27 Mart 2020 Cuma

Huawei, akıllı şarj modu ile bataryaları koruyacak

Akıllı telefonları satın aldığımızda batarya ömürleri genel olarak daha uzun olur; ancak telefonları kullandıkça batarya ömürleri yıldan yıla kısalmaya başlar. Huawei ise, batarya ömrünü korumak adına akıllı şarj modu özelliğini duyurdu. Bu özellik ile batarya ömrünün uzaması, yıpranmanın önüne geçilmesi sağlanacak.

Huawei, dün yeni amiral telefonları Huawei P40, P40 Pro, P40 Pro Plus ve akıllı saati Huawei Watch GT 2e'yi dünyaya duyurdu. Yeni teknolojilerini gözler önüne seren şirketin pek konuşulmayan bir diğer sürprizi ise akıllı şarj modu oldu. Şirket, etkinlikte bu özellikten bahsetmese de, şirketten gelen bilgilere göre telefonların bataryasını uzun vadede korumak adına bu özel mod geliştirildi.
Huawei'nin bu teknolojiyi geliştirmesi elbette boşa değil. Cihazlarını genel olarak gece şarja bırakan ve bu sebeple aşırı şarj yüklenmesine sebep olan kullanıcılar, yanlış şarj etme alışkanlıklarının da etkisiyle batarya ömürlerini kısaltıyor. Pil sağlığında yaşanan bu düşüş, beraberinde performans kaybını da getirdiğinden telefonunuzdan ilk günkü verimi alamıyorsunuz.
Şirket mühendislerince geliştirilen akıllı şarj modu ise makine öğrenmesinden de faydalanarak cihazın şarj edilme alışkanlıklarını öğreniyor ve sonrasında pilin doluluk oranı yüzde 80 seviyelerine ulaştığında elektrik akımını düşürüp şarj hızını iyiden iyiye yavaşlatıyor. Siz telefonu aldığınızda ise telefonunuz yüzde 100 şarj seviyesine ulaşmış oluyor. Yani bu vakti cihaz, en iyi şekilde değerlendirip bataryaya az yük bindiriyor.

26 Mart 2020 Perşembe

Yoğurtlu Pırasa Kavurması Tarifi

Yoğurtlu Pırasa Kavurması Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet pırasa (850gr)
  • 1 büyük soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı salça
  • (1 çay bardağı su)
  • Tuz, karabiber, kirimizi toz biber
Üzeri için;
  • Yoğurt, sarımsak
  • Tuz tereyağ ve pulbiber
  • Dolmalık fıstık

Yoğurtlu Pırasa Kavurması Tarifi Yapılışı

  1. Pırasalar halka halka doğranır ve bol suda yıkanır.
  2. Soğan ve sarımsak ince doğranır ve 3 yemek kaşığı zeytinyağında 2 dk sotelenir.
  3. Pırasa ilave edilir ve 2 dk daha kavrulur.
  4. Daha sonra salça, baharat ve tuz eklenir.
  5. 1 çay bardağı suyuda ilave ettikten sonra kapağı kapalı olarak orta ateşte suyunu çekene kadar pişirilir.
  6. Pırasalar suyunu çekip yumuşayınca ocaktan alınarak ılınmaya bırakılır.
  7. Ilıdıktan sonra servis tabağına alınır ve üzerine sarımsaklı yoğurdu ve yağda kızdırdığımız fıstık ve biber dökülür. Deneyecek olanlara Afiyet olsun 😊

Enginar Salatası Tarifi

Enginar Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet enginar
  • 2 tutam dereotu
  • 2 tutam maydanoz
  • 4 yemek kaşığı garnitür
  • 1 büyük köz kırmızı biber
  • 5 adet kornişon turşu
  • 5 yemek kaşığı mısır
  • Zeytinyağı
  • Limon
  • Tuz

Enginar Salatası Tarifi Yapılışı



  1. Enginarları küp küp doğrayalım. Tencereye alalım.
  2. Biraz limon biraz tuzla yumuşayana kadar haşlayıp süzelim.
  3. Yeşillikleri ince ince kıyıp ekleyelim.
  4. Garnitürü mısırı küp doğradığımız kırmızı biber ve turşuyu ekleyelim.
  5. Tuz limon ve zeytin yağını ekleyip karıştıralım. Servis tabağına alalım. Afiyet şifa olsun ☺

Terbiyeli Havuç Çorbası Tarifi

Terbiyeli Havuç Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet orta boy havuç
  • 1 çay bardağı tel şehriye
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 diş sarımsak
  • 1 tavuk bulyon
  • 6 su bardağı su
  • Tuz
Terbiyesi için
  • 4 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 tepeleme yemek kaşığı un
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 çay bardağı su
Üzeri için
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Nane

Terbiyeli Havuç Çorbası Tarifi Yapılışı

Lezzetiyle, Görünümüyle Vazgeçemeyeceğiniz Bir Çorba
  1. Tencereye sıvı yağ koyun.
  2. Rendelenmiş havuçları ve sarımsağı ekleyin. Yumuşayana kadar kavurun.
  3. Ardından tel şehriye ve lezzet vermesi için tavuk bulyon ve su ekleyin. 1-2 taşım kaynatın.
  4. Terbiyeyi hazırlayın. Bunun için tüm malzemeleri uygun bir kaba koyun ve çırpın.
  5. Tencerede kaynamakta olan çorbadan 1-2 kepçe alın ve terbiyeye ekleyin çırpmaya devam edin.
  6. Terbiyeyi tencereye yavaş yavaş dökün ve aynı anda karıştırın ki kesilmesin.
  7. Bir iki taşım daha kaynadıktan sonra tuzunu ilave edip altını kapatın.
  8. Tereyağını sos tenceresinde eritin.
  9. Daha sonra içine nane ekleyip altını kapatın. Ve çorbanın üzerine gezdirin.
    Afiyet olsun 😍

Pilav Üstü Tavuk Tarifi

Pilav Üstü Tavuk Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet haşlanmış didiklenmiş tavuk budu
  • Bulgur pilavı için malzemeler
  • 1 büyük boy su bardağı iri bulgur
  • 1 dolu yemek kaşığı tereyağ
  • 1 su bardağı haşlanmış yada konserve nohut
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1, 5 su bardağı tavuk suyu bulguru koyduğunuz bardakla

Pilav Üstü Tavuk Tarifi Yapılışı

  1. Pişirme kabımıza tereyağı koyup eritiyoruz.
  2. Ardından bulguru döküp bir iki dakika kavurup nohutu ekliyoruz.
  3. Baharatlarını ve tuzunu da ekleyip en son tavuk suyunu koyup kaynamaya bırakıyoruz.
  4. Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
  5. Pişen pilavımızın altını kapatıp 15 dakika dinlendiriyoruz .
  6. Kalıbımızın altına haşlayıp didiklediğimiz tavukları koyuyoruz.
  7. Daha sonda pilavımızı koyup üzerine biraz bastırıyoruz ,güzel şekil alması için.
  8. Kalıbımızı ters çevirip üzerine pul biberi gezdiriyoruz ,bir tutam maydanoz ile süslüyoruz.
    Afiyet olsun🧿

Yumak Poğaça Tarifi

Yumak Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 bardak süt
  • Yarım bardak su
  • Yarım bardak sıvı yağ
  • 1 yumurta beyazı içine
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3 kesme şeker
  • 1 paket instant maya
  • Aldığı kadar un
İçine
  • Tereyağ

Yumak Poğaça Tarifi Yapılışı

  1. Süt ve su ocakta ılıtılır.
  2. Diğer malzemelerle karıştırılır.
  3. Aldığı kadar un eklenerek hafif ele yapışan bir hamur elde edilir.
  4. Biraz dinlendirilen hamur iki parçaya bölünür ve hafif unla açılır oda sıcaklığındaki tereyağ sürülür ve ikiye katlanarak tekrar tereyağ sürülür ve şeritler kesilir.
  5. Kesilen şeritler kalınsa uzatılarak inceltilir.
  6. İp sarar gibi sarılarak tepsiye dizilir.
  7. Üzerine yumurta sürülüp 180 derecede pişirilir.
    Afiyet olsun

Meyveli Toplar Tarifi

Meyveli Toplar Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yeşil elma
  • Yarım havuç
  • 1 kahve fincanı çiğ fındık
  • 1 kahve fincanı çiğ badem
  • 1 çorba kaşığı iç ceviz
  • 3 çorba kaşığı hindistan cevizi
  • 10 adet kuru kayısı
  • 3 adet hurma
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı toz tarçın
  • 1 fiske yenibahar
  • 1 tatlı kaşığı bal (İsteğe bağlı)
Üzeri İçin;
  • 1 çay bardağı hindistan cevizi
  • 1 çorba kaşığı toz kakao (Tepeleme olacak)

Meyveli Toplar Tarifi Yapılışı

Kahvenizin yanına, tatlı krızlerinize yada ara öğünlerinizde rahatlıkla tüketebiliceğiniz, enerji dolu, lezzetli yulafsız, bisküvisiz meyve topları yapıyoruz.
  1. Öncelikle havuç ve elmalarımızın kabuklarını soyup rendeliyoruz (elma kabuklarını atmıyoruz limon dilimleri ile birlikte detoks suyumuza ekliyoruz)
  2. Rendelediğimiz havuç ve elmalarımızı yenibahar ve toz tarçın ekleyerek tavaya alıyoruz.
  3. 7-8 dakika kadar elma ve havucumuzu pişiriyoruz.
  4. İndirmeye yakın 1 tatlı kaşığı balı da ekleyip 1-2 tur çevirdikten sonra ocağın altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz.
  5. Elmalarımız soğurken 1 saat kadar sıcak suda bekletmiş olduğumuz hurma ve kuru kayısılarımızı suyundan süzüp küp küp doğruyoruz.
  6. Ceviz, badem ve fındık içimizi iri olarak rondodan çekiyoruz ve bir kaseye alıyoruz.
  7. Rondomuzun tabanına hindistan cevizini, küp hurma ve kayısılarımızı, soğuyan havuçlu elmalarımızı eklıyerek tum malzemelerin karışmasını sağlıyoruz.
  8. Meyveli harcımızı derin bir kaba alıp iri olarak çektiğimiz kuruyemişlerimizi de ekleyerek yoğuruyoruz.
  9. Kuruyemişlerle hazırlamış olduğumuz harcımızı streç filmle kapatıp 10 dakika buzdolabında dinlendiriyoruz.
  10. Dinlenen harcımızı iki eşit parçaya ayırıyoruz. (Dilerseniz tek tipte yapabilir yada üst süslemesini farklı malzemelerle de çeşitlendirebilirsiniz. )
  11. Ceviz büyüklüğünde kopardığımız harcımızı elimizi ıslayarak küçük toplar yapıyoruz, toplam 34 adet top çıkardım ben.
  12. Hazırladığımız toplarımızı hindistan cevizi ve kakaoya bulayıp servis tabağına alıyoruz.
    Afiyet olsun 🙂

Fellah Köfte Tarifi

Fellah Köfte Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı ince bulgur
  • Üzerini kapatacak kadar sıcak su
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 orta boy kuru soğan
  • 1 yumurta
  • Tuz
  • Karabiber,pulbiber
Sosu için:
  • 2 adet domates
  • Salça
  • 1 adet soğan
  • Baharatlar

Fellah Köfte Tarifi Yapılışı



  1. Bulgur sıcak suyla ıslanır. Yumuşadıktan sonra yumurta soğan rendesi ve un eklenir yoğurulur.
  2. Sonrasında cevizden biraz küçük parçalar şeklinde yuvarlanır.
  3. Diğer taraftan ocağa sıcak su konur tuz atılır.
  4. Yuvarlanan köfteler 3 dk kadar sıcak suda haşlanır.
  5. Sosu için domatesler kabuğu soyulup küp küp doğrayıp soğanla birlikte kavrulur.
  6. Üzerine salça ve baharatlar ilave edilip haşlanan köftelerin üzerine gezdirilir.
  7. Yanında yoğurtla servis edebilirsiniz lezzetine lezzet katar ☺️

Arnavut Ciğeri Tarifi

Arnavut Ciğeri Tarifi İçin Malzemeler

  • 700 gram kuzu ciğeri
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • Un
  • Tuz
Kızartmak için;
  • Yeteri kadar yağ
  • 3 patates

Arnavut Ciğeri Tarifi Yapılışı


❤Hepinize şimdiden teşekkür ederim. Gelelim tarife;
  1. Kuzu ciğerlerini zarlarını temizleyip küp küp doğrayalım güzelce yıkayalım .
  2. Daha sonra bir süzgeçte 15 dakika sürdürdükten sonra bütün baharatları üzerine ekleyip güzelce karıştıralım.
  3. Ciğerleri unlayıp orta ateşte yaklaşık 5 dakika kadar kızartalım.
  4. Patatesleri aynı şekilde küp küp doğrayıp kızartalım.
  5. Derin bir kaba alıp hepsini birlikte karıştırıp sıcak bir şekilde servis edelim.
  6. Ben yanına soğan salatası yaptım.
    Sizler dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz. Deneyenlere Afiyet olsun.

Pratik Çiğ Köfte Tarifi

Pratik Çiğ Köfte Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı esmer ince bulgur
  • 1 su bardağı kaynamış su
  • 1 adet küçük boy soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı isot
  • 1 yemek kaşığı kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı nar ekşisi
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Varsa bir yemek kaşığı da domates konservesi koyabilirsiniz lezzet veriyor ☺️
  • 1 yemek kaşığı limon

Pratik Çiğ Köfte Tarifi Yapılışı

Herkese merhaba uzun süredir buralarda değildim karantina günleri sebebiyle geri döndüm 🥰 canımız çok çiğ köfte istedi ama dışardan almaya çekindik biz de işe giriştik. Sanırım bu tariften sonra bir daha hazır çiğ köfte almam 😃
Çiğ köftemizde en büyük yardımcınız blendır olacak unutmadan hatırlatayım 🤗
  1. Bulguru tuz atarak sıcak suyla ıslatıp bir 5 dakika demlendirelim.
  2. Sonra soğanı ve sarımsağı rendeleyelim ayrı bir kaba.
  3. Soğanın suyunu sıkıp atıyoruz bulgurun içine.
  4. Daha sonra diğer malzemelerin hepsini atıp kaşıkla bir güzel karıştırın.
  5. Bu sırada tadına bakıp baharat eklemesi yapabilirsiniz zevkinize göre.
  6. Sonra alıyoruz çorba çektiğimiz blendırı elimize yukarıdan aşağı doğru bastırarak gezdire gezdire çekiyoruz köfteyi.
  7. Hiç zahmet edip de yoğurmaya gerek kalmıyor. Büyük robot varsa onda da yapabilirsiniz çok koymayıp ama blendır daha temiz ve pratik oluyor.
  8. Kaşıkla arada karıştırın ki alt üst eşit çekilmiş olsun.
  9. Ve hazır çiğ köfte elimizle bir iki karıştırırsak daha iyi kıvama geliyor.
  10. Şeklini verip sunuma hazırlayabilirsiniz yanına da yeşillikler ve mis gibi ayran 🤩
    Afiyet olsun 😋

Baklavalık Yufkadan Patatesli Börek Tarifi

Baklavalık Yufkadan Patatesli Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket baklavalık yufka
  • 3 adet patates
  • Pul biber
  • Nane
  • Kekik
  • Tuz
  • Yarım soğan
  • 4 çorba kaşığı sıvı yağ
  • Sosu için:
  • 1 şişe maden suyu
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta

Baklavalık Yufkadan Patatesli Börek Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle iç harcımızı hazırlıyoruz. Patateslerimizi rendeleyip soğanı ince ince doğrayalım.
  2. Yağını, tuzunu, baharatlarını ekleyip karıştıralım.
  3. Sosu için de ayrı bir kapta tüm malzemeleri karıştıralım ve böreğimizi hazırlayalım.
  4. Yufkadan bir adet alıp tezgahın üzerine serelim.
  5. İlk kata sos sürmüyoruz.
  6. İkinci yufkayı alalım diğer yufkanın üzerine serip sostan sürelim.
  7. Fırça yardımıyla eşit yayalım sosu.
  8. 4 kat olacak şekilde her kata sos sürüp işlemi tekrarlıyoruz.
  9. 4. Kata sos sürüp iç harcımızı yufkanın kısa olan kenarına şerit halinde koyup rulo yapıyoruz tepsiye yerleştiriyoruz.
  10. Aynı şekilde yufkalar bitecek şekilde tekrarlayalım. 2 tepsi börek çıkıyor.
  11. Kalan sosu böreğin üzerine sürebilirsiniz. Dilerseniz böreğin aralarına margarin veya tereyağı da kesip koyabilirsiniz lezzet verecektir.
  12. Yumurtanın sarısını böreğimizin üzerine sürüp isteğe bağlı olarak çörek otu ve susam ile süsleyebilirsiniz.
  13. Pişmeden dilimler 4 parmak olacak şekilde keselim böreğimizi.
  14. 180 derece fırınımızda üzeri kızarana kadar pişirelim. Şimdiden afiyet olsun☺️

Mercimek Köftesi Tarifi

Mercimek Köftesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı mercimek
  • 4, 5 su bardağı su
  • 1 su bardağı ince bulgur
  • Yarım su bardağı zeytinyağı ya da sıvı yağ
  • 1 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı domates salçası (1i biber salçası olabilir. )
  • 5 dal soğan
  • Yarım bağ maydanoz
  • Pul biber
  • Karabiber
  • Tuz
  • Az kimyon
  • Limon

Mercimek Köftesi Tarifi Yapılışı


  1. Mercimeği suda haşlıyoruz.
  2. Yumuşacıktan sonra ince bulguru ekliyoruz fakat az su kalmış olmalı.
  3. Karıştırıp tencerenin kapağını kapatıyor ve 15 dk bekliyoruz.
  4. Rendelediğimiz soğanı tavada yağda kavurup salçayı ekliyoruz ve kokusu çıkana kadar kavurduktan sonra baharatları ekleyip karıştırıyoruz.
  5. Mercimek ve bulguru büyük bir kaba alıp tavada hazırladığımız harcı döküyoruz ve iyice yoğuruyoruz.
  6. İnce ince doğradığımız marul ve soğanı ekliyoruz.
  7. İsteğe bağlı az limon sıkıp tekrar iyice yoğuruyoruz.
  8. Son olarak elimizle şekil verip servise hazır hale getiriyoruz.
  9. Dilerseniz marul ile süsleyebilir, nar ekşisi ve limonla servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun:)

Kabak Çorbası (Tadına Bayılacaksınız) Tarifi

Kabak Çorbası (Tadına Bayılacaksınız) Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet kabak
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı un (Tepeleme)
  • 100 ml sıvı krema
  • 1 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Tuz
Üzeri için:
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı kırmızı tozbiber

Kabak Çorbası (Tadına Bayılacaksınız) Tarifi Yapılışı

  1. Kabakları rendeleyip elinizle suyunu sıkın.
  2. Tencerede tereyağını eritip unu ilave edin.
  3. Un kokusu çıkana kadar karıştırarak kavurun.
  4. Kabakları da ilave edin ve 1-2 dakika daha kavurduktan sonra üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyip kaynamaya bırakın.
  5. Çorbanın tuzu ve karabiberini de ekleyip blender den geçirip pürüzsüz bir hale getirin.
  6. Son olarak kremasını ekleyip 10 dakika daha kısık ateşte kaynatın.Arzuya göre Servis ederken üzerine sıvı yağda kızdırılmış kırmızı tozbiber gezdirebilirsiniz.