6 Mart 2020 Cuma

Tavuklu Yalancı İşkembe Çorbası Tarifi

Tavuklu Yalancı İşkembe Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 500gr kemiksiz tavuk eti
  • 4-5 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 2-3 tane ezilmiş sarımsak
  • Yarım fincan sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı süt
  • 1 yumurtanın sarısı
  • Tuz, karabiber
Servis yapılırken istenirse üzeri için:
  • Pul biber
  • Sirke veya limon suyu
  • Ezilmiş sarımsak

Tavuklu Yalancı İşkembe Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Tavuk iri parça olarak 5 su bardağı suda kaynatılır.
  2. İyice pişen tavuk tencereden alınır ve küçük küçük doğranır, tekrar tencere konur.
  3. Limon suyu, sarımsak ve sıvı yağ eklenir.
  4. 5-10 dakika daha kısık ateşte kaynatılır.
  5. Ayrı bir kasede un, süt, ve yumurta sarısı karıştırılır.
  6. Pütürler gidene kadar tel çırpıcı ile çırpılır.
  7. Çorbadan bir kepçe alınır.
  8. Süt karışımına eklenir ve yavaş yavaş çorbaya ilave edilir, bu aşamada sütün kesilmemesi için çorba sürekli karıştırılır.
  9. Tuz, karabiber ve suyu ayarlanır.
  10. 5 dakika daha kısık ateşte pişer.
  11. Servis tabaklarına aldıktan sonra üzerine isteğe göre, sarımsak, sirke, acı biber konur ve ikram edilir. Afiyet olsun.


Yoğurtlu Havuç Salatası (Havuç Tarator) Tarifi

Yoğurtlu Havuç Salatası (Havuç Tarator) Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet orta boy havuç
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 diş sarımsak
  • 5 yemek kaşığı kadar yoğurt
  • Tuz

Yoğurtlu Havuç Salatası (Havuç Tarator) Tarifi Yapılışı

  1. Yıkanmış havuçların kabuklarını soyup rendeleyelim.
  2. Tavaya yağı koyalım incecik doğranmış sarımsakları koyup iki çevirdikten sonra havuçları ekleyip tuzunu da ilave edelim ve havuçlar yumuşayana kadar pişirelim.
  3. Havuçlar yumuşayınca ocağı kapatıp soğumaya bırakalım.
  4. Soğuduktan sonra yoğurtla karıştırıp servis yapalım. 🥕
    Afiyet olsun. 😋

Tencerede İzmir Köfte Tarifi

Tencerede İzmir Köfte Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet orta boy patates
Köftesi için;
  • 400 gr kıyma
  • 4 yemek kaşığı galeta unu (evde çekilmiş ekmek kullandım)
  • 1 yumurta
  • 1 adet rendelenmiş soğan
  • 1 diş rendelenmiş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • Tuz
  • Maydanoz
Sos için;
  • 1/2 (yarım) yemek kaşığı domates salçası
  • 1/2 (yarım) yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2, 5 su bardağı sıcak su
  • Tuz
Kızartmak için;
  • Sıvı yağ

Tencerede İzmir Köfte Tarifi Yapılışı

  1. Köfte malzemeleri bir kapta iyice yoğuralım. Vakit varsa 1 saat dolapta dinlendirelim. Köfteye uzun şekil verelim.
  2. Patatesleri soyup irice doğrayalım. Hazırladığımız köfteleri ve patatesleri hafif kızartalım.
  3. Tencerenin altına kızarttığımız patatesleri üzerine köfteleri yerleştirelim.
  4. Dilerseniz üzerine kızarttığımız yeşil biber ve dilimlenmiş domates yerleştirebilirsiniz.
  5. Üzeri için; sos malzemelerini bir kapta iyice karıştıralım. Tencereye ilave edelim. Ocağın altını açalım
  6. Kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte yaklaşık 25 dakika pişirelim.
Deneyeceklere şimdiden afiyet şifa olsun 😊😊Köfteye fazla tuz ilave etmeyelim. Sosuna ilave edeceğimiz için 😊

Lokanta Usulü Bulgur Pilavı Tarifi

Lokanta Usulü Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet soğan
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 orta boy kırmızı biber
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 su bardağı domates sosu ya da rendelenmiş 3 adet domates
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Yeteri kadar tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı toz biber
  • 2 su bardağı pilavlık bulgur
  • 4 su bardağı sıcak su

Lokanta Usulü Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı



  1. İlk olarak pilav tenceresine sıvı yağımızı alalım.
  2. Üzerine küçük küçük doğradığımız soğan, yeşil biber, kırmızı biberi ilave ederek sebzelerin diriliği gidene kadar kavurmaya başlayalım.
  3. Tereyağını da ilave ederek 2-3 dakika daha kavuralım.
  4. Rendelediğimiz domates ya da domates sosunu, domates ve biber salçasını, tuz, karabiber ve kırmızı toz biberi ekleyerek yaklaşık 3-4 dakika karıştırarak pişirelim.
  5. Yıkadığımız bulguru da ekleyelim, karıştırarak 2-3 dakika daha kavuralım.
  6. Kavrulan bulgurumuza sıcak suyu ekleyelim ve karıştıralım. Elinizde varsa tavuk suyu ya da et suyu da kullanabilirsiniz.
  7. Tenceremizin kapağını kapatalım ve üzeri göz göz olana kadar yüksek ateşte daha sonra kısık ateşte bulgurlar yumuşayana kadar pişirelim.
  8. Pilavımız suyunu çektikten sonra ocağı kapatalım, kapağın altına kağıt havlu yerleştirerek 15 dakika kadar demlenmeye bırakalım.
  9. Pilavımızı nazikçe karıştırdıktan sonra servise hazır. Afiyet olsun.

Şehriye Çorbası Tarifi

Şehriye Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağ
  • 1/2 (yarım) yemek kaşığı tereyağ
  • 1 çay kaşığı tel salça
  • 1 çay bardağı şehriye
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 lt su
Üzeri için:
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1/2 (yarım) yemek kaşığı nane

Şehriye Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Tencerede zeytinyağ ile salçayı kavuralım.
  2. Daha sonra suyumuzu ve tuzumuzu ilave edip kaynamaya bırakıyoruz.
  3. Kaynamış olan suyumuza şehriyelerimizi ekliyoruz ve onlar yumuşayana kadar kaynatıyoruz kısık ateşte.
  4. Üzeri içinde zeytinyağ ve naneyi kavuruyoruz ve çorbamız bitince üzerine döküp 1-2 dk daha kaynatıyoruz.


Afiyet olsun 🍵

Tarif Sorduran Çorba Tarifi

Tarif Sorduran Çorba Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 küçük havuç
  • 1 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı tel yada arpa şehriye
  • 3 su bardağı sıcak su
Not : isterseniz tavuk bulyonu da ekleyebilirsiniz çorba kaynarken
Terbiyesi için
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • Yarım yemek kaşığı un
  • Yarım su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
Üzeri için
  • Sıvı yağ
  • Tereyağ
  • Nane

Tarif Sorduran Çorba Tarifi Yapılışı

  1. Havuç ve sarımsak rendenin küçük yerinde rendelenip sıvı yağda hafif sotelenir.
  2. Daha sonra arpa yada tel şehriye ilave edilir 1-2 dakika kavrulur.Sıcak suda eklenip kaynamaya bırakılır.
  3. Çorba kaynarken terbiyesi hazırlanır.
  4. Terbiyesi için yoğurt, un, su ve limon suyunu ekleyip pürüzsüz olacak şekilde çırpılır.
  5. Ocağın en küçük gözü en kısık duruma getirilir. Terbiye incecik olacak şekilde dökülür iyice karıştırdıktan sonra ocağın ayarını yükseltilip kaynayıncaya kadar karıştırılır.
  6. Kaynatınca tuz atılıp 5 dakika kadar kaynatılır.
  7. Üzeri için.Sıvı yağ tereyağ eritilip nane eklenip sonra bunu çorbayla birleştirelim.Biz iki kişi olduğumuz için az yapıyorum isteyen tarifi iki katı yapabilir.
Afiyet olsun

Üçgen Börek Buzluk İçin İdeal Tarifi

Üçgen Börek Buzluk İçin İdeal Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo yufka
  • İç sıvı harcı için bardak süt
  • Yarım bardak sıvı yağ
  • 1 yumurta
  • Yarım paket kabartma tozu
  • Tuz
İç harcı
  • İster patatesli
  • İster peynirli
  • İster kıymalı istediğiniz şekilde yapabilirsiniz
  • Ben bu defa patatesli yaptım

Üçgen Börek Buzluk İçin İdeal Tarifi Yapılışı

  1. Sıvı harcının hepsini ekleyip çırpıyoruz.
  2. İç harcını da hazırlıyoruzYufkaları ince uzun bir şekilde kesip sıvı harçtan fırçayla sürüyoruz.
  3. Üzerine iç malzememizi ekleyip muska şeklinde sarıyoruz.
  4. İç sıvı harç hem lezzet katıp hemde böreklerimizin puf puf kabarmasını sağlıyor ister fırında üzerine yumurta sarısı sürüp pişirebiliriz. İster kızgın yağda kızartabiliriz ben muskaları hazırlayıp yağlı kağıt sardığımız tepsiye bir birlerine değmiyecek şekilde donduruyorum bir birine değdiğinde yapışıyor ve ayırması zor oluyor aniden biri geldiğinde kurtarıcı alabiliyor.
    Şimdiden yapanların ellerine sağlık afiyet olsun 🤗

Ispanaklı Peynirli Çıtır Çıtır Börek Tarifi

Ispanaklı Peynirli Çıtır Çıtır Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yufka
  • 12 adet baklavalık yufka
İçi için
  • Yarım kilo ıspanak
  • 200 gr beyaz peynir
  • 3 orta boy soğan
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Pul biber
  • Karabiber
  • Tuz
Üstü için
  • Soda
  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Susam
  • Çörek otu

Ispanaklı Peynirli Çıtır Çıtır Börek  Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak ıspanaklarımızı yıkayıp doğuruyoruz.
  2. Daha sonra soğanlarımızı kavuruyoruz. Baharatlarını ve tuzunu ekleyip doğradığımız ıspanağın üstüne sıcak soğanı ilave edip karıştırıyoruz.
  3. Son olarak peyniri ilave edip içimizi hazır ediyoruz.
  4. Daha sonra yufkayı ortadan ikiye kesiyoruz.
  5. Yarım parçanın üstüne iki adet baklavalık yufka serip üst kısma ıspanağı seriyoruz iki kenarından katlayıp rulo şeklinde sarıyoruz.
  6. 3 parmak eninde parça parça kesiyoruz.
  7. Üstü için soda, yoğurt ,yumurta ve sıvı yağı bor kapta karıştırıp bol miktarda böreklerin üstüne sürüyoruz 25 dakika sosu çekmesi için bekletip üstüne susam ve çörek otu serpiyoruz.
  8. 170 derece soğuk fırında 25 dakika pişiriyoruz. Afiyet olsun
    detaylı tarifi videomda izleyebilirsin

Patatesli Pratik Boşnak Mantısı Tarifi

Patatesli Pratik Boşnak Mantısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 çift milföy hamuru
Üzerine sürülmesi için
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
İç harcı için
  • 2 adet orta boy haşlanmış patates
  • Tuz, karabiber, kuru nane
Üzeri için
  • Bir kase su ile inceltilmiş yoğurt
  • 1 diş dövülmüş sarımsak

Patatesli Pratik Boşnak Mantısı Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak mantımızın iç harcını hazırlayalım.Haşlayıp soydüğümuz patatesleri ezelim üzerine dilediğiniz miktar tuz ve karabiber ekleyelim (Pul biber de ekleyebilirsiniz)
  2. Milföy hamurumuzu 8 parçaya bölelim.
  3. Aralarına patates harcımızı ekleyip bohça şeklinde kapatıp kare kare fırın kabımıza diziyoruz. Aynı işlemi hepsine uyguluyoruz.
  4. Üzerilerine fırça yardımı ile sıvı yağ sürüp önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
  5. Sonrasında tabağımıza alıp üzerine sarımsaklı veya sade yoğurdumuzu gezdirip afiyetle yiyebilirsiniz.
    Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
    Hayatınız lezzet dolsun 👌

Lebeniye Çorbası (Köftesiz) Tarifi

Lebeniye Çorbası (Köftesiz) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı pirinç
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1. 5 su bardağı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı un
  • Tuz
  • Yarım limonun suyu
  • 5. 5 su bardağı su
ÜZERİ İÇİN:
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

Lebeniye Çorbası (Köftesiz) Tarifi Yapılışı

  1. Pirinci yıkayıp 1 su bardağı su ile pişirelim.
  2. Pişen pirinçlerin üzerine kalan 4. 5 su bardağı suyu ilave edip kaynatalım, kaynayınca nohutları ekleyelim.
  3. Bir kasede yoğurt un limon suyunu karıştıralım.
  4. Kaynayan çorbadan 1 kepçe kaseye alıp karıştıralım ve bu kasedeki karışımı çorbanın üzerine yavaşça dökelim.
  5. Tereyağını eritelim içine nane ve pul biberi de koyalım.
  6. Çorbanın içine koyalım ve güzelce karıştıralım.Servis kaselerine alalım.
AFİYET OLSUN 💜

Limonlu Tart Kek Tarifi

Limonlu Tart Kek Tarifi İçin Malzemeler

Kek kısmı için;
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 su bardağı un
  • 1 adet vanilya
  • 1 adet kabartma tozu
  • 3 yemek kaşığı kakao
Limonlu Kısmı
  • Yarım çay bardağı limon suyu
  • 2 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 6 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket vanilya

Limonlu Tart Kek Tarifi Yapılışı



  1. İlk öncelikle le limonlu sosu hazırlayalım. Ben tencereye vanilya hariç bütün malzemeleri ekleyip karıştırın. Kaynayınca altını kapatalım. Vanilyayı ekleyip karıştırın.
  2. Soğumaya bırakıyoruz.
  3. Kekimiz için. Yumurta ve şekeri iyice çırpın 5 dk. ardından bütün malzemeleri karıştırma kabına alalım ve karıştıralım.
  4. Tart kalıbımız sanayağ ile yağlayalım ve un serpelim.
  5. Kekimizi önceden ısıtılmış fırında 25 -30 arası pişirelim. Kürdanla kontrol edin.
  6. Kekimiz soğuduktan sonra üstüne soğuyan limonlu sosu dökerek süsleyelim.

Patatesli Börek Tarifi

Patatesli Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yufka
Harç
  • 2 yumurta
  • 2 kaşık yoğurt
  • 1 kahve fincanı süt
  • 1 çay bardağı su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 kahve fincanı sıvı yağ
  • Bir tutam kabartma tozu
İç harcı
  • 3 haşlanmış patates
  • 1 tane kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • Tuz, karabiber, pul biber

Patatesli Börek Tarifi Yapılışı



  1. Haşlanmış patatesleri ezilir. Soğan ince doğranır.
  2. Tencere yağı eklenip soğan kavrulur.
  3. Salça ve baharatlar eklenir patates de eklenip iyice karıştırılır, soğumaya bırakılır,
    yumurtanın birinin sarısı ayrılır.
  4. Geriye kalan harç malzemesi karıştırılır.
  5. Yufkanın biri serilir.
  6. Harç her yerine harç sürülür.
  7. İkinci yufka bırakılır harç sürülür.
  8. Üçüncü kat yufka serilir.
  9. Patatesli harç her yerine yayılır sıkı rulo yapılır. 1 parmak kalınlığında kesilir.
  10. Kalan harcın içine ayrılan yumurta sarısı eklenir.
  11. Dilimlenen börek harca batırılır.
  12. Yağlı kağıt serili tepsiye 1 parmak aralıklarla dizilir.
  13. Üzeri kızarana kadar pişirilir,180-200 derecede yapacaklara afiyetolsun 😋

Kafeste İnciri Tarifi

 Kafeste İnciri Tarifi İçin Malzemeler

  • 150 gr margarin veya tereyağ
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı yoğurt
  • 3 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 çay bardağı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un takribi
  • 3 4 su bardağı
Harcı için
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 kase ceviz
  • 10- 12 kuru incir
  • 3 -4 yemek kaşığı toz şeker

 Kafeste İnciri Tarifi Yapılışı




  1. Önceliğimiz incirleri küp küp doğruyoruz biraz yıkayıp bir tavaya alıyoruz.
  2. Üzerine 4 yemek kaşığı toz şeker ve dövdüğümüz cevizleri ekleyip yarım su bardağından fazla su ekliyoruz. Suyu çekmeye başladık reçelimsiz bir kıvam olacak o kıvamı gördüğünüz de altını kapatıp kenara alıyoruz soğumaya bırakıyoruz.
  3. Sonrasında oda sıcaklığına gelen tereyağımizi veya margarinimizi ve geri kalan bütün sıvı malzemeleri yoğurma kabımıza alıyoruz.
  4. Sonrasında üzerine nişasta kabartma tozu ve vanilyayı ekliyoruz.
  5. Kaşıkla karıştırdıktan sonra ince bir kıvam elde ediyoruz. Ondan sonra unu eklemeye başlıyoruz ne sert mi yumuşak orta kıvamda bir hamur olacak hamuru yoğurduktan sonra yarım saat dinlenmeye bırakıyoruz.
  6. Sıra şekil vermeye geldi görselde paylaştığım gibi şeklini veriyoruz.Kare şekil verip harcı koyup kapamaları yapıyoruz.
  7. 200 derece fanlı fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.