1 kutu mısır
  • Mor lahana
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 turp
  • Yarım çay bardagı zeytinyağı
  • 1 limon
  • Tuz

Mevsim Salatası Tarifi Yapılışı

  1. Havucu ve turpu rendeleyelim.
  2. Kıvırcık ve mor lahanayı ince doğrayalım.
  3. Tüm malzemeyi karıştırma kabına alalım.
  4. Üzerine limon suyu, zeytinyağı ve tuz ilave edip karıştıralım ve servis tabağına alalım.
    Afiyet olsun:)

Etsiz Fırın Yemeği Tarifi

Etsiz Fırın Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 4-5 adet patates
  • 3-4 diş sarımsak
  • 3 adet domates
  • Yeteri kadar biber
Sosu İçin;
  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • Pul biber
  • Karabiber
  • Tuz
  • 2-3 çay bardağı su

Etsiz Fırın Yemeği Tarifi Yapılışı

Hayırlı cumalar ve huzurlu bir Türkiye diliyorum. Fırın yemeği genellikle etli olur, ben de bu şekilde yaptım ailecek çok beğendik. Sizler de deneyip memnun kalacağınızdan eminim.
  1. Tepsiyi tereyağı ile yağlıyoruz.
  2. Soyup dörde böldüğümüz patatesleri tepsiye dizip biberleri de ilave ediyoruz.
  3. Kabuklarını soyup doğradığımız domatesleri de üzerine koyuyoruz.
  4. Sos malzemesini iyice karıştırıp yemeğimizin üzerine gezdiriyoruz.
  5. Üzerine küçük küçük tereyağı parçaları koyup önceden ısıttığımız 250 derecelik fırında yumuşayıp kızarıncaya kadar pişiriyoruz.

Mantarlı Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi

Mantarlı Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 400 gr mantar
  • 2 su bardağı pilavlık bulgur
  • 1 adet havuç
  • 1 adet kırmızı(kapya)biber
  • 2 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 1çorba kaşığı tepeleme tereyağ
  • 1adet orta boy domates
  • Pul biber, karabiber, tuz
  • İsteğe göre kuşüzümü

Mantarlı Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı

  1. Mantarlar güzelce temizlenip dilimlenir
  2. Bir  tavaya 1 tatlı kaşığı kadar yağ kızdırılıp mantar ilave edilir.
  3. Ayrı bir tencerede rendelenmiş havuç ve minik doğranmış kırmızı biber sıvı yağda kavrulur. Tereyağı eklenir.
  4. Suyunu salan mantarlar kevgirle tavadan alınıp sebzelere ilave edilir.
  5. Minik doğranmış domates eklenip güzelce kavrulur.
  6. Bulgur yıkanıp eklenir ve baharatları da ilave edip güzelce kavrulur.
  7. Suyu ve tuzu eklenir. suyu bir parmaktan biraz daha fazla bulgurun üstüne çıkmalı.
  8. Kaynadıktan sonra kısık ateşte 20 dakika kadar demlenmeye bırakılır.
    afiyet olsun❤
i

Arabaşı Çorbası ve Hamuru Yapımı Tarifi

Arabaşı Çorbası ve Hamuru Yapımı Tarifi İçin Malzemeler

çorbası için;
  • Tavuğun herhangi bir parçası ( ben kalçalı butla yaptım)
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Pul biber
  • 1,5 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 kaşık un
  • 6 su bardağı tavuk suyu veya sıcak su
hamuru için;
  • 1 litre su
  • 10 yemek kaşığı un
  • tuz

Arabaşı Çorbası ve Hamuru Yapımı Tarifi Yapılışı

  1. Önce hamurumuzu yapalım 3-4 saat beklemesi gerekmekte.
  2. 3 su bardağı  suyu kaynamaya bırakalım. Kalan 3 bardak su ile unumuzu çözdürelim (yani una su ekleyerek karıştıralım).
  3. Kaynayan suya devamlı karıştırarak yavaş yavaş unu ilave edelim.
  4. Unun markasına göre değişiyor bazı unlar çok güzel tutuyor bazı unlarda sıkıntı olabiliyor. Kıvamını ayarlarken karıştırdığımız kaşığın zor çevriliyor olması lazım.
  5. Eğer ununuz az geldiyse ocağın altını iyice kısıp pratik hareketlerle birkaç kaşık unu suda çözdürüp ilave edebilirsiniz.
  6. Önceden yaptığımda hemen kıvamı tutmuştu ama bu kullandığım unda birkaç kere işlem yapmam gerekti. Ben 20 kaşık un kullandım siz dediğim şekilde ayarlayın.
  7. Karıştırırken zorlanmaya başlayınca un yeterlidir. Devamlı karıştırarak kaynatın.
  8. Tepsiyi ıslatın ve hamurumuzu tepsiye yayıp soğuk bir zeminde 3-4 saat bekletin.
  9. Çorba tarifini de anlatacak olursak tavuğu haşlıyoruz.
  10. Suyunu fazla koyalım haşlarken çünkü haşladığımız o suyu çorbamızda kullanacağız.
  11. Haşladığımız tavuk etini didikleyelim.
  12. Ayrı bir tencerede tereyağında unu kavuruyoruz.
  13. Yağsız unu kavurup daha sonrada yağ ekleyebilirsiniz.
  14. Unun kokusu çıktıktan sonra salçayı ve pul biberi ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
  15. Daha sonra tavuk suyumuzu yavaş yavaş ekliyoruz. Devamlı karıştırıyoruz ki topaklanmasın. Eğer topaklanırsa tavuk etini eklemeden önce blenderden geçirebilirsiniz.
  16. Çorbamız kaynadıktan sonra didiklediğimiz tavuk etlerini ekliyoruz ve pişmeye bırakıyoruz.
  17. Biraz kaynadıktan kıvam bulduktan sonra ocağımızı kapatıyoruz.
  18. Hamuruyla birlikte tüketiyoruz.
  19. Hamuru dilimler halinde kesiyoruz ve kaşığımıza hamurdan alıp çorbadan alıyoruz ve çiğnemeden yutuyoruz. Afiyet olsun…

Kek Kalıbında Su Böreği Tarifi

Kek Kalıbında Su Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet yufka
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı su
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz (Azaltılabilir)
  • 1 kase lor veya beyaz peynir
  • Bir tutam maydanoz

Kek Kalıbında Su Böreği Tarifi Yapılışı

  1. Yumurta süt yağ su tuz karıştırılır.Kek kalıbı yağlanır.
  2. 1 yufka tam halde kek kalıbının altına serilir. diğer yufkalar gelişi guzel parçalara ayrılır
  3. Sosa batırılır kalıba yerleştirilir.
  4. 1 yufka yerleştirildikten sonra maydanoz doğranmış peynir serpilir tekrar yufkalar parçalanır soslanır yerleştirilir.
  5. Yufka bitene kadar bu işlem yapılır.
  6. En son kenarlardan sarkan ilk yufkanın kenarları böreğin üzerine kapatılır
  7. Kalan sosa az miktar sıvı yağ eklenir.
  8. Böreğin üzerine sürülür 180 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. fırının alt rafına yerleştiriniz.

Kavanozda Narlı Muhallebi Tarifi

Kavanozda Narlı Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler

Beyaz Kat İçin
  • 1 litre süt
  • ½ su bardağı un
  • ½ su bardağı nişasta
  • 1 su bardağı şeker
Altını Kapattıktan Sonra İçine İlave Edilecek
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket vanilya
Nar Suyu ile Hazırlanan Kat İçin
  • 1 litre taze sıkılmış nar suyu
  • 1 su bardağı nişasta
  • 4 yemek kaşığı şeker

Kavanozda Narlı Muhallebi Tarifi Yapılışı




  1. Önce beyaz katı hazırlayın.
  2. Küçük boy tencerenin içine, süt, un, nişasta, şekeri ekleyin.
  3. Çırpma teliyle iyice çırpın.
  4. Tüm malzemeler karışsın
  5. Ocağın üzerine alın, kaynamaya başladığı zaman altını kısın.
  6. Dibinin tutmaması için sık sık karıştırın.
  7. 7-8 Dakika sonra altını kapatabilirsiniz.
  8. Altını kapattıktan sonra içine 1 yemek kaşığı tereyağı, 1 paket vanilya, ekleyerek çırpma teli ile iyice karıştırın.
  9. Ben küçük boy kavanozlara ve 2 büyük su bardağına doldurdum.
  10. Siz istediğiniz kaplarda sunum hazırlayabilirsiniz.
  11. İki renkli olacağı için camı tercih etmeniz uygun olacaktır.
  12. Nar suyu ile hazırlanan katın hazırlanması
  13. Küçük boy tencereye nar suyunu dökün.
  14. Bir su bardağı nişastayı ekleyin.İstediğiniz çeşit nişasta kullanabilirsiniz.
  15. Şeker oranını kendi istediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz.Ben 4 yemek kaşığı şeker kullandım.
  16. Önce çırpma teli ile iyice karıştırın.
  17. Ocağın Üzerine alıp arada karıştırmaya devam edin.
  18. Kaynamaya başladığı zaman altını kısın.
  19. 5 dakika kadar kaynaması yeterli.
  20. Ocaktan alıp beyaz muhallebilerin üzerine dökün.
    Afiyet olsun

Ayva Reçeli Düdüklüde Tarifi

Ayva Reçeli Düdüklüde Tarifi İçin Malzemeler

  • 4-5 adet ayva
  • Ayva başına 1 er kase şeker
  • Her kase içinde 4 yemek kaşığı su
  • 4-5 damla limon

Ayva Reçeli Düdüklüde Tarifi Yapılışı

  1. İstediğiniz kadar ayvayı alın su dolu kabın içine kabuklarını soyarak küçük parçalar şeklinde doğrayalım.
  2. Doğrama işlemi bitince komposto kasesi dolusu düdüklüye ayva atalım.
  3. Arkasından aynı kase ile dolu şekilde şeker atalım kaç kase ayva varsa. O kadar şeker konacak ve her kase için 4 yemek kaşığı su koyalım.
  4. Ağzı kapalı şekilde orta ateşte düdüklü fıslayana kadar pişirelim sonra ateşi kısarak 10 dakika daha pişirelim.
  5. Soğuyan düdüklü açıldıktan sonra 10 dakika daha kaynatalım ve kapatmada 4 – 5 damla limon sıkalım.
  6. Uzun vade için sıcak şekilde kavanozlara koyup ters çevirelim. İşte bu kadar afiyet olsun ;)

Pizza Tarifi

Pizza Tarifi İçin Malzemeler

Hamur için
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı su
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı instant maya
  • Aldığı kadar un
Süslemesi için
  • Kaşar peyniri
  • Yeşil biber
  • Siyah zeytin
  • Sucuk
  • Ketçap

Pizza Tarifi Yapılışı

  1. Ilık olan süte maya ve şekeri ilave edip 2 dakika bekletin. Sırasıyla tuzu sıvı yağ ve yumurtayı bırakıp azar azar un ilave ederek poğaça kıvamında hamur elde edin.
  2. Yoğurduğunuz hamuru streçleyip 15 dakika dinlendirin. Ekşiyen hamuru yağlanmış büyük boy tepsiye serin.
  3. Üzerine ketçap biber zeytin sucuk en sonda rendelenmiş kaşar peyniri gezdirin. 200 derecede 15 dakika pişirin afiyet olsun

Kış Keki Havuç Ceviz Tarçın Tarifi

Kış Keki Havuç Ceviz Tarçın Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • Sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 adet rendelenmiş havuç
  • 1 su bardağı ezilmiş ceviz
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 er paket vanilya
  • Kabartma tozu
  • 2 su bardağı un

Kış Keki Havuç Ceviz Tarçın Tarifi Yapılışı

  1. Yumurta şeker iyice çırpılır. Süt sıvı yağ konulur çırpmaya devam.
  2. Sonradan havuç ceviz kabartma tozunu hepsini konulur.
  3. Spatula yardımıyla kekin havasını çok öldürülmeden karıştırılır.Yağlanmış
  4. 180 derece fırında pişirilir.