4 Nisan 2019 Perşembe

Yayla Çorbası Tarifi

Yayla Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım çay bardağı pirinç
  • Yarım çay bardağı yarma
  • 2 çay bardağı yoğurt
  • 2 çorba kaşığı un
  • 1 yumurtanın sarısı
  • 1 adet limon
  • 2 litre su
  • 2 diş sarımsak (dilerseniz ekleyebilirsiniz tercih meselesi çok yakışıyor)
Üzeri İçin ;
  • 4, 5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı nane
  • Üzerine serpmek için maydanoz

Yayla Çorbası Tarifi Yapılışı

Sabırlı ol.
Yeryüzündekilere çok ümit bağlamaktansa,
Yüzünü âlemlerin Rabbine çevir.
Rabbimin her gününe binlerce şükürler olsun ne güzel niğmetler veriyor bize🤲 Yayla çorbasını bilmeyen yoktur kimi yoğurt çorbası kimi yayla çorbası diyor bizim oralarda yoğurt çorbası derler yayla ismi de kibarlaşmış ismi herhalde 🥰😊neyse bide benim tarifimle deneyin bu çorbayı sarımsaklı o kadar güzel oluyor ki anlatamam sarımsak sevmeyenler tencerenin tamamına değilde sevenlerin tabağına da ekleyebilirsiniz geçelim mi tarife.
  1. Pirinç yıkanıp tencereye alınarak üzerini geçecek şekilde su eklenip haşlanır.
  2. Başka bir tencere de yarma haşlanır.
  3. Derin bir kasede yoğurt, un, yumurtanın sarısı, 1 limonun suyu ve tuz çırpılıp üzerine soğuk su eklenip kıvamı açılır.
  4. Sonra haşlanmış pirince yavaş yavaş eklenerek bir taraftan da karıştırılır.
  5. Üzerine su eklenip kaynadıktan sonra haşlanan yarmanın suyu süzülüp oda üzerine eklenerek 10, 15 dakika daha kaynatılır.
  6. Ocağın altını kapattıktan sonra dilerseniz sarımsak da ekleyebilirsiniz gerçekten çok yakışıyor.
  7. Üzerine kızdırılmış nane ve sıvı yağ gezdirilip maydanoz ile süsleyerek sıcak olarak servis yapılır.
Afiyet Olsun.

3 Nisan 2019 Çarşamba

El Açması Ispanaklı Börek Yapımı Tarifi

El Açması Ispanaklı Börek Yapımı Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için
  • 9 bardak un
  • 3, 5 bardak su
  • 2 tatlı kaşığı tuz
İçi için:
İstediğiniz iç malzemesini kullanabilirsiniz. Ben ıspanaklı yaptım.
  • 1 adet soğan
  • 1kg ıspanak (temizleyip suda haşladım ve suyunu sıktım)
  • yarım yemek kaşığı salça
  • Pulbiber
  • Karabiber
  • Tuz
  • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • istenen baharatlardan da eklenebilir.
Gereken diğer malzemeler
  • 1 adet yumurta (üzeri için)
  • Sıvı yağ (hamuru açmak için)

El Açması Ispanaklı Börek Yapımı Tarifi Yapılışı

  1. İç harcı için soğan küçük küçük doğranır.
  2. Uygun bir tavaya sıvı yağ alınarak soğanlar hafif kavrulur.
  3. Daha sonra salça ve baharatlar eklenerek 1-2 dk daha kavrulduktan sonra haşlanış suyu sıkılan ıspanak ilave edilir.
  4. Karıştırılır 1-2dk kavurduktan sonra ocaktan alınır.
  5. Hamur için yoğurma kabına un ve tuz alınır.
  6. Yavaş yavaş su eklenerek hamur yoğrulur. Un miktarı yarım bardak az yarım bardak çok olabilir. Hamurun kıvamına göre un ya da su eklemesi yapabilirsiniz.
  7. Hamur toparlandıktan sonra un serpilmiş geniş bir tezgaha ya da masaya alınır.
  8. Daha sonra 9 eşit bezeye bölünür.
  9. Her beze un yardımı ile servis tabağı boyutunda açılır ve üzerine bol sıvı yağ sürülerek bir tepsiye üst üste dizilirler.
  10. Hamurlarımızı bu şekilde de 15-20 dk dinlendirilir.
  11. Dinlenen hamurlardan bir tanesi alınarak geniş bir masada dikkatlice kenarlarından çekilerek açılır. Hamur oldukça kolay açılacaktır, hamuru yırtmadan dikkatli bir şekilde tutarsanız çok kolay olduğunu göreceksiniz.
  12. Hamurun her yeri aynı incelikte olacak şekilde genişletildikten sonra üzerine iç harcından serpilerek rulo yapılır.
  13. Hazırlanan rulo tepsiye yerleştirilir. Ben kare fırın tepsisini kullandım, Bu nedenle hamuru sıra sıra tepsiye döşedim. Eğer yuvarlak tepsi kullanıyorsanız o zaman ortadan başlayarak spiral şeklinde hamuru dolayabilirsiniz. Ek olarak belirtmek isterim ki ankastre fırın tepsisine 6 tane beze yeterli geliyor.
  14. Hamurumuzdan 9 beze çıkmıştı, kalan üç bezeyi de küçük bir tepsiye olacak şekilde hazırlayıp dondurucuya kaldırdım.
  15. Tüm hamur şekillendirildikten sonra üzerine yumurta sürülerek 180C fırında altı üstü kızarana kadar pişirilir.
  16. İlk sıcağı çıktıktan sonra dilimleyerek servis edebilirsiniz.

Nohut Salatası Tarifi

Nohut Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 5 adet közlenmiş kapya biber
  • 10 adet kornişon
  • 1 demet maydanoz
  • Yarım demet yeşil soğan
  • Tuz ,limon, sıvı yağ, nar ekşisi (damak tadınıza göre ayarlayın)

Nohut Salatası Tarifi Yapılışı

  1. Bütün malzemeler küçük küçük doğranır.
  2. Üzerine nohutlar eklenir. Limon sıkılır tuzu yağı nar ekşisi ilave edilir iyice harmanlanır servis edilir.
    Çok pratik ve lezzetli bir salata deneyenlere kolay gelsin ve afiyet olsun

Şehriyeli Yoğurt Çorbası Tarifi

Şehriyeli Yoğurt Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yumurta
  • 3 yemek kaşığı un
  • 6 su bardağı su
  • 1 çay bardağı tel şehriye
  • 1-2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • Pul biber
  • Tuz

Şehriyeli Yoğurt Çorbası Tarifi Yapılışı

1- Yoğurt, un, yumurta ve suyunuzu tenceremize alıp topaklanma yapmayacak şekilde güzelce çırpalım ve ocağımızın altını açıp kaynayana kadar karıştırarak pişirelim.
2-Kaynayan çorbamıza tel şehriyelerimizi ekleyip karıştıralım.
3-Yaklaşık 5 dk sonra şehriyelerimiz yumuşayınca ocağın altını kapatalım.
4-Ayrı bir tavaya sos malzememiz olan tereyağımızı koyup eritelim, eriyen tereyağımıza kuru nane ve pul biberimizi ekleyip kokusu çıkana kadar kavuralım.
5-Hazırladığımız sosumuzu çorbamıza ekleyip güzelce karıştıralım. En son tuzumuzu ekleyip sıcak sıcak servis edelim.
Not: Tuzumuzu en son ekleyelim ki yoğurt çorbamız kesilmesin.
AFİYET OLSUN 💝👌🏻🌸

Patatesli Sulu Köfte Tarifi

Patatesli Sulu Köfte Tarifi İçin Malzemeler

  • 300 gr yağsız kıyma
  • 1 su bardağı köftelik bulgur
  • 1 yumurta
  • 1 adet soğan
  • 3 yemek kaşığı un
  • 3 adet patates
  • 1 yemek kaşığı domates şalçası
  • 1 tatlı biber şalçası
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Yeterinceye kadar sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • Karabiber, kimyon, tuz

Patatesli Sulu Köfte Tarifi Yapılışı

Selam arkadaşlar😊🙋 akşam yemeği için hazırlayacağınız nefis bir yemek tarifini veriyorum.
  1. Köfteyi hazırlamak için bir kaba önce kıyma, bulgur rendelenmiş soğan, yumurta un, kimyon, tuz ve tatlı kaşığı kadar biber salçası koyarak iyice yoğrulur ve elimizi suya batırarak misket büyüklüğünde köfteler yuvarlanır.
  2. Patatesler küp şeklinde doğranır.
  3. Tencereye önce yağı koyup domates salçası, biber salçası ve kırmızı toz biber koyarak kavrulur patatesler eklenerek kavrulmaya devam edilir.
  4. Üzerine patatesi iki parmak geçecek kadar su konur ve yaklaşık 5-6 dakika pişirilir. Köfteleri ve tuzu ilave edilerek içindeki malzemeler pişene kadar pişirilir. Bu arada suyu çekip azalırsa pişerken ilave edebilirsiniz.
    AFİYET OLSUN.

2 Nisan 2019 Salı

Patates Mantısı Tarifi

Patates Mantısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 4-5 adet iri patates
  • 1 adet orta boy havuç
  • 1 tutam maydanoz
  • 2-3 dal taze soğan
  • 2-3 kaşık zeytinyağ
  • Tuz karabiber pul biber kuru nane
Üzeri için;
  • 2 kaşık süzme yoğurt
  • 1 kaşık mayonez
  • 1 diş ezilmiş sarımsak
  • 2 kaşık zeytinyağ
  • Kırmızı toz biber

Patates Mantısı Tarifi Yapılışı

  1. Patatesleri yıkayıp haşlayalım.
  2. Tavaya yağı alıp rendelediğimiz havucu ilave edip biraz yüksek ateşte soteleyip ılıması için kenara alalım.
  3. Haşlanan patatesleri çatalla ezelim yada rendeleyelim.
  4. Karıştırma kabına ezilmiş patatesi havuç soteyi alıp karıştıralım.
  5. İnce kıydığımız maydanoz taze soğan baharat ve tuzunu ilave edip biraz yoğuralım.
  6. Harcımızdan cevizden biraz iri toplar yapıp servis tabağına alalım.
  7. Yoğurt mayonez ve sarmısağı karıştırıp çırpalım patates toplarının üzerine dökelim.
  8. Tavaya yağı alıp toz biberi ekleyip biraz çevirdikten sonra yoğurt sosunun üzerine gezdirelim. Afiyet olsun

Fırında Tavuk Şiş Tarifi

Fırında Tavuk Şiş Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 tane büyük tavuk göğsü
  • 4-5 tane çeri domates (yoksa 2-3 tane salkım domates te olur)
  • 3 tane yeşil biber
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz-kekik-pulbiber
  • 2 yemek kaşığı z. yağı
  • Çöp şiş
  • Yanına patates dilimleri

Fırında Tavuk Şiş Tarifi Yapılışı

  1. Tavuk göğsü kuşbaşı doğranır.
  2. Bir kaseye salça baharatlar ve yağ konur elimizle iyice karıştırıp tavuğun üzerine dökülür. İyice harmanlanır.
  3. Domatesler ikiye bölünür.
  4. Biberler irice doğranır.
  5. Çöp dişlerimize 3 tavuk bir domates ,bir biber olacak şekilde takılıp yağlı  kağıt serdiğimiz fırın tepsisine dizilir.
  6. Doğradığımız patatesleri de tuz, pulbiber,kekik ve biraz yağ gezdirip karıştıralım ve tepsinini bir tarafına dizelim.
  7. 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.
REKLAM

Domates Çorbası Tarifi

Domates Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı domates sosu veya 4-5 adet olgun domates
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • Yarım su bardağı süt
  • Su
Servis için;
  • Rendelenmiş kaşar peyniri

Domates Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Tereyağını tencereye alın eriyince unu ilave edip kokusu çıkana kadar kavurun üzerine soyulmuş ve doğranmış domatesleri ya da sosu ilave edin biraz da su ekleyip kaynayana kadar karıştırın.
  2. Tencerenin kapağını kapatın 5-10 dakika pişirin.
  3. Blenderla çekip sütü ve suyunu ilave edin(suyu koyuluğuna göre ayarlayın).
  4. Bu şekilde de bir kaç dk pişirin en son tuzunu ekleyin. Rendelenmiş kaşar peyniriyle servis edin.
    Afiyet olsun ❤️ ❤️ ❤️

Arpa Şehriyeli Pirinç Pilavı

Bilmeyeni de sevmeyeni de yoktur arpa şehriyeli pirinç pilavının. Tane tane pirinçler ile ana yemeklerinizi şenlendirecek, misafire, eşe dosta güzel lezzetler tattıracak bu pilavın tarifi defterleriniz de yerini alsın hemen. Pilav yapmakta zorlananlar eminim ki vardır. Ancak kimse ilk deneyimi kötü olunca pes etmemeli ve daha çok yapmayı denemelidir. Elinizi bir kere alıştırınca hep o güzel sonuçla karşılaşacaksınız.
Et yemeklerinizin yanına yakışacak, mideleri bayram ettirecek arpa şehriyeli pirinç pilavı nasıl yapılır? merak edenler tarifime bakabilirler. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
  • 2 su bardağı pilavlık pirinç
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı arpa şehriyesi
  • 4 su bardağı su
  • Tuz

Arpa Şehriyeli Pirinç Pilavı Tarifi Yapılışı

  1. 2 su bardağı pilavlık pirinci yıkayıp suyunun süzülmesi için bir süzgece alın.
  2. 2 yemek kaşığı arpa şehriyesini 1 yemek kaşığı tereyağı ile pembeleşene kadar kavurun.
  3. Süzülen pirinci tencereye ilave edin.
  4. 1 yemek kaşığı tereyağı da ekleyerek kavurmaya devam edin.
  5. 4 su bardağı suyu ilave edip tuzunu ayarlayın.
  6. Tencerenin kapağını kapatıp önce hızlı ateşte kaynatın.
  7. Kaynayınca ocağın ateşini iyice kısın.
  8. Bu şekilde suyunu çekene kadar pişirin.
  9. Pilav pişince ocağın altını kapatın ve 20 dakika pilavı dinlendirin.
  10. Küçük servis kabına hafifçe bastırarak yerleştirin ve servis tabağına ters çevirerek çıkarın.
  11. Sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun…

Arpa şehriyeli pirinç pilavı püf noktaları

  • İlk olarak pirinçlerinizi yarım saat tuzlu ılıktan biraz sıcak suda yarım saat kadar bekletmelisiniz. Bu pirincin nişastasının gitmesi için yapılmaktadır.
  • Pilavınızı tavuk suyu ile yapmanız tadını olumlu yönde etkileyecektir.
  • Pilavınızın altını kapattıktan sonra üzerine temiz bir bez örterek pilavınızı 20 dakika kadar dinlendirmelisiniz.

1 Nisan 2019 Pazartesi

Ispanak Borani ( Salata Niyetine Çok Hafif ) Tarifi

Ispanak Borani ( Salata Niyetine Çok Hafif ) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg ıspanak
  • 1 büyük boy soğan
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çimdik tuz
  • 2 diş sarımsak
  • 1 kase yoğurt
Sosu İçin ;
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı toz biber

Ispanak Borani ( Salata Niyetine Çok Hafif ) Tarifi Yapılışı

  1. Soğanları yemeklikten biraz küçük şekilde doğrayın.
  2. Ayıklayıp yıkadığınız ıspanakları şerit şeklinde doğrayın.
  3. Kavrulan soğanların üzerine ekleyin.
  4. Suyunu salıp tekrar çekince tuzunu atıp karıştırın ve altını kapatın soğumaya bırakın.
  5. Bir kenarda ise sarımsakları ezip yoğurt ile karıştırın.
  6. Yoğurdu ekşitmeyecek kadar soğuduğuna emin olduğunuz ıspanak ile yoğurdu karıştırın.
  7. Üzerine tereyağ -zeytinyağı -toz biber i karıştırıp kızdırın ve üzerine gezdirin. Afiyet olsun
    Sosa sıvı yağ eklemezseniz yoğurdun üstünde donacak hem görüntüyü hem de tadı bozar.
    Soğanı kavurmak yerine çok az bir su ile terleterek yumuşatır ve yağı daha sonra ilave ederseniz sağlık açısından da bonusu olur :)

Naneli Yoğurtlu Havuç Sote Tarifi

Naneli Yoğurtlu Havuç Sote Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 adet havuç
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tas yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • Avuç içi kadar taze nane
  • Tuz
  • Üzeri için; zeytinyağı

Naneli Yoğurtlu Havuç Sote Tarifi Yapılışı

Herkese hayırlı cumalar sizlere Şahane lezzetli bir tarif daha inanın çok seveceksiniz çok pratik yapımına geçelim .
  1. İlk önce havuçları rendeleyelim ve tavayı alalım.
  2. Üzerine sıvı yağ ekleyerek arada bir karıştırarak havuçları yumuşayana kadar pişirelim .
  3. Daha sonra yoğurdun içine sarımsakları ezelim.
  4. Avuç içi kadar taze nane doğrayalım çok yakışıyor.
  5. Daha sonra tuzunu atalım ve yoğurtlu naneli karışımı servis tabağının altına dökelim.
  6. Üzerine pişirmiş olduğunuz havuçları yoğurdun üzerine dökelim.
  7. Üzerine bir yemek kaşığı zeytinyağı ile süsleyelim .Deneyeceklere Şimdiden afiyet olsun

Kereviz Sapı Çorbası Tarifi

Kereviz Sapı Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kerevizin sapları ve yaprakları
  • 1 havuç
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 diş sarımsak
  • Yarım tavuk bulyon
  • 1 çay bardağı bulgur
  • 1 su bardağı süzme yoğurt
  • 2 yemek kaşığı un
  • Yarım çay kaşığı toz zencefil
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 5-6 su bardağı su

Kereviz Sapı Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Kereviz saplarını ve yapraklarını ince bir şekilde doğrayın. Havucu rendenin ufak yerinden rendeleyin.
  2. Tencere tereyağını ve ve sıvı yağı alıp eritin. İnce kıyılmış sarımsağı ekleyelim.
  3. Ardından doğranmış kerevizi de ekleyip birkaç dakika kavurun.
  4. Ardından havucu ekleyip 4-5 dakika daha kavurun.Suyu ekleyin(tercihen sıcak).
  5. Su kaynayınca bulguru atın. Ardından yarım bulyonu ekleyin.Bulgurlar şişinceye dek kaynatın. Çorba pişerken terbiyesini hazırlayalım.
  6. Yoğurt ve unu bir kasede çırpalım. Bulgurları pişmiş çorbadan yavaş yavaş kepçe ile su alıp terbiye kasemizin içine koyalım bir yandan da kasede ki karışımı hızlıca çırpalım.
  7. Terbiye çorbanın sıcaklığına gelinceye dek bu işleme devam edelim bu işlem yoğurdun kesilmemesi içindir.
  8. Aynı sıcaklığa gelince karışımı tencereye boşaltalım ve son birkaç kez daha çırpalım.
  9. Çorban altını kısık ayara alıp 10 dakika sonra çorbanın altını kapatalım. Çorbanın altını kapattıktan sonra tuz ve baharatları ekleyelim.
Not:Çorbayı kendi damak zevkinize göre 1-2 bardak su ekleyerek seyreltme bilirsiniz.
Deneyeceklere afiyet olsun:)

Fırında Kabak Lazanya Tarifi

Fırında Kabak Lazanya Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet orta boy kabak
  • 2 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 200 gram kıyma
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çorba kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım demet dereotu
  • 1 kase dondurucudan domates sosu
Beşamel sos için:
  • 3 çorba kaşığı tereyağ
  • 2 çorba kaşığı un
  • 2 su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı muskat
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Ve 200 gram kaşar peyniri

Fırında Kabak Lazanya Tarifi Yapılışı

Merhabalar,, ,,
Lezzetli, beşamel soslu, kabağı lazanya gibi kullanarak fırında güzel bir yemek tarifi.
Şöyle, kıymayı iki kaşık sıvı yağda kavuralım, içine rende sarımsak, tuz, karabiberini ilave ederek karıştıralım, salçayı koyalım birazda onunla bir iki çevirdikten sonra domatesi ilave edelim, suyunu çekinceye kadar pişirelim, Koyulaşınca en son kıydığımız dereotunu ilave edip ateşten alalım.
Beşamel için tereyağını eritelim ununu koyup hafif kavuralım hemen üzerine sütü dökelim hızlı hızlı telle karıştıralım, tuz, muskat ve karabiber ilave edip sosu pişirelim.
Fırın kabına fırçayla sıvı yağ sürelim, kabakların kabuğunu soyacak yardımıyla soyalım, ve ince uzun soyacakla dilimleyelim, önce bir kabağı fırın kabının altına yayalım, üç kat olacağı için bir kat kabak, kıymalı harç, beşamel sos, biraz kaşar peyniri rendesi serperek üç katı aynı yapalım, üzerine en son rendelenmiş kaşar peyniri serpelim, önceden ısıtılmış fırında 170, 180 derecede yaklaşık 15 dakika üzeri azıcık kızarsın derseniz 20 dakika kadar pişirelim, fazla tutmayalım.
Sonrasında servis edebilirsiniz.
Afiyetler olsun.