Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 175 gr. tereyağ veya margarin
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 1 limonun kabuğunun rendesi
- 1 yemek kaşığı bal (kayısı şeftali reçeli de olur)
- Yeteri kadar un (yaklaşık 5 su bardağı)
Dışı için;
- Kayısı reçeli veya bal
- 1 çay bardağı kadar hindistan cevizi
Ortası için;
- Meyveli sos veya vişne reçeli
Nasıl Yapılır?
- Şeker, margarin, yumurta ve vanilin krema kıvamına gelene kadar karıştırılır bu işlemi daha hızlı olması için mikserle yapabilirsiniz. Kontrollü olarak unun bir kısmını ve kabartma tozunu ilave edip karıştırmaya devam edin.
- Sonrasında limon kabuğu rendesi ve balı ilave edip kalan unu da yavaş yavaş ilave ederek yumuşak ele yapışmayan bir hamur yoğurun.
- Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayarak tepsiye dizin. Ortalarına uygun bir aparatla çukurlar açın ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında altı üstü pembeleşene kadar pişirin.
- Kurabiyeler sıcakken üzerine fırça ile bal veya kayısı reçeli sürüp h. Cevizine bulayın. Ortalarına varsa meyveli pasta jölesi yoksa vişne reçeli sıkarak son dokunuşunuzu yapın. Kurabiyeler afiyetle yenmeye hazır.
- İsterseniz pişmeden önce de hindistan cevizine bulayabilirsiniz. Ben bilerek sonradan buladım çünkü hindistan cevizinin fırında sararmasını istemedim💡