15 Şubat 2018 Perşembe

Yemek tarifleri - Ayvalı Portakallı Mandalinalı Kereviz Yemeği

Ayvalı Portakallı Mandalinalı Kereviz Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet orta boy soğan
  • 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet küçük boy patates
  • 2 adet orta boy havuç
  • 1 adet orta boy ayva
  • 2 adet orta boy kereviz
  • 1/4 (çeyrek) çay bardağı sıcak su
  • Tuz
  • 1, 5 çay bardağı portakal suyu
  • 1, 5 çay bardağı mandalina suyu

Ayvalı Portakallı Mandalinalı Kereviz Yemeği Tarifi Yapılışı

Herkese Merhaba, 💐🌈🎈
En nefis ve şifalı kış sebzelerinden biri olan kerevizi; ayva, portakal ve mandalina lezzetleri ile birlikte pişirerek, tadına doyum olmayan bir yemek yapabilirsiniz. Hemen tarifimi anlatmaya başlıyorum; 😉👇👇
Tüm sebzeleri güzelce yıkayın ve kabuklarını soyun.
Kereviz ve ayvaları limon ile ovun ve limon suyu sıktığınız su dolu bir kap içinde, limonlarla birlikte beklemeye alın.
Havucu çok ince olmayacak şekilde halka halka, patatesi iri küpler halinde doğrayın.
Kereviz saplarını da iyi bir şekilde yıkadıktan sonra, yapraklarıyla birlikte ince ince kıyın.
Sıvı yağı, orta ateşte tencereye alın ve hafifçe kızdırdıktan sonra, yemeklik doğranmış soğanı da ilave ederek bir kaç dakika pembeleşene kadar kavurun.
Ardından patates ve havuçları ekleyin ve bir kaç dakika kavurun.
Patates ve havuçların kavrulma aşaması sırasında, kerevizleri ince olmayan halkalar şeklinde doğrayın ve her bir halkayı dörde bölün ve tencereye ilave edin.
Sıcak suyu ve damak zevkinize göre tuz ilavesini de yaparak tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte yemeğinizi pişmeye bırakın. Yarım saat sonra iri küpler halinde doğradığımız ayvaları da tencereye ilave edin. 45 dakika sonra ise, kereviz saplarını yemeğin üzerine ekleyin.
Yemeğin pişmesine yakın, altını kapatmaya son 5-10 dakika kala da portakal ve mandalina suyunu ilave edin. Sebzeleri yumuşayan yemeğin altını kapatın.
Mis kokulu, lezzetine doyum olmayan kereviz yemeğimiz servise hazırdır. 🎉✨😋😍
Afiyet olsun. 🌷🎊💕🍴

14 Şubat 2018 Çarşamba

Yemek tarifleri - Fırında Nefis Sebzeli Baget

Fırında Nefis Sebzeli Baget Tarifi İçin Malzemeler

  • 10 adet baget
  • 2 büyük boy patates
  • 3 orta boy havuç
  • 2 su bardağı haşlanmış bezelye
  • 1 kapya biber
  • 5 yeşil sivri biber
Bagetin sosu için ;
Sebzelerin sosu için ;
  • 3 yemek kaşığı barbekü sos veya domates sosu
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Pulbiber
  • Tuz

Fırında Nefis Sebzeli Baget Tarifi Yapılışı

  1. Bagetlerin iki üç yerinden derin çizikler atarak yıkayıp iyice süzdürüyoruz.
  2. Hazırladığımız sosuna bulayarak ağzını streçleyip 1-2 saat dolapta dinlendiriyoruz.
  3. Patatesleri ve havuçları soyup orta büyüklükte küp küp kesiyoruz.
  4. Kapya biberi küçük küçük doğrayarak haşlanmış bezelyeyi de ekleyerek sebzelerimizi hazırladığımız sosuna buluyoruz.
  5. Tepsiye yerleştirerek üzerine dinlenen bagetleri diziyoruz.
  6. 200 derece fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 1 saat kontrollü bir şekilde pişiriyoruz. (Biraz piştikten sonra arasına közlenmesi için yeşil biberleri yerleştiriyoruz. )
  7. Pişen yemeğimizi pilav ve salata eşliğinde servis ediyoruz. 🍴
Nar gibi kızaran, dışı çıtır, içi yumuşacık bagetlerimizle garnitür bir arada pratik ve nefis bir ana yemek. 🍗🍀
Deneyeceklere afiyet olsun. ☺

Yemek tarifleri - Ispanaklı Pirinçli Yoğurt Çorbası

Ispanaklı Pirinçli Yoğurt Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gr ıspanak (Buzlukta varsa daha iyi)
  • 1 su bardağı pirinç
  • 7-8 su bardağı su
  • 1 yumurta
  • 2 çorba kaşığı un
  • 3 çorba kaşığı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Ispanaklı Pirinçli Yoğurt Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. İlk önce 1 su bardağı pirincimizi 7-8 su bardağı suyla haşlıyoruz.
  2. Sonra haşlanmış olan pirincimizin içine varsa buzlukta yoksa dışardan ıspanaklarımızı inçe inçe doğruyoruz ve ilave ediyoruz
  3. Ayrı bir kapta yoğurt, un ve yumurtamızı haşlanmakta olan suda bi su bardağı alıp iyice çırpıp çorbamıza yavaş yavaş ekleyip kaynatıyoruz.
  4. Arzu’ya göre nane ve pul biber yakıp üzerine ilave edip bir taşım daha kaynatıp ocağın altını kapatıyoruz.
    Afiyet olsun 😋

13 Şubat 2018 Salı

Yemek tarifleri - Yoğurtlu Havuçlu Tavuk Çorbası

Yoğurtlu Havuçlu Tavuk Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 350 gr tavuk göğsü
  • 1 orta boy rendelenmiş havuç
  • 2 çorba kaşığı un
  • 1 kase yoğurt
  • 1 adet yumurta sarısı
  • Su ( Yeterince )
  • 2 diş sarımsak
  • Toz kırmızıbiber
  • Tuz
  • Kekik

Yoğurtlu Havuçlu Tavuk Çorbası Tarifi Yapılışı

Nefis mi nefis👌👌 vitamin deposu bu harika çorbayı çok seveceksiniz👍
Instagram sayfam
@mutfak_gunlugumm👈👈
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
  1. İlk olarak bir tencerenin yarısını su ile doldurun, içerisine tavuk etini koyup haşlayın.
  2. Diğer taraftan yoğurt, un, sarımsak ve yumurta sarısını bir kaba birlikte koyun ve karıştırın.
  3. Tencereden Haşlanmış tavukları alın küçük parçalara ayırın ve bir kenara alın.
    🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃
  4. Tenceredeki tavuk suyuna rendelenmiş havucu ekleyip kaynatın havuçlar yumşayınca, karıştırmış olduğumuz yoğurtlu karışımı haşlanmış tavuk suyuna ilave edin.
  5. Haşlanmış tavuk suyuna bunları ilave ederken aynı zamanda da karıştırınız ki çorbanın terbiyesi kesilmesin.
  6. Çorbaya tavuk etlerini de ilave edin.
  7. Çorbanın kıvamına göre biraz daha sıcak su da ekleyebilirsiniz.
    🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃
  8. 10 dakika civarında tavuk etlerini ilave ettiğiniz çorbayı kısık ateşte pişirin.
  9. Servis yaparken üzerine tereyağı kızdırın, tereyağının içine toz kırmızı biber ve kekik atıp ve bu karışımı servis sırasında çorbanın üzerine dökerek servis yapın. Afiyet şifa Olsun😊

12 Şubat 2018 Pazartesi

Yemek tarifleri - Köfte Ve Nohutlu Arpa Şehriye Çorbası

Köfte Ve Nohutlu Arpa Şehriye Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı arpa şehriye
  • 1 büyük kase haşlanmış nohut
  • 6 su bardağı su
Köftesi için :
  • 300 gram kıyma
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • 1 çay kaşığı tuz
Sosu için :
  • 4 çorba kaşığı dolusu yoğurt
  • 1 çorba kaşığı silme un
En son üzerine :
  • 4 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı kuru nane
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber

Köfte Ve Nohutlu Arpa Şehriye Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Önce köftesi için bir kabın içinde kıyma ve baharatları yoğurup küçük küçük top top köfteler yapalım.
  2. Tencereye altı bardak suyu döküp kaynatalım ve kaynamaya başlayınca içine haşlanmış nohut ve köfteleri beraber koyarak on dakika pişirelim.
  3. Sonrasında şehriyeyi ilave edelim arada karıştırarak on dakika kadar pişirelim.
  4. Yoğurt ve unu çırpalım
  5. Kaynayan çorba suyundan bir kaç kaşık ilave ederek karıştıralım ve bu sosu kaynayan çorbaya yavaş yavaş ekleyelim biraz kaynadıktan sonra yeteri kadar tuzunu atalım ve ocaktan alalım.
  6. Küçük bir tavada sıvı yağı ısıtalım, nane ve toz biberini atalım bu yağını tenceredeki çorbanın içine karıştıralım ve çorbamızı sıcak olarak servis yapalım.
AFİYETLER OLSUN. .

11 Şubat 2018 Pazar

Yemek tarifleri - Mısırlı Mısır Unu Çorbası

Mısırlı Mısır Unu Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 tepeleme yemek kaşığı mısır unu
  • 1 çay bardağı kurutulmuş mısır
  • 1 çay bardağı şehriye, erişte vs. (Ne varsa)
  • 1 büyük su bardağı süt
  • 2 dolu yemek kaşığı tereyağ
  • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2, 5 su bardağı su
  • 1 su bardağı et suyu
  • Nane
  • Pulbiber
  • Tuz
  • Karabiberf
  • Muskat rendesi

Mısırlı Mısır Unu Çorbası Tarifi Yapılışı

İçmeye doyamacağınız şifalımı şifalı bir çorba.
Şimdiden afiyetle.
  1. Tencereyede sıvı yağ ve tereyağını eritelim.
  2. Mısır ununu ekleyip muhlama yapar gibi kavuralım.
  3. Ardından kurutulmuş mısırlarıda ekleyip kavuralım.
  4. Rengi dönmeye başladığında et suyunu ekleyip iyice karıştıralım.
  5. Ardından suyu ve sütü ekleyip kaynamaya bırakalım
  6. Kaynayan çorbamınza şehriye ve baharatları ekleyelim bir taşım daha kaynatalım. afiyet olsun.

Yemek tarifleri - Ezme Karnabahar Salatası

Ezme Karnabahar Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet küçük karnabahar
  • 1 adet kuru soğan
  • Zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
Yoğurt Sosu İçin
  • 2 çorba kasesi yoğurt
  • 1 diş ezilmiş sarımsak
  • İnce kıyılmış dereotu
Üzeri İçin
  • Zeytinyağı
  • Kırmızı toz biber
  • İri kıyılmış ceviz

Ezme Karnabahar Salatası Tarifi Yapılışı

  1. Karnabaharı bolca yıkayıp rondoda eziyoruz.
  2. Tencereye ince kıyılmış soğanı ve yağı koyup kavuruyoruz.
  3. Karnabaharı, baharatları, tuzunu ve yarım çay bardağı su koyup hep birlikte kavuruyoruz.
  4. Ara ara karıştırıyoruz ki dibine yapışmasın.
  5. Yumuşayınca ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz.
  6. Yoğurt malzemelerini karıştırıp karnabaharın içine alıyoruz.
  7. Karıştırıp servis tabağına alıyoruz.
  8. Cevizi ve biberi yağda yakıp salatanın üzerine gezdiriyoruz.
  9. Dolapta biraz bekletip servis ediyoruz. Görüşmek üzere sevgiyle kalın. afiyet olsun,hanımlar beyler.