11 Eylül 2019 Çarşamba

Güveçte Mantarlı Et Sote Tarifi

Güveçte Mantarlı Et Sote Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gr mantar
  • 500 gr. kuşbaşı et
  • 1 soğan ve 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası + domates salçası
  • Birer tatlı kaşığı karabiber kekik, toz biber ve damak zevkinize göre tuz
  • 2 su bardağı sıcak su
Beşamel sosu için
  • 2 yemek kaşıgı un
  • 2 yemek kaşıgı margarin
  • 1, 5 su bardağı süt
  • Ve çok az tuz
  • Ve son olarak kaşar rendesi

Güveçte Mantarlı Et Sote Tarifi Yapılışı

  1. Etimi tencereye alıp suyunu çekene kadar pişirdim.
  2. Ardından doğradığım soğanlarımı ve sarımsaklarımı ekleyip kavurdum.
  3. Daha sonra salçalarımı katıp iyice karıştırdıktan sonra 2 su bardağı su katıp 30 dk pişirmeye bıraktım ve pişmiş olan etlerime doğramış olduğum mantarlarımı katıp ve baharatlarımı ekledikten sonra bi 10 dk daha pişirdim ve ocağı kapatıp bi kenarda tenceremde bi 5 dk dinlemeye bıraktım.
  4. Yemeğim dinlenirken beşamel sosumu hazırlamak için 2 yemek kaşıgı margarini eritip unumu katıp kavurdum.
  5. Ardından sütünü ve çok az tuzumu ekleyip sürekli karıştırarak pişirdim.
  6. Ve son olarak dinlenmiş olan yemeğimi güveçlere koyduktan sonra üstüne hazırlamış olduğum beşamel sosunu döktüm fırında üstü kızarsın diye kasar peyniri rendesi yapıp bi 5 dk 180 derecelik fırında pişirmeye bıraktım.
Afiyet olsun

Büyük Borcamda Islak Kek Tarifi

Büyük Borcamda Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 yumurta
  • 2 su bardağı süt
  • 1, 5 su bardağı sıvı yağ
  • 1, 5 su bardağı şeker
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 2 paket kabartma tozu
  • 2 paket vanilin
  • 2. 5 su bardağı un
Sosu için;
  • 2 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı şeker (Damak tadınıza göre değişir az veya çok)
  • 3 yemek kaşığı kakao (İsteğe bağlı bitter çikolata)

Büyük Borcamda Islak Kek Tarifi Yapılışı

  1. Yumurta ve şeker iyice çırpılır. Diğer malzemelerde ilave edilip iyice cırpılır.
  2. En son un eklenir siz temkinli koyun derim.
  3. Yağlanmış diktörtgen borcama döküp 180 derecede hiç kapağını açmadan 20. 25 dk bekleyip sonra kontrol ediniz.
  4. Kekinizin pişmesine yakın sos malzemesini bir tencereye alıp 1 taşım kaynatıp fırından çıkan kekin ilk sıcağı çıktıktan sonra dilimleyip sosu üzerine dökebilirsiniz. Dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz afiyet olsun.

Vestel’in ev teknolojilerini IFA 2019’da inceledik

Vestel ev teknolojileri ile ilgili yeniliklerini IFA 2019 kapsamında görücüye çıkardı. Biz de Vestel standını gezdik.
Dünyanın dört bir yanından teknoloji devlerinin boy gösterdiği IFA 2019’da Vestel de yerini aldı. Biz de Pembe Teknoloji olarak, Vestel’in Avrupa‘ya tanıttığı en yeni teknolojilere yakından baktık. Vestel’in standında ThawTech teknoloji buzdolabı modelinden kavanoz vakumlama teknolojisine kadar evlerde hayatı kolaylaştıracak birçok teknoloji sergileniyor.

Vestel ev teknolojileri görücüye çıktı

Almanya’nın başkenti Berlin’de düzenlenen IFA 2019 etkinliğine bu yıl 29’uncu kez katılan Vestel, en yeni teknolojilerini burada sergiledi.

Vestel, IFA 2019’da hangi ürünlerini sergiledi?

3.000 metrekarelik standında yeni ürünlerini sergileyen Vestel’in yeni bulaşık makinelerine sebze ve meyve yıkama özelliği kazandıran teknolojisi dikkat çekiyor. VegiWash bulaşık makineleri, meyvelerin ve sebzelerin yıkanmasını daha hijyenik, pratik ve ekonomik hale getiriyor.
Çamaşır makinelerinde kullanılan SteriliZone teknolojisi de ek kimyasal dezenfektanlar kullanmadan hijyen elde etmek isteyen kullanıcılar için çamaşırlarda yüksek hijyen seviyesi sağlayan özel bir teknoloji. Çamaşırlar bu teknoloji ile, makinenin kapağına entegre edilen özel UVC ışık kaynağı ile işlemden geçiyor. Bu ışık, bakterilerin DNA’sına nüfuz ederek ölmelerini sağlıyor.
Vestel’in dünyada bir ilk olan hızlı pişirme teknolojisine sahip yeni fırını karbon fiber ısıtıcıların gücünden yararlanarak ızgara fonksiyonunda yaklaşık yüzde 50 daha hızlı pişirme süresi sunuyor.
Fuarda sergilenen bir diğer yenilik ise Hydro Charge teknolojili çamaşır makinesi. Az miktarda deterjan kullanan makine hem güçlü temizlik sağlıyor hem de çevreyi koruyor. ydro Boost teknolojisi bulunan çamaşır makinesi ise su ve deterjan karışımını, tambur içindeki 14 noktadan çamaşıra püskürterek, karışımın kumaşa daha etkin nüfuz etmesini sağlıyor.
ThawTech teknolojisine sahip buzdolabı da fuarda sergilenen ürünler arasında. Bu teknoloji sayesinde kullanıcılar dondurucuda bulunan sıcaklık kontrollü iki özel bölmeye koydukları donmuş gıdaları uzaktan kontrol ile sağlıklı bir şekilde çözdürebiliyor.
Kavanoz vakumlama teknolojisini de tanıtan Vestel. Özellikle evde yoğurt, salça ve turşı gibi gıdalar yapan tüketicilerin hayatını kolaylaştıracak gibi görünüyor. Teknoloji, kavanozun içindeki havayı kolayca alıyor.
Akıllı televizyon dünyasına dair Vestel çözümleri de fuarda sergileniyor. Bunlar arasında Alexa Echo entegreli televizyonu, yapay zeka destekli Vestel Smart TV modelini ve Google Assistant destekli Vestel TV‘leri saymak mümkün.
Son olarak, Vestel elektrikli araçlar için şarj çözümünü de görücüye çıkardı. 180 kW’ye kadar güç çıkışı, pazarda bulunan araçların büyük bir kısmını 30 dakikadan daha az bir sürede şarj edebilen Vestel DC Şarj Cihazları, pazarın hızlı şarj gereksinimlerini karşılıyor.

10 Eylül 2019 Salı

Pesto Soslu Penne Makarna Tarifi

Pesto Soslu Penne Makarna Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket penne makarna
  • 4 yemek kaşığı pesto sos
  • 4 yemek kaşığı krema
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Tuz

Pesto Soslu Penne Makarna Tarifi Yapılışı

  1. Makarnayı haşlamak için ocağa su koyup tuz atalım.
  2. Kaynayan suya makarnayı atıp ortalama 8-10 dakika pişirelim.
  3. Haşlanan makarnayı süzelim.
  4. Sos için sıvı yağ ve pesto sosu tavaya alalım.
  5. Isınınca kremayı ekleyelim. Sosu fazla kaynatmadan haşlanan makarnanın suyundan sosa biraz ekleyelim.
  6. Ve son olarak sos ile makarnayı buluşturalım.
    Afiyet olsun.

Nohutlu Yaz Salatası Tarifi

Nohutlu Yaz Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 700 gr haşlanmış nohut
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım demet dereotu
  • 5-6 dal taze soğan (bende yoktu)
  • 1 kabak (olmasa da olur)
  • 2 kırmızı biber
  • 4 çarliston biber
  • 1 kase mısır
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Limon suyu (veya nar ekşisi)
  • Tuz

Nohutlu Yaz Salatası Tarifi Yapılışı

Mevsime uygun sebzelerle hazırlayabileceğiniz doyurucu ve nefis bir salatayla daha yine karşınızdayım canlar👍
  1. Kırmızı biber ve çarliston biberi ince ince doğrayıp tavaya alın.
  2. 1 çay bardağı sıvı yağ ekleyip kavurun.
  3. Kavrulan biberlere, küçük küp doğranmış kabakları ekleyip kavurmaya devam edin.
  4. Piştiğinde ocaktan alıp soğumaya bırakın.
  5. Maydanoz, dereotu ve taze soğanı ince doğrayın.
  6. Nohutu geniş bir kaba alıp üzerine doğranan yeşillikleri, sotelenen biberli karışımı (yağıyla beraber ekleyin, salataya ekstradan yağa gerek yok) ve mısırı ilave edip harmanlayın.
  7. Tuz ve limon suyu ekleyip karıştırarak servis tabağına alın. Afiyet olsun.

Tavuklu Biber Dolması Tarifi

Tavuklu Biber Dolması Tarifi İçin Malzemeler

  • 6-7 adet sarı dolmalık biber
  • 2 adet tavuk göğsü
  • 5-6 adet mantar
  • 1 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı tereyağı, çok az sıvı yağ
  • Birer çay kaşığı tuz, karabiber, pul biber, köri, garam masala, kekik, fesleğen
  • Jalapheno biber turşusu
  • Mısır
  • Rendelenmiş kaşar
  • Üzeri için maydanoz

Tavuklu Biber Dolması Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak biberler ortadan ikiye bölünüp fırınlanır.
  2. Bu arada yağ tavaya alınır ve soğanlar kavrulur.
  3. Ardından küp küp doğranan tavuk, mantar ve baharatlar eklenerek kavrulur.
  4. Daha sonra turşu doğranır ve mısır da eklenerek pişirilir.
  5. Yumuşayan biberler fırından çıkarılır tavuk ve kaşar eklenerek tekrar 180 derecede ki fırında pişirilir.
  6. Üzeri kızarınca fırından çıkarılır ve maydanozla servis edilir.
    AFİYET OLSUN😊

Domates Çorbası Tarifi

Domates Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
  • 2-3 yemek kaşığı tam buğday unu
  • 1 su bardağı domates suyu
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 4 su bardağı içme suyu
  • Yarım çay bardağı süt

Domates Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Tereyağını ve zeytin yağını tencerede erimeye bırakıyoruz. Daha sonra unu ilave edip, biraz kavuruyoruz.
  2. Salçayı ve domates suyunu da ilave edip, bir taşım daha kavurduktan sonra suyu ilave edip, kaynamaya bırakıyoruz.
  3. Kaynadıktan sonra blenderdan geçiriyoruz. En son sütü de ilave edip, bir taşım daha kaynatıp, taze kaşar peyniri ve zeytinyağlı peksimetle servis ediyoruz. Afiyet olsun 😋.

İncir Reçeli Tarifi

İncir Reçeli Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo incir
  • 4 su bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı limon
  • Yarım çay kaşığı tarçın

İncir Reçeli Tarifi Yapılışı

  1. İncirler iyice yıkanarak tencereye alınır ve üzerine şeker eklenir bir gece bu şekilde bekletilir.
  2. Sonra ocağın üzerine alınır kısmen erimiş olan şekerle birlikte kaynamaya bırakılır.
  3. Ara sıra karıştırılması lazım ve başında beklemelisiniz(ocağızın temizliği için;))
  4. Yavaş yavaş köpürüp kaynamaya başlayan reçele bir kaşık limon suyu eklenir ve kıvamlı hale gelince altı kapatılır.
  5. Çok koyu olmasın çünkü kavanoza konulan reçel soğuyunca koyulaşıyor zaten.
  6. Kavanoza sıcakken konulup ters çevirilir .Soğuyunca afiyetle yiyebilirsiniz☺
    Püf noktası bir gece muhakkak şekerle bekletmelisiniz, ben çok tatlı sevmediğim için şeker oranını çok tutmadım orta tatlılıkla oluyor böyle şekerli sevenler miktarı bi bardak daha arttırabilirler, kavanoza konulduktan sonra ters çevirin ki düzeltildiğinde güzel bi kıvam alsın.

Pratik Mantı Tarifi

Pratik Mantı Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için malzemeler;
  • 200 gram orta yağlı kıyma(siz evde yağsız, yağlı ne varsa kullanın fark edemiyor)
  • 1 orta boy soğan
  • Tuz, karabiber
  • Aldığı kadar un
  • 1 çay bardağı kadar su
  • 1 yumurta
Yoğurt sosu için malzemeler;
  • 1 bardak süzme yoğurt
  • 2 diş samırsak
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı pul biber

Pratik Mantı Tarifi Yapılışı

Pratik mantı 🥟Merhaba canlarım 😘Nasılsınız ? Size yapımı kolay hamur açıp, kesip içini koyup, katladığımız o kadar zahmete hiç değmeyecek mantı tarifim var !Kayınvalidem bile farkına varmadıysa gerini düşünün 😅Buyurun tarife geçelim.Hanımlar tarifi ben göz kararı yaparım siz ev halkına göre uyarlarsınız!
  1. Soğanı ince ince doğrayın, kıyma, tuz, karabiber, unu, yumurta suyu yavaş yavaş alıp orta sertlikte bir hamur elde edin.
  2. Ceviz büyüklüğünde parçalar alın kesme tahtasına hafif un serpip şeritler yapın.
  3. Bıçakla minik minik keserek elinizle üçgen şekiler verip hafif unlanmış tepsiye ekleyin.
  4. 180 derece fırında 15 dk kadar pişirin.
  5. 3 diş samırsak bir fiske tuz ile ezelim 1 bardak süzme yoğurtla iyice karıştıralım.
  6. Tencereye su bir çay kaşığı tuz ekleyelim kaynasın mantıları ilave edelim .
  7. 5 dk kadar kaynasın kevgir yardımıyla borcama alalım 2 diş sarımsak bir fiske tuzla ezelim.
  8. 1 bardak süzme yoğurtla iyice karıştıralım.
  9. 1 yemek kaşığı tereyağı tava alalım eriyince 1 tatlı kaşığı pul biber ekleyelim.
    Not; süzme yoğurunuz çok katı ise içine 1 çay bardağı su ilave edebiliriz.
    Artık servise hazır.
    Afiyet olsun 🙏☘️

Portakallı Kek Tarifi

Portakallı Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1 bardak şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 bardak süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2-2. 5 bardak un
  • 1 portakal

Portakallı Kek Tarifi Yapılışı

  1. Yumurta üzerine şeker ekleyip 5-10 dk çırpıyoruz.
  2. Üzerine sıvı yağ ve sutu ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz.
  3. Portakalın kabuğunu rendeleyip suyunu sıkıp ekliyoruz .
  4. Ardından kabartma tozu ,vanilya ve unu ekleyip iyice çırpıp kaba döküyoruz.
  5. Önceden ısıtılmış 170 derecedeki fırına koyuyoruz.

Gonca Poğaça ( Peynirli) Tarifi

Gonca Poğaça ( Peynirli) Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru İçin ;
  • 1. 5 su bardağı  süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tomurcuk maya
  • 1 adet yumurta (beyazı içine sarısı dışına)
  • 4 tatlı kaşığı toz şeker
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un
İç Harcı İçin ;
  • 300 gr lor peynir
  • Yarım demet maydanoz
Üzeri İçin ;
  • 1 yumurta sarısı

Gonca Poğaça ( Peynirli) Tarifi Yapılışı

  1. Hamuru için , süt, sıvı yağ, toz şeker ve tuzu elimizle karıştıralım içine tomurcuk mayayı ekleyip iyice eritelim
  2. Aldığı kadar unu, tuz, şeker ve 1 yumurtanın beyazını ekleyip iyice yoğuralım.
  3. Kulak memesi kıvamında olacak şekilde bir hamur elde edelim 45 dakika dinlendirelim.
  4. İç harcını hazırlayalım yarım demet maydanozu küçük küçük doğrayıp lor peynir ile özleştirelim.
  5. Dinlendirdiğimiz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp düz ve temiz bir yerde merdane ile çay tabağı büyüklüğünde açalım.
  6. Kenarlarına bıçak ile resimdeki gibi çizikler atalım ve peynirli harçtan koyup kenarlarını kapatalım.
  7. Hepsini bu şekilde yapıp tepsiye dizelim üzerine yumurta sarısı sürelim.
  8. 170 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.

Peynirli Poğaça Tarifi

Peynirli Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım paket margarin
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • Un
  • 1 yumurta
  • Beyaz peynir

Peynirli Poğaça Tarifi Yapılışı



  1. Margarini oda sıcaklığında yumuşamaya bırakıyoruz.
  2. Yumuşayan margarin üzerine sıvı yağ ,yoğurt ,kabartma tozu, tuz ve 4-5 bardak un ekleyip iyice yoğuruyoruz.
  3. Yumuşak ve ele yapışmayan bi hamur elde edilir.
  4. İçi için; beyaz peynir üzerine yumurtanın akını ilave edip karıştırıyoruz.
  5. Ceviz büyüklüğünde hamur koparıyoruz açıp içine peyniri koyup kapatıyoruz.
  6. Üzerine yumurtanın sarısını sürüp önceden ısıtılmış 180 derecelik fırına koyuyoruz.

Kırmızı Mercimek Çorbası Tarifi

Kırmızı Mercimek Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Kırmızı pulbiber
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Nane
  • Tuz
  • 1 su bardağı kemik suyu
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 5-6 su bardağı sıcak su

Kırmızı Mercimek Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle mercimeği 3-4 defa yıkayalım.
  2. Çelik tencereye yağı yemeklik doğranan soğanları alalım.
  3. Soğanlar pembeleşince unu ilave edelim.
  4. Un kokusu çıkınca salçayı ekleyip kavuralım ve kemik suyunu mercimekleri ekleyelim.
  5. 5 su bardağı sıcak suyu koyalım orta ateşte 15 dk pişmeye bırakalım.
  6. Daha sonra robottan geçirip isteğe göre su ekleyebilirsiniz.
  7. Baharatlarını ekleyin.
  8. Tereyağı naneyi kavurup ilave edin. Afiyet olsun