26 Kasım 2019 Salı

Damak Çatlatan Sebzeli Pirinç Pilavım Tarifi

Damak Çatlatan Sebzeli Pirinç Pilavım Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 adet patlıcan
  • 1 adet kabak
  • 2 büyük patates
  • 3 adet yeşil biber
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 3, 5 su bardağı kaynar su
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Tuz (damak tadınıza göre)
Sebzeleri kızartmak için;
  • 1 su bardağı sıvı yağ

Damak Çatlatan Sebzeli Pirinç Pilavım Tarifi Yapılışı

Hanımlar, bu pilavı mutlaka deneyin. öyle lezzetli kl ikinci tabağı istetiyor. buyrun tarifime;


  1. Sebzeleri iyice yıkayıp kurulayalım ayrı ayrı küçük küpler şeklinde doğrayalım.
  2. Önce patatesleri, ardından kabakları sonra patlıcanları, en son biberleri kızartıp kağıt havlu üzerine alalım.
  3. Pilav tenceresine yağları koyup kızdıralım tuzlu suda bekletip yıkadığımız pirinci ekleyip, cam gibi oluncaya kadar kavuralım.
  4. Kaynar suyu ekleyip tadına bakarak tuzunu ayarlayıp, kapağını kapayalım.
  5. Kaynadıktan sonra kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirelim.
  6. Pişince içine kızarttığımız sebzeleri, ekleyip karıştıralım.
  7. Tavanın üzerine kağıt havlu örtüp, kapağını kapayıp, 15-20 dakika demlendirelim.
  8. Kapağını açınca pulbiber ve karabiber ekleyip karıştıralım. servise hazır, afiyet olsun.

Haydari Mezesi Tarifi

Haydari Mezesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 1 tutam dereotu
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • yarım çay kaşığı tuz
  • 1 dilim beyaz peynir
  • 1 diş sarımsak

Haydari Mezesi Tarifi Yapılışı

  1. Beyaz peynir çatalla ezilerek ufalanır, dereotu ince kıyılır.
  2. Tereyağında nane kızdırılarak ılınması için bekletilir.
  3. Karıştırma kabına süzme yoğurt alınır.
  4. Beyaz peynir, dereotu, naneli tereyağı, ezilmiş sarımsak, tuz eklenerek karıştırılır.
  5. Servis tabağına alınarak üzerinde dereotu ile servis edilir. Afiyet olsun

İç Pilavlı Tavuk But Sarma Tarifi

İç Pilavlı Tavuk But Sarma Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 adet kemiksiz but
Marine İçin ;
  • Yarım çay bardağı süt ve
  • 1 çay kaşığı tuz
İç Pilavı İçin ;
  • 1  su bardağından iki parmak eksik pirinç
  • 1 adet orta boy soğan
  • 1 adet küçük rendelenmiş havuç
  • 1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
  • 1 çay kaşığı ucuyla tarçın
  • 1 yarım çay kaşığı yeni bahar
  • 1 yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 yarım çay kaşığı tuz
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Yarım yemek kaşığı tereyağ
Üzerinin Sosu ;
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yarım yemek kaşığı salça
  • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ (ben kullanmadım)
  • 1 çimdik tuz

İç Pilavlı Tavuk But Sarma Tarifi Yapılışı

(Orijinal tarifinde havuç yok ben ekledim ve 1 yemek kaşığı kuş üzümü, 2 yemek kaşığı kabuksuz bademi çıkarttım)
  1. Öncelikle tavukları yıkayıp kurulayın.
  2. Daha sonra büyük bir tabağın içerisine koyup hafif tuzlayıp yarım çay bardağı sütü ekleyip 2-3 saat üstü kapalı buzdolabında Marine edin.
  3. İç pilav için pirinci sıcak ve tuzlu suda 15 dakika bekletin. Daha sonra suyunu iyice süzün.
  4. Uygun bir tavaya sıvı yağ ve tereyağını koyup eritin. Üzerine soğanı ilave edin ve 1 dakika soteleyin.
  5. Daha sonra rendelenmiş havuç ve dolmalık fıstığı ilave edin.
  6. Havuçlar yumuşadığında pirinci ilave edip 1-2 dakika beraber kavurun.
  7. 1 su bardağı kaynamış suyu ilave edip hafif diri kalacak şeklinde pişirin. Ve demlenmeye bırakın.
  8. Marine olmuş tavukların fazla sütünü süzün ve küçük bir çorba kasesi içine alın ortasına bir yemek kaşığı kadar pilavdan koyup kürdanla birleştirin.
  9. Uygun bir borcama koyup sosu üzerine sürün.
  10. Üzerini fırın poşetiyle kapatıp 180 derce 40 – 45 dakika pişirin.
  11. Daha sonra poşeti alıp 15 dakika üstü açık pişirmeye devam edin.
    Ayriyeten borcamı yağlamadım. Deneyecek olanlara şimdiden Afiyet olsun 

Tutmaç Çorbası Tarifi

Tutmaç Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı haşlanmış nohut (benim buzlukta vardı onu kullandım)
  • 1 çay bardağı erişte
  • 1 çay bardağı haşlanmış yeşil mercimek (haşlayıp suyunu süzün)
  • 1 adet soğan
  • 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • Tuz
Terbiyesi için:
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yumurta sarısı
  • 1,5 su bardağı yoğurt

Tutmaç Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Tencereye 5-6 su bardağı su koyularak kaynatılır. Kaynayan suyun içerisine tuz, haşlanmış nohut, haşlanmış yeşil mercimek ve erişteler eklenir. Erişteler pişene kadar çorba kaynatılır.
  2. Önemli not: Yeşil mercimekleri haşlarken iyice eritmeyin. Çorba içerisinde de kaynayacağı için haşlarken birazcık diri bırakın. (Fotoğraf da görüldüğü gibi)
  3. Ayrı bir yerde terbiye malzemeleri çırpılır.
  4. Çorbanın suyundan yavaşça eklenerek terbiye ılıklaştırılır.
  5. Erişteler pişince çorbanın içine karıştırılarak eklenir. 2-3 dk karıştırmaya devam edilir. Kaynayınca altı kısılır.
  6. Ayrı bir tavada yemeklik doğranmış soğan sıvı yağ da kavrulur. Soğanlar iyice karamelize olmalı. Ardından nane eklenir. Ve bu karışımda kaynamakta olan çorbaya eklenir.
  7. 8-10 dk daha kaynadıktan sonra çorbanın altı kapatılır.
..::Afiyet Olsun::..

Kıymalı Karnabahar Yemeği Tarifi

Kıymalı Karnabahar Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 100 gr kıyma
  • 1 tane soğan
  • Sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 kilo karnabahar
  • 2 havuç
  • Tuz

Kıymalı Karnabahar Yemeği Tarifi Yapılışı

26 kasım 2019
Merhabalar,
  1. Kıymayı yayvan tencerenize alın o kavrulurken soğanları doğrayın ardından beraber kavurun.
  2. Salçayı ve biraz yağ ile ekleyin kavurun kokusu çıkana kadar.
  3. Havucu ve karnabaharı ekleyin. ( ben biraz sirkeli suda beklettim ) yarıya kadar su ilave edin ve pişirin. Afiyet olsun 

Atom Kurabiye Tarifi

Atom Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

İç harcı:
  • 10-15 adet kuru incir
  • 6-8 adet kuru kayısı
  • 1 avuç kuru üzüm
  • 10 adet ceviz (İri şekilde ezelim harcı hamura koyduktan sonra parça halinde ekliyorum)
  • 3 orta boy elma
  • 1 su bardağından bir parmak eksik şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
Hamuru için:
  • 250 gr margarin veya tereyağı
  • 1 yumurta sarısı (Akı dışına kullanılacak)
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un (Yaklaşık 4, 5 su bardağı)
  • Üzerine bulamak için kırılmış fındık (bir kase yeterli)
  • Pekmez

Atom Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak iç harcını hazırlıyoruz. Elma ve şekeri kavuruyoruz. İncir ve kayısıyı küp küp küçük parçalar halinde doğruyoruz.
  2. Ocakta kavrulan elmanın içine incir, üzüm, kayısı ve cevizi ekleyip ocağın altını ve tencerenin kapağını kapatıyoruz.
  3. Soğumaya bırakıyoruz incir ve kayısılar o sıcaklıkla yumuşamış oluyor.
  4. Hamuru için malzemeleri yoğurma kabına alıp kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuruyoruz, elimize ceviz büyüklüğünde parça koparıp içini açıyoruz elmalı incirli harçtan alıp içine koyup ağzını kapatıyoruz ve avucumuzda yuvarlıyoruz.
  5. Daha sonra üzerini önce yumurta akına sonra fındığa bulayıp yağlı kağıt serilmiş fırına seriyoruz.
  6. 180 derece fırında üzeri pembeleşene kadar pişiriyoruz sonra bir tatlı kaşığı pekmezi üzerine gezdiriyoruz afiyet olsun☺️

Pudingli Pratik Tatlım Tarifi

Pudingli Pratik Tatlım Tarifi İçin Malzemeler

  • Hazır çilekli puding
  • 3, 5 bardak süt evde kalan yenmeyen kek dilimleri ben kakaolu kek kullandım

Pudingli Pratik Tatlım Tarifi Yapılışı

  1. Sütü ve pudingi karıştırıp ocağa alıyoruz.
  2. Kaynayana kadar karıştırıyoruz. Ardından keklerimizi blendırdan geçiyoruz.
  3. Pudingimiz hazır olunca en alta ufalanmış kek üste puding üste kek puding şeklinde koyuyoruz.
  4. Soğuyunca servis yapıyoruz. Acele kahve içmeye gelen arkadaşlarımıza hemen pratik bu tatlıyı yapabiliriz. :)

Sade Kek Tarifi

Sade Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı sut
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un 3- 4 bardak kadar
  • İçine dökmeye 3 yemek kaşığı damla çikolata

Sade Kek Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak yumurta ve şeker güzelce çırpılır.
  2. Ardından süt sıvı yağ eklenir.
  3. Vanilin kabartma tozu ve un eklenerek hafif cıvık bir hamur elde edilir.
  4. Yağlanmış kek kalıbına dökülür
  5. Arasına damla çikolata eklenir.
  6. 18o derecede kızarana kadar pişirilir.
  7. Piştikten sonra üstüne isterseniz pudra şekeri serpip çikolata ile süsleyebilirsiniz

Ev Yapımı Beyti Tarifi


Un Helvası Tarifi

Un Helvası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 kaşık tereyağı

Un Helvası Tarifi Yapılışı

  1. 1 su bardağı su ile 1 su bardağı şekerimizi bir kaba koyup şeker eriyene kadar karıştırıyoruz.
  2. 2 kaşık tereyağını tenceremize veya tavamıza koyuyoruz.
  3. Eridikten sonra 1 su bardağı unumuzu içine koyup rengi değişene kadar karıştırıyoruz.
  4. Sonra hazır bulunan şekerli suyumuzu içine koyuyoruz ve altını kısıyoruz.
  5. İyice katılaştıktan sonra altını kapatıyoruz. Tatlımız hazır.

Haşhaşlı Katmer Poğaça Tarifi

Haşhaşlı Katmer Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 2 adet yumurta
  • 1 paket yaş maya
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Aldığı kadar un
İç harcı için
  • 1 su bardağına yakın haşhaş ezmesi
  • 1. 5 çay bardağı sıvı yağ
  • 5 yemek kaşığı margarin veya tereyağı
Üzeri için
  • Yumurta sarısı
  • Çörekotu

Haşhaşlı Katmer Poğaça Tarifi Yapılışı



  1. Ilıttığımız sütü ve suyu derin bir kabın içerisine alalım.
  2. Maya ve şekeri ekleyip mayayı eritelim.
  3. Daha sonra 10 dakika kadar ağzını bir kapakla kapatalım.
  4. Süre sonunda kalan malzemeleri ekleyip ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
  5. Yarım saat sıcak ortamda mayalandıralım. Bu esnada tereyağını eritelim ve sıvı yağ ile karıştıralım.
  6. Haşhaş ezmesini biraz sıvı yağ ile hafif akışkan kıvam alana kadar karıştırıp açalım.
  7. Mayalanan hamuru eşit iki parçaya ayıralım ve ayırdığımız parçaları 5 ‘er 5’er bezelere ayıralım.
  8. Her bezeyi pasta tabağı büyüklüğünde açıp 1 2 yemek kaşığı yağ ile her yerine yayalım. Bu şekilde 5 kat olacak.
  9. Yağlanan bezeleri bir süre (yarım saat) dinlendirip elimizle olabildiğince açalım.
  10. Hamurunuzu açarken yirtmamaya özen gösterelim.
  11. Açılan hamura yeterince haşhaş ezmesini sürelim ve üçgen dilimler halinde kesip rulo yapalım.
  12. Üzerine yumurta sarısı sürelim, çörek otunu serpelim ve margarin ile yağladığımız fırın tepsisine dizelim. 180 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirelim. Afiyet olsun.

Fırın Poşetinde Tavuk Tarifi

Fırın Poşetinde Tavuk Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg baget tavuk
  • 3 adet patates
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • Yarım çay bardağı sıvıya
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • Tuz

Fırın Poşetinde Tavuk Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle tavuğu yıkayıp dinlendiriyoruz.
  2. Daha sonra ayrı kapta patates dışında bütün malzemeleri karıştırıyoruz.
  3. Tavuğu da ekleyip sosta iki saat bekletiyoruz.
  4. Daha sonra patatesleri iri küpler şeklinde kesip sosta ki tavuklar la karıştırıp fırın poşetine alıyoruz.
  5. Fırın poşetine 3-4 tane delik açıp önceden ısıtılmış 180 ° fırında 30 dakika pişiyoruz.
  6. Üzerinin kızarması için isterseniz poşetin üzerini kesip 15 dakika pişirebilirsiniz. Afiyet olsun 😋

Apple Watch rakibi Honor MagicWatch 2 tanıtıldı

Ülkemizde de faaliyet gösteren ve kullanıcılara uygun fiyata iyi ürün sunmayı amaçlayan Honor, V30 ve V30 Pro modelleriyle birlikte MagicWatch 2 modelini de bugün düzenlediği lansmanla tanıttı. Tanıtımın ardından Honor MagicWatch 2 özellikleri ve yetenekleri de belli oldu.

Honor MagicWatch 2 özellikleri

14 güne kadar pil ömrü sunan akıllı saat özellikle sağlık yaşam ve zindelik üzerine odaklanmış durumda. 5 ATM basınca kadar suya dayanıklılık gösteren saat ile havuzda veya denizde yüzebilirsiniz. MagicWatch 2, mesafeyi, hızı ve yakılan kaloriyi ölçerken nabzınızı da ölçebiliyor. Saat ayrıca yüzücülere özel bir mod bulunduruyor. Bu modla birlikte, bir havuzu baştan sona kat etmek için gereken kulaç sayısı ve süre ölçülebiliyor. Bu sayede antrenman yaparken çok daha somut verilere ulaşılabiliyor.Saat, gün boyunca nabız takibi yapabiliyor. Bu sayede nabzınız çok düşük veya çok yüksek olduğu zaman sizi uyarıyor. Uyku takibi ile birlikte daha verimli bir uyku için önerilerde saat tarafından belirtiliyor. Buna ek olarak 6 uyku bozukluğu türü de saat ile tespit edilebiliyor. 15 farklı spor moduna sahip olan MagicWatch 2, GPS ve GLONASS özelliklerini de destekliyor.
Tasarım detaylarına baktığımıza Honor MagicWatch 2, 361L paslanmaz çelik ile üretilmiş. 46 mm ve 42 mm boyutlarına sahip olan saatin iki farklı sürümü mevcut. 46 mm sürüm 454 x 454 çözünürlüğünde 1.4 inç ekrana sahipken 42 mm sürüm 390 x 390 çözünürlüğünde 1.2 inç ekrana sahip. Her iki ekranda 326 ppi piksel yoğunluğuna sahip.Her iki modelde gücünü Huawei Watch GT 2 modelinde de kullanılan Kirin A1 işlemcisinden alıyor. Şarkılarınızı saklayabilmeniz için 2 GB ve 4 GB depolama ile gelen saatler ortalama 500 müzik kapasitesi sunuyor. 46 mm sürüm 14 gün pil ömrü vaat ederken bu süre 42 mm ile birlikte  7 güne düşmüş durumda.
12 Aralık günü satışa sunulacak saatlerin fiyatı 42 mm için 155 dolar, 46 mm içinse 170 dolar olarak belirlenmiş durumda. Keten kahverengi 46 mm ve Sakura altını 42 mm modellerinin fiyatıysa 200 dolar.