Lokanta Usulü Mercimek Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 3-4 yemek kaşığı Ayçiçek Yağı
- 1 adet kuru soğan
- 1 tepeleme yemek kaşığı un
- 1 su bardağı Kırmızı Mercimek
- 1 çay kaşığı zerdeçal
- Yarım çay kaşığı kimyon
- Yarım çay kaşığı Tane Karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 litre sıcak su
Lokanta Usulü Mercimek Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk olarak tenceremize ayçiçek yağını alalım.
- Ardından üzerine yemeklik doğradığımız soğanı ekleyerek kavuralım.
- Üzerine unu ilave edelim ve kokusu çıkana kadar karıştırarak kavuralım. Bu aşamada ocağı yüksek ateşte açarak unu yakmamaya dikkat etmelisiniz.
- Mercimeklerimizi yıkayalım ve suyunu süzdükten sonra tenceremize ekleyerek karıştıralım.
- Daha sonra zerdeçal, kimyon, tuz ve karabiber ekleyelim.
- Son olarak sıcak suyu ekleyelim ve karıştırdıktan sonra tencerenin kapağını kapatarak çorbamızı pişmeye bırakalım.
- Pişen çorbamızı ocaktan alarak pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar blenderdan geçirelim.
- Kaselere aldığımız lokanta usulü kırmızı mercimek çorbası servise hazır. Üzerine isteğe bağlı yağda kızdırılmış kırmızı biberli sostan gezdirerek servis edelim. Afiyet olsun!
Magnolya Tarifi İçin Malzemeler
- 4 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağından 1 parmak eksik toz şeker
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket vanilya
- 1 paket kremşanti
- 1 çay bardağı süt
- 1 paket burçak bisküvi
- 1 avuç fındık
- Çilek
- Kivi
- Muz
Magnolya Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle uygun genişçe bir tencerenin içerisine süt ,yumurta, tozşeker, un, nişastayı ekleyip çırpıcı yardımı ile çırpıp ocağın üstüne alalım.
- Orta ateşte kaynayana kadar karıştıralım ve soğuması için bir kenara alalım.
- İlk sıcaklığı çıkan muhallebinin içerisine tereyağı ve vanilyayı ekleyip karıştıralım.
- Üzerini streçfilm ile üzerine değecek şekilde kapatıp dolapta 2 3 saat kadar bekletelim.
- Ayrı bir kabın içinde kremşanti ve sütü çırpalım.
- Soğuyan muhallebinin içerisine katıp kaşıkla alt üst yaparak karıştıralım.
- Rondodan geçirdiğimiz fındık ve burçak bisküviyi bardağın altına serelim ve yanlarına çilek yerleştirelim.
- İstediğiniz şekilde katlarını ayarlayabilirsiniz şimdiden afiyet olsun
Mayasız Sadece 1 Bezeyle Puf Puf Yağ Çekmeyen Leziz Pişi Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı yoğurt
- 2.5 su bardağı un
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
- 1 kase peynir
- Sıvı yağ
Mayasız Sadece 1 Bezeyle Puf Puf Yağ Çekmeyen Leziz Pişi Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yoğurt, tuz, un ve kabartma tozu karıştırılır ve hamur yoğurulur. (un kontrollü eklenmeli ve hamurun kıvamı ele yapışmayacak ancak sert olmayacak şekilde olmalı.
- Hamur un yardımıyla açılır ve şişe veya çaydanlık kapağı ile kesilir.
- İçine peynir koyulur ve katlanarak bir çatalla yan taraflar sıkıştırılır.
- Bütün bezelere aynı işlem uygulanır. ( yapılan böreklerin üstü örtülürse kabuk bağlanması önlenir. ).
- Kızdırılmış yağda orta ateşte kızartılır.
- Deneyen herkese afiyet olsun.
Yumuşacık Rulo Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
- 4 su bardağı un
- 1 çay bardağı ılık süt
- 1 çay bardağı ılık su
- 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
- 1/2 (yarım) paket yaş maya
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
İç harcı için;
Üzeri için;
- Yumurta sarısı
- Çörekotu
Yumuşacık Rulo Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yoğurma kabına, ılık süt, ılık su ve yaş mayayı koyup, tel çırpıcı ile karıştıralım.
- Toz şeker, sıvı yağ, yumurta akını koyup biraz daha karıştıralım.
- Unu ve tuzu koyup, hamuru toparlayalım. Oda sıcaklığında tereyağını ilave edip, kıvam alana kadar yoğuralım.
- Üzerini streçle kapatıp, mayalanması için bekletelim.
- Mayalandıktan sonra bezelere ayıralım.
- Elimizle açtırıp, peyniri koyalım. Kenarlarını üzerine kapatıp, rulo şeklinde saralım.
- Tepsiye aralıklı dizelim. Tepsi mayası için biraz daha bekletelim.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp, susam serpelim.
- Önceden ısıtılmış 190 derece fırında pişirelim. Afiyet olsun,
Mantarlı Soğanlı Hamburger Tarifi İçin Malzemeler
Köfte için;
- Yarım kilo kıymaya
- 1 adet yumurta
- Yarım çay bardağı galeta unu
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 diş sarımsak rendesi (baharat tercihi biraz damak tadına göre değiştirilebilir)
- 1 hamburgere tercihen 100-150gram köfte düşecek şekilde kişi sayısına göre kıyma miktarı ayarlanabilir
İçine
- 400gr mantar
- 1 büyük boy soğan
- 3-4 yaprak marul
- Cheddar peyniri (Tercihen, kaşar da kullanılabilir)
Mantarlı Soğanlı Hamburger Tarifi Nasıl Yapılır?
- Ekmeği hazır kullandım.
- Köftelerimi yoğurup bir kavanoz kapağına buzdolabı poşeti sererek doldurdum ve şekil verdim. Fırınımın ızgara modunda 15 dk kadar pişirdim.
- Diğer yanda doğradığım mantarları yüksek ateşte kızarana kadar soteledim.
- Ayrı bir tencerede de doğradığım soğanları iyice rengi dönene kadar pişirdim.
- Köftelerim kızardıktan sonra fırından çıkarmadan üzerine cheddar peynirini koydum ve erittim.
- Sonrasında hazırladığım ekmeklere köftelerimi aldım.
- Üzerine mantar ve soğanları aldım mis gibi bir hamburger oldu
Tavuk Köfte Tadı Damağınızda Kalacak Tarifi İçin Malzemeler
- 450 gram tavuk incik veya tavuk kıyması
- 1 orta boy soğan
- 9 diş sarımsak
- 1 demet maydanoz
- 1 veya 2 yumurta
- 5 yemek kaşığı ekmek içi
- 2 yemek kaşığı dijon hardal
- 2 yemek kaşığı zeytin yağı
- Karabiber, pul biber, kimyon, kekik, biberiye, tarhun
- Tuz
- İsteğe göre
- 359 gram eski kaşar
- Yarım avuç taze kişniş
- 2 yemek kaşığı ceviz içi
Tavuk Köfte Tadı Damağınızda Kalacak Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tavuk incik, soğan, sarımsak ve baharatları rondo ya alıp çekiyorum. Çok küçültmüyorum parçaları çünkü bir kez daha çalışacak.
- Daha sonra hardal, zeytinyağı, maydanoz ve taze kişnişni ekleyip tekrar rondodan geçiriyorum. Güzel bir kıvam alıyor.
- Bir kaba alıyorum köfte içini. Üzerine eski kaşarı, ekmek içini, yumurtayı ve cevizi ekleyip, yoğuruyorum.
- Burada önce bir yumurta koyun eğer kıvamını iyi değilse ikinciyide ekleyebilirsiniz. Ben iki yumurta kullandım.
- Bu şekilde hemen de pişirebilirsiniz ama ben 2 saat buzdolabın da dinlendirdikten sonra şeklini vererek yağsız fritöz de pişirdim. 36 tane köfte çıktı.
Afiyet olsun.
Cevizli Kabak Tarifi İçin Malzemeler
- 2 tane kabak
- 1 yemek kaşığı zeytinyağ
Üzeri için
- 3-4 yemek kaşığı yoğurt
- 2 diş sarımsak
Sosu için
- 1 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1 tane ceviz
- 1 tatlı kaşığı pul biber
Cevizli Kabak Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kabağın kabuklarını soyun ve rendeleyin.
- Üzerine zeytinyağ ekleyin.
- Orta ateşte 10 dk soteleyin.
- Pişen kabakları soğuması için bir tabağa alın.
- Daha sonra üzerine sarımsaklı yoğurdu dökün.
- Sosu için zeytinyağ ,ceviz ve pulbiberi bir tavaya alın,hafif kızartın.
- Yoğurdun üzerine dökün. Afiyet olsun.
Kıyır Kıyır Cevizli Şekerpare Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gram tereyağ veya margarin
- 2 tane yumurta 1 inin sarısı üzerine
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 çay bardağı irmik
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket vanilya ve kabartma tozu
- Aldığı kadar un
Şerbeti için;
- 2.5 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
Kıyır Kıyır Cevizli Şekerpare Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle şerbeti hazırlayalım. Tencereye su ve şekeri alalım. 15dk kaynatın.
- Limon suyunu ilave edin ve soğumaya bırakalım.
- Un hariç bütün malzemeleri yoğurma kabına alalım.
- Tereyağ oda ısısında olucak mutlaka. Unu yavaş yavaş ilave edelim. Kulak memesi kıvamına gelince olmuş demektir.
- Ceviz büyüklüğünde bezeler alalım.
- Yağlı kağıt üzerinde bastırarak açalım ortasına ceviz koyalım ve yağlı kağıtla iki ucunu birleştirelim.
- Hamur okadar güzel ki buyüzden ceviz koyunca hamur parçalanıyor. Buyüzden yağlı kağıt ile yapıyoruz.
- Daha sora bezeyi ters çevirip tepsiye koyun hepsini bu şekil yapın.
- Üzerine yumurta sarısı sürün ve çatalla çizin.
- Önceden ısınmış 180derece fırında alt üst kızarana kadar pişirin.
- İlk sıcaklığı çıkan tatlıya soğuk şerbeti döküp üzerini tepsiyle örtün. 2saat dinlensin. Afiyetler olsun.
Tavuk Yahni Tarifi İçin Malzemeler
- 4 tane küçük tavuk budu
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 3 tane çeri domates
- 1 küçük kase arpacık soğanı
- 1 yemek kaşığı salça
- 3 su bardağı su
- Yarım çay kaşığı kimyon
- Yarım çay kaşığı pul biber
- Bir miktar tuz
- Bir miktar karabiber
- 2 tane patates
- 1 tane havuç
Tavuk Yahni Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tencereye zeytinyağı alalım ve üzerine tereyağı ekleyip eritelim.
- Yağlar eriyince üzerine butları koyalım ve hafifçe kızartalım.
- Butları çevirerek kızartalım ve üzerine salçayı ekleyelim.
- Salçayı kavurup, kokusunu çıkardıktan sonra baharatları ekleyelim ve karıştıralım.
- Tavukların üzerine suyu ilave edelim ve kapağını kapatıp kaynamaya bırakalım.
- Yaklaşık 15 dakika kaynadıktan sonra patates ve havuçları irice doğrayıp tencereye ekleyelim.
- Arpacık soğanları ve çeri domatesleri de tencereye ekleyip karıştıralım.
- Tencere kapağını kapatalım ve kısık ateşte yahniyi pişirelim.
- 15 dakika sonra yemeğimiz hazırdır, ocaktan alıp servis edebiliriz afiyet olsun.
Yöresel Kesme Mantı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı kesme mantı veya erişte
- 100 gr kıyma
- 2-3 yemek kaşığı sıvıyağ
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 yemek kaşığı tatlı toz biber
- Tuz
- 1 kase yoğurt
- 1 diş sarımsak
Yöresel Kesme Mantı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kesme hamuru makarna haşlar gibi yumuşayana kadar haşlayın.
- Kıymayı sıvıyağında güzelce kavurun.
- Salçasını ,biberini ,tuzunu ekleyin.
- Yarım çay bardağı su koyun pişirin.
- Sarımsaklı yoğurdu hazırlayın.
- Haşlanmış hamurların suyunu süzgeçten süzdürün.
- 1 kez üzerine soğuk su gezdirin sarımsaklı yoğurtla karıştırın.
- En son üzerine kıymalı sosu ilave edin.
- İsteğe göre kuru nane, baharatı ile servis edin. Afiyet olsun
Yoğurtlu Marul Salatası Tarifi İçin Malzemeler
- 7-8 adet marul yaprağı
- 3 adet küçük salatalık
- 1 küçük kutu mısır
- Çeyrek demet dereotu
- 5 yemek kaşığı yoğurt
- 3 yemek kaşığı süzme yoğurt
- 2 yemek kaşığı mayonez
- 1 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı Tuz
Üzerine;
- Zeytinyağı
Yoğurtlu Marul Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle salatalıklarımızın kabuklarını alacalı soyalım ve küpler halinde doğrayalım.
- Ardından dereotu ve marulu da ince ince kıyalım.
- Karıştırma kabına süzme yoğurtları, mayonezi, rendelenmiş sarımsağı ve tuzu alarak tel çırpıcı ile çırpalım.
- Daha sonra marul, dereotu, konserve mısır ve salatalığı da ekleyerek nazikçe karıştıralım.
- Güzelce karıştırdığımız marul mezesini servis tabağına alalım ve üzerine zeytinyağı gezdirerek servis edelim. Afiyet olsun!
Pita Ekmeği Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım bardak yoğurt
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 yaş maya
- 3 yemek kaşığı sıvıyağ
- 4,5 su bardağı un
- 1,5 yemek kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı tuz
Pita Ekmeği Tarifi Nasıl Yapılır?
- Un hariç tüm malzemeleri yoğuruma kabına koyun karıştırın.
- Mayanız eridikten sonra unu ilave edin ve yoğurun.
- Hamuru 1 saat mayalandırın.
- Hamurunuz mayalandıktan sonra sekiz adet beze alın ve üzerini örtün tekrardan 10 dakika dinlenmeye bırakın.
- Dinlenmiş olan bezeleri gösterdiğim büyüklükte açın ve fırın tepsisine dizin.
- Önceden ısıtılmış 250° alt üst ayar fırında dikkatli bir şekilde 7 veya 8 dakika arası pişirin. Lütfen dikkat edin ekmekler çok çabuk yana biliyor deneyecek olan arkadaşlara şimdiden afiyet olsun
Kaşarlı Çıtır Patates Topları Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kg patates
- Tuz
- 1 çay kaşığı kara biber
- Yarım çay kaşığı muskat
- 1 tutam ince kıyılmış maydanoz yada taze soğan (İsteğe bağlı ekleyebilirsiniz)
İçi için;
- 200 gram küp küp doğranmış kaşar peyniri
Bulamak için;
- 1 çay bardağı un
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı galeta unu
Kızartmak için;
- Sıvı yağ
Kaşarlı Çıtır Patates Topları Tarifi Nasıl Yapılır?
- Patatesleri soyup ocakta yumuşayıncaya kadar haşlıyoruz.
- Daha sonra suyunu süzüp güzelce ezip püre haline getiriyoruz.
- Tuz ,kara biber ,muskat ekleyip ince kıyılmış soğan ekleyip güzelce yoğuruyoruz.
- Harcımızdan parçalar alıp içine kaşar peyniri koyup yuvarlıyoruz .
- Önce una, daha sonra çırpılmış yumurtaya ve galeta ununa bulayıp kızgın yağda kızartıyoruz deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.