9 Şubat 2021 Salı

Misket Köfte Çorbası Tarifi

 

Misket Köfte Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

Köftesi için:

  • 400 gr dana kıyma
  • 1 su bardağı köftelik ince bulgur
  • 1 soğan
  • 1 yumurta
  • 2 diş sarımsak
  • Pul biber
  • Karabiber
  • Maydanoz
  • Tuz

Terbiyesi için:

  • 1,5-2 su bardağı  yoğurt
  • 1 yumurta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 diş sarımsak

Sosu için:

  • 1 çay bardağı sıvı yağ veya tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • Pul biber

    Misket Köfte Çorbası Tarifi Yapılışı

  • Köftelik malzeme güzelce yoğrulur ve un serpilmiş tepsiye ufak misketler şeklinde yapılarak dizilir.
  • Diğer tarafta çorbanın terbiyesi için tüm malzemeler karıştırılır.(sarımsaklar dövülür)
  • Ayrı bir tencerede çorbanın suyu kaynatılır ve yaptığımız terbiyenin üstüne mümkünse el blendırı kullanarak ya da sürekli karıştırılarak sıcak su eklenir.( yani çorbanın kesilmemesi için soğuk malzemenin üstüne kaynar suyu yavaş yavaş ekliyoruz ve bir taraftan da el blenderıyla veya çırpıcıyla sürekli karıştırıyoruz)
  • Daha sonra tencere ocağa konur ve gene kaynayana kadar karıştırılır.
  • Kaynayan malzemeye köfteler eklenir ve pişmeye bırakılır.
  • Servis ederken 1 çay bardağı sıvı yağ tavada kızdırılır.
  • Altı kapatılır, pul biber ve nane eklenir.
  • Kaselere alınan çorbaların üstünden gezdirilir… Afiyet Olsun….

Fırında Somon Tarifi

 

Fırında Somon Tarifi İçin Malzemeler

  • 1,5 kilo dilimlenmiş somon balığı

Sosu için;

  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı karabiber
  • 1 çay kaşığı toz biber(tatlı)
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 2 adet kuru soğan

    Fırında Somon Tarifi Yapılışı

  • Sosu için gerekli malzemeler bir kasede karıştırılır.
  • Fırın kağıdı serilmiş dikdörtgen borcama balıklar dizilir ve her tarafına gelecek şekilde ile sos sürülür buzdolabında 1 saat dinlendirilir.
  • 250 derece önceden ısıtılmış fırında 20 dk pişirilir ve fırının kapağı açılıp iri doğranmış soğanlar tepsiye atılır 10 dk daha pişer toplamda 30 dk pişiyor.
  • Fırından çıkan balıkları maşa ile almaya kalkarsanız dağılabilir bir spatula ile yanında salata ile servis ediniz.
  • Afiyet olsun 😊.

Gnocchi Tarifi

 

Gnocchi Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 4 adet haşlanmış patates
  • 2 yumurta sarısı
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un

Sos için;

  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • Veya margarin
  • 1 çay kaşığı tatlı toz biber

    Gnocchi Tarifi Yapılışı

  • Patatesler bir çakalla veya patates ezme aparatıyla ezilir, ılımaya bırakılır.
  • Üzerine karabiber, tuz, yumurta sarıları eklenip karıştırılır.
  • Ele yapışmayan bir hamur olana dek un eklenip yoğrulur.
  • Hamur fındık büyüklüğünde kesilip çatalın arkasıyla şekil verilir.
  • Şekil verilen hamurlar bir tepsiye veya tabağa üst üste gelmeyecek şekilde dizilir.
  • Derin bir tencerede makarna yapar gibi 2 lt suyun içine 1, 5 tatlı kaşığı tuz biraz sıvı yağ eklenip kaynatılır.
  • Kaynayan suya, hazırlanan hamurlar tek tek atılır. Hamurlar dibe çöker ve suyun üzerine çıktığında pişmiş demektir. Süzülerek bir tabağa alınır. (hamurlar çabuk pişeceği için hepsini aynı anda suya atmayınız. Kısım kısım pişiriniz).
  • Tereyağ bir tavada eritilip içine toz biber ilave edilir pişirilen hamurlarda eklenip yağda 3 dk kavrulur ve tabağa alınıp servis edilir.
  • Not:üzerine peynir, maydanoz, taze soğan vs. Gibi malzemelerde serpiştirip servis edebilirsiniz.

    Afiyet olsun😊.

Tart Pasta (Hem Pratik Hem Lezzetli) Tarifi

Tart Pasta (Hem Pratik Hem Lezzetli) Tarifi İçin Malzemeler

Tart kek için;

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • 1 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Kreması için;

  • 2’5 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Keki ıslatmak için;

  • 1 çay bardağı süt

Üzeri için ;

  • Çikolata sosu yada eritilmiş çikolata

    Tart Pasta (Hem Pratik Hem Lezzetli) Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle kekimizi hazırlayalım şekeri ve yumurtayı güzelce çırpalım.
  • Üzerine sıvı yağı ve sütü ilave edip karıştıralım.
  • Diğer malzemeleri ilave edip yağlanmış unlanmış 30 cm çapında tart kalıbına dökelim .
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirelim.
  • Pişen keki sütle ıslatalım kreması için tereyağı ve vanilya hariç diğer malzemeleri tencereye alalım.
  • Koyulaşıncaya kadar pişirelim .
  • Ocaktan alınca tereyağı ve vanilyayı ilave edip karıştıralım .Kekin üzerine yayalım.
  • Üzerine isteğinize eritilmiş çikolata veya çikolata sosuyla süsleyip 3-4 saat kadar buzdolabında dinlendirelim .Pratik pastamız hazır afiyet olsun.

Kendi Şekeriyle Karamelize Olan Soğan Tarifi

 

Kendi Şekeriyle Karamelize Olan Soğan Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 tane büyük boy kuru soğan
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Karabiber ve pul biber

    Kendi Şekeriyle Karamelize Olan Soğan Tarifi Yapılışı

  • Kuru soğanı ikiye bölüp kalın kalın doğrayalım.
  • Sıvıyağı tavaya alıp ısıtalım, üzerine soğanları ilave edip kavurmaya başlayalım, karamelize soğan yaparken kapak kullanmayalım.
  • Sık sık karıştırarak orta ateşte kavuralım, kavurma işleminden 10 dakika sonra karamelize olmaya başlıyor.
  • Kuru soğanın içindeki şekeri bırakması ve şekeriyle karamelize olması için orta ateşte 15-20 dakika kadar kavurmamız gerekir.
  • Kullandığımız ocaklar farklı olacağı için karamelize olma süresi farklılık gösterebilir.
  • İstediğimiz şekilde karamelize olan soğanın üzerine tuz ve baharat ilavesi yaparak karıştıralım ve ocaktan alalım. Servise hazırlayalım.
  • 🌹 afiyet olsun 🌹.

Domates Soslu Bulgur Köftesi Tarifi

 

Domates Soslu Bulgur Köftesi Tarifi İçin Malzemeler

Bulgur köftesi için;

  • 1.5 su bardağı ince bulgur
  • Yarım su bardağı irmik
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik un
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Domates sosu için;

  • 3-4 tane domates
  • 2-3 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası
  • Önce bulgur köftesini hazırlayalım, bulgur, irmik ve tuzu yoğurma kabına alıp üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edip suyunu çekene kadar bekletelim.
  • Daha sonra yoğurma kabına şişen bulgurun üzerine unu ekleyelim, 10-15 dakika yapış yapış olup toparlanana kadar yoğuralım.
  • Elimize köfte harcımızdan yumurta büyüklüğünde parçalar alarak ince rulo yapalım.
  • Rulodan misket büyüklüğünde parçalar koparıp elimizle sıkarak uygun bir kaba koyalım.
  • Elimizi bir kaseye aldığımız suya batırarak misket büyüklüğündeki köftelerimizi yuvarlayalım, bütün harç bitene kadar işleme devam edelim.
  • Bir tencerenin içine bolca su alarak kaynatalım ve yeteri kadar tuz atarak köftelerimizi ilave edip orta ateşte kaynamaya bırakalım.
  • Kaynadıktan sonra 10 dakika kaynatıp pişirelim.
  • Bu arada domates sosunu hazırlayalım, uygun bir tencereye sıvı yağ ve salçaları alıp 2-3 dakika kavuralım üzerine rendelenmiş domates, minik minik doğranmış sarımsağı, tuzu ilave edip pişirelim.
  • Pişen köftelerimizi kevgirle geniş bir tepsiye alalım, pişen domates sosunun üzerine ince kıyılmış maydanoz ilave edip karıştıralım bulgur köftelerini de ekleyip güzelce karıştıralım ve ocaktan alalım.
  • İlk sıcaklığı çıktıktan sonra servise hazırlayalım.
  • 🌹 afiyet olsun 🌹.

  • Yeteri kadar tuz ve sıvı yağ

    Domates Soslu Bulgur Köftesi Tarifi Yapılışı

Tavuklu, Sebzeli Ve Şehriyeli Pirinç Pilavı Tarifi

 

Tavuklu, Sebzeli Ve Şehriyeli Pirinç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı pirinç
  • 2 tane havuç
  • 1 kase haşlanmış bezelye
  • Yarım tavuk göğsü
  • Yarım çay bardağı tel şehriye
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 3 su bardağı su

    Tavuklu, Sebzeli Ve Şehriyeli Pirinç Pilavı Tarifi Yapılışı

  • Önce pirinçleri yıkayıp ılık suda 20 dakika kadar bekletelim, nişastasını çıkararak yıkayalım ve suyunu güzelce süzelim.
  • Uygun bir tencereye sıvı yağ alıp küp küp doğranmış tavuk göğsünü ilave edip pişirelim, tavuk göğsü hafif kızarmaya başladığında tel şehriye ilave edip şehriyeleri istediğimiz kadar kavuralım.
  • Üzerine pirinçleri ilave edip kavurmaya devam edelim, pirinçler tane tane dökülene kadar kavuralım üzerine suyunu ve tuzunu ilave edip karıştıralım kısık ateşte pişmeye bırakalım.
  • Havucu küçük küçük doğrayalım ve tavada sıvı yağ ile soteleyelim, bezelyeyi haşlayalım, suyunu süzelim.
  • Pilavımız piştikten sonra havucu ve bezelyeyi ilave edip karıştıralım ocağın altını kapatıp tencerenin üzerini havlu peçete ile kapatalım kapağını da kapatıp 15 dakika dinlenmeye bırakalım.
  • İstediğimiz şekilde servise hazırlayalım.
  • 🌹 afiyet olsun. 🌹.

Az Malzemeli Enfes Açma Tarifi

 

Az Malzemeli Enfes Açma Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 yumurta akı (sarısı üzerine)
  • 3-4 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket instant maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 6- 7 su bardağı un

    Az Malzemeli Enfes Açma Tarifi Yapılışı

  • Öncelikli olarak suyumuz kesinlikle ılık olsun.
  • Derin bir kaba mayamızı ılık suyumuzu yağımızı ve yumurta akımızı alalım.
  • Üzerine toz şekeri tuzu ekleyip bir tur karıştıralım kaşık yardımıyla.
  • Sonrasında kontrollü olarak unumuzu ekleyelim.
  • 6. Bardak undan sonra kontrollü bir şekilde yumuşak hamur elde edecek şekilde yoğuralım.
  • Yoğuralan hamurumuzu 30-40 dakika mayalandıralım.
  • Sonrasında mayalan hamuru tepsimize çubuk şekli verip kıvıralım.
  • Üzerine yumurtanın sarısını sürelim.
  • Tepsimize açma şeklini verdikten sonra 15 dakika da tepsi mayası aldıralım.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında alt üst ayarında üzeri iyice kızarana kadar pişirelim.
  • Piştikten sonra üzerine bir bez örtüp bekleyelim.
  • İsterseniz kahvaltılık soslarla isterseniz çay eşliğinde tüketelim. Şimdiden deneyen herkese afiyet olsun 😍😍.

Çiçek Ekmek Tarifi

 

Çiçek Ekmek Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yumurta (bir tanesinin sarısı yüzeyi için ayrılıcak)
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1, 5 yemek kaşığı şeker (35 gr)(ben 1 çorba kaşığı bal kullandım şeker yerine) ▪1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket instant maya
  • 5, 5 su bardağı un
  • 100 gram tereyağ (yumuşak )

Yüzeyi için:

  • 1 yemek kaşığı süt (yumurta sarısına eklemek için )
  • Susam

    Çiçek Ekmek Tarifi Yapılışı

  • Önce yarım su bardağı su, 1 çorba kaşığı dolu dolu unu, şeker ve mayayı homojen olana kadar karıştırın. 10 dakika bekleyin. Maya hafif kabarsın.
  • Sonra sıra ile, su, süt, yumurta ve tuzu ekleyip yine karıştırın üzerine unu ekleyin.Kaşıkla karıştırın.
  • İyice karıştırıp içine oda sıcaklığında olan tereyağını ekleyin. Burada dikkat etmemiz gereken şey tereyağını iyice ekmeğe yedirmek. Çok iyi yoğurmalısınız.
  • Elinizle çok yapışan bir hamur oluyor merak etmeyin. İşin sırrı burada az un kullanmak.
  • Üzerini kapatın iki katı olana kadar bekleyin.
  • Başka bir yerde bir kaba un alın.
  • Kabaran hamuru tezgaha alın.
  • Başka bir yere de hafif un serpin. Portakal büyüklüğünde parçalar alıp elinizi de unlayarak şekil verip yağlanmış tepsiye alacağız.
  • Elinizi ve tezgahı mutlaka unlayın. Yoksa toparlayamazsınız.
  • İçe doğru katlayın alt kısmını düm düz kalsın.
  • Şimdi iyice düzeltip düz kısmı yukarıda kalacak şekilde tepsiye alın.
  • Ortada bulunan kısmı ben hafif büyük yaptım.
  • 7 tane de etrafına diziliyor.
  • Önceden ısıtılmış alt üst ayarda 240 derece fırında nar gibi olana kadar pişirin.

Kabardıkça Kabaran Susamlı Pişi Tarifi

Kabardıkça Kabaran Susamlı Pişi Tarifi İçin Malzemeler

Hamur içinİ

  • 1 su bardağı ılık süt (200 ml bardak ile)
  • 2,5 su bardağı un (200 ml bardakla)
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
  • Yarım tatlı kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket 11 gram instant maya

Bulamak için;

  • 5 yemek kaşığı susam
  • Süt

Kızartmak için ;

  • Sıvı yağ

    Kabardıkça Kabaran Susamlı Pişi Tarifi Yapılışı

  • Un hariç tüm hamur malzemelerini yoğurma kabına alalım .
  • Mayanın çözünmesi için biraz karıştıralım.
  • Üzerine unu azar azar ekleyip ele yapışmayan yumuşak kıvamda bir hamur yoğurmaya başlayalım.
  • Yoğurma işlemi bittikten sonra üzerini bir kapak yada streç film ile sarıp 1 saat mayalanmaya bırakalım.
  • Daha sonra mayalanan hamurun havasını almak için çok az yoğuralım.
  • Hamuru 10 eşit parçaya bölelim .
  • Ardından yuvarlayıp beze yapalım.
  • Bir adet bezeyi alıp sadece üst kısmını önce süte sonra susama bulayalım.
  • Tezgah üzerinde merdane ile çay tabağı büyüklüğünde açalım ve yapışmaması için susamlı kısmı tepsiye gelecek biçimde dizelim .
  • Açma işlemi de bittikten sonra iyice ısıtılmış yağa teker teker bırakalım.
  • Tencerenin büyüklüğüne göre ikişerli üçerli atabiliriz .
  • Sonra üzerine hızlı hızlı kaşıkla tenceredeki kızmış yağdan atalım ki iyice şişsin.
  • Üst kısmı kabardıktan sonra diğer yüzüne çevirelim.
  • Her iki yüzünü nar gibi kızartalım .

Sütlü Sandviç Ekmeği Tarifi

 

Sütlü Sandviç Ekmeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı ılık süt, yarım su bardağı şeker
  • 2 yumurta (1’inin sarısı üzerine)
  • 1 paket kuru maya
  • 1 yemek kaşığı beyaz sirke
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 6 su bardağı un

Üzeri için:

  • Ayırmış olduğumuz yumurtanın sarısı
  • 1 yemek kaşığı süt
  • 1 çay kaşığı beyaz sirke

    Sütlü Sandviç Ekmeği Tarifi Yapılışı

  • Hamurumuz için ılık sütümüzü, kuru mayamızı, şekerimizi, ve yumurtamızı ekleyip çırpalım.
  • Daha sonra yarım su bardağı eritilmiş tereyağımız ve beyaz sirkemizi ekleyelim tekrar çırpalım.
  • 6 su bardağı unumuzdan bir miktar ekledikten sonra kabartma tozu ve tuzumuzu ekleyip kalan unu kontrollü bir şekilde ekleyip hamurumuzu yoğuralım.
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ ile hamuru toplayıp üzerini streçleyip mayalanması için bir kenara alalım.
  • Mayalanan hamurumuzu 12 eşit parçaya bölüp bezeler elde edelim ve üzerini örtüp 15 dk bekletelim .
  • Daha sonra her bir bezeyi parmak uçlarımızla açalım ve rulo şeklinde saralım.
  • Arka kısmını kapatıp yağlı kağıt sermiş olduğumuz fırın tepsimize alalım.
  • Üzerlerine yumurtalı sosu sürüp susam ekleyip 180  derece önceden ısıttığımız fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim !.
  • Bir an önce yemek isteyeceğiniz ekmeklerimiz servise hazır afiyet olsun🌹.

8 Şubat 2021 Pazartesi

Hindistan Cevizli Poğaça Tarifi

 

Hindistan Cevizli Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağı (oda ısısında)
  • Yarım çay bardağı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 adet yumurta sarısı (akları üzerleri için ayrılacak)
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 paket kabartma tozu
  • Alabildiğince un

İç malzemesi :

  • Peynir dilerseniz maydanozda ekleyebilirsiniz

Üzeri için ;

  • Ayrılan yumurta akları
  • 1 kase hindistan cevizi

    Hindistan Cevizli Poğaça Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle yumuşamış oda ısısında olan tereyağımızı ve diğer malzemelerimizi ekleyip yoğuralım .
  • Unumuzu azar azar ilave ederek yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
  • Hamurlarımızı görselseniz gibi açıp iç harcımızı koyduktan sonra önce yumurta akına daha sonra hindistan cevizine bulayıp yağlı kağıt serili tepsimize dizelim.
  • Önceden ısıtılmış 170 derece fırında kızarana denk pişirelim .
  • Afiyetle 👌