9 Şubat 2019 Cumartesi

Patatesli Tavuk Yemeği Tarifi

Patatesli Tavuk Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım su bardağı sıvı yağ.
  • 4-5 adet iri patates
  • 1 kg tavuk eti
  • 2 adet soğan
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet kırmızı biber
  • 2-3 domates
  • 2-3 sarımsak
  • 1 su bardağı kaynar su
Baharatlar:
  • Karabiber, pul biber, köri, defne yaprağı, dağ kekiği, tuz.

Patatesli Tavuk Yemeği Tarifi Yapılışı

  1. Bir geniş tencereye yağı alalım ve ocağa koyalım.
  2. Soğanları ince jülyen şeklinde doğrayalım ve yağın içine ekleyelim.
  3. Biraz kavurduktan sonra doğranmış biber ve sarımsağı da ekleyelim.
  4. Bir iki dakika sonra tavuk etini de ekleyelim. Ben tam tavuk kullandım, isteğe göre baget veya kanatta kullanılabilir. Tavuğu bir kaç dakika pişirelim ve iri doğranmış patates ve baharatları ekleyelim.
  5. En son kabukları soyulmuş domatesleri doğrayıp üzerine dökelim, bir bardak suyu ekleyelim ve ocağın altını kısıp pişmesini bekleyelim. Afiyet olsun 😉

7 Şubat 2019 Perşembe

İtalyan Usulü Sebzeli Makarna Tarifi

İtalyan Usulü Sebzeli Makarna Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 domates
  • 2 küçük soğan
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 paket makarna
  • 1 kettle su
  • Not:Makarnalarımızı haşlamak için
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 su bardağı  sıvı yağ
  • Nane
  • Tuz
  • Not:makarnanızın şekli size bağlı

İtalyan Usulü Sebzeli Makarna Tarifi Yapılışı

Makarna sosları, makarnaya lezzet katan, lezzetini katlayan ve pek çoğumuz için olmazsa olmazlar arasında yer alıyor. Soslu makarna enfes bir yiyecek. 🍝Sizi İtalya’ya gitme zahmetinden kurtarmak istiyorum ve orijinal tariflerimi veriyorum. Not:Soslu makarna hazırlarken mutlaka sosu makarna tenceresine değil makarnayı sos tenceresine boşaltın.
  1. Öncelikle makarnamızın suyunu kettleda kaynatıyoruz.
  2. Ardından tenceremize kaynattığımız suyu katıp içerisine makarnamızı ekleyip yaşlanmaya bırakıyoruz.
  3. Makarnamızın suyuna 1 tatlı kaşığı tuz katılır. Haşlanmaya bırakılır.
  4. Ardından domateslerimizi rendeliyoruz ve tabağımıza alıyoruz.
  5. Daha sonra soğanlarımızı, biberlerimizi de doğrayıp onları da ayrı bir tabağa alıyoruz.
  6. Haşlanan makarnalarımızın suyunu süzdürdükten sonra tenceremize yağı soğanları ve biberleri katıp kavrulmaya bırakıyoruz.
  7. Kavrulduktan sonra salçamızı da ekliyoruz.
  8. Salçamızı içinde ezdikten sonra domateslerimizi de üzerine ekleyip tenceremizin kapağını 5 dk kadar kapatıyoruz.
  9. Son olarak haşlanmış olan makarnalarımızı da tenceremize ekleyip karıştırıyoruz.
Sebzeli Makarnamız servise hazır şimdiden afiyet olsun. 🍝🍜🍝

Tavada Tavuk Şiş Tarifi

Tavada Tavuk Şiş Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 parça tavuk göğsü veya bir paket (600 gr. kadar) piliç but ızgara
  • 1,5 çay kaşığı tuz
  • Çöp şiş
Sosu İçin ;
  • Yarım çay bardağı süt
  • Yarım çay bardağı maden suyu
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1, 5 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • Yarım çay kaşığı varsa köri
  • 1-2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
Bulamak İçin ;
  • Galeta unu (Ben kendi yaptığım ekmek kurusundan olanıyla yaptım)
Kızartmak İçin ;
  • Sıvı yağ

Tavada Tavuk Şiş Tarifi Yapılışı

Herkese merhabalar size bugün ızgara tadında pratik tavada tavuk şiş tarifi vermek istiyorum Biz tavuğun her türlüsünü seviyoruz (daha önce de tavukla ilgili şinitzel, tavuklu sebzeli şehriye pilavı, tavuk sote ve Büryan kebabı tariflerini vermiştim) tavuk şişi de çok sevdiğimiz için sizlerle paylaşmak istedim.
Daha yumuşak ve lezzetli olduğundan dolayı ben piliç but ızgara tava çeşidinden alıyorum
  1. Öncelikle etimizi çok güzelce yıkayıp süzgeçte suyunu süzdürüyoruz.
  2. Bu arada derin bir kaba sosluk malzemeleri karıştırıyoruz, rendelediğimiz sarımsağı ilave ediyoruz.
  3. Etimizi 2 cm. genişliğinde küçük parçalara ayırıp sosumuzun içine ilave ederek karıştırıyoruz, üzerine streç kapatıp buzdolabında 2-3 saat kadar bekletiyoruz.
  4. Tavamıza yağı koyup ocağa koyuyoruz tavuklarımızı galeta unu olan tepsiye alarak her tarafını harmanlıyoruz ve çöp şişlere dizip kızgın yağlı tavaya koyuyoruz. (yağını çok fazla koymayalım ki lezzeti tavuklarımız da kalsın) ara sıra çevirerek, artan sosumuz varsa yarımşar yemek kaşığı şişlerin üzerindeki etlere dökerek her tarafını güzel kızartıyoruz.
  5. Servis tabağımıza alıp yanında güzel bir bulgur pilavı ve cacıkla afiyetle yiyoruz.
    Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

5 Şubat 2019 Salı

Yüksük Çorbası Tarifi

Yüksük Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı haşlanmış nohut
  • 3. 5 su bardağı dondurulmuş mantı
  • 7 su bardağı et suyu
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • Kuru nane, tuz
  • (Mantıları dondurulmuş olarak hazır almak yerine evde kendiniz de hazırlayabilirsiniz, nohutları kendiniz haşlayabilceğiniz gibi haşlanmış olarak hazır da alabilirsiniz)

Yüksük Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. İsmini; içerisindeki mantıların hazırlanması için, hamuru küçük yuvarlaklar şeklinde kesmeye yarayan yüksükten alan bu çorba, bazı yörelerde mantı çorbası olarak da biliniyor.
    Tereyağını tencerede eritin ve salçayı ekleyerek bir kaç dk kavurun.
  2. Ardından et suyunu ekleyip kaynamaya bırakın.
  3. Salçalı et suyu kaynamaya yakın haşlanmış nohutları ve mantıları ilave edin.
  4. Ardından tuz ve naneyi ekleyip mantılar yumuşayana kadar yaklaşık 20 dakika pişirin.
    Sıcak olarak servis edin.
    Afiyet olsun👩🏻‍🍳

Pratik Lokum Gibi Kağıt Kebabı Tarifi

Pratik Lokum Gibi Kağıt Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gr kuzu et
  • 2 adet patates
  • 2 adet havuç
  • 2 adet kuru soğan
  • 1 adet kapya biber
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet domates
  • Yarım çorba kaşığı domates salçası
  • Yarım çorba kaşığı biber salçası
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Karabiber-pul biber-tuz (Bezelyede giriyor ama ben koymadım)

Pratik Lokum Gibi Kağıt Kebabı Tarifi Yapılışı

  1. Etler ve sebzeler kuşbaşı doğranılır.
  2. Diğer malzemelerde eklendikten sonra 2 ye bölünüp fırın kağıdının ortasına aktarılır.
  3. Enine ve boyuna iyice örtülerek katlanılır. Fırın tepsisine kağıt uçları alta gelecek şekilde yerleştirilir.
  4. Üst kısmına elinizle hafif ıslatın. En son aleminyum kağıtla üzerleri hava almayacak şekilde kapatılır.
  5. 190 derecedeki fırında yaklaşık 2 saat pişirilir.
    İnanılmaz lezzetli 🔥😊

4 Şubat 2019 Pazartesi

Brokoli Salatası Tarifi

Brokoli Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet küçük boy brokoli
  • 1 demet roka
  • 2-3 dal taze soğan
  • 3-4 dal taze nane yaprakları
  • 1 küçük kase nar tanesi
  • 1 küçük kase mısır tanesi
  • 1 avuç ceviz parçası
  • Yarım limon suyu
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Zeytinyağı

Brokoli Salatası Tarifi Yapılışı

Herkese güzel hafta sonları diliyorum. Size rengarenk görünümüyle iştahınızı açacak şifa kaynağı salatanın tarifini vermek istiyorum. Sofralarımızda yemeğin önemi kadar yanında yediğimiz salatanın da önemi olmalı, bu salata diyet yapanlar için de öğün olarak yenilebilir, ister sofranızda, isterseniz günlerinizde vazgeçilmeziniz olacak.
  1. Öncelikle brokolimizi küçük parçalara ayırarak bir güzel yıkayıp tencerede biraz su ilave ederek ocağa koyalım, bir tutam tuz ilave ederek 10 dakika kadar kaynatalım.
  2. Bu arada nane, soğan ve rokayı ayıklayıp yıkayarak doğrayalım roka ve nane çok ince olmasın.
  3. Haşlanan brokoliyi süzgece alıp rengi tekrar canlı yeşil olsun diye soğuk suya tutalım. Geniş bir kaba bütün malzemeyi koyarak harmanlayalım.
  4. Bir kaseye tuz limon zeytinyağını koyup iyice çırpalım ki tatlar birbirine karışsın. Servis tabağımıza yeşillikleri alalım mısır ve nar tanelerini ilave edelim, sosumuzu üzerine gezdirelim, ceviz parçalarını koyalım ve en üstte de nar ekşisi gezdirerek afiyetle yiyelim.
Ben çok severek yedim eminim sizde beğeneceksiniz deneyeceklere afiyet şifa olsun diyorum.
Ben bu salatayı chef Zeytinin rokalı brokoli salatasından faydalanarak yaptım kendisine teşekkür ediyorum
*Püf noktası haşlanan yeşilliklerin rengi biraz değişir fakat soğuk suya tuttuğumuzda renk tekrar canlanacaktır.

Efsane Tavuk Fajita Tarifi

Efsane Tavuk Fajita Tarifi İçin Malzemeler

Tavuk Kısmı İçin;
  • 750 gr tavuk ızgara ( derisi ve kemikleri çıkarılacak)
  • 3 yemek kaşığı soya sosu (lezzet ve renk veriyor)
  • 4 diş dövülmüş sarımsak
  • 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı toz biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı tuz. ( Baharatları arttırıp azaltmak size kalmış)
Sebze Kısmı İçin;
  • 2 orta boy kuru soğan
  • 4-5 adet yeşil biber veya 2 dolmalık biber
  • 2 adet kapya biber
  • 4 yemek kaşığı zeytin yağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Toz biber

Efsane Tavuk Fajita Tarifi Yapılışı

Fajita ya da Fajitas, Meksika mutfağına ait bir yemektir. Aslında Amerikada Meksika sınırında yaşayan Meksikalıların yaptığı bir yemektir. Tex-Mex mutfağı daha doğru olur.
Tek kelimeyle harika. Her damağa hitap edeceğine eminim. Yapması karışık gibi görünse de çok ama çok basit.
  1. Tavuğumuzu ve biberlerimizi jülyen şeklinde uzunlamasına, soğanlarımızı ise yarım ay şeklinde doğruyoruz.
  2. Tavuk kısmında yazan tüm malzemeleri bir kabın içerisine alıp karıştırıyoruz ve tavuğun iyice karışım ile harmanlanmasını sağlıyoruz.
  3. En az 2 saat dolapta ağzını streçleyerek dinlendirirsek çok daha güzel olur.
  4. Sebze kısmında yazan tüm malzemeleri bir kabın içerisine alıp karıştırıyoruz.
  5. Ayrı ayrı tavalarda aynı anda pişirilebilir ancak ben sac tava kullandığım için önce sebzeyi sonra ise tavuğu ayrı ayrı pişirdim.
  6. Sac tavaya veya teflona biraz sıvı yağ ile sebze karışımı alınır ve sebzenin ezilmesini engellemek için çok karıştırılmadan ara ara çevirilerek pişirilir.
  7. Sebzeyi diri sevmeyenler pişerken üzerine kapak kapatarak sebzeyi öldürebilir.
  8. Pişen sebzeler tabağa alınır ve tavuklarda aynı şekilde pişirilir.
  9. Tavuklar piştikten sonra sebzeler tavukların üzerine dökülür ve birkaç dakika ateşte harmanlandıktan sonra kapatılır. Afiyet olsun.

3 Şubat 2019 Pazar

Nefis Havuçlu Turp Salatası Tarifi

Nefis Havuçlu Turp Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 büyük boy havuç
  • 2 büyük boy turp
  • 1 tutam dereotu
Sosu için;
  • Yarım çay bardağı zeytinyağ
  • 1 limonun suyu
  • Tuz
Üzeri için;
  • Turp dilimleri
  • Sumak

Nefis Havuçlu Turp Salatası Tarifi Yapılışı

Turpu rendeleyip elimize topaklar alarak acı suyunu çıkarmak için hafif sıkıyoruz.
Havucu rendeleyip turpla karıştırırarak ince doğranmış dereotunu ekliyoruz.
Yağ, limon ve tuzunu ilave edip karıştırarak servis tabağına alıyoruz.
Kenarlarına ince doğranmış turp dilimleri yerleştirip üzerine sumak serperek isteğe göre süslüyoruz.
Salatamız servise hazır. 🍀


Et yemeklerinin yanına yakışan kışın sıkça yaptığım yedikçe yediren salata çeşitlerinden, sizlere de tavsiye ederim.
Deneyeceklere afiyet olsun. ☺

Patatesli ,Sucuklu ,Ispanak Graten Tarifi

Patatesli ,Sucuklu ,Ispanak Graten Tarifi İçin Malzemeler

  • 6-7 adet orta boy patates
  • 500 gr ıspanak
  • 2, 5 su bardagı süt
  • Sucuk
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 çorba kaşığı un
  • Rendelenmiş kaşar peyniri
  • Sıvıyağ
  • Tereyağı
  • Karabiber
  • Tuz

Patatesli ,Sucuklu ,Ispanak Graten Tarifi Yapılışı

Değişik olduğu kadar lezzetli de bir ıspanak graten, tarifte sosis vardı ama biz sosis yemediğimiz için sucukla yaptım çok lezzetli oldu:)
Patatesi haşlayıp rendeleyelim, içine tuz, tereyağı, 1, 5 su bardağı süt ve karabiber ekleyip kısık ateşte püre yapalım ve yağlanmış borcama yayalım.
Kuru soğanı yarım ay şeklinde doğrayıp sıvı yağda doğranmış sucukla beraber kavuralım, içine bir yemek kaşığı un katıp karıştıralım.
Yıkanmış ve iyice süzülmüş ıspanağı katıp karıştıralım.
Bir su bardağı süt ekleyip hafif sulu kalacak şekilde pişirelim.
Pişen ıspanağı patates püresinin üzerine yayalım üzerine bolca rendelenmiş kaşar peynirinden serpip fırında kaşarlar kızarıncaya kadar pişirelim.
Afiyet olsun.

2 Şubat 2019 Cumartesi

Özbek Pilavı (Tek Kelimeyle Muhteşem) Tarifi

Özbek Pilavı (Tek Kelimeyle Muhteşem) Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kuru soğan
  • Yarım havuç
  • 1 su bardağı pirinç
  • 200 gram kadar tavuk göğsü
  • 1 tatlı kaşığı kuş üzümü
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığından az karabiber
  • 1 çay kaşığından az kimyon
  • 1 çay kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 4 5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2.5 su bardağı tavuk suyu

Özbek Pilavı (Tek Kelimeyle Muhteşem) Tarifi Yapılışı



Düdüklü tencerede önce tavuğumuzu haşlayalım ki sonra suyunu ve kendisini kullanacağız. 😋 Tavuk haşlanıp soğuduktan sonra eti kalın kalın didikleyelim bir köşede dursun. Bizde geçelim pilavımızın yapılışına 👍👍👍👇👇👇👇
İlk olarak yağımızı tencereye alıyoruz ve soğanları da alarak kavuruyoruz. Kavrulan soğanlarımızın üzerine kibrit çöpü şeklinde doğradığımız havuçlarımızı alıyoruz ve havuçların rengi değişene kadar kavuruyoruz. Bu kavurma işlemini ocağın en küçük kısmında yapın ki havuç çiğ kalmasın iyice pişsin. Rengi değişen havuçlarımızın üzerine yıkayıp süzdüğümüz pirinçlerimizi alıyoruz ve 6-7 dk kadar iyice kavuruyoruz. Kavrulan karışımın üzerine tuz, kuş üzümü ve baharatlarımızı da ilave ettikten sonra
sadece tavuk suyumuzu ilave edelim. Ben normal su kullanmadım. Kısık ateşte kapağını kapatarak 30 dakika kadar pişmeye bırakıyoruz. Pilav pişip demlendikten sonra etrafına veya içine didiklediğimiz tavukları ilave edip servis edelim. 👌

Tereyağlı Yayla Çorbası (Arpa Şehriye İle) Tarifi

Tereyağlı Yayla Çorbası (Arpa Şehriye İle) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı süzme yoğurt
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı et veya kemik suyu (Varsa)
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 3 yemek kaşığı un
  • Yarım çay bardağı arpa şehriye veya pirinç
  • 1. 5 lt (7. 5 su bardağı) su
  • İstenildiği kadar tuz
Sosu için;
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber

Tereyağlı Yayla Çorbası (Arpa Şehriye İle) Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle tereyağı ve kemik suyu bir tencerede eritelim.
  2. Sonrasında arpa şehriyemizi üzerine ekleyip çok az kavuralım.
  3. Sonrasında tam pembeleşmeyen arpa şehriyelerin üzerine suyumuzu ekleyelim.
  4. Kenarda 3 yemek kaşığı unumuzu hafif su ekleyerek sulandırıp topaklarını giderelim.
  5. Aynı şekilde süzme yoğurdumuzu da hafif sulandırıp topaklarını giderecek şekilde karıştıralım.
  6. Sonrasında suyumuzu tencereye koyduktan hemen sonra sulandırılmış un ve yoğurdumuzu ekleyelim.
  7. Kaynayana kadar karıştıralım.
  8. Bu arada isteğinize göre tuz ilave edersiniz.
  9. Kaynayan çorbamızın üzerine nanemizi ilave edip birkaç dakika daha kaynattıktan sonra çorbamızın altını kapatalım.
  10. Çorbamız hazır.Gelelim üzerine yağlı kırmızı biber sosunu yapmaya.
  11. Sos için;Tereyağı ve zeytin yağını küçük bir tavada karıştıralım. Tereyağı eridikten sonra üzerine toz kırmızı biberi ekleyelim. Çok bekletmeden tereyağı köpürdükten sonra hemen alalım.
    Artık sosumuzla birlikte çorbamız hazır.
    Afiyet olsun 😊

31 Ocak 2019 Perşembe

Havuç Tarator ( Yoğurtlu Havuç Salatası) Tarifi

Havuç Tarator ( Yoğurtlu Havuç Salatası) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet orta boy iri havuç
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 5-6 yemek kaşığı yoğurt ( tepeleme)
  • 3-4 diş sarımsak rendesi
  • 1 çay kaşığı tuz ( tuz sizde)
  • Yarım çay kaşığı silme  kimyon ( çok az)
  • Yarım çay kaşığı silme toz kırmızı biber ( çok az)
  • 4-5  dal maydanoz

Havuç Tarator ( Yoğurtlu Havuç Salatası) Tarifi Yapılışı

Merhabalar,
Akşam yemek masalarına güzel bir  meze olarak ,hanımların yaptığı kabul günlerinde ise salata olarak çok tercih edilen ve çok da lezzetli olan havuç taratorun yapımını bilmeyen tabii ki yok  :))) ama  bu da benim” havuç tarator “tarifim okumak ve denemek isteyenlerle devam edelim……hadi başlayalım….
Havuçları yıkayın dış kabuklarını soyun ve rendenin iri  tarafı ile rendeleyin. Rende havuçları ocakta tava içinde 3 yemek kaşığı sıvı yağ eşliğinde kısık ateşte soteleyin. Yumuşayarak çökmüş, sotelenmiş  havuçlarınızı güzelce ılıtın….
Derin bir kasede yoğurdu çırpın. Çırptığınız yoğurda damak tadınıza göre kendi belirlediğiniz miktarda ki baharatları ( kimyon,karabiber,tuz ve toz kırmızı biber)  + sarımsakları ekleyip yoğurdu tekrar çırpın. Soğumuş havuçları yoğurt ile buluşturup hepsini tüm malzemeyi güzelce karıştırın. Maydanoz yapraklarını ayıklayıp yıkayın ve maydanozu kıyın…Şimdi maydanoz seviyorsanız  kıyılmış maydanozun az bir miktarını  havuçlu yoğurtlu tarator  ile karıştırın yok salatanın içinde maydanoz istemiyorum derseniz de içine maydanoz katmayarak hazırladığınız  yoğurtlu havuçlu  taratorunuz  artık hazır :))) . . Servis için tabağa aldığınız havuç taratorun  üstünü  kıyılmış  maydanoz ile yada ceviz parçaları ile süsleyebilirsiniz .
Havuç taratorunuzu ılık ya da soğuk olarak servis edebilirsiniz ….tercih sizin :)))))
Afiyetler olsun.

Fırında Kremalı Tavuk Tarifi

Fırında Kremalı Tavuk Tarifi İçin Malzemeler

  • 4-5 adet patates
  • 1 kg tavuk kanat veya pirzola
  • 1 kutu süt kreması
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1-2 diş sarımsak
  • Tuz
  • Kırmızı tatlı toz biber
  • Kekik
  • Pulbiber

Fırında Kremalı Tavuk Tarifi Yapılışı

Merhabalar herkese yine bir pratik tarifle geldim yapımı kolay lezzetli mi lezzetli nefis kurtarıcı bir akşam yemeği denemenizi tavsiye ederim.
  1. Patatesleri soyup küp küp doğrayıp yıkayıp suyunu süzün.
  2. Tavukları da temizleyip yıkayıp suyunu süzün.
  3. Geniş bir tepsiye patatesleri ve tavukları koyun diğer malzemeleri de ilave edip güzelce harmanlayın.
  4. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine önce patatesleri üzerine tavukları dizin .
  5. 190 derece fırında fanlı olarak 35-40 dakika kızarana kadar pişirin.
  6. Fırından çıkarıp yanında pilavla sıcak servis yapın.