12 Eylül 2019 Perşembe

Enfes Tava Böreği Tarifi

Enfes Tava Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet yufka
  • 1 adet soda
  • 1 çay bardağı süt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • Beyaz peynir ve kaşar peyniri
  • Yarım demet dereotu

Enfes Tava Böreği Tarifi Yapılışı

  1. Dereotunu ince kıyıp rendelenmiş peynirle karıştırın.
  2. Büyük boy bir tavayı yağlayıp yufkalardan birini kenarları dışarı sarkacak şekilde tavaya yayın.
  3. Süt, soda ve ayçiçek yağını bir kapta karıştırın.
  4. Tavaya yaydığınız yufkayı sütlü karışımla hafifçe ıslatın.
  5. Üzerine ikinci yufkanın yarısını küçük parçalar şeklinde kopartıp yayın ve sütlü karışımla ıslatın.
  6. Yufkanın diğer yarısına da aynı işlemi uygulayın.
  7. Yufkanın üzerine peynirli karışımı yayın.
  8. Peynirli karışımın üzerine kalan yufkayı aynı işlemi tekrarlayarak yerleştirin.
  9. Kenarlardan sarkan yufkalarla böreğin üzerini kapatıp kalan sütlü karışımla ıslatın.
  10. Tavayı ocağa alıp kısık ateşte böreğin her iki tarafını da kızartın.

Elma Dilimli Baharatlı Patates (Tavada) Tarifi

lma Dilimli Baharatlı Patates (Tavada) Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 iri patates
  • 3-4 kaşık sıvı yağ
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı kekik
  • 1 yemek kaşığı pul biber
  • Yeterince tuz ve karabiber

Elma Dilimli Baharatlı Patates (Tavada) Tarifi Yapılışı

  1. Patatesleri soyup elma dilimi gibi keselim.
  2. Geniş bir kapta sıvı yağ, kekik, kırmızı biber, sarımsak, karabiber ve tuzu karıştırın patatesleri ilave edin iyice karıştırın.
  3. Isınmış kapaklı tavaya sıralayın.
  4. Kısık ateşte yaklaşık 46-50 dakika pişirin. Et yemeklerinin yanında nefis oluyor afiyet olsun 

Tarhana Yapımı Tarifi

Tarhana Yapımı Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 kilo un
  • 2 yemek kaşığı kaya tuzu
  • 1 kilo yoğurt
  • 250 gr irmik
  • 5 tane kuru soğan
  • 150 gr margarin
  • 2 buçuk kilo domates
  • 2 buçuk kilo kırmızı biber
  • Yarım kilo biber salçası

Tarhana Yapımı Tarifi Yapılışı

  1. Kırmızı biberimizi domatesimizi yıkayın tencereye doğrayın üzerine 1 bardak su ekleyin iyice pişirin.
  2. Piştikten sonra blenderdan geçirin süzgeç ten geçirin derin kaba boşaltın.
  3. İçine yoğurdunu irmiğini margarinini yıkadığımız doğradığımız soğanını salçasını tuzunu ilave edin.
  4. Ununu yavaş yavaş ilave edin iyice yoğurun sert bir hamur olsun üstünü kapatıp 10 gün bekletin.
  5. Her gün sabah aksam yoğurun 1 hafta sonra hamur biraz cıvıklaşacak 2 bardak un ilave edin.
  6. 10 gün sora tarhanamız hamuru olmuştur dışarı temiz bez üzerine parça parça hamurlarımızı koyun.
  7. Ters yüz yaparak küçük küçük hamurları ufalayarak küçültün kevgirden geçirin.
    Çok kurutmayın zorlanabilirsiniz ardından tarhanamızı rondodan geçirip içeri de 2 gün kuru tun çorbamız yapıma hazırdır.

TikTok özelliği Instagram’a geliyor!

Facebook tarafından satın alındıktan sonra farklı sosyal medya platformlarının sevilen özelliklerini tabiri caizse kopyalayan Instagram bu kez gözü TikTok’a dikti. Instagram ile TikTok benzeri videolar oluşturmak mümkün hale geliyor.Haberin detaylarına geçmeden önce geçmişte yaşananları hatırlamak gerekirse, Snapchat’in hikaye özelliği, Instagram ile daha popüler hale geldi. Hikayeler özelliğinin iyice popüler hale gelmesiyle Instagram, Snapchat’i adeta yok etti.

TikTok özelliği Instagram kullanıcıları ile buluşuyor!

Bunun yanı sıra ülkemizde kullanıma sunulmamış olmasına rağmen hikayeye müzik ekleme gibi özelliklerde bulunuyor. Şimdi ise Instagram’a TikTok ile benzer şekilde kısa videolar oluşturma özelliği geliyor.
Instagram’a gelen yeni özellikler söz konusu olduğunda ilk akla gelen isim olan Jane Manchun Wong, TikTok’tan esinlenilen bu özelliğin ekran görüntülerini Twitter hesabında paylaştı.Bu sayede kullanıcılar henüz ülkemizde aktif olmayan müzik ekleme özelliği ile bunu harmanlayarak TikTok benzeri videoları kolayca oluşturabilecek. Bakalım, Instagram’ın bu hamlesi karşısında TikTok’tan nasıl bir cevap gelecek.

Düzenli Koşmanın Vücudunuzda Yarattığı Değişimler

Koşmak, herhangi bir yardımcı ürün kullanılmadan ve spor salonuna ihtiyaç duyulmadan yapılabilecek en faydalı sporlardan biridir. Uygun kıyafetler ve ayakkabılarla günün her saati her yerde koşabilirsiniz. Koşmak, egzersiz ya da rahatlama amaçlı yapılabilir. Doğada yapacağınız kısa bir koşu sizi mental anlamda rahatlatacağı gibi metabolizmanızın çalışma düzenine de olumlu etki sağlar. Düzenli koşmanın vücutta yarattığı değişimlere gelin birlikte bakalım.

1. Kas gücünüz artar
Uzmanlara göre koşmanın bacak kasları üzerinde güçlendirici etkisi var. Düzenli koşmak kasların gelişmesine yardımcı olur. Düzenli koşan insanların bacak kıkırdakları geliştiği için vücudun dayanıklılığı da artar. Bu sayede ise hareketsizliğe bağlı olarak gelişen eklem ağrıları azalır. 

2. Kalp hastalıklarına yakalanma riskiniz azalır
Koşmak, kalp ritmini anlık olarak hızlandırır. Bu nedenle yüksek tansiyon ya da kronik kalp rahatsızlıkları olanların koşu alışkanlığı geliştirmeden önce doktorlarına danışmaları gerekir. Düzenli koşmak; kalp hastalıkları riskini azaltmasının yanı sıra, dolaşım sisteminin de daha iyi çalışmasını sağlar. Aynı zamanda kan basıncını ve kolesterolü dengeleyerek yüksek tansiyonu düşürür.

3. Kilo verirsiniz, yağ oranınız azalır
Düzenli koşmak vücudunuzun forma girmesine yardımcı olur. Tüm vücut kaslarını aynı anda çalıştıran bir spor olduğu için düzenli koşu yaparak hızlı ve sağlıklı bir şekilde kilo verebilirsiniz. Koşuyla birlikte uygun bir diyet programına uyarak yağ oranınızı azaltabilir ve kaslarınızın güçlenmesine destek olabilirsiniz.

4. Eklemleri güçlendirir
Koşuda neredeyse tüm eklemler çalışır ve zamanla güçlenir. Düzenli koşu yapan kişilerde eklem ağrıları azalır ve kendilerini daha dinç hissederler. Ayrıca düzenli olarak koşmak, kondisyonu yükseltir ve nefes alış verişleri daha düzenli hale gelir. Bu da akciğer sağlığı için oldukça faydalıdır. 

5. Toksin attığınız için cilt güzelleşir
Koşunun temposuna bağlı olarak vücutta terleme gerçekleşir ve toksinler vücuttan atılır. Toksinlerin vücuttan atılması cildi daha sağlıklı hale getirerek güzelleşmesini sağlar. Bunun yanı sıra, koşu esnasında terleme nedeniyle kaybedilen suyun alınması gerekir. Bunun için de bol bol su içilmelidir.

6. Zihinsel olarak güçlenirsiniz
Koşmak, vücuda olduğu kadar zihne de faydalıdır. Özellikle açık havada koştuğunuzda bolca oksijen almış olursunuz. Oksijen vücudu tazelerken hem vücudunuza hem de beyninize giden kan miktarının artmasını sağlar. Bu sayede ise kendinizi daha iyi ve mutlu hissedersiniz. Koşmak, aynı zamanda konsantrasyonu da arttırarak kişinin daha iyi odaklanmasına yardımcı olur.

7. Kan şekeriniz dengelenir
Düzenli olarak koşmak kan şekerini dengeler. Bu da tansiyon ve diyabet gibi hastalıkların riskinin azalmasını sağlar. Ancak hatırlatmakta fayda var, eğer yüksek tansiyon ya da kalp hastasıysanız doktorunuza danışmadan koşuya başlamamalısınız. Koşmanın vücutta yarattığı olumlu değişimleri ise yalnızca düzenli olarak koştuğunuzda gözlemleyebilirsiniz.

11 Eylül 2019 Çarşamba

Demleme Makarna Tarifi

Demleme Makarna Tarifi İçin Malzemeler

  • Salçalı veya sade makarna
  • 1 paket istediğiniz makarna
  • Benim tercihim Barilla
  • Zeytinyağı
  • Tuz karabiber
  • Pulbiber vs.
Salçalı isterseniz;
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 litre su

Demleme Makarna Tarifi Yapılışı

Bu tarifle kesinlikle makarnayı haşlayıp döküp yapmanıza ve bir sürü bulaşığa gerek yok.
  1. Makarnayı tencereye alın yağı baharatları ve salçayı ekleyin karıştırın.
  2. Altını açın ve 1 litre suyu kaynar vaziyette ekleyin. Makarna kaynayınca karıştırın ve altını kısın.
  3. Yaklaşık 25 dakikada suyunu çekince karıştırın ve işte makarna hazır.
  4. Bir pakete (500 gr) 1 litre su işte bu kadar.
  5. Eğer kıymalı isterseniz ayrı kapta pişirdiğiniz kıymayı sade haşladığınız makarnaya ekleyin ve afiyet olsun.

Hakiki İnegöl Köfte Tarifi

Hakiki İnegöl Köfte Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gr dana kıyma
  • 250 gr yağlı kuzu kıyma
  • 2 adet soğan
  • 2 tatlı kaşığı karbonat
  • Tuz

Hakiki İnegöl Köfte Tarifi Yapılışı

Vermiş olduğum bu tarifin bir gün önceden yapılması gerekiyor. Köfte harcının bir gece dolapta dinlendirilmesi ve belli aralıklarla yoğrulması bu tarifin en önemli özelliğidir.
  1. Dana ve kuzu kıyma derin bir kapta karıştırılır.
  2. İçerisine tuz ve karbonat da ilave edilerek iyice yoğrulur.
  3. Streç filme sarılıp buz dolabına kaldırılır.
  4. Üç saat kadar sonra tekrar çıkarılıp yoğrulur ve tekrar streçlenip kaldırılır. Belli aralıklarla yoğrulma işlemine devam edilir.
  5. Ertesi gün pişirilmeden önce harca iki adet rendelenmiş ve suyu iyice sıkılmış soğan eklenerek son bir kez yoğrulur.
  6. Şekillendirilip yağsız tavada arkalı önlü kızartılır.
Afiyet olsun

Kırmızı Biber Mezesi Tarifi

Kırmızı Biber Mezesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet kırmızı biber
  • Sıvıyağ
  • 2 kaşık mayonez
  • 5 kaşık yoğurt
  • 3-4 diş sarımsak
  • Tuz
Üzeri için:
  • Pul biber
  • Kuru nane

Kırmızı Biber Mezesi Tarifi Yapılışı

  1. Biberleri doğrayıp sıvı yağ ile birlikte tavada soteleyip soğumaya bırakın.
  2. Yoğurdu mayonezi karıştırıp biraz tuz atın.
  3. Sarımsağı dövüp içine koyun ve karıştırın.
  4. Biberleri içine koyup karıştırın ve üzerini baharatlarla süsleyin.

Kabaklı , Havuçlu Ve Patatesli Çorba Tarifi

Kabaklı , Havuçlu Ve Patatesli Çorba Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet kabak
  • 2 adet orta boy havuç
  • 2 adet küçük patates
  • 1 avuç dereotu
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı un
  • 5 su bardağı su
  • 1 su bardağı süt
  • Tuz, karabiber (damak zevkinize göre ayarlayın )

Kabaklı , Havuçlu Ve Patatesli Çorba Tarifi Yapılışı

  1. Kabak ve havuç rendelenir. Patatesler küçük küçük doğranır.
  2. Uygun bir tencereye zeytinyağ ve tereyağ alınır.
  3. Tereyağ erdiğinde kabak, havuç ve patates ilave edilir.
  4. Suyunu salıp buharlaşana kadar pişirilir. Ara ara karıştırmayı ihmal etmeyin.
  5. Tamamen suyu buharlaşan sebzelerin üzerine un eklenir. 1 dakika sebzelerle kavrulur.
  6. 5 bardak su ilave edilir ve karıştırılır. Topaklanmasına izin vermeyin.
  7. Sebzeleri 5 dakika kaynatın. Daha sonra sütü ilave edin.
  8. Baharatlarını ekleyip dereotunu serpin. Bir taşım daha kaynatarak ocaktan alın.
    Deneyecek olanlara afiyet olsun.

Islak Kek Tarifi

Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 25 gr kakao
  • 2 su bardağı un
Sosu için;
  • 1, 5 su bardağı süt
  • 25 gr kakao

Islak Kek Tarifi Yapılışı

  1. Şeker ve yumurtalarımızı köpürünceye kadar çırpıyoruz.
  2. Sıvı yağ ve sütü ekleyip çırpıyoruz.
  3. Daha sonra kuru malzemelerimizi ekleyip karıştırıyoruz. (Unu elersek kekin kabarması için daha iyi olacaktır. )
  4. Önceden ısıtılmış fırında kekimizi pişiriyoruz. (Bir kürdan yardımıyla pişip pişmediğini kontröl edebiliriz. Kürdan kuruysa pişmiştir. )
  5. Sos için süt ve kakaoyu ocakta kaynayana kadar pişiriyoruz.
  6. İlk sıcaklığı geçen kekimizi dilimleyip soğuk sosu üzerine gezdiriyoruz. Dilerseniz hindistan cevizi, fındık ile üzerini süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun

Sulu Patates Tavuklu Tarifi

Sulu Patates Tavuklu Tarifi İçin Malzemeler

  • 200 gr tavuk göğüsü
  • 4 adet orta boy patates
  • 2 adet havuç
  • 1 adet soğan
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 adet yeşil biber
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

Sulu Patates Tavuklu Tarifi Yapılışı

  1. İlk önce tavuk göğsünü kuşbaşı doğrayıp orta ateşte suyu salana kadar kavuruyoruz.
  2. Sıvı yağ, soğan, biberleri ekleyip 5 dakika kavuruyoruz
  3. Ardından salçayla tekrar kavuruyoruz 2 dk, son olarak havuç ve patatesleri ekleyip bir 5dk kadar kavurup patateslerin üstünü geçecek kdaar su ekliyoruz. Tuzunu ayarlayıp kısık ateşte pisiyoruz. Affiet olsn

Şekerpare Tarifi

Şekerpare Tarifi İçin Malzemeler

Şerbeti için
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su
Hamuru için
  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • Alabildiği kadar un 3 bardaktan sonrası kontrollü eklensin

Şekerpare Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle şerbeti hazırlayıp soğumaya bırakalım.
  2. Derin bir kap alıp içine yumurta ve şekeri ekleyelim krema haline gelene kadar çırpalım.
  3. Yağ ve irmiği ekleyip çırpmaya devam edelim.
  4. Son olarak diğer malzemeleri de ekleyip yoğurmaya başlayalım.
  5. İstediğiniz büyüklükte hamurlar kopararak istediğiniz şekli verin.
  6. 180°fırında 15 _20 dk civarı pişirin .Fırından çıktıktan 2 dakika sonra şerbeti üzerine dökün ve soğumaya bırakın afiyet olsun. . .

3 Malzemeli Pasta Tarifi

3 Malzemeli Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı civarında süt
  • 1 paket çikolata sosu
  • 1 paket petibör bisküvi

3 Malzemeli Pasta Tarifi Yapılışı

  1. 1 paket çikolata sosunu arkasına göre hazırlıyoruz.
  2. Bir sıra petibör bisküviyi sütle ıslatıp diziyoruz.
  3. Üzerine sosumuzu döküyöruz. Bu şekilde sosumuzun yettiği kadar kat yapıyoruz bir gece soğuk bir ortamda bekliyoruz. Afiyet olsun.