1 Aralık 2019 Pazar

Muzlu Magnolia Tarifi

Muzlu Magnolia Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 tane yumurta sarısı
  • 1 paket vanilya
  • Bebe bisküvisi yada tam tahıllı (ben karışık kullandım)

Muzlu Magnolia Tarifi Yapılışı

  1. Toz şeker, yumurta ve nişastayı tencereye alıp çırpıcı ile karıştırıyoruz.
  2. Süt ve unu ekleyip ocağa alıyoruz kısık ateşte kaynayıncaya kadar karıştırıyoruz.
  3. Kaynadıktan sonra bi 3 dk kadar karıştırmaya devam ediyoruz ocaktan alıp vanilya ekliyoruz muhallebimiz tamam. :)
  4. Bisküvileri rondodan geçiriyoruz.
  5. Kupların en alt tabakasına bir kepçe muhallebi, kenarlarına muz yerleştiyoruz.
  6. Üzerine bir yemek kaşığı bisküvi sonra tekrar muhallebi ve tekrar bisküvi üzerine muz.
    Not: Ben çikolata eritip üzerine kullandım arzuya göre sizlerde kullanabilirsiniz:)
    Afiyet olsun.

Mayasız Simit Poğaça (15 Dakikada Hazır) Tarifi

Mayasız Simit Poğaça (15 Dakikada Hazır) Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gr tereyağ veya margarin
  • 1 yumurta
  • 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
  • 1/2 (yarım) su bardağı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı mahlep (şart değil ama kullanırsanız lezzetine lezzet katacaktır)
  • Aldığı kadar un
İÇ MALZEMESİ;
  • Dilimlenmiş kaşar
  • Dilimlenmiş sucuk
ÜZERİNE;
  • 2 yemek kaşığı pekmez
  • 1/2 (yarım) çay bardağı su
  • Bolca susam

Mayasız Simit Poğaça (15 Dakikada Hazır) Tarifi Yapılışı

  1. Yoğurma kabına un ve kabartma tozu hariç bütün malzemeleri ekleyelim .
  2. Elimizle iyice karıştıralım.
  3. Kabartma tozu ve unu ekleyerek yoğuralım.
  4. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim.
  5. Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparalım.
  6. Tezgahta yuvarlak olacak şekilde açalım.
  7. İçine kaşar ve dilimlenmiş sucuk koyup kenarlarını birleştirerek kapatıp elimizle birleştirelim.
  8. İsteğe bağlı olarak yuvarlak açıp iç malzemesi koyup yuvarlak poğaçalar yapabiliriz.
  9. Pekmez ve suyu bir kapta karıştıralım.
  10. Hazırladığımız poğaçaların üst kısmını pekmezli suya batırıp susama bulayalım.
  11. Bıçakla üzerlerine çizikler atalım.
  12. Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine dizelim.
  13. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında alt üst kızarana kadar pişirelim. Deneyeceklere şimdiden afiyet şifa olsun

Tavada Kekikli Susamlı Kanat Tarifi

Tavada Kekikli Susamlı Kanat Tarifi İçin Malzemeler

  • 10 adet kanat
  • 1 orta boy soğan
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı köri
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 paket Knorr kekikli & Susamlı
  • Bir miktar tereyağı

Tavada Kekikli Susamlı Kanat Tarifi Yapılışı

  1. Kanatları temizleyip yıkayalım.
  2. Ortadan 2 ye keselim.
  3. Bir kaba kanatları koyalım üzerine soğan rendeleyelim baharatları ekleyip 2 saat dinlendirelim.
  4. Knorr kekikli & Susamlıyı ekleyip bir 15 dk daha marine edelim.
  5. Tavaya 3 yemek kaşığı sıvı yağ koyalım ve kanatları arkalı önlü kızartalım.
  6. En son kızarmış olan kanatların üzerine tereyağ ekleyelim bir 10dk tavanın kapağını kapatıp orta ısıda pişirelim. Afiyet olsun

Elmalı Kurabiye Tarifi

Elmalı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 kaşık yoğurt
  • 1 kahve fincanı pudra şekeri
İç malzemesi;
  • Orta boy 3 elma
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 avuç dövülmüş ceviz (İsteğe bağlı )

Elmalı Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. Rendelediğimiz elmayı, tarçın ve şekeri küçük bir tencereye alıp orta ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
  2. Soğuyunca içerisine dövülmüş ceviz koyuyoruz.
  3. Ayrı bir yoğurma kabında hamur malzemelerini ele yapışmayacak yumuşak bir kıvamda yoğuruyoruz.
  4. Hamurumuzu bezelere ayırıp yarım cm kalınlığında olacak şekilde açıyoruz.
  5. Resimdeki gibi kalıpla şekil verdiğimiz hamura soğuyan elmalı harçtan koyuyoruz ve hamuru orta bölgesinden açılmayacak şekilde yapıştırıyoruz.
  6. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizip önceden ısıtılmış 175 derece fırında 20 25 dk pişiriyoruz.
  7. Ilıyınca isterseniz üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz. Afiyet olsun :)

Popeyes Çıtır Tavuk Tarifi

Popeyes Çıtır Tavuk Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kilo tavuk göğsü
  • Yarım su bardağı süt
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • 2 yumurta
  • 2 diş sarımsak (ezilmiş)
  • Tuz, karabiber, pul biber, kimyon, kekik, poy, (istenilen miktarda)
Tavukları bulamak için;
  • 5 yemek kaşığı galeta unu
  • 3 yemek kaşığı mısır unu
  • 1,5 yemek kaşığı nişasta
  • 1,5 yemek kaşığı un
  • 1 çay kaşığı karbonat
Kızartmak için
  • Sıvı yağ

Popeyes Çıtır Tavuk Tarifi Yapılışı

Hayırlı günler diliyorum herkese 😘 Bugün başka bir tarifle geldim. Kemiksiz çıtır tavuk tarifi. Dışı çıtır çıtır, içi yumuşacık kemiksiz et ile KFC’deki ve popeyastaki çıtır tavuklara taş çıkarıyor 😂Tadı ve çıtırlığı birebir aynı. Hatta tat olarak daha güzel👌Evde bu tavukları kendiniz yapabilirsiniz en azından içerisinde bildiğiniz malzemeler var. Gönül rahatlığıyla benim gibi yiyebilirsiniz😂O zaman gelsin tarif
  1. Öncelikle tavuklarımızı istediğimiz büyüklükte doğruyoruz. Yazmış olduğum baharatlardan zevkinize göre tavukların üzerine ekleyip elimizle ovuşturuyoruz.
  2. Ayrı bir kapta sütü, yumurtayı, yoğurdu, sarımsağı ve tuzu ekleyip çırpıcı ile karıştırıyoruz.
  3. Sonra baharatlarla harmanladığımız tavuklarımızı içerisine atıp buzdolabında en az 3-4 saat bekletiyoruz. Varsa vaktiniz 1 gün önceden yapıp ertesi gün kızartabilirsiniz. Bu tavukların çıtırlığı için önemlidir.
  4. Sonra galeta unu, nişasta, un ve mısır ununu bir kapta karıştırıp dolaptan çıkardığımız tavukları bu karışıma bulayıp derin bir tencerede yağa atıp kızarıtıyoruz.
  5. Yağ soğuk ve ilik olmamalı. Hafif kızgın olursa daha güzel kızarıcaktır. En son kızaran tavuklarımızı kağıt havlu serili bir kaba alıp hafif yağını çekmesini sağlayalım.
  6. Sonra servis için isterseniz ketçap ve mayonezle servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun. 😊

Kendi Suyunda Demleme Sebzeli Makarna Tarifi

Kendi Suyunda Demleme Sebzeli Makarna Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım paket makarna
Sosu için
  • 2 orta büyüklükte domates
  • 2 adet havuç
  • 1 adet patlıcan
  • 1. 2. adet biber
  • 1 adet kurusoğan
  • 1 tepeli yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 diş sarımsak
  • 1 adet bulyon isteğe göre kullanın
  • 5 su bardağı su
  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Yarım çay kaşığı kekik

Kendi Suyunda Demleme Sebzeli Makarna Tarifi Yapılışı

MERHABA arkadaşlar şimdi vereceğim makarna tarifi tamda makarna sevmeyenler için çünkü bu tarifi denedikten sonra sizden hergün makarna isyeyebilirler 🍝🍝mükemmel ötesinde bir lezzet üstelik suyuyla da piştiği için de besin değeri kaybolmuyor 😋👍👍kesinlikle denemelisiniz emin olun ki çok beğeneceksiniz 👋💖


  1. Patlıcan ve havucu soyup minik küpler biçiminde doğrayın.Tencereye yağı alıp biraz ısıtın üzerine yemeklik doğranmış soğanı ekleyip pembeleşinceye kadar kavurun.
  2. Akabinde patlıcan ve havucu ekleyin 2 dakika kadar kavurun.
  3. Üzerine küçük küçük doğranmış biberi ekleyin. 1. 2. tur çevirin devamında salçaları ekleyip 1. 2. tur çevirip kabuğu soyulmuş ve küp küp doğranmış domatesi rendelenmiş sarımsağı tuzu bulyonu ve baharatları ekleyin. 8- 10. dakika bu şekilde pişirin.
  4. Üzerine suyu ilave edin kaynamaya başlayınca makarnayı ekleyin ve üzeri kapalı kısık ateşte arada karıştırarak 18- 20 dakika suyunu çekinceye kadar pişirin çok az sulu kalsın suyunu tamemen çektirmeyin kupkuru olmasın ve kapağı kapalı 10 dakika demlenmeye bırakın ardından sıcak sıcak servis edin afiyet olsun hoşçakalın 👋
    ✏not. isterseniz sucukta ekleyebilirsiniz lezzet verir.
    Tarifi sitede yazar şeyda kypnr adlı arkadaşımın tarifinden esinlelerek biraz ve değişiklik yaparak hazırladım kendisine teşekkürler ediyorum 👍👍💖🌹

Şehriyeli Un Çorbası (Terbiye Yok Kesilme Yok Lezzet Çok) Tarifi

Şehriyeli Un Çorbası (Terbiye Yok Kesilme Yok Lezzet Çok) Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 çay bardağı tel şehriye
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 iri diş sarımsak
  • 11 su bardağı su (Yarısı tavuk suyu olursa daha iyi. yoksa bulyon)
  • Tuz (damak tadınıza göre)
Sosu için;
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 çay kaşığı kırmızı tozbiber
Servis ederken;
  • Karabiber, limon, sirke (istenirse).

Şehriyeli Un Çorbası (Terbiye Yok Kesilme Yok Lezzet Çok) Tarifi Yapılışı

Çorbacı geldi hanım. 🤣 şaka bir yana, değişik çorbalar üretmeyi çok seviyorum. buda o çorbalardan biri. buyurun başlayalım;
  1. Tencereye yağları ekleyip kızdıralım.
  2. Unu ekleyip 2-3 dakika kavuralım.
  3. 6 bardak içme suyu, 5 bardak tavuk suyunu döküp bir yandan da karıştıralım. ( tavuk suyu yoksa bulyon ekleyebilirsiniz. )
  4. Kaynayınca şehriyeyi ilave edelim.
  5. Sarımsağı rendeleyip, kısık ateşte 5-6 dakika pişirelim.
  6. Bir tavada sos malzemelerini yakıp, çorbaya dökelim. Ben servis etmeden 2 yemek kaşığı sirke ekledim. Şahane oldu. servise hazır, afiyet olsun.

Karnabahar Köftesi Tarifi

Karnabahar Köftesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 küçük karnabaharın yarısı
  • 1 adet kuru soğan (rendelenmiş ve suyu sıkılmış)
  • 1 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı dolusu galeta unu
  • Bir tutam ince kıyılmış maydanoz
  • Yarım çay kaşığı karbonat (silme)
  • Kimyon
  • Pul biber
  • Karabiber
  • Tuz
  • Kızartmak için sıvı yağ

Karnabahar Köftesi Tarifi Yapılışı

Merhabalar, ilk defa denediğim bir köfte. Bu kadar lezzetli olacağını tahmin etmiyordum. Sebze yemeyen oğlum bile yedi, daha ne isterim ki🤗


  1. Karnabaharı yıkayıp doğuruyoruz.
  2. Kaynamakta olan suyun içine alıp 10 dakika kadar haşlıyoruz.
  3. Suyunu süzüp soğuduktan sonra eziyoruz.
  4. Bu arada karnabaharın suyunu da sıkıyoruz.
  5. Bütün malzemeleri yoğurma kabına alıyoruz.
  6. Birbirini alıncaya kadar yoğurup köfte şekli veriyoruz.
  7. Dolapta biraz dinlendirip, kızgın yağda iki tarafını da kızartıyoruz.
  8. Hiçbir şekilde dağılma olayı olmadan çok güzel kızarıyor.

Kıymalı Volovan Tarifi

Kıymalı Volovan Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru İçin :
  • 1 paket milföy
Hamurun Kenarları İçin :
  • 1 yumurtanın sarısı
  • Susam, çörekotu
İç Harcı İçin :
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 büyük soğan
  • 2 yeşil biber
  • 1 diş sarımsak
  • 200 gr kıyma
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Tuz, karabiber, pul biber, kekik
Üzeri İçin :
  • 1 kase yoğurt
  • 1 diş sarımsak
  • Süslemek için ceviz

Kıymalı Volovan Tarifi Yapılışı

  1. Milföyleri kare kare kesiyoruz, birer kat tepsiye diziyoruz, üzerine üç kat daha dizeceğiz ancak bir bardak yardımıyla ortalarını açıyoruz, en üst kattaki hamurun kenarlarına yumurta sarısı sürüp, susam ve çörekotu serpiyoruz.
  2. Milföyleri önceden ısıtılmış fırınımızda, 180° pişirme ayarında, 15-20 dk pişiriyoruz. Bu sırada iç harcımızı hazırlayalım.
  3. Soğan, biber ve sarımsağı küçük küçük kare kare doğruyoruz, sıvı yağı tavaya döküyoruz, soğan biber ve sarımsağı pişiriyoruz, hafif kızarınca kıymayı ekliyoruz, kıyma pişince salçamızı ekleyip kavuruyoruz, en son tuzu ve baharatı ekliyoruz ve biraz karıştırıyoruz.
  4. Pişen milföylerimizi alıp, şişmiş olan orta kısımlarına bastırıyoruz, sonra içlerini harcımızla dolduruyoruz.
  5. Üzerine sarımsaklı yoğurdumuzu ve birer adet ceviz içini ekliyoruz.

Sütlü İrmik Tatlısı Tarifi

Sütlü İrmik Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1. 5 su bardağı irmik
  • 2 su bardağı süt
  • 1, 5 su bardağı hindistan cevizi
  • 1. 5 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilin (kaynadıktan sonra)
SÜSLEME;
  • 1 Paket bisküvi
  • Fındık parçacığı
  • Çilek, vs.

Sütlü İrmik Tatlısı Tarifi Yapılışı

  1. Kek kalıbını streç film ile içini kaplayın.
  2. Vanilin hariç -Malzemelerin hepsini tencereye katıp, karıştırın.
  3. Kaynamaya başlayınca vanilini kat bir kac dakika daha pişirin. Ocaktan alın.
  4. Hazırlamış olduğumuz kek kalıbına döķün.
  5. Aralara süte bandırılmış bisküvileri ekleyin. Düzeltip, Şeklini verdikten sonra streç filmle kapatın.
  6. En az 2 saat Dolapta soğumaya bırakın.
  7. Süslemeden önce dilimlerseniz daha kolaylık olur.
Afiyet olsun♡♡

Fındıklı Kakaolu Ağızda Dağılan Nefis Kurabiye Tarifi

Fındıklı Kakaolu Ağızda Dağılan Nefis Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı mısır nişastası
  • 1 buçuk su bardağı un
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 yumurta
  • 125 gram margarin
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı kırılmış fındık
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı dolusu kakao
  • 1 yemek kaşığı damla çikolata

Fındıklı Kakaolu Ağızda Dağılan Nefis Kurabiye Tarifi Yapılışı

Bismillahirrahmanirrahim


  1. Öncelikle yumurta, margarin ,sıvı yağ ve şeker kaba alınır.
  2. Sırayla içine 1 su bardağı mısır nişastası eklenir 1 yemek kaşığı kakao vanilya ve kabartma tozu son olarak un yavaşça yoğuruldukça eklenir .
  3. Ben tam bir buçuk su bardağı un kullandım yeterli geldi sizde kontrollü bir şekilde ekleyin.
  4. Güzelce yoğurduktan sonra hamurumuzun içine en son fındıkları ekleyelim ben rondoya vurmadım arkadaşlar çok ezilsin istemedim. Yerken biraz ağzımıza gelsin istedim bu yüzden havanda dövün biraz diri kalsın daha hoş olucak.
  5. Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsimize küçük toplar halinde elimizde şekil verip bırakalım çok dip dibe koymayın dağılacak biraz pişerken yapışmasın birbirine.
  6. Son olarak üstüne damla çikolatalarımızı batıralım. (isterseniz siz içinede katabilirsiniz ama ben üzerinde görüntü acısından daha çok beğendim bu şekilde yaptık tercih sizin)
  7. Önceden ısıtılmış 180° fırınımıza atalım tepsimizi. 15 dk yeterli olacaktır.
  8. Bir kürdan batırın isterseniz eğer yapışmamışsa olmuş demektir. Nott; pişen kurabiye size çok yumuşak gelebilir bu sizi korkutmasın biraz bekleyin dinlensin bi yarım saat sıcakken çıkaramazsınız tepsiden dağılabilir. Çok ağızda dağılan bi kurabiye tadı şahane. . Deniceklere şimdiden afiyet şifa olsun. Çocuklarım çok beğendi favori kurabiyemiz oldu 😉

Etsiz Çiğ Köfte Tarifi

Etsiz Çiğ Köfte Tarifi (Az Acılı) İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı esmer bulgur
  • 2 su bardağı sıcak su (ıslatmak için)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
Karışım için:
  • 2 küçük soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 dolu yemek kaşığı isot (isteğe göre artırılabilir)
  • 1 yemek kaşığı toz kırmızıbiber
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1’er yemek kaşığı domates ve biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • Yarım limonun suyu
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
Servis için:
  • Marul veya lavaş
  • (ekstra olarak ceviz de ekleyebilirsiniz)

Etsiz Çiğ Köfte Tarifi (Az Acılı) Yapılışı

  1. İlk olarak bulguru orta derinlikteki bir kasede tuz ve 2 su bardağı sıcak suyla ıslatalım.
  2. Bir kez karıştırıp üzerini kapatalım ve şişmesini bekleyelim.
  3. Bu sırada karışımı hazırlayalım.
  4. Soğan ve sarımsağı rendeleyin suyunu iyice sıkın.
  5. Diğer bütün malzemeleri süzülmüş soğan ve sarımsağın içine ilave edin ve karıştırın.
  6. Bulgur yaklaşık 10 dk da şişmiş olmalı hazırlamış olduğunuz karışımı bulgura ilave edin ve malzeme karışana kadar yoğurun.
  7. Ben el blendırı kullandım daha kolay oluyor. 2 -3 dk yeterli.
  8. Elle biraz daha yoğurup en son elinizi hafif ıslatarak şekil verin ve yıkanmış marul veya lavaş ile servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.

Etli Mantar Sote Tarifi

Etli Mantar Sote Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gr. Mantar
  • 250 gr. Kuşbaşı et
  • 2 adet kuru soğan
  • 2 adet domates
  • 3 adet çarliston biber
  • 3 adet kapri biber
  • 3 diş sarımsak
  • Tuz, karabiber ve kimyon

Etli Mantar Sote Tarifi Yapılışı

  1. Yemeklik doğradığımız soğanı ve sarımsağı yağda hafifçe kavurduktan sonra eti ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.
  2. Etler hafif piştikten sonra irice doğranmış mantarları ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.
  3. Mantarlar suyunu saldıktan sonra biberi ve domatesleri de ekleyip kısık ateşte, tuz, kimyon ve karabiber ekleyerek suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
    Afiyet olsun.