5 Haziran 2019 Çarşamba

Fırında Patlıcan Kebabı (Lokum Gibi) Tarifi

Fırında Patlıcan Kebabı (Lokum Gibi) Tarifi İçin Malzemeler

  • 3-4 adet büyük boy uzun patlıcan
  • 6 adet sivri biber
  • 2 adet domates
  • 4 diş sarımsak
Köftesi için;
  • 750 gr kıyma
  • 1 çay bardağı galeta unu
  • 1 adet rendelenmiş kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Üzeri için;
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı

Fırında Patlıcan Kebabı (Lokum Gibi) Tarifi Yapılışı

Lokum gibi yumuşacık patlıcan ve köftesiyle resmen ağızda eriyor. Mutlaka denemelisiniz.
Dilerseniz çöp şişe dizin ya da şişe geçirmeden tepsiye arada boşluk kalmayacak şekilde dizin. İki türlü de lezzeti aynı😋😍
  1. Patlıcan alacalı soyulur. Ve iki parmak kalınlığında dilimlenir. Tuzlu su içerisinde yarım saat bekletilir. Köftesi için listede yazan malzemeler yoğrulur.
  2. Patlıcanlar yıkanır ve suyu süzülür. Çöp şişe bir adet patlıcan, bir adet ceviz büyüklüğünde köfte olacak şekilde dizelim.
  3. Bütün çöp sisler bitene kadar yapalım. Uygun bir fırın tepsisine alalım.
  4. Domatesi dilimleyip, biberlerin saplarını kesip, kebapların aralarına ekleyelim. Sarımsağı ilave edelim.
  5. Bir kap içerisinde sıcak su, salça, yağ, tuz ve karabiberi çırpalım. Şişlerin üzerine gezdirelim.
  6. Fırın tepsisini önce fırın poşeti ile (yoksa yağlı kağıtta olur) onun da üzerini alüminyum folyo ile kapatıp önceden ısıtılmış 200° fırında 1 saat pişirelim.
  7. Daha sonra üzerini açıp yarım saatte bu şekilde pişirelim. Afiyet şifa olsun 

Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tarifi

Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo taze asma yaprağı
  • 2 su bardağı pirinç
  • 2 tane orta boy domates
  • 1 tane orta boy soğan
  • 1 çay bardağı sıvı yağı
  • 1 demet maydanoz
  • 1 yemek kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası
  • Damak zevkine göre tuz
Pişerken eklenecekler;
  • 1. 5 su bardağı zeytin yağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Ayarlamaya göre sıcak su

Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tarifi Yapılışı

  1. Ben taze yapraktan yaptım tabi ki kışın tuzlu suda kurulmuş yapraktan da sarabilirsiniz
    ilk önce taze yaprağım derin bir kapa alıyoruz.
  2. Sonra ketılda suyu kaynatıyoruz.
  3. Kaynayan suyu yaprağın içine döküyoruz soğumasını bekliyoruz .
  4. Onu beklerken de içimizi hazırlayalım .
  5. Pirinçleri iyice yıkayıp suyunu süzdürüyoruz ve derin bir kabın içine koyuyoruz ardından domateslerin kabuklarını soyup ince ince doğuruyoruz.
  6. Soğanların da ince ince ve küçük bir şekilde doğuruyoruz .
  7. Pirinçin içine katıyoruz ve diğer malzemeleri de ekleyerek iyice yoğuruyoruz ve içimiz hazırlanıyor.
  8. Islattığımız yaprakları süzgeçten suyunu süzdürerek sarmaya hazır hale getiriyoruz ve ince ince kalem şeklinde sarıyoruz.
  9. Sarma işlemi bittikten sonra derin bir tencereye sırayla yerleştiriyoruz ve bolca zeytin yağını döküyoruz .
  10. Ardından sıcak suyunu ekliyoruz altı kısık bir şekilde pişiriyoruz servis yaparak yiyoruz. Afiyet olsun.

Kalburabastı Tarifi

Kalburabastı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1, 5 çay bardağı tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağı
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2, 5-3 su bardağına yakın un
İçi İçin:
  • Ceviz içi
Şerbeti İçin:
  • 3 su bardağı şeker
  • 3, 5 su bardağı su
  • 1 dilim limon

Kalburabastı Tarifi Yapılışı

  1. Şerbeti için; tencereye suyu ve şekeri koyup kaynatalım.
  2. Kaynadıktan sonra limon suyunu ilave edip 10 dakika daha kaynatalım ve soğumaya bırakalım.
  3. Bir kaba tereyağını, sıvı yağı, yoğurdu ve yumurtayı koyup karıştıralım.
  4. Üzerine irmiği ve kabartma tozunu ilave edelim.
  5. Unu ilave edip yumuşak kıvamlı bir hamur yoğuralım.
  6. Hamurdan iri ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayalım.
  7. Hamuru rendenin ince tarafına koyup açalım.
  8. Hamurun ortasına ceviz içi koyalım.
  9. Daha sonra hamuru şekillendirip borcama ya da tepsiye aralıklı olarak dizelim.
  10. Önceden ısıtılmış 190° fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim.
  11. Sıcak tatlıların üzerine soğuk şerbeti gezdirerek dökelim.
  12. Tatlımızı şerbeti çekene kadar dinlendirelim

Sütlü Fındıklı Baklava Tarifi

Sütlü Fındıklı Baklava Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kilo baklava yufkası
  • 175 gr tereyağ
  • 1 kase fındık (robotta çekilmiş)
Şerbet için:
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı süt

Sütlü Fındıklı Baklava Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak sütlü şerbeti hazırlarız, süt ve şeker ocağa alınır .
  2. Şeker eriyene dek kaynatılır, sonra soğumaya bırakılır ve baklava yapma işlemine geçebiliriz.
  3. Tepsiyi yağlarız ardından yufka sereriz onu da yağlarız 14 tane yufkanın her katını yağlarız.
  4. 15. katta fındık içi koyarız üzerine tekrar yufka koyup 15 kat daha yağlarız .
  5. Ardından baklava şeklinde kesip kalan yağı da üzerine gezdiririz .
  6. 180 derecede fırında alt üst üzeri kızarana dek pişirilir ,kontrollü pişirin.
  7. Baklava sıcak şerbet soğuk olacak iyice tatlı soğuduktan sonra dolapta 2 saat bekletip servis yapın be dolapta muhafaza ediniz deneyenlere afiyet olsun :)

Şekerpare İki Büyük Fırın Tepsisi Ölçüsünde Tarifi

Şekerpare İki Büyük Fırın Tepsisi Ölçüsünde Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 tepeli yemek kaşığı oda sıcaklığında margarin👉 ((margarini eritmeden kullanın lütfen ))
  • 4 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 4 adet yumurta 2 tanesinin sarısı üzeri için ayrılacak
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 adet vanilya
  • 2 adet kabartma tozu
  • 6 su bardağı un
Şerbeti için;
  • 4 su bardağı şeker
  • 4 su bardağı su
  • 4. 5 damla limonsuyu

Şekerpare İki Büyük Fırın Tepsisi Ölçüsünde Tarifi Yapılışı

Merhaba nyt ailem Hepinizin ramazan bayramı mübarek OLSUN şimdi tarifimini vereceğim TATLI ağızda eriyen kıyır kıyır bir tarif ve tam ölçülüdür iki büyük fırın tepsisi çıkıyor tam not alacağınız bir tarif gerçekten.


  1. Yoğurma kabına yağlar, pudra şekeri yumurtalardan iki tanesinin sarısı üzerine sürmek için ayrılır.
  2. Geriye kalan eklenir ve çırpılıp karıştırılır .
  3. Üzerine kabartma tozu vanilya ve un azar azar ilave edilip bir dan yoğurulur unu birden dökmeyin az yada fazla gelebilir ben 6 bardak kullandım.
  4. Tam geldi ardından ceviz büyüklüğünde parçalar alınır avuç içerisinde yuvarlayıp uç kısımları biraz sivri olacak biçimde oval şekil verilir.
  5. Yağlanmış tepsiye aralıklı olarak dizilir.
  6. Üzerine ayırdığımız 2 adet yumurtanın sarısı sürülür.
  7. Çatal yardımıyla üzeri çizilerek şekil verilir.
  8. Önceden ısıtılmış fansız ayarda 180 dereceli fırında yaklaşık 30- 35 dakika kadar pişirilir.
  9. Siz kendi fırınınızın durumuna göre altı üstü pembeleşip kızarıncaya kadar pişirebilirsiniz bu arada şerbeti için su ve şeker bir tencereye ilave edilip ocağa alınır.
  10. Karıştırarak şekerin erimesi sağlanır .
  11. Kaynamaya başladıktan sonra limon suyu eklenir.
  12. 8-10 dakika kadar kaynatılır ve soğumaya bırakılır.
  13. Pişen tatlı fırından alınır.
  14. İlk sıcaklığının çıkması için 3-4 dakika bekletilip.
  15. Üzerine iyice soğutulmuş şerbet gezdirilir dinlenip soğuduktan sonra servis edilir deneyeceklere kolay gelsin hoşçakalın.

Havuç Tarator Tarifi

Havuç Tarator Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet havuç
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 4 yemek kaşığı yoğurt
  • 1. 5 yemek kaşığı mayonez
  • 1 diş sarımsak
  • Tuz
Üzeri için;
  • Pul biber
  • Ceviz (isteğe bağlı siz koymayadabilirsiniz)

Havuç Tarator Tarifi Yapılışı

  1. 4 adet havucumuzu rendeliyoruz ve bir tavada zeytinyağını kızdırıp havuçları ekleyip kavurmaya başlıyorum.
  2. Havuçlar çok fazla ölmeyecek şekilde kavuruyoruz.
  3. Kavurma işlemi bittikten sonra tencereden tabağa geçiriyoruz ki daha çabuk soğusun havuçlar.
  4. Havuçlar soğurken bizde yoğurt mayonez ve sarımsağı pürüzsüz olana kadar karıştırıyoruz ve soğuyan havuçlarla birleştiriyoruz.
  5. En son üzerine pul biber ve cevizi ekleyip üzerini streçleyerek dolapta dinlendiriyoruz. Afiyet olsun kızlar 

Yapımı Çok Pratik En Kolay Kızartmadan Yapılan İzmir Köfte Tarifi

Yapımı Çok Pratik En Kolay Kızartmadan Yapılan İzmir Köfte Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet büyük boy patates
  • 2-3 adet domates
  • 2-3 adet yeşil biber
Köftesi İçin
  • 500 gr kıyma
  • 1 adet rendelenmiş soğan
  • 2 diş ezilmiş sarımsak
  • 1 yumurta
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 4 yemek kaşığı galeta unu
  • Tuz
Sosu İçin
  • Yarım çay bardağı sıvıyağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 2 su bardağı sıcak su
  • Tuz
  • Karabiber

Yapımı Çok Pratik En Kolay Kızartmadan Yapılan İzmir Köfte Tarifi Yapılışı

Kızartma derdi olmadan, kolayca hazırlayabileceğiniz, çok hafif üstelik çok lezzetli, bir çok takipçimin tarifini istediği kızartmadan yapılan  İzmir Köfte tarifim var bu gün sizlere…
  1. Patateslerin kabuklarını soyup dilimlere ayırın ve tepsiye dizin.
  2. Tüm köfte malzemelerini bir kaba koyup güzelce yoğurun ve parmak şeklinde köfteler hazırlayın.
  3. Patateslerin üzerine yerleştirin. Domates ve biber dilimleri de yerleştirip sosunu hazırlayın.
  4. Sosu için tüm malzemeleri bir kase içinde iyice karıştırın. Bu aşamada istediğiniz baharatlardan ilave edebilirsiniz.
  5. Hazırladığınız sosu gezdirerek köfte ve patateslerin üzerine dökün.
  6. Üzerine ıslatıp suyunu sıktığınız yağlı kağıdı yerleştirip önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yarım saat pişirin.
  7. Yarım saatin sonunda yağlı kağıdı kaldırıp kızarana kadar pişirmeye devam edin. Benim fırınımda ortalama yarım saatte kızardı. Toplamda 1 saatte pişti. Bu süre fırından fırına değişebilir. Fırınınızın ısısına göre kontrollü şekilde pişirmelisiniz.
Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 

Lokanta Usulü Domates Çorbası Tarifi

Lokanta Usulü Domates Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet orta irilikte domates(2 bardak kadar domates sosu da kullanabilirsiniz)
  • 1 dolu yemek kaşığı tereyağ
  • 2 kaşık zeytinyağ
  • 2 dolu kaşık un
  • 1 kaşık domates salçası
  • Yarım çay bardağı süt
  • 2 adet defne yaprağı
  • Tuz karabiber
  • 4-5 bardak kadar su/et suyu(yarı yarıya kullandım)

Lokanta Usulü Domates Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Tencereye yağları alıp unu ilave edelim biraz sararıncaya kadar kavuralım.
  2. Salçayı ekleyip kokusu çıkana kadar kavurup rondoda çektiğimiz yada rende yaptığımız domatesi ilave edelim.
  3. Bu şekilde kısık ateşte yakmadan iyice karıştırarak kavuralım ki domates ve salçanın ekşi asitli tadı olmasın.
  4. İyice kavrulan karışıma soğuk su ve et suyunu döküp hızlıca tel çırpıcıyla kaynayana kadar karıştıralım bu aşamada defne yapraklarını ilave edelim.
  5. Kıvam alan çorbadan defne yapraklarını çıkarıp blendırdan geçirelim tekrar ocağa alıp sütü ekleyelim bir iki taşım kaynattıktan sonra tuzu ve karabiberi ekleyip ocaktan alalım.
  6. Çorbamızı kaşar peyniri rendesiyle servis yapalım.
  7. Kalan ekmekleri küçük küçük kesip zeytinyağ, kekik ,nane ,pul biberle harmanlayıp 200 derece fırında kıtır kıtır olana kadar kızartıp çorbalarla servis yapabilirsiniz. Hem çok lezzetli olacak hemde ekmek israfı olmayacaktır. Afiyet olsun.

Windows kullanıcılarını korkutan güvenlik açığı!

Windows, dünyanın en çok kullanılan işletim sistemi. Geçtiğimiz günlerde birçok Windows sürümünü etkileyen ve Uzak Masaüstü Bağlantısı (RDP) üzerinden bilgisayarınızın hacklenmesine olanak sağlayan bir açık tespit edilmişti. Kullanıcılar şimdi de Windows kilit ekranını atlatan açık nedeniyle tehlikede!

Windows kilit ekranını atlatan açık, Microsoft tarafından kapatılmayacak!

RDP üzerinden tetikleyen güvenlik açığını yamalayan Microsoft, üzerinden kısa süre geçmesinin ardından tespit edilen ve saldırganın kilit ekranını atlatmasına yol açan açıkla ilgili bir aksiyon almayacak.
Carnegie Mellon Üniversitesi Yazılım Mühendisliği Enstitüsü bünyesinde çalışan Joe Tammariello tarafından tespit edilen bu kritik açık, geçtiğimiz hafta Microsoft’a bildirildi.En güncel Windows 10 ve Windows Server 2019 sürümlerinde çalıştığını belirten Joe Tammariello, kilit ekranını atlatabilmek için fiziksel müdahale gerektiğine vurgu yaptı.
Cihazın internet bağlantısını keserek giriş ekranını herhangi bir parola bilgisi olmadan atlatmayı başaran Joe Tammariello, açığın kolay bir şekilde tetiklendiğini vurguladı.Microsoft, güvenlik kriterlerini karşılamadığını belirterek açıkla ilgili bir güncelleme yayınlamayacağını bildirdi. 
Bu açıktan korunmanın tek yolu ise, uzak masaüstü bağlantılarında oturumun kilitlenmesi yerine tamamen kapatılmasından geçiyor.

Skype yeni tasarımı ile önemli bir özelliği de barındıracak!

Microsoft’un popüler uygulamalarından Skype güncellemesi Android ve iOS için bugün itibariyle yayınlandı. Yeni güncelleme ile tasarımını değiştiren Skype mobil ekran paylaşımı özelliği ile de fark yaratacak!

Skype mobil ekran paylaşımı özelliği ile dikkat çekecek!

Microsoft yaklaşık iki aylık aranın ardından Skype için yeni güncellemesini sundu. Tasarımsal anlamda kullanımı oldukça kolaylaştırılan uygulama, mobil cihazlarda ekran paylaşım özelliğini de yeni güncelleme içerisinde sundu. Bugünden itibaren, Android ve iOS kullanıcıları, Skype‘ın yeni geliştirdiği yeniliklerden yararlanabilecekler.
Bir Skype araması sırasında ekranınızı paylaşmak için yeni “…” menüsüne dokunun ve akıllı telefonunuzun ‘ekran paylaşımına başla’ seçeneğini seçin ve iletişimde olduğunuz kişi ile kolaylıkla ekranınızı paylaşın. Bu yeni menü arama kaydı ve altyazı da dahil olmak üzere diğer bazı özellikleri de içeriyor.Ekran paylaşımının yanı sıra, görüntülü aramayı kolaylaştırmak için tasarlanan mobil çağrı tasarımı ve kullanıcı deneyimini iyileştirebilmek için tasarlanan arayüz de yeni güncelleme ile gelenler arasında.
Yeni değişiklikler sayesinde, Skype kullanıcıları artık arama kontrollerini tek bir dokunuşla kaldırabilir ve yeni bir video görüşmesi başlatabilir. Ayrıca, iki kez dokunmak sadece arama kontrollerini değil, görüntülü aramaları engellemeden farklı işlevleri kullanabilmeniz için ekrandaki tüm seçenekleri kaldırır.
Yeni özellikleri kullanabilmek için cihazınız üzerinden Play Store veya App Storearacılığıyla güncelleme yapmanız yeterli olacaktır.

Ailece Seyahat Edebileceğiniz 5 Eğlenceli Rota

Çocukla seyahat etmek genellikle birçok kişiye korkunç ve yorucu gelir. Aslında doğru rotalar seçtiğinizde hem siz hem de çocuğunuz yaptığınız tatilden keyif alabilirsiniz. Bu noktada önemli olan hem ebeveynlerin hem de çocukların gezerken eğlenebileceği ve yepyeni deneyimler edinebileceği doğru noktaları bulabilmek. Eğer yurt dışına çıkmaya hazırsanız çocuğunuzla eğlenebileceğiniz rotaları sizler için seçtik…

⦁ Avustralya
Avustralya, hem muhteşem doğası hem de canlı çeşitliliğiyle çocuğunuzun keşfederken öğrenebileceği bir yer. Tatiliniz sırasında isterseniz Avustralya’nın masalsı plajlarında vakit geçirebilir, isterseniz vahşi yaşam parklarında farklı türdeki hayvanlarla tanışabilir ya da onlarca önemli müzeden birini seçebilirsiniz. Sea World’ü gezebilir, Dandenong Ormanları’nda çocuğunuzun 45 dakikalık maceralı tren gezisine katılmasını sağlayabilir ya da ilk akla gelen yer olan Warner Bros. Movie World’de vakit geçirebilirsiniz.

⦁ Singapur 
Singapur, oldukça küçük bir ülke gibi görünse de aslında gezilebilecek birçok yeri var. Ayrıca çocuklar için seçilen tatil rotalarında her zaman üst sıralarda yerini alıyor. Çocuğunuzla Mandai’de tropik ormanları keşfe çıkabilir, doğal ortamlarında yaşayan hayvanları Singapur Hayvanat Bahçesi’nde ziyaret edebilir, 8 binden fazla kuşun yaşadığı Jurond Bird Park’a uğrayabilirsiniz. Butterfly Park & ​​Insect Kingdom ise çocukların seyahat heyecanını doruğa çıkartacak ilk nokta olarak belirlenebilir.

⦁ Fransa
Fransa, çocuklar için dünyanın iyi tatil seçeneklerinden biri olarak çıkıyor karşımıza. İlk sebebi elbette Paris’te bulunan Disneyland. Bu çocuk eğlence merkezi, çocuklara unutamayacakları bir tatil ve masalsı anlar sunuyor. Ayrıca Eyfel Kulesi’ni görmek de çocuklar için unutulmaz bir anı olarak kalıyor. Tüm bunların dışında ülkede pek çok müzeyi ziyaret etmek mümkün. Bunlardan ilki elbette Louvre Müzesi. Ayrıca Mısır, Antik Yunan gibi bölümlere ayrılan eğlence parkı Asterix Parkı’na da uğramayı unutmayın.

⦁ Norveç
Eğer çocuklarınızla bir kuzey masalı yaşamak isterseniz ilk seçeneğiniz Norveç olabilir. Ülkedeki en iyi eğlence parklarından biri Tusenfryd. Sonrasında Bygdoy yarımadasında yer alan Norveç Kültür Tarihi Müzesi ziyaret edilebilir. Oslo’da bulunan çikolata fabrikası da çocuklara unutamayacakları bir deneyim yaşatırken sonsuza kadar hatırlayacakları bir çikolata kokusunu hatıra bırakacaktır. Çocuklar burada kendi çikolatalarını yapmayı da deneyebilir.

⦁ Yunanistan 
Eğer sonsuz mavilikle birlikte deniz-kum-güneş üçlüsüyle keyifli bir tatil geçirmek istiyorsanız Yunanistan hem siz hem de çocuklarınız için mükemmel olacaktır. Girit adasında bulunan ve 80 bin metrekarelik bir alana yayılan en büyük su parkına gidebilir, Allou Eğlence Parkı’nı ziyaret edebilirsiniz. Attika Zooloji Parkı da görmeye değer yerler arasında yer alıyor.

4 Haziran 2019 Salı

Patatesli Milföy Böreği Tarifi

Patatesli Milföy Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet haşlanmış patates
  • 1 dilim biraz peynir
  • 6-7 dal maydanoz
  • Tuz
  • Pul biber
  • Toz biber
  • Karabiber
Üzerine ;
  • 1 yumurta sarısı
  • Çörek otu
  • Susam

Patatesli Milföy Böreği Tarifi Yapılışı

  1. 4 kare milföy hamurunun 10 dakika yumuşamasını bekleyelim.
  2. Bütün malzemeleri karıştıralım milföylerin içine koyalım.
  3. Üzerine yumurta sarısı çörek otu ve susam koyalım.
  4. 180 derecede 20-25 dakika pişirelim.

Tel Kadayıftan Bülbül Yuvası Tarifi

Tel Kadayıftan Bülbül Yuvası Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gr tel kadayıf
  • 250 gr eritilmiş tereyağ veya margarin
İç Harcı İçin ;
  • 2 su bardağı çekilmiş ceviz
Şerbeti İçin ;
  • 3. 5 su bardağı toz şeker
  • 4 su bardağı su

Tel Kadayıftan Bülbül Yuvası Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle tel kadayıfımızı uzunlamasına tutup 3 parmağımıza sarıyoruz ve oval bir şekil elde ediyoruz.
  2. Bütün kadayıflarımıza bu şekil verdikten sonra boş kalan orta kısımlarına dövülmüş ceviz içlerimizden birer tatlı kaşığı ekliyoruz.
  3. En son işlem olarak ise erittiğimiz tereyağımızı birer yemek kaşığı üzerlerine gezdiriyoruz.
  4. Bu şekilde hazırlamış olduğumuz kadayıflı bülbül yuvalarını önceden ısıtılmış 180 C fırında üzerleri kızaracak şekilde pişiriyoruz.
  5. Üzerleri kızaran tatlımızı fırından çıkartıktan sonra soğumaya bırakıyoruz ve bir taraftan da şerbetimizi hazırlıyoruz.
  6. 3. 5 su bardağı toz şekerimize 4 su bardağı suyu ekleyip kaynatıyoruz ve kaynadıktan 4. 5 damla limon sıkılarak 10 dakika daha kaynatılır ve ilk sıcaklığı çıktıktan sonra soğuyan tatlımıza eklenir. 👍👍👍AFİYET OLSUN.