21 Şubat 2019 Perşembe

Tarator (Havuçlu Patatesli) Tarifi

Tarator (Havuçlu Patatesli) Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet patates
  • 4 adet havuç
  • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • 1 kase sarımsaklı yoğurt
  • 3 yemek kaşığı mayonez
Üzeri için
  • Havuç
  • Yoğurt
  • Mısır
  • Kornişon turşu
  • Maydanoz

Tarator (Havuçlu Patatesli) Tarifi Yapılışı

  1. Patatesleri 6-7 dk düdüklü tencerede haşlayalım.Çatalla ezelim.
  2. Biraz sıvı yağ gezdirip tuz ve baharatları ekleyelim.
  3. Tüm harcı harmanlayıp bir kenara alalım.✔️✔️✔️✔️✔️✔️✔️✔️✔️✔️✔️✔️✔️✔️✔️✔️
  4. Havucu rendeleyelim çok az tuz ve 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ ile tavada 5 dk soteleyelim.
  5. Ocağın altını kapatıp soğumaya alalım.✔️ ✔️ ✔️ ✔️ ✔️ ✔️ ✔️ ✔️ ✔️ ✔️ ✔️ ✔️ ✔️ ✔️(Üzerini havuçla süslemek içinbiraz havuçtan ayıralım)✔️ ✔️ ✔️ ✔️ ✔️ ✔️ ✔️ ✔️ ✔️ ✔️ ✔️ ✔️ ✔️ ✔️
  6. Patatese sotelenmiş havucu ekleyelim.
  7. Yoğurdu ve mayonezi çatalla iyice çırpalım.Yoğurdu patatesli havuca karıştıralımGüzelce harmanlayalım.
  8. Servis tabağına Mezeyi alalım.
  9. Üzerini havuç yoğurt mısır turşu maydanoz ile süsleyelim.
✔️✔️✔️✔️✔️✔️✔️✔️✔️✔️✔️✔️✔️✔️✔️✔️
not
Dileyen mezeyi  kaselerde tek porsiyonluk sunumda yapabilir

Ispanak Yatağında Köfte Tarifi

Ispanak Yatağında Köfte Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 küçük bağ ıspanak
  • 1 tane soğan
  • 1 yemek kaşığı domates sos
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • Tuz ,pulbiber kimyon
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
Köftesi için
  • 200 gr kıyma
  • 1 küçük yumurta
  • 1 küçük soğan
  • 2 yemek kaşığı galeta unu
  • Tuz ,biber kimyon
Üzerine
  • Domates sos
  • Kaşar
  • Salçalı sos
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 küçük çay bardağı su
  • Tuz

Ispanak Yatağında Köfte Tarifi Yapılışı

Bismillahirrahmanirrahim
  1. Öncelikle ıspanaklı harcı yapalım.Tencereye sıvı yağ koyalım. Yemeklik doğradığımız soğanları kavuralım.
  2. Ardından sos ve salçayı da koyalım. Doğradığımız ıspanakları, tuz ve baharatlarını koyup suyunu salıp çekene kadar kavuralım
  3. Köftesi için bütün malzemeleri kayıp yoğuralım. Yuvarlak köfte şekli verim az yağladığımız tavada arkalı önlü kızartalım
  4. Fırın kabına önce ıspanakları (üzerine ben birer dilim sucuk koydum)siz koymayabilirsiniz. Onun üzerine köfte birer tatlı k domates sos ve kaşar dökelim
    Ayrı bir kapta salça ve suyu karıştırıp dökelim. 200 derece önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişiriyoruz afiyet olsun

19 Şubat 2019 Salı

Karnabahar Graten Tarifi

Karnabahar Graten Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 orta boy karnabahar
Sosu İçin;
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı yoğurt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 tutam maydanoz
  • Yarım su bardağı un
Üzeri İçin;
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Karnabahar Graten Tarifi Yapılışı

  1. Karnabaharı küçük parçalara koparıp yıkayalım.
  2. Tuzlu suda hafif diri kalacak şekilde haşlayalım.
  3. Onlar haşkanırken sosunu hazırlayalım.
  4. Maydanozu ince doğranıp bütün malzemeleri bir kapta karıştıralım.
  5. Haşlanan karnabahar parçalarını süzüp sosun içine atalım.
  6. Daha sonra yağlanmış borcama dizelim.
  7. Kalan sosu üzerine dökelim ve önceden ısıttığımız 190 derece fırında 30 dakika üzeri kızarana kadar pişirelim.
  8. Üzeri kızarınca fırından çıkartıp rendelediğimiz kaşar peynirini serpip tekrar fırına verelim.
  9. Kaşar peyniri hafif kızarınca fırından alalım.
  10. 10-15 dakika dinlendirdikten sonra servis edebiliriz.
Afiyet olsun 

Havuçlu Patatesli Çorba Tarifi

Havuçlu Patatesli Çorba Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet orta boy havuç
  • 1 adet orta boy patates
  • 2,5 su bardağı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Et ya da tavuk suyu ve varsa bir parça didiklenmiş et
  • 1 fincan tel şehriye
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı un
  • Tuz pul biber

Havuçlu Patatesli Çorba Tarifi Yapılışı

  1. Et suyunda küçük küpler halinde doğranmış patates ve ince gözde rendelenmiş havuç haşlanır.
  2. Daha sonra tel şehriye katılır bir kaç dakika haşlandıktan sonra ayrı kapta çırpılan yoğurt yumurta un haşlama suyu ile sulandırılarak tencereye katılır tuz pul biber tereyağı da eklenir.
  3. Bir kaç dakika pişirilir ve servise hazır olur.

18 Şubat 2019 Pazartesi

Kış Salatası Tarifi

Kış Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 küçük brokoli
  • 1 turp, yarım karnabahar
  • 1 ya da 2 havuç
  • 2 tane taze soğan
  • Kırmızı köz biber
  • İsterseniz mısırda koyabilirsiniz
  • Kornişon turşu
Sosu için
  • Limon, zeytinyağı, 1-2 diş sarımsak, nar ekşisi ve tuz

Kış Salatası Tarifi Yapılışı

  1. Karnabahar ve brokoli küçük parçalar halinde parçalanır.
  2. Turp havuç taze soğan közbiber ve kornişon da küçük küçük doğranır. Ayrı yerde sosu sarımsak ezilip ya da rendelenerek karıştırılıp hazırlanır ve doğranmış sebzelerle karmalanır. İsterseniz mısır da ilave edip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun

Bol Domatesli Tane Tane Şehriye Pilavı Tarifi

Bol Domatesli Tane Tane Şehriye Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım su bardağından bir parmak fazla yıldız şehriye
  • 2 su bardağı arpa şehriye
  • 8 yemek kaşığı domates sosu veya 2 büyük domates rendesi
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 3 su bardağı kaynar su
  • Tuz

Bol Domatesli Tane Tane Şehriye Pilavı Tarifi Yapılışı

Sıvı yağla yıldız şehriyeyi kısık ateşte rengi dönene kadar kavuruyoruz. Sonra arpa şehriyeyi de ilave ederek tuzunu atıp bir iki dakikada onunla kavuruyoruz. Üzerine domates ve kaynar suyunu da ilave edip kaynara çıktıktan sonra altını kısarak suyunu çekmesini bekliyoruz. Altını kapatmadan bir iki dakika önce tereyağını da ilave edip karıştırmadan pilavımızı dinlenmeye bırakıyoruz. Dinlenen pilavımızı karıştırarak servis tabağına alıyoruz. Tam ölçülü ve tane tane bir pilav elde etmiş oluyoruz. Deneyeceklere afiyet olsun.

Düdüklü Tencerede Mercimek Çorbası Tarifi

Düdüklü Tencerede Mercimek Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 adet soğan
  • 1 adet patates
  • 3-4 diş sarımsak
  • 1, 5 yemek kaşığı karışık salça
  • 1 tepeleme yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 er çay kaşığı karabiber, pul biber, kimyon, nane
  • 1, 5 lt sıcak su

Düdüklü Tencerede Mercimek Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Soğanı ve patatesi 4 e bölelim. Sarımsakları diş diş soyalım.
  2. Mercimeğimizi yıkayalım tüm malzemeleri düdüklü tencereye alalım, ben çorbayı yaparken tüm malzemeleri çiğden kullanıyorum.
  3. Tencereye koyduğumuz tüm malzemelerin üstüne sıcak suyu ilave edip iyice karıştıralım. Eğer et suyu ile yapacaksanız tereyağı koymayın et suyunun kendi yağı yeterli olacaktır.
  4. Düdüklüyü kapatıp önce yüksek ateşte düdüklü ses çıkarmaya başladıktan sonra kısık ateşte 15 dk pişirelim.
  5. Pişen çorbayı blender’dan geçelim eğer çorbanızın kıvamı katı olursa üzerine kontrollü sıcak su ekleyebilirsiniz. afiyet olsun 😊

17 Şubat 2019 Pazar

Enfes Soslu Tavuk Tarifi

Enfes Soslu Tavuk Tarifi İçin Malzemeler

  • 9-10 adet tavuk pirzola
  • 2 diş ezilmiş sarımsak
  • 1 adet rendelenmiş kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı dolusu domates salçası
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Köri
  • Kekik

Enfes Soslu Tavuk Tarifi Yapılışı

  1. Tavukları derisinden ve kemiklerinden ayırıp kuşbaşı şeklinde doğrayalım ve yıkayalım.
  2. Süzgece alıp suyunu süzdürelim. Soğanı ve sarımsağı rendeleyelim.
  3. Tavuğu büyükçe bir tabağa alıp kekik hariç bütün malzemeleri tavukla birlikte karıştıralım.
  4. Buzdolabında 3-4 saat bekletelim. Pişireceğimiz tavaya hazırladığımız tavuğu koyalım.
  5. Kısık ateşte tavuklar suyunu çekip yağına kalıncaya kadar pişirelim.
  6. Ocaktan indireceğimize yakın kekiği de katalım.
  7. Tavukları dağıtmadan ara ara karıştırmayı da unutmayalım.
    Çok lezzetli bir yemek yanına pilav ya da püre yapabiliriz. Ben kızarmış biber ve patates eşliğinde servis ettim.

Kesme Hamurlu Un Çorbası Tarifi

Kesme Hamurlu Un Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 çorba kaşığı un
  • 2 su bardağı kemik suyu veya tavuk suyu
  • 4 su bardağı su
  • 1/3 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım su bardağı kesme hamur

Kesme Hamurlu Un Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle tencereye sıvı yağ koyup kızdıralım. Unu ilave edip rengi hafif değişene kadar kavurun.
  2. Üzerine nane ekin kavurun salçasını koyup birazda öyle kavurun.
  3. Üzerine kemik suyu ve normal suyu çorbayı çırpma teli ile çırparak ekleyerek kaynayana kadar karıştırın.
  4. Diğer tarafta bir tavada kesme hamurları az sıvı yağ ile kavurup çorbaya ilave edin. 15 dakikada bu şekilde orta ateşte pişirin sıcak olarak servis yapabilirsiniz Afiyet olsun.

16 Şubat 2019 Cumartesi

Pirinç Pilavı (Vazgeçilmezimiz) Tarifi

Pirinç Pilavı (Vazgeçilmezimiz) Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı pirinç
  • 4 buçuk bardak kaynar su
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3-4 damla limon suyu
  • 1 adet knor tavuk bulyon
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım çay bardağına yakın arpa şehriye
  • Tuz

Pirinç Pilavı (Vazgeçilmezimiz) Tarifi Yapılışı

İlk olarak geniş bir kabın içerisine pirinçlerimiz alınıp üzerini geçecek ölçüde soğuk su ilave edilip, bir buçuk çay kaşığı tuz ekleyip karıştırırız ve yarım saat bu şekilde beklemeye alırız.
Süre bitince pirinçleri süzgece alıp suyunu döker ve soğuk suyla bolca yıkarız.
Yarım su bardağı kaynar suyun içine 1 adet bulyonu atıp eritelim ve kenarda beklemeye bırakalım.
Tenceremize sıvı yağımızı koyup şehriyelerimizi kavuralım rengi koyulaşana dek. .
Sonra üzerine suyu süzülen pirinç ve tereyağını ekleyip, orta ateşte yağımız eriyene dek karıştırarak kavuralım.
Daha sonra üzerine kaynar suyumuzu, bulyonlu suyumuzu limon damlasını ve tuzunu katıp karıştırıp tadına bakıyoruz (tuz oranı dile değecek şekilde olmalı pişince tam kıvam alıyor) kapağı kapatıp pişmeye bırakıyoruz. Su eklemesinden sonra pirinç fazla karıştırılmamalı işlem biter bitmez kapağı kapatılıp kısık ateşte pişirilmeli.
(Ben AMC tenceremde pişiriyorum kapak rengi kırmızıya yaklaşınca altını kapatıyorum, bir saat sonra ağzını açıp karıştırıp servis ediyorum) yaklaşık 5 dk sürüyor pişmesi, yarım saatte dinlenmeye bırakıp ağzını hiç açmıyorum. ( kullandığım tencere açısından 1 bardak pirinçe 1 buçuk bardak su ölçüsü kullanıyorum)
NOT:::: Normal tencere yada tavada yapacak olan arkadaşlar pirinç ölçüsü olarak 1 bardak pirinçe 2 bardak su ölçüsü kullanmalı suyu çeken pilavın altını kapatıp ağzına peçete koyup kapağı kapalı vaziyette dinlendirmeli.


Gayet lezzetli tane tane fakat yumşacık bembeyaz pilavımız sunuma hazır. Afiyet Olsun