12 Aralık 2019 Perşembe

Sade Bulgur Pilavı Tarifi

Sade Bulgur Pilavı Yapılışı İçin Malzemeler

  • 1,5 su bardağı bulgur
  • 3 su bardağı (et suyu, tavuk suyu yada kaynar su)
  • 50 gram tereyağ yada margarin
  • 2 tatlı kaşığı tuz (azaltılabilir yada artırılabilir )

Sade Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı

Oldukça pratik ve de lezzetli bu pilavı herkese öneririm:)


  1. Tencerenin içinde yağı eritip kızdırın.
  2. İçine bulguru ekleyip 2-3 dakika karıştırın.
  3. Suyunu ve tuzunu ekleyip orta dereceli ateşte suyunu çekip göz göz olana kadar pişirin.
  4. Bulgurdan bulgura fark olacağı için pişirme süresi kısalıp çoğalacağı gibi suyunda da farklılık olabilir.
  5. Su az gelirse ilave edin.
  6. Tencereye peçete koyarak 20 dakika dinlenmesini sağlayın. Afiyet olsun :)

Beşamel Soslu Köfte Tarifi

Beşamel Soslu Köfte Tarifi İçin Malzemeler

  • 400 gram kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 3-4 diş sarımsak
  • Maydanoz
  • 1 yumurta
  • 3-4 dilim bayat ekmek içi
  • Kimyon
  • Karabiber
  • Kırmızı toz biber
  • Tuz
Sosu için;
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Sıcak su
  • Tuz
Üzeri için;
  • Kaşar peyniri
  • Beşamel sos (2 yemek kaşığı tereyağ, 1 yemek kaşığı sıvı yağ, 1 buçuk yemek kaşığı un, 1 buçuk su bardağı süt, tuz, karabiber)
  • 1 su bardağı garnitür

Beşamel Soslu Köfte Tarifi Yapılışı



  1. Robota yumurta soğan sarımsak maydanoz koyularak küçük parçalara ayrılır.
  2. Diğer yandan yoğurma kabına kıyma ekmek ve robottaki malzemeler baharatlar alınarak köfte harcı hazırlanır.
  3. Önceden yağlanmış fırın kabına çanak şekli verilerek hafif kızarıncaya kadar pişirilir.
  4. Bu sırada beşamel sos hazırlanır, tereyağ ve sıvı yağ karıştırılır.
  5. Un eklenerek kavrulur, pembeleşince süt ilave edilir. Baharatı atılır.
  6. Beşamel sosumuzu hazırlandıktan sonra 1 su bardağı suyu süzülmüş garnitür ile karıştırılır.
  7. Fırından köfteler çıkartılıp sos ortalarına yerleştirilir.
  8. Üzerine dilimlenmiş kaşar peyniri koyulur.
  9. 2 su bardağı sıcak su ile 1 yemek kaşığı salça karıştırılır, üzerine dökülür, tekrar fırına alınır.
  10. Peynirleri kızarmaya başlayınca pişmiş demektir, afiyet olsun.

Özel Soslu Şehriye Çorbası Tarifi

Özel Soslu Şehriye Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet domates
  • 3 diş sarımsak
  • 1 orta boy kuru soğan
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 çay bardağı tel şehriye
  • 9 su bardağı su (Yarısı tavuk veya etsuyu yoksa bulyon)
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 7-8 dal maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Tuz (Damak tadınıza göre)
  • Limon suyu

Özel Soslu Şehriye Çorbası Tarifi Yapılışı

Arkadaşlar, bu çorbayı mutlaka deneyin. soğan ve sarımsak şahane bir tat veriyor. Buyurun tarifime;


  1. Soğan ve sarımsakları soyup, iri parçalara bölelim.
  2. Domateslerin kabuklarını soymadan, soğan ve sarımsaklarla beraber rondodan geçirelim.
  3. Çorba tenceremize yağı koyup, 2 yemek kaşığı un ekleyerek 2-3 dakika kavuralım.
  4. Salçayı ilave edip kokusu çıkıncaya kadar kavuralım.
  5. Rondoda çekilen sebzeleri ekleyip, karıştırarak kapağını kapayıp 3-4 dakika pişirelim.
  6. Kapağını açıp suyunu ve tavuk suyunu ekleyip karıştıralım.
  7. Kaynayınca şehriyeyi ilave edelim. baharatlarını ve tuzunu atıp 4, -5 dakika pişince ince doğranmış maydanozu ekleyip ocağı kapatalım. servis ederken limon şart. Afiyet olsun.

Köz Biberli Nohut Salatası Tarifi

Köz Biberli Nohut Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 2 adet iri kırmızı biber
  • 2 adet yeşil soğanın yaprak kısmı
  • 1 tutam dereotu
  • 1 tutam maydanoz
  • Limon
  • Zeytinyağı
  • Tuz

Köz Biberli Nohut Salatası Tarifi Yapılışı

  1. Nohutlar bir gece önceden ıslatılıp haşlanır.
  2. Biberler közlendikten sonra kabukları soyulur.
  3. Çekirdekleri ayıklanır ve küçük parçalar halinde doğranır.
  4. Diğer yeşilliklerde ince kıyıldıktan sonra tüm malzemeler birlikte karıştırılır.
  5. Son olarak yağ tuz ve limon suyu eklenir.

Kayseri Yağlaması (Nefis) Tarifi

Kayseri Yağlaması (Nefis) Tarifi İçin Malzemeler

Hamur tarifi;
  • 5 su bardağı un
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 paket instant maya
  • 1 buçuk tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Harç için;
  • 500 gr kıyma
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 kahve fincanı zeytinyağı
  • 2 adet kuru soğan
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 adet kırmızı biber
  • 1 adet domates
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Bir tutam reyhan
Yoğurt için;
  • 1 kase yoğurt
  • 1 diş sarımsak

Kayseri Yağlaması (Nefis) Tarifi Yapılışı

  1. Hamurun hazırlanışı; Öncelikle unu büyük bir kaseye koyalım.
  2. İnstant mayayı unun üzerine dökelim ılık süt ve suyu de dökelim son olarak yağ tuz ve şekeri de katıp sert bir hamur elde edinceye kadar yoğuralım.
  3. Ben yarım saat yoğurdum sonrasında yarım saat mayalanmaya bırakalım.
  4. Mayalanan hamurdan 12 beze yapalım dinlenmeye bırakalım bu sırada etimizi hazırlayalım.
  5. Öncelikle tencereye tereyağı ve zeytinyağını alalım ,soğanı küçük küçük keselim.Yağla beraber kavuralım.
  6. Biberleri ve domatesi de küçük küçük kesip soğanla beraber kavuralım.
  7. Biraz kavrulunca eti de ekleyip suyunu çekene kadar kavuralım.
  8. Et suyunu çekince salçasını, baharatları ve 1 çay bardağı suyu da katıp pişmeye bırakalım hafif sulu olacak.
  9. Tabak büyüklüğünde bezeleri merdaneyle açalım yağsız tavada arkalı önlü kısık ateşte hamurları ekmek kıvamına gelinceye kadar pişirelim.
  10. Her ekmeğin arasına etli harcımızdan sürerek kat kat çıkalım. Servise hazırdır.
  11. Dilerseniz yoğurt sarımsak sos ile tüketebilirsiniz.

Milföy Börek Tarifi

Milföy Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gr hazır dondurulmuş milföy hamuru
  • 1 kase beyaz peynir
Üstü İçin ;
  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı çörek otu

Milföy Börek Tarifi Yapılışı

  1. Hamuru önce ortadan ikiye sonra çaprazlamasına kesiyoruz.
  2. İçine peyniri koyuyoruz kapatıyorum üzerine yumurta sarısını sürüyoruz çörek otundan az serpiyoruz.
  3. Yağlanmış fırın tepsisine diziyoruz.
  4. 170 derece fırında 15-20 dakika pişmesi yeterlidir. Afiyet olsun 

Elmalı Kurabiye Tarifi

Elmalı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket oda sıcaklığında margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağı
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 4-4. 5 su bardağı un
İç harcı için;
  • 2 adet elma
  • 3 yemek kaşığı dolusu toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı silme tarçın
Üzeri için;
  • Pudra şekeri

Elmalı Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. İç harcı için; elmalarımızı soyup rendeleyelim ve tavaya alalım.
  2. Toz şekeri ilave edip karıştıralım.
  3. Suyunu çektikten sonra tarçını ekleyip soğumaya bırakıyoruz.
  4. Hamuru için; bir kapta margarini ve pudra şekerini karıştırıyoruz.
  5. Sıvı yağı, yoğurdu, vanilya ve kabartma tozunu ilave edip tekrar karıştırıyoruz.
  6. Elenmiş unu azar azar ekleyip kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğuruyoruz.
  7. Hamuru 3 parçaya bölüyoruz.
  8. Tezgahı hafiften unlayıp birinci parçayı merdane yardımı ile çokta ince olamayacak şekilde açıyoruz.Ve üçgen şekilde 8-9 parçaya bölelim.
  9. Geniş tarafına elmalı harcımızdan tatlı kaşığı kadar ekleyelim. Ve rulo şeklinde saralım.
  10. Yağlı kağıt serili tepsimize yerleştirelim.
  11. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri hafiften kızarana kadar pişirelim.
  12. Piştikten sonra soğumaya bırakalım tabağımıza aldıktan sonra üzerine pudra şekeri ilave edelim. Afiyet olsun 

Zengin Tavuk Tarifi

Zengin Tavuk Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 adet pirzola
  • 1 adet büyük boy kabak
  • 2 adet orta boy havuç
  • 1 paket kremalı mantar çorbası
  • 1 yemek kaşığı zeytin yağı
  • Tuz
  • Karabiber

Zengin Tavuk Tarifi Yapılışı

  1. Derisi ve kemiği çıkarılmış olan pirzolalar yıkanır süzülür iyice süzüldükten sonra tavuklar fırın tepsisine dizilir.
  2. Üzerlerine az tuz ve karabiber serperek tatlandırılır.
  3. Karıştırma kabına kabak ve havuçları rendelenerek içine 1 çay kaşığı tuz yağ ve hazır kremalı mantar çorbası eklenip karıştırılır.
  4. Hazırladığımız bu harcı tepsiye dizdiğimiz tavukların üzerine eşit şekilde dökelim.
  5. 180 derece fırında kontrollü olarak tavuk suyunu salıp çekene kadar 35-40 dakika pişirelim.
  6. Tavuklarımız sunuma hazır sıcak olarak servis edelim. *Arzu ederseniz üzerine kaşar peynir rendesi kullanabilirsiniz.
Afiyet Olsun♥️♥️♥️

Renklendirici İçermeyen Tam Kıvamında Ayva Reçeli Tarifi

Renklendirici İçermeyen Tam Kıvamında Ayva Reçeli Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 adet orta boy ekmek ayvası
  • Her bir kase dolusu doğranmış veya rendelenmiş ayva için 1 kase toz şeker
  • 1 çay bardağı kadar su
  • 5-6 adet nar çiçeği (Hibiskus)
  • İsteğe bağlı 4-5 adet karanfil
  • 3 yemek kaşığı limon suyu

Renklendirici İçermeyen Tam Kıvamında Ayva Reçeli Tarifi Yapılışı

  1. Ayvaları küp küp doğrayıp doğranmış haliyle kaseye koyarak şeker miktarını belirleyin.
  2. Doğradığınız ayvaları derin bir tencereye alıp üzerine her bir kase dolusu ayva için 1 kase şeker koyun ve bu şekilde kapağı kapalı olarak dolaba kaldırıp en az birkaç saat (tercihen 1 gece) bekletin. Sabaha ayvalar kendi suyunu salmış olacak.
  3. Ayvaların çekirdeklerini ayrı bir kaba koyun, reçeli bu çekirdekler ile renklendireceğiz. İçlerinden az çekirdek çıkarsa 4-5 adet bamya çiçeği (Hibiskus) koyabilirsiniz. Aktarlarda satılıyor.
  4. Sabaha ayvalar epey sulanmış oluyor. 5 adet ayva için 1 çay bardağı su yeterli geliyor. Siz ayva miktarına göre suyu ayarlayıp İçerisine ayva çekirdekleri ile 5-6 adet karanfil de koyarak ocağın en kısık ayarında pişirmeye başlayın.
  5. Bu şekilde birkaç saat orta ateşte kaynaması gerekiyor. Reçelinizden küçük bir çay tabağına koyduğunuzda kıvamı koyulaşıyorsa olmuş demektir.
  6. Ocaktan almaya yakın reçelin şekerlenmemesi için 3 yemek kaşığı kadar limon suyu ekleyin ve bir taşım daha kaynatıp altını kapatın. İçinden karanfilleri ve kullandıysanız bamya çiçeklerini alıp sıcakken kavanozlara koyup kapaklarını kapatın ve ters çevirin.
  7. Kavanozlarınızın steril olduğundan emin olun ve muhakkak yeni kapak kullanın.
    Bamya çiçeği yalnızca renk veriyor, kesinlikle tadını etkilemiyor. Çayı da boğaz ağrısına bire bir, aklınızda bulunsun. Bereketli olsun, deneyenlere afiyet olsun.

Ağızda Dağılan Kartopu Kurabiye Tarifi

Ağızda Dağılan Kartopu Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 150 gram oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı veya margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 3 yemek kaşığı buğday veya mısır nişastası
  • 1 su bardağı Hindistan cevizi
  • 1 paket vanilin
  • 3 su bardağı un (Kurabiyeleri bulamak için tepeleme 3 yemek kaşığı Hindistan cevizi + tepeleme 1 yemek kaşığı pudra şekeri)
  • (Su bardağı ölçüsü 200 ml, çay bardağı ölçüsü 100 ml)

Ağızda Dağılan Kartopu Kurabiye Tarifi Yapılışı



  1. Tüm malzemeler ile yumuşak bir hamur yoğurun.
  2. Ceviz büyüklüğünde toplar yaparak 170 derecede ısıtılmış fırında 15 dakika kadar pişirin.
  3. Fırından çıktıktan 5 dakika sonra Hindistan cevizi ve pudra şekeri karışımına bulayın.
    Yapımı çok pratik, lezzetli efsane bir kurabiye. Deneyenlere afiyet olsun.
    Ben 1 çay kaşığı da limon aroması ekledim çok yakışıyor.
    Bu tarifte kabartma tozu yok.

Yumuşacık Pizza Poğaça Tarifi

Yumuşacık Pizza Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı yoğurt (Oda ısısında olmalı)
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1. 5 yemek kaşığı kuru maya
  • Yarım su bardağından 1 parmak fazla sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 yumurta (1 inin sarısı üstüne)
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un (5. 5 su bardağı kullandım)

Yumuşacık Pizza Poğaça Tarifi Yapılışı

Miss gibi yumuşacık pizza poğaça tarifim var sizlere çok yumuşak oluyor denemenizi tavsiye ederim. Bu tariften 21 adet cıktı. Geçelim tarife. 🤗
  1. Öncelikle ön mayalama için ılık su, şeker ve mayayı yoğurma kabına alıp karıştıralım. (Tahta kaşıkla) ve üzerini örtüp 10 dakika köpük köpük olmasını bekleyelim.
  2. Ardından un hariç bütün malzemelerimizi ekleyelim ve ellerimizle iyice karıştıralım.
  3. Unumuzu azar azar ilave edelim kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğuralım.
  4. Sonra üzerini streç filmle kapalım ve bir örtüyle kapatıp sıcak bir odada 1 saat kadar mayalandıralım.
  5. Mayalanan hamurlarımızı mandalina büyüklüğü kadar yuvarlaklar yapalım ve yağladığımız fırın tepsisine dizip 15 dakikada bu şekilde mayalamaya bırakalım o sırada sizde domates biber kaşar ve sucuklarınızı kesin. 15 dakikanın ardından hamurların ortasına parmağınızla bastırın ve kaşarı koyun.
  6. Üstüne biber domates ve sucuğu da ekleyin 1 tane yumurtadan ayırdığımız sarıyı poğaçalarımıza sürelim ve önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırınımıza atalım. Poğaçalar yaklaşık 20 dakikada pişiyor tabi fırından fırına değişiklik gösterebilir. Afiyet olsun 🤗

Zerdeçallı Mercimek Çorbası (Lokanta Usulü) Tarifi

Zerdeçallı Mercimek Çorbası (Lokanta Usulü) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1, 5 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 orta boy soğan
  • 1 çay kaşığı (Tepeli) zerdeçal
  • 1 litre su
  • Tuz

Zerdeçallı Mercimek Çorbası (Lokanta Usulü) Tarifi Yapılışı

Kış aylarının vazgeçilmezi mercimeği bir de zerdeçallı deneyin derim. İçine patates, havuç vs koyabilirsiniz ama orjinali böyle. Şimdi tarife geçelim;
  1. Mercimeği güzelce yıkıyoruz bulanık suyu tamamen gidecek. Bir tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ekleyip kapağını kapatıyoruz. Bir gece bekletiyoruz.
  2. Kuru fasül nohut ıslatır gibi ertesi gün pişireceğimiz zaman suyunu süzüp yeniden su ekliyoruz içine soğanı iri parçalar şeklinde doğruyoruz.
  3. Kaynarken köpüklerini alalım berrak olsun.
  4. Mercimekler pisince içine zerdeçalı ve tuzu ekleyip iki dakika daha kaynatıyoruz.
  5. Ardından pürüssüz olana kadar blenderden geçiriyoruz. eğer koyu kıvamlı olduysa sıcak su ile açabiliriz.
  6. Üzerine sıvı yağ ve pulbiber gezdirebilirsiniz. Afiyet olsun😘

Xiaomi Mi Note 10 Türkiye fiyatı açıklandı

Kısa süre önce incelemesini yayınladığımız 108 Megapiksellik kameraya sahip Xiaomi Mi Note 10 hakkında en merak edilen bilgi sonunda netliğe kavuştu. Xiaomi Mi Note 10 Türkiye fiyatı belli oldu.
108 Megapiksellik ana kamerası ile dikkat çeken telefon, Çin’de Xiaomi CC 9 Pro ismi ile tanınıyor.

Xiaomi Mi Note 10 Türkiye fiyatı

Üç farklı renk alternatifi ile satın alınabilen Xiaomi Ni Note 10 Türkiye fiyatı, 5.999 TL olarak belirlendi. Sahip olduğu ana kamerası ile dikkatleri üzerine çeken telefonun Çin’de CC 9 Pro ismi ile satıldığını da belirtelim.
Gücünü 8nm fabrikasyon süreci ile üretilen Snapdragon 730G işlemciden alan telefonun işlemcisi, Adreno 618 GPU‘ya ev sahipliği yapıyor. Telefonun 6 GB’lik RAM’ine 128 GB dahili depolama alanı eşlik ediyor. Telefona microSD kart desteği ise bulunmuyor.
Samsung tarafından geliştirilen ISOCELL Bright HMX 108 Megapiksellik ana kamera ile gelen telefonda 5 Megapiksel çözünürlüğünde 10x hibrit ve 50x dijital yakınlaştırma yapabilen telefoto lens eşlik ediyor. Ayrıca, 12 Megapiksel çözünürlüğünde ve 2x optik yakınlaştırma yapabilen ikinci bir telefoto lens de telefonda yer alıyor.
20 Megapiksel çözünürlüğündeki ultra geniş açılı lens ise 117 derecelik bir açıya sahip olmasıyla dikkat çekiyor. 2 cm’den çekim imkanı sağlayan makro lens de telefonun kamera kurulumundaki yerini alıyor.
Mi Note 10, 5.260 mAh’lik bir bataryadan besleniyor. Bu batarya yarım saatte yüzde 58 oranında şarj olabiliyor. Tamamen şarj olma süresi ise 65 dakika.