Malzemeler
- 3 su bardağı ince bulgur
- 1 su bardağı irmik
- 3,5 su bardağı sıcak su
- 3 yemek kaşığı un
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 3 çay kaşığı tuz
Sosu için
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 su bardağı domates sosu
- 3 diş sarımsak
- Karabiber,kırmızı biber,tuz
Üzeri için
- Maydanoz
- Sarmısaklı yoğurt
Nasıl Yapılır?
- Öncelikle bulguru, irmik ve tuzu kaynamış su ile 10 dk bekletelim.
- Yumurta,baharatlar ve unu ilave edip 10 dk kadar yoğuralım.
- Su miktarı az gelirse biraz daha ekleyebilirsiniz.
- Köfteleri yuvarlarken ellerinizi su ile ıslatırsanız daha kolay şekil verirsiniz.
- Daha sonra kaynamış suda 10–15 dakika kontrol ederek pişirin.
- Sos için sıvı yağında sarımsakları yakmadan kavuralım. Salça ve domatesi ekleyip 5 dk pişirip baharatları ilave edelim.
- Pişen köftelerimizin üzerine sosumuzu döküp yoğurt ve maydanoz ile süsleyin.
Afiyet olsun❤️.