Malzemeler
- 9 yaprak lazanya
İç harcı için;
- 500 gr tavuk göğsü
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet kuru soğan
- 2 adet domates
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 2 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1,5 su bardağı sıcak su (300 ml)
Beşamel sosu için;
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 3 su bardağı süt (600 ml)
- Yarım su bardağı un
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
Üzeri için;
- 2 su bardağı kaşar peyniri rendesi
Nasıl Yapılır?
- Tavuklu lazanya için öncelikle tavuk göğsünü küçük küçük doğrayalım.
- Ardından uygun bir tavaya alarak suyunu salıp çekene kadar kavuralım.
- Tavukların rengi döndükten sonra üzerine sıvı yağ ekleyelim ve karıştıralım.
- Doğradığımız soğan ve sarımsağı da ekleyerek 2-3 dakika daha kavuralım.
- Daha sonra tavukların üzerine doğranmış domates, domates salçası ve tuzu da ekleyerek kavurmaya devam edelim.
- Son olarak sıcak suyu ekleyelim ve suyunu çekene kadar orta ateşte pişirerek ocaktan alalım.
- Beşamel sosu için tencereye tereyağını alalım ve kısık ateşte eritelim.
- Tereyağı eridikten sonra un ekleyelim ve kokusu çıkana kadar karıştırarak kavuralım.
- Kavrulan una yavaş yavaş süt ilave edelim. Bu aşamada sürekli karıştırmaya devam edelim.
- Kaynayıp koyulaşan sosa tuz ve karabiber ekleyerek tekrar karıştıralım.
- Uygun bir borcama hazırladığımız iç harcın bir kısmını alarak yayalım.
- Üzerine beşamel sosun birazını gezdirelim ve lazanyaları yerleştirerek ilk katı tamamlayalım.
- 2. kat için sırayla tekrar tavuklu harç, beşamel sos ve lazanya yapraklarını yerleştirelim.
- Son olarak tekrar tavuklu harç ve beşamel sostan yerleştirdikten sonra üzerini kaşar peyniri rendesi ile kaplayalım ve önceden ısıtılmış 190°C fırında 20-25 dakika pişmeye bırakalım.
- Peynirleri güzelce eriyen ve pişen tavuklu lazanyamızı ilk sıcaklığı çıktıktan sonra dilimleyerek servis edelim. Afiyet olsun!