2 Aralık 2019 Pazartesi

Zeytinyağlı Barbunya Yemeği Tarifi

Zeytinyağlı Barbunya Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı barbunya
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1-2 adet patates
  • 1-2 adet havuç
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • Tuz

Zeytinyağlı Barbunya Yemeği Tarifi Yapılışı

  1. Barbunyalar üzerini geçecek kadar su eklenerek haşlanır.
  2. Barbunyaları, haşlanırken çok eritmeyin.
  3. Patates ve havuçlarla birlikte kaynarken ki pişme payını da göz önüne alın.
  4. Ayrı bir tencerede zeytintağı, soğan ve sarımsak kavrulur.
  5. Salça ve toz biber eklenerek kavrulmaya devam edilir.
  6. Ardından kabukları soyulup küp doğranmış patates ve havuçlar eklenir.
  7. Hepsi biraz kavrulduktan sonra haşlanıp suyu süzülen barbunyalar eklenir.
  8. Son olarak tuz, şeker ve üzerini geçecek kadar su eklenerek kapağı kapatılır.
  9. Kaynayınca kısık ateşte pişmeye bırakılır.
  10. Patates ve havuçlar yumuşayana kadar pişirilir.
  11. Altını kapattıktan sonra en az yarım saat dinlendirin.
..::Afiyet Olsun::..

Çokoprens Tarifi

Çokoprens Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gr tereyağı veya margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 2 tane yumurta
  • 1 paket vanilya
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • Aldığı kadar un
  • Çokokrem

Çokoprens Tarifi Yapılışı


  1. Bütün malzemelerle sert olmayan bir hamur yoğurun.
  2. Buzdolabında yarım saat dinlendirin.
  3. Sonra merdaneyle 1cm kalınlığında açın.
  4. Tırtıklı kalıpla yoksa su bardağıyla kesin tepsiye dizin. üstüne çöp şişle delikler açın
  5. 160c fırında pişirin.
  6. Soğuyunca çokokrem sürün ve ikisini üst üste kapatın. (çokokremi servis yapmadan yarım saat önce sürün. Aksi halde yumuşar)
Kolay gelsin

Susamlı Kaşar Peynirli Poğaça Tam Ölçü Tarifi

Susamlı Kaşar Peynirli Poğaça Tam Ölçü Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg un
  • 3 buçuk su bardağı ılık süt (700ml)
  • 1 su bardağı sıvı yağ (200ml)
  • 1 tane yumurta
  • 3 kaşık şeker
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tane yaş maya (42gr)
Arası için:
  • Kaşar peyniri
Üzeri için:
  • 2 kaşık pekmez
  • Yarım su bardağı su
  • Susam

Susamlı Kaşar Peynirli Poğaça Tam Ölçü Tarifi Yapılışı



  1. Öncelikle yoğurma kabına unu alıp çanak açıp ortasına malzemelerden ılık bir karışım yapıp mayayı içinde eritip güzel pürüzsüz yumuşacık bir hamur yoğuruyoruz.
  2. Üzerini streçle kapatıp mayalanmaya bırakıyoruz.
  3. Mayalanan hamuru mandalina büyüklüğünde bezeler yapıyoruz.
  4. İlk bezeden başlayarak çay tabağı büyüklüğünde elimizle açıp büyük dilimler halinde kaşar peynirini ortasına koyup iki ucunu kapalı pide gibi kapatıp üste gelecek tarafını önce sulanmış pekmeze sonrada susama batırıyoruz.
  5. Yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirip üzerlerine bıçakla verev iki çizik yapıyoruz. Resimlerdede gösterdim .
  6. 15-20dk tepsi mayasını bekleyip önceden ısınmış 200 derece fırında altı üstü kızarana kadar pişiriyoruz .Afiyet olsun🌹

İspanyol Tatlısı Churros Tarifi

İspanyol Tatlısı Churros Tarifi İçin Malzemeler

  • 50 gr Tereyağı
  • 1 çimdik tuz
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 180 ml su
  • 130 gr un
  • 2 adet yumurta
Üzeri İçin ;
  • Şeker
  • Tarçın
  • Eritilmiş sürmelik Çikolata

İspanyol Tatlısı Churros Tarifi Yapılışı

Merhaba Arkadaşlar🤗
Sokak Lezzeti olan Özelliklede Kışın çokça satılan bu müthiş Tatlıyı bir deneyin derim😍
Yapımı oldukça basit
  1. Tereyağını büyük bir Tencerede eritelim (Büyük olsun çünkü içerisine daha Malzeme eklenecek)
  2. Eriyen Tereyağının içine Şeker Tuz ve Suyu dökelim
  3. Şeker eridikten sonra Unu da ilave edelim tamamdır
  4. Şimdi ise Unun toparlanması için güzelce Spatula ile karıştıralım bu arada Ocak hala açık☺️
  5. Toparlanan Hamuru Ocaktan alıp 2 dakika soğumasını bekleyin
    ❗Sıcakken yumurtaları kırarsanız yumurtaların pişme ihtimali var en iyisi az soğusun
  6. İlk olarak 1 Yumurta kırıp çırpalım iyice Hamura geçtikten sonra diğer yumurtayı da kıralım tekrar çırpalım
    ❗Yumurtanın tek tek kırılması bu işin püf noktası
    Aynı Profiterol Hamuru oluyor
  7. Spatula ile birbirine yedirelim Hamur toparlanacaktır
  8. Sıkma Torbasına yerleştirelim ben hazır dursun diye 2 tane Sıkma Torbasına koydum
    ❗Not: Ucunu ne çok büyük ne çok küçük kesin orta olsun☺️
    Bir diğer not ise Sıkma torbanız kaliteli olsun aksi halde sıkarken patlar
  9. Artık kızartma kısmına geçebiliriz😍
    ❗Burada önemli olan simsiyah olmaması beyazken alın
    Pişmedi zannı ile patates gibi kızartmayın☺️
    Her sıktığınızda yeterli bulduğunuz boyutta makas ile kesin.
  10. Son olarak küçük bir Kasede Şeker ile Tarçını karıştırdım ve üzerine serptim
    Tarçın sevmeyen sade Şekerde dökebilir
  11. Çikolataya batıra batıra yeniliyor🙃
Deneyeceklere Afiyet olsun💐

Gelin Pastası Tarifi

Gelin Pastası Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 çay bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
  • 1 çay bardağından bir parmak eksik süt
  • 1 buçuk su bardağı un
  • 1 pk kabartma tozu
  • 1 pk vanilya
Muhallebisi için ;
  • 5 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı tepeleme dolu un
  • 2 yemek kaşığı tepeleme dolu nişasta
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 pk vanilya
  • 1 poşet krem şanti
Kek Piştikten Sonra üzerine Dökmek için;
  • 2 su bardağı soğuk süt
Üzeri için;
  • Hindistan cevizi
  • Yeşil fıstık

Gelin Pastası Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle yumurta ve şekerimizi köpürene kadar çırpıyoruz.
  2. Sütü ve yağı da ekleyip bir ıkı tur çırpalım en son olarak ununumuzu kabartma tozunu ve vanilyasını da ekleyip karıştırıyoruz yağladığımız yuvarlak tepsiye döküyoruz.
  3. Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
  4. Kekimizi pişerken muhallebisini yapmaya başlıyoruz.
  5. Tencereye sütümüzü boşaltıp krem şanti hariç bütün malzemelerimizi ilave ediyoruz.
  6. Ocağın üzerine alıp çırpma teliyle karıştırarak pişiriyoruz.
  7. Ve soğuması için bir kenara alıyoruz.
  8. Pişen kekimizi de fırından çıkarıp soğumaya bırakıyoruz.
  9. Soğuyan kekimize kürdanla delikler açıyoruz oda ısısındaki 2 su bardağı sütü her yerine gezdiriyoruz.
  10. Diğer tarafta soğuyan muhallebimize bir poşet toz krem şantiyi boşaltıp mikserle güzelce çırpıyoruz ve kekimizin üzerine boşaltıp düzeltiyoruz.
  11. Dolapta 3-4 saat dinlendikten sonra üzerine bolca Hindistan cevizi serpiyoruz.
  12. Ben renkli şekerlerle süsledim, siz istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.

Brokoli Salatası Tarifi

Brokoli Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kilo brokoli
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı tuz (isteğe bağlı)
  • 1 adet limon suyu
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Haşlama için su

Brokoli Salatası Tarifi Yapılışı

Diyette olanlar için güzel bir alternatif arkadaşlar
  1. Derin tencere de suyu kaynatalım.
  2. Brokoliyi küçük parçalara ayırıp 10 dakika haşlayıp süzelim.
  3. 1 limon suyunu kaseye sıkalım içine sarımsak rendesi tuz ve zeytinyağını da ilave ederim brokoli ile buluşturalım. Afiyet olsun

Kağıtta Kek Tarifi

Kağıtta Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 2 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı şeker
  • 1/2 (yarım) paket kakao
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket krem şanti
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • Susam

Kağıtta Kek Tarifi Yapılışı


  1. Yumurta ve şekeri bir kabın içerisinde çırpıyoruz.
  2. Yağ ve 1 bardak sütü ekleyip çırpma işlemine devam ediyoruz.
  3. Kabartma tozu vanilin un ve kakaoyu da ekleyip çırpıyoruz.
  4. Tüm malzemeyi muffin kabının içine yerleştirdiğimiz muffin kağıtlarının içine yarısına kadar paylaştırıyoruz.
  5. Yarısının üzerine susam döküyoruz diğer yarısı için krem şantimizi hazırlayıp buzluğa koyuyoruz.
  6. 180 derece fırında 30 dakika pişiriyoruz. Siz ara ara kürdan yardımı ile kontrol sağlayın.
  7. Fırından aldığımız keklerimiz soğuduktan sonra bir kısmı için hazırladığımız krem şanti ile süsleme yapıyoruz.
    Afiyet olsun

Mercimek Çorbası Tarifi

Mercimek Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 adet soğan
  • 1 adet patates
  • 1 yemek kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı zencefil
  • 2-3 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ

Mercimek Çorbası Tarifi Yapılışı

Bu mercimek çorbası harika oluyor. Mercimeğimizi güzelce yıkayalım.
  1. Sıvı yağ ve tereyağını tencereye ekleyip küçük küçük soğanları doğrayalım kavuralım.
  2. Ardından küçük küçük doğradığımız patatesleri ekleyelim.
  3. Mercimeğimizin suyunu süzüp bir kaç kez yıkadıktan sonra tenceremize alalım.
  4. Ağzını kapatalım kaynasın düdüklüde 15 dakika pişsin kapatalım altını.
  5. Rondodan geçirirken içine zencefil. kimyon, karabiber ekleyip çekelim, tuzunu ilave edelim.
    Bol limonda sıkalım 🍋🍋🍋Deneyecek olan herkese afiyet olsun 😊

İslim Kebabı (Kızartmasız) Tarifi

İslim Kebabı (Kızartmasız) Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet uzun patlıcan
  • Yarım kg köftelik kıyma
  • 1 çay bardağı galeta unu
  • 1 adet soğan
  • 4-5 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karbonat
  • 1 er çay kaşığı karabiber, kimyon, toz biber
  • 1 adet domates
  • 2 adet biber
  • Kürdan
  • 2 yemek kaşığı salça
  • İnceltme için su

İslim Kebabı (Kızartmasız) Tarifi Yapılışı

  1. Patlıcanlar görselde ki gibi kesilir 10 dakika tuzlu suda bekletilir.
  2. Daha sonra suyu süzülüp biraz kurutulup yağlı kağıtlı fırın tepsisine yağlayıp dizilir.
  3. 200 derecede ki fırında yumuşayana kadar pişirilir. bu işlem kızartılarakta yapılır fakat ben daha sağlıklı olması için fırında yumuşattım.
  4. Köfte için tüm malzemeler yoğurulur şekil verilip yine bir yağlı kağıtlı fırın tepsisine dizilir ve 20 dakika kadar fırında pişirilir.Bu işlemde kızartılarak yapılır ama ben yine hafif olması için fırında yapmayı tercih ettim.
  5. Daha sonra pişmiş patlıcan yaprakları artı şeklinde üst üste konulur içine pişmiş köfteler yerleştirilir ve görseldeki gibi şekillendirilir.
  6. Kürdan yardımı ile üzerlerine istediğiniz boyutta domates ve biber yerleştirilir.
  7. Borcam da yaptım ben. üzerine salçalı suyu özenle döktüm ve 180 derecede ki fırında sürdüm 20 dakika kadar pişti.
    Bu arada 6-7 tane köfte arttı. ister borçlanın içine rastgele yerleştirebilir ister patlıcanları 3 değilde 5 tane yapabilirsiniz. Ben şehriye pilavı ile servis yaptım. Afiyet olsun

Tantuni Tarifi

Tantuni Tarifi İçin Malzemeler

Lavaş İçin ;
  • Yarım kilo un
  • Yarım yaş maya
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağı
  • 1 çay bardağı süt
Tantuni İçin ;
  • 1 kilo kuzu eti tavuk de olabilir
  • Tuz
  • Toz kırmızı biber
  • Sıvı yağı

Tantuni Tarifi Yapılışı

  1. Lavaş hamurundan başlayalım sıvı malzemeleri mayayı kabımıza alalım maya eriyene kadar karıştıralım.
  2. Unu ekleyelim yumuşak kulak memesi kıvamında bir hamur yoğuralım yaklaşık bir saat dinlendirelim.
  3. Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde bezelere ayıralım on dakika dinlendirelim.
  4. Dinlenen hamuru açalım ve bir teflon tavada pişirelim yumuşacık bir lavaş oluyor lavaşları bitirdikten sonra etimizi inçe ince doğrayalım ısınmış tavaya atalım suyunu bırakıp çekene kadar pişirilir.
  5. Sonra tuz ve kırmızı toz biber eklenir ve kavrulur kuru soğan domates maydanozu doğrayın.
  6. Bir ekmeği açın içine hazırladığımız tantuni ve soğan domates maydanozu hepsini içine alıp rulo şekilde sarın. Yapanlara şimdiden afiyet olsun

Sebzeli Karışık Kebap Tarifi

Sebzeli Karışık Kebap Tarifi İçin Malzemeler

  • 700 gr kuşbaşı et
  • 1 kg patlıcan
  • 2 adet soğan
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 adet kırmızı biber
  • 2 adet domates
  • 2 adet patates
  • 4 diş sarımsak
  • Yarım yemek kaşığı biber salça
  • Yarım yemek kaşığı domates salça
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı zeytinyağ
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı köri
  • 1 çay kaşığı kimyon

Sebzeli Karışık Kebap Tarifi Yapılışı

  1. Patlıcanlar alacalı doğranıp tuzlu suda bekletilir ve sonrasında yıkanıp bir kenara konur, patatesler dilimlenir.
  2. Patlıcan ve patatesler iki yemek kaşığı yağ ve iki çay kaşığı tuz ilavesiyle karıştırılıp, yağlı kağıt serili tepsiye konup fırında kızartılır.
  3. Bir yandan da etler tencereye konur sotelenir üzerine doğranmış soğan ve yarım çay bardağı sıvı yağ ilave edilip bir miktar pişirilir.
  4. Sırasıyla doğranmış sarımsak, biberler, domates ve baharatlar konur, bir miktar pişirilip ocaktan alınır.
  5. Borcam tepsiye önce bir sıra kızaran patlıcan ve patatesler konur, etli sosun bir miktarı üzerine yayılır.
  6. Kalan kızartmalar ve sos da sırayla yayılır ve bir su bardağı sıcak su ilave edilip 190 derecede 30 dakika pişirilir.
    Afiyet olsun😊

Evde Waflee Tarifi

Evde Waflee Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • Çeyrek su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1. 5 su bardağı un
Waflee Üstü İçin ;
  • Nutella
  • Muz
  • Çilek
  • Kivi
  • Elma
  • Portakal
  • Ceviz
  • Sıvı çikolata sosu

Evde Waflee Tarifi Yapılışı

  1. Yumurta ve şeker beyazlayana kadar çırpın.
  2. Daha sonra sırasıyla malzemeleri ekleyin fakat unu yavaş ekleyin.
  3. Krep hamurundan biraz koyu olacak yalnız tarif mükemmel asla bayatlamıyor yumuşacık waffle kekine hazır olun.
  4. En son olarak bir kepçe yardımıyla yapışkan teflon tavaya ya da waffle makinesi veya tost makinesinde yapabilirsiniz.Yalnız şurayı atlamayın tavayı yada makineyi margarin ile az yağlayın üzerine bir kepçe dökün waffle kekiniz hazır.
  5. Üzerine çikolata sürün , meyveleri yerleştirin , en son olarak çikolata sosu sıkın ister dondurma isterseniz ceviz ekleyin.
    Servisi hazırlayın yemeğe hazırsınız.
Afiyet olsun.

Kremalı Mantar Çorbası Tarifi

Kremalı Mantar Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 300 gram mantar
  • 1 adet soğan
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 paket krema
  • 3 buçuk su bardağı su
  • Tuz karabiber

Kremalı Mantar Çorbası Tarifi Yapılışı

🥀Sizlere nefis bir bir çorba tarifi ailecek severek içtiğimiz bu çorba tarifini buraya sizlere yazmak istedim geçelim tarife ,
  1. İlk önce mantarları yıkayıp saplarını çıkarıp doğrayın yağları tencereye alıp soğanı da küçük küçük doğrayıp kavurun daha sonra mantarları ekleyin suyunu salıp hafif çekene kadar pişirin.
  2. Sonra içine unu ekleyip karıştırın üzerine kremayı ekleyin karıştırıp 3 buçuk su bardağı su ekleyin kaynamaya bırakın.
  3. Kaynadıktan sonra bir 10 dakika ağzını kapatarak pişirin.
  4. Ocağı kapattıktan sonra üzerine tuzunu ve karabiberini ekleyip karıştırın.
    Daha sonra servise hazır Şimdiden afiyet olsun