Ispanaklı Muska Poğaça (Yumuşacık) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 çay bardağı ılık su
- 1 yemek kaşığı maya
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 4-4,5 su bardağı un (Kontrollü)
İçi:
- 150 gram ıspanak
- 150 gram beyaz peynir
- Tuz
- Karabiber
- Pulbiber
Ispanaklı Muska Poğaça (Yumuşacık) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kaseye süt, su, şeker ve maya alınarak çırpılır.
- Üzerine sıvı yağ, tuz ve un eklenerek yoğrulur.
- Üzeri örtülerek 30 dakika mayalandırılır. Bu sırada ıspanak temizlenerek ince doğranır.
- Üzerine beyaz peynir, ve baharatlar eklenerek karıştırılır. Mayalanan hamur tekrar yoğrulur ve mayası alınır.
- Rulo hale getirilir ve 10 bezeye ayrılır. Her beze çay bardağı büyüklüğünde açılır.
- İçine 1 yemek kaşığı harçtan koyulur. Hamurun alt kısmındaki iki ucu ortada birleştirilir ve bastırılır.
- Üst tarafında ortaya doğru katlanarak üçgen şekilde bastırılır. Muska halini alan hamur ters şekilde yağlı kağıt serili tepsiye dizilir.
- Üzerine yumurta sarısı sürülür.
- Susam ve çörek otu eklenerek önceden ısıtılan 180 derece fırında 30 dakika pişirilir.