29 Nisan 2019 Pazartesi

Fırında Patlıcan Ve Patates Yemeği Tarifi

Fırında Patlıcan Ve Patates Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 adet orta boy patlıcan
  • 2 adet büyük boy patates
  • 2 adet orta boy kuru soğan
  • 4 adet küçük boy domates
  • 7 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 2 yemek kaşığı zeytin yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı kuru nane
  • 1, 5 su bardağı soğuk su

Fırında Patlıcan Ve Patates Yemeği Tarifi Yapılışı

Patlıcan, yüksek demir içeriğine sahiptir. Aynı zamanda lif, B vitaminlerini, C vitamini, K vitamini, E vitamini, potasyum, bakır, magnezyum, manganez, kalsiyum, folik asit ve fenolik asit içerir. Antioksidan yönünden en zengin gıdalardan biridir.
Patlıcanın içerisinde tiyol yani bir çeşit kültürlü maddeler ve nikotin adı verilen bir madde içerir.
Patlıcanda renk önemli kalite unsurudur.
Genelde koyu mor renkte, uzun, silindirik patlıcanlar yemek yapımı için tercih edilir.
Közlenerek, turşu yapılarak, haşlanarak, kızartılarak tüketilen patlıcan kendisine has lezzete sahip bir meyvedir. Meyvedir çünkü botanik bilimde çekirdekleri olduğu için patlıcan bir meyve bölümüne aittir.
Patlıcan, sindirim sistemini rahatlatır. İçerisinde bulunan nikotinden dolayı sindirimi etkinleştirir. Kabukları lif içerdiği için tamamen kabukları soyulmadan tüketilmesinde fayda vardır.
Patlıcan, karaciğere, beyne, kalp sağlığına, kansızlığa iyi gelen faydalı bir besin maddesidir.
Vücutta biriken toksinlerin ve bazı zararlı enzimlerin atılmasını sağlar.
Az kaloriye sahip olduğu için rahatlıkla tüketilen bir gıda maddesidir.
Çiğ olarak tüketilmemelidir. Aşırı miktarda tüketildiğinde ise solanin adı verilen alkaloid madde vücuda zarar verir.
Patlıcanın kendisinin faydası olduğu gibi suyu da çok faydalıdır; fakat bekletilirken açığa çıkan su yemekte kullanmak tercih edilmez.
Suyu, sağlıksal problemlerde kullanıma uygundur.
Kabuğu sert değil de hafif bir elastikiyete sahip olan patlıcanlar tercih edilmelidir.
Üzerinde lekeler olanlar tüketime uygun değildir.
Sap kısmı yeşil olmalıdır ve rengi de koyu mor olmalıdır 🍆
Zirai ilaçlara maruz kalınabileceği unutulmamalıdır, bu yüzden sirkeli suda bekletmekte fayda vardır.
Közlenmiş veya haşlanmış 100 gram patlıcan 17 kcal, kızartılmış 100 gram patlıcan 148 kcal’dir.
Patlıcana alerjisi olanlar ve fazla tüketimi yarardan çok vücuda zarar verir. Böbrek rahatsızlığı olanlar ve safra kesesi rahatsızlığı olanlar, patlıcan tüketiminden kaçınması gerekir.
Patlıcan, içerisinde bulunan skopoletin adı verilen madde sayesinde serotonin hormonunun salgılanmasını arttırır.
Bu yüzden belki çok sevilerek tüketiliyor 😍
Salça soslu, soğanlı, patatesli, fırında patlıcan yemeğimin işte detayları :
  1. Öncelikle patlıcanlar suyla yıkandıktan sonra alacalı olacak şekilde bıçak yardımı ile kabuklarından soyularak, sirkeli su dolu derin bir kaba alınır.
  2. Kabukları soyulan patlıcanlar kalın olarak yuvarlak halkalar şeklinde doğranır ve sirkeli suda, sarımtrak bir su salana kadar 5 dakika bekletilir.
  3. Patlıcanlar suda bekletilirken o sırada patates, soğan ve domatesler doğranır.
  4. Sonrasında patlıcan parçaları sirkeli su dolu kaptan el ile sıkılarak suyundan iyice süzdürülerek başka kuru ve temiz bir kaba aktarılır.
  5. Geniş bir tava ocağın büyük bölümüne koyularak, içerisine sıvı yağ ilave edilir ve patlıcanlar birkaç dakika kızartılır. Fırınlanacağı için çok kızartılmamalıdır.
  6. Kızartılan patlıcan parçaları küçük fırın tepsisine dizilir.
  7. Fırın tepsisine dizilen patlıcan parçalarının üzerine doğranmış kuru soğan parçaları serpilerek her yere eşit gelecek şekilde ilave edilir.
  8. Soğanların üzerlerine doğranmış patates parçaları dizilir.
  9. Patates parçalarının üzerine de dilimlenmiş domatesler sırası ile dizilir.
  10. Kat kat düzgün bir şekilde fırın tepsisine dizilen sebzeler için baharatlı salça sosu hazırlanır.
  11. İlk olarak sarımsaklar kabuklarından soyularak yıkanır ve rendelenir, bir kaseye aktarılır.
  12. Sonra üzerine salça ilave edilir.
  13. Ardından tuz, kırmızı toz biber, kekik, kimyon ve kuru nane ilave edilir.
  14. Son olarak da zeytin yağ ve soğuk su ilave edilerek güzelce karıştırılarak sos hazır hale getirilir.
  15. Hazırlanan sos, fırın tepsisine dizilen sebzelerin üzerine kaşık yardımı ile gezdirilerek her yerine gelecek şekilde dökülür.
  16. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında alt-üst fansız ayarda 30 dakika süresince pişirilir.
  17. Piştikten sonra yemek tepsisi fırından çıkarılarak soğuması için birkaç dakika bekletilir.
  18. Ilındıktan sonra servis tabaklarına alınarak servis edilir.
    Herkese afiyet olsun 💕

Börülce Salatası Tarifi

Börülce Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı börülce
  • 1 çay bardağı mısır
  • Yarım demet dereotu
  • Yarım demet maydanoz
  • Kornişon turşu
  • 6-7 dal taze soğan
  • 1, 2 yaprak marul
  • Tuz, zeytinyağ, limon

Börülce Salatası Tarifi Yapılışı

  1. Börülceler yumuşayana kadar haşlanır ve suyu süzdürülür.
  2. Sebzeler ve kornişon turşu ince ince doğranır.
  3. Soğuyan börülcelerin üzerine doğradığımız sebzeler ve kornişonu ilave edelim, mısırı ekleyelim son olarak tuz, zeytinyağ ve limonu da ekleyip karıştıralım.
  4. Servis tabağına alıp servis edebilirsiniz.
    Afiyet olsun.

Gerdan Çorbası Tarifi

Gerdan Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet kuzu gerdan (yaklaşık 600 g)
  • 1 çay bardağı arpa şehriye
  • 1 yumurta sarısı
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı dolusu un
  • 2-3 yemek kaşığı tereyağı
  • kırmızıbiber
  • tuz

Gerdan Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle kuzu gerdanı yıkayalım, varsa üzerindeki kemik kırıklarını da temizleyelim.
  2. Düdüklü tencereye alalım ve üzerini birkaç parmak geçecek kadar su ekleyerek ocağa alalım.
  3. Etleri düdüklü tencerede 20 dakika haşlayalım.
  4. Düdüklü soğuduktan ve kapağını açtıktan sonra, dikkatlice etleri kemiklerden sıyırıp bir kaseye alarak didikleyelim.
  5. Kalan suyu süzgeçten geçirip bir başka tencereye alalım.
  6. Et suyunun üzerine sıcak su ilave ederek çorbamızın suyunu yaklaşık 2 lt ye tamamlayalım.
  7. İçerisine 1 çay bardağı tel veya arpa şehriyeyi ekleyip karıştırarak kaynamaya bırakalım.
  8. Şehriyeler yumuşayınca didiklenmiş etleri de ilave edelim.
  9. Diğer taraftan geniş bir kasede yoğurt, yumurta sarısı ve unu çırpalım.
  10. Hazırladığımız terbiyeye kaynamakta olan et suyundan çok yavaşça ekleyip bir taraftan da çırpıcı ile hızlıca karıştırarak terbiyeyi ılıtalım. Böylece yoğurtlu terbiyeyi kaynayan çorba ile buluşturduğumuzda çorbamız kesilmemiş olur.
  11. Güzelce karıştıralım ve bir iki dakika kaynatalım. Daha sonra ocağı kapatalım.
  12. Çorbanın tuzunu ayarlayalım.
  13. Çorbamızın sosu için 2-3 yemek kaşığı tereyağını eritelim. Kırmızı toz biber veya pul biberi ekleyip kızdıralım.
  14. Sosu çorbanın üzerine gezdirip servis edelim.
Püf noktaları
  • Gerdan çorbası tarifinde  de tüm yoğurtlu çorbalarda olduğu gibi tuzu en son ilave ediyoruz. Haşlama suyuna da tuz koymuyoruz. Böylelikle yoğurdun kesilmesini önlüyoruz.
  • Benim oğlum et yemediği için ben eti en son aşamada tereyağını da gezdirmeden önce 1 kase çorba ayırıp sonra ilave ediyorum. Böylece hiç değilse suyundan faydalanmasını amaçlıyorum. Şehriye ilave etmemin nedeni de biraz çorbanın doyuruculuğunu artırmak. Dilerseniz şehriyesiz de hazırlayabilirsiniz.

Gerdan çorbası püf noktaları

  • Dilerseniz çorbanızın içerisine küçük küçük doğradığınız havuç, patates gibi sebzeler ekleyerek hem besin değerini hem de lezzetini arttırabilirsiniz.
  • Yine tercihe bağlı olarak çorbanızın içerisine sarımsak ekleyebilirsiniz.


Gerdan çorbası kalori

  •  1 porsiyon kuzu gerdan çorba yaklaşık olarak 330 kaloriye denk gelmektedir.

Yüksek Tansiyon Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Yüksek tansiyon yaygın bir sağlık sorunu. Herhangi bir belirti göstermeyebilir ve teşhis edilmesi zor olabilir. Fakat kalp krizi ve felç gibi oldukça büyük sorunlara yol açabilmesi de söz konusu. Sizler için kılavuz niteliğinde bir yüksek tansiyon rehberi hazırladık.
Yüksek Tansiyon Nedir?
Kan basıncı normal seviyelerin üzerine çıktığında tansiyonunuz yükselir. Damarlardaki kan, uzun bir süre damar duvarına basınç yapmaya devam ederse, damarların iç yüzeyine hasar verir. Bu da damarlarda tıkanmalara, genişlemere ve yırtılmalara sebep olabilir. Ülkemizde, 15 milyon kişide yüksek tansiyon görülüyor. Fakat bu hastaların arasında sadece yüzde 5-6’lık dilim etkin bir tedavi görüp sağlığına kavuşuyor.
Yüksek Tansiyon Belirtileri
Yüksek tansiyon belirtileri tam olarak açıklanamaz. Çünkü yüksek tansiyon sinsi bir hastalıktır; birçok kişi, tansiyonu yükselince vücudunda herhangi bir belirti hissetmeyebilir. Fakat yine de, enseden alına doğru yayılan bir baş ağrısı, baş dönmesi, kulak uğultusu, kulak çınlaması, burun kanaması, çarpıntı ve terleme gibi belirtilerin yüksek tansiyonun habercisi olduğunu söyleyebiliriz.
Tansiyon Neden Yükselir?
Yüksek tansiyon nedenleri tam olarak bilinmiyor. Fakat yapılan araştırmalarla birlikte en güçlü kanıtlar obezite, egzersiz yapmama, yağlı yiyecekler tüketme, fazla tuz tüketimidir. Ayrıca yaşın ilerlemesiyle birlikte de yüksek tansiyon sorunu sıklıkla yaşanabilir.
Tansiyon Nasıl Düşürülür?
Yüksek tansiyona ne iyi gelir ve yüksek tansiyon nasıl düşürülür diye merak ediyorsanız aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz.
Limonlu su: En çok tercih edilen yöntemler biri limonlu su... Eğer tansiyonunuzu düşürmek istiyorsanız limonlu su içebilirsiniz.
Soğuk su ile duş almak: Soğuk su sinirlerinizi uyandırarak tansiyonunuzun düşmesine yardımcı olur. Ancak dikkatli olmak gereken bir nokta var: Suyun aşırı soğuk olmamalı. Duş alırken ılıktan soğuğa doğru geçiş yapmalısınız.
Nar suyu: Nar suyu, yüksek tansiyon dengeleme konusunda birebirdir.
Tuzsuz ayran: Ayran veya yoğurt tansiyon düşürme konusunda oldukça etkilidir. Fakat hiçbir şekilde tuz atmayın. Tuz yüksek tansiyonu tetikler.
Yüksek Tansiyonun Zararları
Yüksek tansiyon sorunu mutlaka kontrol altına alınmalı. Aksi takdirde uzun süreli hasarlara yol açabilir. Kalp damarlarına ve kalp kaslarına zarar vererek kalp krizi ve inme riskini doğurabilir. Hatta gözde bulunan kan damarlarınıza bile zarar vererek görme yetinizi kaybetmenize neden olabilir.
Yüksek tansiyon oldukça yaygın bir sorun. Her birey, kan basıncını periyodik olarak kontrol ettirmeli. Çünkü birçok tansiyon hastası, tansiyon hastası olduğundan bile haberdar değil. Eğer yüksek tansiyon sorununuz varsa mutlaka doktorunuzla görüşün.

OnePlus 7 Pro, Galaxy S10 Plus’a meydan okuyor!

İki hafta sonra yani 14 Mayıs tarihinde tanıtılacak olan OnePlus 7 ve OnePlus 7 Pro modelleri hakkında yeni detaylar ortaya çıkmaya devam ediyor. OnePlus 7 Pro modelinin 90 Hz yenileme hızına sahip olan QHD+ çözünürlükte bir ekrana ve üç arka kameraya ev sahipliği yaptığını daha önce sizlere duyurmuştuk.
OnePlus CEO’su Pete Lau tarafından telefonun ekranı için “hızlı ve pürüzsüz” ifadelerinin kullanılmıştı. Ek olarak cihazın 750 Euro gibi bir fiyata sahip olacağının belirtilmesi ekran konusundaki beklentileri oldukça üst seviyeye çıkardı.

DisplayMate OnePlus 7 Pro’nun ekranına A+ puan verdi!

Akıllı telefon ekranlarını test ederek kıyaslayan DisplayMate, OnePlus 7 Pro’nun ekranına A+ puan vererek beklentilerin fazlasıyla karşılandığını gözler önüne serdi.  A+, DisplayMate tarafından cihazlara verilen en yüksek puan.Böylece cihazın Galaxy S10 Plus ve Google Pixel 3 ile aynı puanı aldığını ve yüksek kaliteli bir ekrana sahip olduğunu söyleyebiliyoruz. DisplayMate cihaz hakkında hazırladığı detaylı raporu lansmanda yani 14 Mayıs’ta açıklayacak.
Ancak, öncesinde kısa bir bilgi paylaşıldı. Ekran renk doğruluğu, parlaklık ve kontrast değerleri konusunda oldukça başarılı. Yüksek piksel yoğunluğu sayesinde kullanıcılara oldukça net görüntüler sunulacağı belirtiliyor.

28 Nisan 2019 Pazar

Patlıcanlı Şiş Kebap Tarifi

Patlıcanlı Şiş Kebap Tarifi İçin Malzemeler

Köftesi İçin;
  • 300 gr kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1 adet küçük yumurta
  • 4 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 3 dilim bayat ekmek
  • Yarımşar çay kaşığı kimyon,karabiber
  • Maydanoz
  • Tuz
Diğer Malzemeler ;
  • 4 adet patlıcan
  • 4 adet sulu domates
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1. 5- 2 su bardağı sıcak su
  • Tuz

Patlıcanlı Şiş Kebap Tarifi Yapılışı

Size çok hafif çok lezzetli ve gösterişli kebap tarifi vericem, biz çok sevdik sizinde seveceğinizden ümit ediyorum. Tarife Geçelimm o zaman. 😍
  1. Öncelikle soğanı,sarımsağı rendeliyoruz.
  2. Maydanozu da ince ince kıyıyoruz ekmeği robottan geçiriyoruz.
  3. Diğer köfte malzemelerini de içine koyup yoğuruyoruz. Cıvık olursa bayat ekmek ilave edicez evde galeta unu varsa onuda kullanabilirsiniz.
  4. Köfte harcını iyice yoğurup toparlıyoruz.
  5. Patlıcanlar alacalı soyuyoruz uzunlamasına dilimliyoruz,yıkayıp kurutuyoruz.
  6. Kızgın yağda arkalı önlü kızartıyoruz.
  7. Köfte harcından bir parça alınıp, tahta şişlere iyice geçiriyoruz. Resimden bakabilirsiniz.
  8. Patlıcanlar tahta şişe sarıyoruz 1 şiş için 2 patlıcan kullanıcaz. Hepsi bittikten sonra fırın kabına diziyoruz.
  9. Domatesleri rendenin ufak yerinde rendeliyoruz,1. 5 çay kaşığı tuz atılıp karıştırıyoruz ve yemeğin her yerine gezdiriyoruz.
  10. Sıcak su içinde salça eritip, üzerine gezdiriyoruz,folyo ile kapatarak önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30 dakika pişiriyoruz.
  11. Sonra üzeri açılıp, 20 dakika kızarana kadar pişiriyoruz, sıcak sıcak servis ediyoruz. Afiyet bal şeker olsun.

Tavuklu Çökertme Kebabı ( Lokum Gibi) Tarifi

Tavuklu Çökertme Kebabı ( Lokum Gibi) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 buçuk tavuk göğsü
  • 2 büyük patates
Marine için ;
  • 1 yemek kaşığı yoğurt suyu
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı kekik
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 diş rendelenmiş sarımsak
  • Tuz
Yoğurt sos;
  • 1 büyük kase yoğurt
  • 2 diş sarımsak
Salçalı sos ;
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 1 diş sarımsak
  • 1 tutam kekik
  • Çeyrek çay bardağı su

Tavuklu Çökertme Kebabı ( Lokum Gibi) Tarifi Yapılışı

Merhabalar sizler için enfess bir çökertme hazırladım. O kadar kolay ki. biz ayda bir defa yapıyoruz ister tavuklu yapın ister etli ikisinin lezzeti de ayrı. Tavuklar marine sayesinde lokum gibi oluyor. Yarım saatte olsa marinesiyle mutlaka bekletin. 🤗❤
  1. Tavukları jülyen yani uzun şeritler halinde doğrayalım.
  2. Marine malzemelerini çırpalım içine tavukları koyalım. 1 saat dolapta dinlendirelim.
  3. Patatesleri soyalım incecik kibrit çöpü inceliğinde keselim kızgın yağda kızartalım.
  4. Yoğurdu çırpıp içine sarımsakları rendeleyelim.
  5. Salçalı sos için salçayı bir kaşık yağda kavuralım. İçine sarımsak rendeleyelim kekik ekleyelim.
  6. Çok az suyla açalım biraz daha kavurup kapatalım. isterseniz azıcık ketçapta ekleyebilirsiniz.
  7. Tavukları yağ koyduğumuz tavaya alıp pişirelim.
  8. Kızaran patatesleri tabağa alıp üzerine önce yoğurtlu sos ,sonra salçalı sos en üstede tavukları koyalım. Afiyet olsun 

Fırında Makarnalı Börek Tarifi

Fırında Makarnalı Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket kalın çubuk makarna
  • 1 adet yufka
Sosu için:
  • 3 yumurta
  • 1 çay bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 çay kaşığı tuz
İçi için:
  • 300 gr beyaz peynir
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı pul biber

Fırında Makarnalı Börek Tarifi Yapılışı

  1. *İlk önce büyük bir kabın içinde tuzlu suda makarnalarınızı haşlayıp süzün.
  2. *Sosu için; Bir kaba yumurtaları kırıp süt, yoğurt, sıvı yağ, tuz ve eritilmiş tereyağını karıştırın.
  3. *İçi için; Peynir, maydanoz ve pul biberi karıştırıp hazır edin.
  4. *Tepsinizi yağlayıp yufkanızı serin fazlalıklarını kenarlarına sarkıtın.
  5. *Üzerine biraz sostan döküp makarnanın yarısını dökerek yayın.
  6. *Üzerine peynirli karışımı dökün tekrar kalan makarnayı döküp sosdan kaşıkla her tarafına dökün.
  7. *Yanlara sarkıttığımız yufkayı kapatın kalan az bir sosu üzerine sürün.
  8. *İsteğe göre susam atıp 180 °fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
  9. *Biraz soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.
    —AFİYET OLSUN—

Yoğurtlu Mercimekli Erişteli Çorba Tarifi

Yoğurtlu Mercimekli Erişteli Çorba Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı yeşil mercimek
  • 1 su bardağı erişte
  • 1 kase yoğurt
  • Yarım su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 5 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Nane

Yoğurtlu Mercimekli Erişteli Çorba Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle mercimekleri yumuşayıncaya kadar 20 dakika haşlayalım.
  2. Diğer taraftan mercimekler haşlanırken çorbanın terbiyesini hazırlayalım.
  3. Derin bir kaseye yoğurdu, unu ve tuzu alalım iyice çırpalım.
  4. Ayrı bir tencerede 5 su bardağı suyu kaynatalım. Kaynattığımız sudan terbiyenin içerisine 3-4 kepçe ilave edelim ve karıştıralım.
  5. Terbiyemiz ılımış olmalıkı kaynayan suya ilave ettiğimizde kesilmesin.
  6. Terbiyemizi kaynamış suya yavaş yavaş ilave edip çırptıktan sonra yumuşayan ve suyunu sürdüğümüz mercimekleri ilave edelim.
  7. 5-10 dakika kaynatalım.
  8. İyice yumuşayan mercimeklerin üzerine erişteleri de ekleyelim ve yumuşayıncaya kadar pişirelim.
  9. Pişen çorbamızın altını kapatalım.
  10. Ayrı bir tavada zeytinyağını ve tereyağını eritelim ve naneyi ilave edelim.Yağımızı çorbamıza dökelim ve sıcak sıcak servis edelim.
    Afiyet olsun. ☺️

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Eğer sıkı bir gerilim romanı takipçisiyseniz; bütün dünyayı kasıp kavuran, son birkaç yıldır Türkiye’de de okunmaya başlanan İskandinav romanlarını kütüphanenize eklemelisiniz.
Türkiye’de özellikle Stieg Larsson’un başta Ejderha Dövmeli Kız olmak üzere Millennium Üçlemesi ile kendini hissettirmeye başlayan İskandinav edebiyatı birçok başarılı ismi bizimle tanıştırdı. Polisiye ve gerilim tutkunuzu romanlara taşıyarak zamanın su gibi akıp geçmesine tanıklık etmek istiyorsanız, genellikle Kuzey Avrupa ülkelerinde geçen bu gerilim romanlarına bayılacaksınız!
Kardan Adam – Jo Nesbo
1960, Oslo doğumlu olan ve Kuzey’in polisiye ustası olarak adlandırabileceğimiz Jo Nesbo, gerilim romanı dünyasında fırtına gibi esiyor. Mükemmel kurguladığı romanları ile kendi ülkesinin sınırlarını çoktan aşan Nesbo’nun Kardan Adam romanı, son 10 yıldır, ilk kar yağdığı gün kaybolan kadınların izini süren Dedektif Harry Hole’u sizin en yakın arkadaşınız yapacak.
Arne Dahl – Altı Çarpı İki
İskandinav polisiyesinin dev yazarları arasında gösterilen Arne Dahl, Danimarka Polisiye Yazarları Akademisi Ödülü ve Alman Polisiye Yazarları Ödülü’nü alarak iki ödülü birden kazanan tek İskandinav gerilim romanı yazarı oldu. Serinin ilk kitabı Yedi Eksi Bir”den sonra en az onun kadar sarsıcı olan bu kitapta Dahl, sizi Komiser Desiré Rosenkvist ile birlikte geçmişte işlenmiş olan ve günümüze ışık tutan bir cinayetin sırrını çözmeye davet ediyor.  
Taş Ustası – Camilla Läckberg
Fjällbacka’da 1974 senesinde doğan Läckberg, ilk gerilim romanı Buz Prenses ile ses getirdikten sonra art arda yazdığı romanlarla başta ülkesi İsveç olmak üzere birçok ülkede listelerin ilk sırasına yerleşmeyi başardı. Bu romanda ise denizden çıkan küçük bir kız çocuğu cesedinin Fjällbacka kasabasını altüst etmesi üzerine bütün karanlık sırların ortaya çıkarak sizi de büyük bir çıkmaza sürükleyecek.
Sesler - Arnaldur Indridason
1961, Reykjavik doğumlu Arnaldur Indridason, İskandinav polisiyesinin en sevilen isimlerinden bir tanesi. Ödüllü yazar Indridason’un en sevilen gerilim romanı olan Sesler, İzlanda’nın gizemli atmosferinde bir katilin peşinden gitmenizi sağlıyor. Bu kitabı okurken Dedektif Erlandur ile gerilim dolu bir maceraya atılmaya hazır olun.
Pus – Karin Fossum
Norveç’in gerilim ve polisiye kraliçesi olarak tanımlanan Karin Fossum’un Türkçeye çevrilen sadece iki gerilim romanı var. Çarpıcı hikayesiyle okuyucuyu içine çeken Pus’un hikayesi göl kenarında işlenen bir cinayetin üzerinden dönüyor. Fossum’un sevilen dedektifleri Sejer ve ortağı Jacob bu noktada karşımıza çıkarak bizi sürükleyici bir gerilimin tam ortasına bırakıyor.

2020 BMW 340i görüntülendi!

G21 BMW 3 serisi, radikal değişiklikleri ile 3 serisi açısından oldukça önemli bir seri olmayı başarmıştı. Yeni 3 serisinin, merakla beklenen modellerinden olan 2020 BMW 340i geçtiğimiz günlerde, testler sırasında görüntülendi.G21 BMW 340i, ilk kez görüntülenmiyor, fakat böylesine uzun soluklu ve detaylı şekilde görüntülendiği ilk sefer diyebiliriz.
Testler sırasında kaydedilen video sayesinde otomobilin, sürüş dinamikleri, tasarım detayları gibi birçok konu hakkında fikir sahibi olunabiliyor.
Sürüş dinamikleri ile oldukça keyifli bir otomobil olacağından şüphe duymadığımız yeni BMW 340i, motoruyla da dikkat çekiyor.3 litrelik 6 silindirli bir motora sahip olan otomobilin motor gücü ise 340 HPolarak belirlenmiş durumda. Amerika Birleşik Devletleri için üretilecek versiyonun ise 382 HP olacağı düşünülüyor.
BMW’nin xDrive yani 4 çeker sistemine de sahip olacağı bilinen otomobilin fiyatı konusunda ise şu an için, herhangi bir bilgi bulunmuyor.
Alman otomobil üreticisinin, otomobili, yılın son çeyreğinde görücüye çıkartacağı tahmin ediliyor.

27 Nisan 2019 Cumartesi

Mercimekli Bulgur Pilavı Tarifi

Mercimekli Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı bulgur
  • 1 su bardağı mercimek
  • 1 yemek kaşığı domates/biber salçası
  • 1 büyük boy kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz
  • Sıcak su

Mercimekli Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı

  1. Tüm malzemelerimiz hazırsa bulgur ve mercimeğimizi güzelce yıkayarak başlayalım.
  2. Mercimeğimizi 2 bardak sıcak su koyduğumuz tencereye alıp kaynamaya bırakalım. Bu sırada yemeklik doğranmış kuru soğanımızı tenceremize sıvı yağ ile birlikte alıp kavurmaya başlayalım, biraz kavrulduktan sonra tereyağını ekleyelim.
  3. Soğanlarımız renk aldığında salçamızı ekleyerek kavurma işlemine devam edelim.
  4. Salça da kavrulduktan sonra bulgurumuzu da ekleyerek tekrar kavuralım yeterince kavrulduğunda mercimeği ve 3 su bardağı kadar sıcak suyumuzu ekleyelim tuzunu da ekleyerek kısık ateşte pişmeye bırakalım.
  5. Suyunu çektikten sonra altını kapatalım kapağı bir peçete yardımıyla içeriden örtüp ağzını da kapatıp dinlenmeye bırakalım.
    ⚠️ isteğe göre pilavınız dinlendikten sonra nane ekleyebilirsiniz ⚠️ servis sırasında yanında yoğurtla sunabilirsiniz

Patlıcanlı Şiş Kebap Tarifi

Patlıcanlı Şiş Kebap Tarifi İçin Malzemeler

Köftesi İçin;
  • 300 gr kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1 adet küçük yumurta
  • 4 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 3 dilim bayat ekmek
  • Yarımşar çay kaşığı kimyon,karabiber
  • Maydanoz
  • Tuz
Diğer Malzemeler ;
  • 4 adet patlıcan
  • 4 adet sulu domates
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1. 5- 2 su bardağı sıcak su
  • Tuz

Patlıcanlı Şiş Kebap Tarifi Yapılışı

Size çok hafif çok lezzetli ve gösterişli kebap tarifi vericem, biz çok sevdik sizinde seveceğinizden ümit ediyorum. Tarife Geçelimm o zaman. 😍


  1. Öncelikle soğanı,sarımsağı rendeliyoruz.
  2. Maydanozu da ince ince kıyıyoruz ekmeği robottan geçiriyoruz.
  3. Diğer köfte malzemelerini de içine koyup yoğuruyoruz. Cıvık olursa bayat ekmek ilave edicez evde galeta unu varsa onuda kullanabilirsiniz.
  4. Köfte harcını iyice yoğurup toparlıyoruz.
  5. Patlıcanlar alacalı soyuyoruz uzunlamasına dilimliyoruz,yıkayıp kurutuyoruz.
  6. Kızgın yağda arkalı önlü kızartıyoruz.
  7. Köfte harcından bir parça alınıp, tahta şişlere iyice geçiriyoruz. Resimden bakabilirsiniz.
  8. Patlıcanlar tahta şişe sarıyoruz 1 şiş için 2 patlıcan kullanıcaz. Hepsi bittikten sonra fırın kabına diziyoruz.
  9. Domatesleri rendenin ufak yerinde rendeliyoruz,1. 5 çay kaşığı tuz atılıp karıştırıyoruz ve yemeğin her yerine gezdiriyoruz.
  10. Sıcak su içinde salça eritip, üzerine gezdiriyoruz,folyo ile kapatarak önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30 dakika pişiriyoruz.
  11. Sonra üzeri açılıp, 20 dakika kızarana kadar pişiriyoruz, sıcak sıcak servis ediyoruz. Afiyet bal şeker olsun. 😍😍😍