4 Mart 2022 Cuma

Lokanta Usulü Mercimek Çorbası Tarifi

 

Lokanta Usulü Mercimek Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 3-4 yemek kaşığı  Ayçiçek Yağı
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 tepeleme yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı Kırmızı Mercimek
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • Yarım çay kaşığı  Tane Karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 litre sıcak su

    Lokanta Usulü Mercimek Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak tenceremize ayçiçek yağını alalım.
  • Ardından üzerine yemeklik doğradığımız soğanı ekleyerek kavuralım.
  • Üzerine unu ilave edelim ve kokusu çıkana kadar karıştırarak kavuralım. Bu aşamada ocağı yüksek ateşte açarak unu yakmamaya dikkat etmelisiniz.
  • Mercimeklerimizi yıkayalım ve suyunu süzdükten sonra tenceremize ekleyerek karıştıralım.
  • Daha sonra zerdeçal, kimyon, tuz ve karabiber ekleyelim.
  • Son olarak sıcak suyu ekleyelim ve karıştırdıktan sonra tencerenin kapağını kapatarak çorbamızı pişmeye bırakalım.
  • Pişen çorbamızı ocaktan alarak pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar blenderdan geçirelim.
  • Kaselere aldığımız lokanta usulü kırmızı mercimek çorbası servise hazır. Üzerine isteğe bağlı yağda kızdırılmış kırmızı biberli sostan gezdirerek servis edelim. Afiyet olsun!

3 Mart 2022 Perşembe

Magnolya Tarifi

 

Magnolya Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik toz şeker
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kremşanti
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 paket burçak bisküvi
  • 1 avuç fındık
  • Çilek
  • Kivi
  • Muz

    Magnolya Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle uygun genişçe bir tencerenin içerisine süt ,yumurta, tozşeker, un, nişastayı ekleyip çırpıcı yardımı ile çırpıp ocağın üstüne alalım.
  • Orta ateşte kaynayana kadar karıştıralım ve soğuması için bir kenara alalım.
  • İlk sıcaklığı çıkan muhallebinin içerisine tereyağı ve vanilyayı ekleyip karıştıralım.
  • Üzerini streçfilm ile üzerine değecek şekilde kapatıp dolapta 2 3 saat kadar bekletelim.
  • Ayrı bir kabın içinde kremşanti ve sütü çırpalım.
  • Soğuyan muhallebinin içerisine katıp kaşıkla alt üst yaparak karıştıralım.
  • Rondodan geçirdiğimiz fındık ve burçak bisküviyi bardağın altına serelim ve yanlarına çilek yerleştirelim.
  • İstediğiniz şekilde katlarını ayarlayabilirsiniz şimdiden afiyet olsun

Mayasız Sadece 1 Bezeyle Puf Puf Yağ Çekmeyen Leziz Pişi Tarifi

 

Mayasız Sadece 1 Bezeyle Puf Puf Yağ Çekmeyen Leziz Pişi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 2.5 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 kase peynir
  • Sıvı yağ

    Mayasız Sadece 1 Bezeyle Puf Puf Yağ Çekmeyen Leziz Pişi Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yoğurt, tuz, un ve kabartma tozu karıştırılır ve hamur yoğurulur. (un kontrollü eklenmeli ve hamurun kıvamı ele yapışmayacak ancak sert olmayacak şekilde olmalı.
  • Hamur un yardımıyla açılır ve şişe veya çaydanlık kapağı ile kesilir.
  • İçine peynir koyulur ve katlanarak bir çatalla yan taraflar sıkıştırılır.
  • Bütün bezelere aynı işlem uygulanır. ( yapılan böreklerin üstü örtülürse kabuk bağlanması önlenir. ).
  • Kızdırılmış yağda orta ateşte kızartılır.
  • Deneyen herkese afiyet olsun. 

Yumuşacık Rulo Poğaça Tarifi

 

Yumuşacık Rulo Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 su bardağı un
  • 1 çay bardağı ılık süt
  • 1 çay bardağı ılık su
  • 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
  • 1/2 (yarım) paket yaş maya
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz

İç harcı için;

  • Beyaz peynir

Üzeri için;

  • Yumurta sarısı
  • Çörekotu

    Yumuşacık Rulo Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yoğurma kabına, ılık süt, ılık su ve yaş mayayı koyup, tel çırpıcı ile karıştıralım.
  • Toz şeker, sıvı yağ, yumurta akını koyup biraz daha karıştıralım.
  • Unu ve tuzu  koyup, hamuru toparlayalım. Oda sıcaklığında tereyağını ilave edip, kıvam alana kadar yoğuralım.
  • Üzerini streçle kapatıp, mayalanması için bekletelim.
  • Mayalandıktan sonra bezelere ayıralım.
  • Elimizle açtırıp, peyniri koyalım. Kenarlarını üzerine kapatıp, rulo şeklinde saralım.
  • Tepsiye aralıklı dizelim. Tepsi mayası için biraz daha bekletelim.
  • Üzerine yumurta sarısı sürüp, susam serpelim.
  • Önceden ısıtılmış 190 derece fırında pişirelim. Afiyet olsun,

Mantarlı Soğanlı Hamburger Tarifi

 

Mantarlı Soğanlı Hamburger Tarifi İçin Malzemeler

Köfte için;

  • Yarım kilo kıymaya
  • 1 adet yumurta
  • Yarım çay bardağı galeta unu
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 diş sarımsak rendesi (baharat tercihi biraz damak tadına göre değiştirilebilir)
  • 1 hamburgere tercihen 100-150gram köfte düşecek şekilde kişi sayısına göre kıyma miktarı ayarlanabilir

İçine

  • 400gr mantar
  • 1 büyük boy soğan
  • 3-4 yaprak marul
  • Cheddar peyniri (Tercihen, kaşar da kullanılabilir)

    Mantarlı Soğanlı Hamburger Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Ekmeği hazır kullandım.
  • Köftelerimi yoğurup bir kavanoz kapağına buzdolabı poşeti sererek doldurdum ve şekil verdim. Fırınımın ızgara modunda 15 dk kadar pişirdim.
  • Diğer yanda doğradığım mantarları yüksek ateşte kızarana kadar soteledim.
  • Ayrı bir tencerede de doğradığım soğanları iyice rengi dönene kadar pişirdim.
  • Köftelerim kızardıktan sonra fırından çıkarmadan üzerine cheddar peynirini koydum ve erittim.
  • Sonrasında hazırladığım ekmeklere köftelerimi aldım.
  • Üzerine mantar ve soğanları aldım mis gibi bir hamburger oldu

Tavuk Köfte Tadı Damağınızda Kalacak Tarifi

 

Tavuk Köfte Tadı Damağınızda Kalacak Tarifi İçin Malzemeler

  • 450 gram tavuk incik veya tavuk kıyması
  • 1 orta boy soğan
  • 9 diş sarımsak
  • 1 demet maydanoz
  • 1 veya 2 yumurta
  • 5 yemek kaşığı ekmek içi
  • 2 yemek kaşığı dijon hardal
  • 2 yemek kaşığı zeytin yağı
  • Karabiber, pul biber, kimyon, kekik, biberiye, tarhun
  • Tuz
  • İsteğe göre
  • 359 gram eski kaşar
  • Yarım avuç taze kişniş
  • 2 yemek kaşığı ceviz içi

    Tavuk Köfte Tadı Damağınızda Kalacak Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tavuk incik, soğan, sarımsak ve baharatları rondo ya alıp çekiyorum. Çok küçültmüyorum parçaları çünkü bir kez daha çalışacak.
  • Daha sonra hardal, zeytinyağı, maydanoz ve taze kişnişni ekleyip tekrar rondodan geçiriyorum. Güzel bir kıvam alıyor.
  • Bir kaba alıyorum köfte içini. Üzerine eski kaşarı, ekmek içini, yumurtayı ve cevizi ekleyip, yoğuruyorum.
  • Burada önce bir yumurta koyun eğer kıvamını iyi değilse ikinciyide ekleyebilirsiniz. Ben iki yumurta kullandım.
  • Bu şekilde hemen de pişirebilirsiniz ama ben 2 saat buzdolabın da dinlendirdikten sonra şeklini vererek yağsız fritöz de pişirdim. 36 tane köfte çıktı.
    Afiyet olsun.

Cevizli Kabak Tarifi

 

Cevizli Kabak Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 tane kabak
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağ

Üzeri için

  • 3-4 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 diş sarımsak

Sosu için

  • 1 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 tane ceviz
  • 1 tatlı kaşığı pul biber

    Cevizli Kabak Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kabağın kabuklarını soyun ve rendeleyin.
  • Üzerine zeytinyağ ekleyin.
  • Orta ateşte 10 dk soteleyin.
  • Pişen kabakları soğuması için bir tabağa alın.
  • Daha sonra üzerine sarımsaklı yoğurdu dökün.
  • Sosu için zeytinyağ ,ceviz ve pulbiberi bir tavaya alın,hafif kızartın.
  • Yoğurdun üzerine dökün. Afiyet olsun.

Kıyır Kıyır Cevizli Şekerpare Tarifi

 

Kıyır Kıyır Cevizli Şekerpare Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağ veya margarin
  • 2 tane yumurta 1 inin sarısı üzerine
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket vanilya ve kabartma tozu
  • Aldığı kadar un

Şerbeti için;

  • 2.5 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu

    Kıyır Kıyır Cevizli Şekerpare Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle şerbeti hazırlayalım. Tencereye su ve şekeri alalım. 15dk kaynatın.
  • Limon suyunu ilave edin ve soğumaya bırakalım.
  • Un hariç bütün malzemeleri yoğurma kabına alalım.
  • Tereyağ oda ısısında olucak mutlaka. Unu yavaş yavaş ilave edelim. Kulak memesi kıvamına gelince olmuş demektir.
  • Ceviz büyüklüğünde bezeler alalım.
  • Yağlı kağıt üzerinde bastırarak açalım ortasına ceviz koyalım ve yağlı kağıtla iki ucunu birleştirelim.
  • Hamur okadar güzel ki buyüzden ceviz koyunca hamur parçalanıyor. Buyüzden yağlı kağıt ile yapıyoruz.
  • Daha sora bezeyi ters çevirip tepsiye koyun hepsini bu şekil yapın.
  • Üzerine yumurta sarısı sürün ve çatalla çizin.
  • Önceden ısınmış 180derece fırında alt üst kızarana kadar pişirin.
  • İlk sıcaklığı çıkan tatlıya soğuk şerbeti döküp üzerini tepsiyle örtün. 2saat dinlensin. Afiyetler olsun.

Tavuk Yahni Tarifi

 

Tavuk Yahni Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 tane küçük tavuk budu
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 tane çeri domates
  • 1 küçük kase arpacık soğanı
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 3 su bardağı su
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • Yarım çay kaşığı pul biber
  • Bir miktar tuz
  • Bir miktar karabiber
  • 2 tane patates
  • 1 tane havuç

    Tavuk Yahni Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tencereye zeytinyağı alalım ve üzerine tereyağı ekleyip eritelim.
  • Yağlar eriyince üzerine butları koyalım ve hafifçe kızartalım.
  • Butları çevirerek kızartalım ve üzerine salçayı ekleyelim.
  • Salçayı kavurup, kokusunu çıkardıktan sonra baharatları ekleyelim ve karıştıralım.
  • Tavukların üzerine suyu ilave edelim ve kapağını kapatıp kaynamaya bırakalım.
  • Yaklaşık 15 dakika kaynadıktan sonra patates ve havuçları irice doğrayıp tencereye ekleyelim.
  • Arpacık soğanları ve çeri domatesleri de tencereye ekleyip karıştıralım.
  • Tencere kapağını kapatalım ve kısık ateşte yahniyi pişirelim.
  • 15 dakika sonra yemeğimiz hazırdır, ocaktan alıp servis edebiliriz afiyet olsun.

Yöresel Kesme Mantı Tarifi

 

Yöresel Kesme Mantı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı kesme mantı veya erişte
  • 100 gr kıyma
  • 2-3 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığı tatlı toz biber
  • Tuz
  • 1 kase yoğurt
  • 1 diş sarımsak

    Yöresel Kesme Mantı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kesme hamuru makarna haşlar gibi yumuşayana kadar haşlayın.
  • Kıymayı sıvıyağında güzelce kavurun.
  • Salçasını ,biberini ,tuzunu ekleyin.
  • Yarım çay bardağı su koyun pişirin.
  • Sarımsaklı yoğurdu hazırlayın.
  • Haşlanmış hamurların suyunu süzgeçten süzdürün.
  • 1 kez üzerine soğuk su gezdirin sarımsaklı yoğurtla karıştırın.
  • En son üzerine kıymalı sosu ilave edin.
  • İsteğe göre kuru nane, baharatı ile servis edin. Afiyet olsun

Yoğurtlu Marul Salatası Tarifi

 

Yoğurtlu Marul Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 7-8 adet marul yaprağı
  • 3 adet küçük salatalık
  • 1 küçük kutu mısır
  • Çeyrek demet dereotu
  • 5 yemek kaşığı yoğurt
  • 3 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 2 yemek kaşığı mayonez
  • 1 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı Tuz

Üzerine;

  • Zeytinyağı

    Yoğurtlu Marul Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle salatalıklarımızın kabuklarını alacalı soyalım ve küpler halinde doğrayalım.
  • Ardından dereotu ve marulu da ince ince kıyalım.
  • Karıştırma kabına süzme yoğurtları, mayonezi, rendelenmiş sarımsağı ve tuzu alarak tel çırpıcı ile çırpalım.
  • Daha sonra marul, dereotu, konserve mısır ve salatalığı da ekleyerek nazikçe karıştıralım.
  • Güzelce karıştırdığımız marul mezesini servis tabağına alalım ve üzerine zeytinyağı gezdirerek servis edelim. Afiyet olsun!

Pita Ekmeği Tarifi

 

Pita Ekmeği Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım bardak yoğurt
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 yaş maya
  • 3 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 4,5 su bardağı un
  • 1,5 yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı tuz

    Pita Ekmeği Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Un hariç tüm malzemeleri yoğuruma kabına koyun karıştırın.
  • Mayanız eridikten sonra unu ilave edin ve yoğurun.
  • Hamuru 1 saat mayalandırın.
  • Hamurunuz mayalandıktan sonra sekiz adet beze alın ve üzerini örtün tekrardan 10 dakika dinlenmeye bırakın.
  • Dinlenmiş olan bezeleri gösterdiğim büyüklükte açın ve fırın tepsisine dizin.
  • Önceden ısıtılmış 250° alt üst ayar fırında dikkatli bir şekilde 7 veya 8 dakika arası pişirin. Lütfen dikkat edin ekmekler çok çabuk yana biliyor deneyecek olan arkadaşlara şimdiden afiyet olsun

2 Mart 2022 Çarşamba

Kaşarlı Çıtır Patates Topları Tarifi

 

Kaşarlı Çıtır Patates Topları Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg patates
  • Tuz
  • 1 çay kaşığı kara biber
  • Yarım çay kaşığı muskat
  • 1 tutam ince kıyılmış maydanoz yada taze soğan (İsteğe bağlı ekleyebilirsiniz)

İçi için;

  • 200 gram küp küp doğranmış kaşar peyniri

Bulamak için;

  • 1 çay bardağı un
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı galeta unu

Kızartmak için;

  • Sıvı yağ

    Kaşarlı Çıtır Patates Topları Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Patatesleri soyup ocakta yumuşayıncaya kadar haşlıyoruz.
  • Daha sonra suyunu süzüp güzelce ezip püre haline getiriyoruz.
  • Tuz ,kara biber ,muskat ekleyip ince kıyılmış soğan ekleyip güzelce yoğuruyoruz.
  • Harcımızdan parçalar alıp içine kaşar peyniri koyup yuvarlıyoruz .
  • Önce una, daha sonra çırpılmış yumurtaya ve galeta ununa bulayıp kızgın yağda kızartıyoruz deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.