21 Mart 2020 Cumartesi

Lokanta Usulü, Nohutlu, Erişteli Bulgur Pilavı Tarifi

Lokanta Usulü, Nohutlu, Erişteli Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı pilavlık bulgur
  • 2 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 çay bardağı erişte
  • 6 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Sıvı yağ ve tereyağı
  • İsteğe bağlı pulbiber

Lokanta Usulü, Nohutlu, Erişteli Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle tavamıza yağları alalım, ocağın altını açalım ısınan yağımıza eriştemizi bırakalım ve hafif pembeleşene kadar karıştıralım.
  2. Üzerine salçasını, nohudu ve bulgurunu katıp karıştıralım ve suyunu katalım.
  3. Tuzunu katıp karıştıralım orta ateşte suyunu çekene kadar pişirelim.
  4. Beş dakika kadar dinlendirelim.
    Lokantada yemiştim çok hoşuma gitmişti
    Doyurucu ve çok lezzetli oldu afiyetler olsun 👌👌🌹🌹🌹

Hasanpaşa Köfte Tarifi

Hasanpaşa Köfte Tarifi İçin Malzemeler

Köfteler için:
  • 500 gram dana kıyma
  • 4 dilim rendelenmiş bayat ekmek içi
  • 1 adet orta boy rendelenmiş soğan
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 çay kaşığı tuz
Püresi için;
  • 4 adet orta boy patates
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çorba kaşığı sıvı yağ
Üzeri için:
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber (Arzuya göre)

Hasanpaşa Köfte Tarifi Yapılışı

  1. Köfte harcı için verilen bütün malzemeleri karıştırıp güzelce yoğuruyoruz.
  2. Köfte harcından cevizden irice parçalar koparıp elimizle çanak şekli veriyoruz.
  3. Fırın kabına sekil verdiğimiz köfteleri diziyoruz.
  4. Önceden ısıttığımız 180 derece fırında köftelere in pişirme yapıyoruz. (Tam pişirmeyelim. Fırında 15 dakika kadar kalması yeterli olacaktır)
  5. Püresi için patatesleri haşlıyoruz. Haşlanan patatesleri ezip içerisine sütü tereyağı ve baharatları da ekleyip püre haline gezdiriyoruz.
  6. Hazırladığımız püreyi sıkma torbasına alıp fırından çıkardığımız köftelerin içlerine dolduruyoruz.
  7. Köftelerin üzerine tereyağı koyup tekrar fırına veriyoruz.
  8. Üzerleri kızarana kadar da bu şekilde pişiriyoruz.
Afiyet olsun

Sütlü Kabak Çorbası Tarifi

Sütlü Kabak Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 kızartmalık kabak
  • 1 tatlı kaşığı un
  • 3 4 dal dereotu
  • Yarım tavuk bulyon (İsteğe bağlı)
  • 1 bardak süt
  • Tuz
  • Karabiber
  • Sıvıyağ

Sütlü Kabak Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Kabaklar rendelenip sıvı yağ ile sotelenir.
  2. Suyunu salıp çeken kabağa un eklenip karıştırılır.
  3. Üzerini geçecek kadar su, tuz, karabiber ve bulyon eklenir.
  4. İnce ince kıyılan dereotu eklenip pişmeye bırakılır.
  5. Kabaklar piştikten sonra süt eklenir ve kaynama gelince altı kapatılır. Afiyet olsun.

Elmalı Kurabiye Tarifi

Elmalı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

İçi için;
  • 4 adet elma
  • 2 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 çorba kaşığı şeker
  • 1 avuç ceviz
Hamur için;
  • 1 yumurta
  • 1, 5 su bardağı pudra şekeri
  • 125 gr margarin
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Alabildiği kadar un
Üzeri için;
  • Pudra şekeri

Elmalı Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. Hamurumuzu yapmadan evvel elmaları rendeleyip tarçın şeker ve ceviz içi ile 5 dakika kadar pişirelim ve soğuması için kenara alalım.
  2. Margarin, sıvı yağ pudra şekeri, vanilya, kabartma tozu, yumurta hepsini kabımıza alalım karıştıralım.
  3. İçerisine alabildiği kadar un katalım.
  4. Hamuru iyece yoğurduktan sonra merdane yardımıyla açalım.
  5. Su bardağı ile keselim içerisine elmalı harçtan koyup kapatalım.
  6. Piştikten sonra üzerine pudra şekeri ekleyelim.
  7. Önceden ısıtılmış 180 derece fırına koyalım 15 dakika pembeleşinceye kadar pişirelim. Afiyet olsun

Kabak Bastırması (Kabak Yemeği) Tarifi

Kabak Bastırması (Kabak Yemeği) Tarifi İçin Malzemeler

  • 6-7 adet kabak
  • 1 su bardağı nohut (haşlanmış)
  • Yarım çay bardağı pirinç
  • 4-5 diş sarımsak
  • 2 çay kaşığı limon tuzu ya da yarım limon suyu
  • Tuz, kuru nane
  • 1 yemek kaşığı salça (tercihen tatlı biber)
  • 3 yemek kaşığı zeytin yağı

Kabak Bastırması (Kabak Yemeği) Tarifi Yapılışı

  1. Kabaklar pijamalı şekilde soyulur, uzunlamasına 4’e böldükten sonra, enlemesine doğranır. (Salatalığı cacık yaparken doğradığımız gibi)
  2. Yağ ve salça tencereye alınarak kavrulur.
  3. Kavrulan salçaya nohut eklenir, karıştırılır.
  4. Doğranan kabaklar tencereye eklenir, karıştırılır ve suyunu salıp çekinceye kadar bırakılır.
  5. Kabaklar saldığı suyunu çekince, üzerini çok az geçecek kadar sıcak su eklenir ve bir taşım kaynatılır.
  6. Kaynayan yemeğe, yıkanıp süzülen pirinçler eklenir.
  7. Kabaklar yumuşayınca, içine limon tuzu atılır.
  8. Sarımsaklar soyulup, tuz ile dövülür.
  9. İyice dövülmüş sarımsaklar yemeğe karıştırılır.
  10. Kuru nanesi de eklenerek, yemeğin altı kapatılıp, dinlendirildikten sonra servise hazırdır.

Ayva Tatlısı Tarifi

Ayva Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 adet ayva
  • 7 kase şeker

Ayva Tatlısı Tarifi Yapılışı

Alışılmışın dışında bir tarif denedim gayet de güzel oldu 🤣 reçel diye başlayıp tatlıya çevirince de güzel olabiliyormuş onu gördük. Neyse artık tarife geçelim.
  1. Öncelikle ayvaların o tüylü kısmını zor şartlarda güzelce yıkadıktan sonra salatalık soyacağıyla soyalım.
  2. Daha kolay ve hızlı oluyor normal bıçakla uğraşmayın derim.
  3. orta çekirdeklerini aldıktan sonra rendeleyip tencerenin içine kasetle ölçerek koyuyoruz.
  4. 7 kase oldu benim ayvalar ve kase büyüklüğüne göre ayarlamayı siz yapın artık.
  5. Ardından 7 kase de şeker ilave edip dolapta 1 gece bekletiyoruz.
  6. İçine isterseniz çekirdeklerini de atın güzel bir kıvam ve aroma oluyor.
  7. Ertesi gün ocağa alıp kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz. Su eklemedim kendi suyu yetti güzel olmuş ayvalar.
  8. Kıvam aldıktan sonra ayvalar rengini aldıktan ve yumuşadıktan sonra ocaktan alabilirsiniz.
  9. Tatlıları servis kabınıza alın ve soğuması için bekletin.
  10. Servis ederken kalan şerbetinden ayvaların üzerine gezdirin.
Ben kaymak ile süsledim siz tercihlerinize göre süsleyebilirsiniz.Afiyet

Elmalı Yulaf Lapası Tarifi

Elmalı Yulaf Lapası Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yemek kaşığı yulaf ezmesi
  • 5 adet çiğ badem
  • 1 tatlı kaşığı chia tohumu
  • 1 tatlı kaşığı keten tohumu
  • 1 bardak light süt
  • Tarçın
  • İsteğe göre bal, pekmez
  • 1 tatlı kaşığı tahin
  • 1 çay kaşığı tarçın

Elmalı Yulaf Lapası Tarifi Yapılışı

  1. 1 su bardağı süt ile 3 yemek kaşığı yulaf ezmesini uygun bir tencereye alınıp ocakta sürekli karıştırılır .
  2. İçersine 1 çay kaşığı tarçın atılıp karıştırılmaya devam edilir.
  3. Yulaflar pişip istenilen katılığa gelince uygun bir kaseye alınır.
  4. Üzerine yeşil elma dilimlenir .
  5. Chia tohumu ve keten tohumu serpilir .
  6. Bademler ile süslenir .
  7. Elmaların üzerine tahin gezdirilir.
  8. Dilerseniz yulaf pişerken istenilen miktarda bal veya pekmez atılabilir afiyet olsun :)

Tam Buğday Unlu Tencere Ekmeği Tarifi

Tam Buğday Unlu Tencere Ekmeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı tam buğday unu
  • 1, 5 tatlı kaşığı kuru maya
  • 1, 5 yemek kaşığı tuz
  • 1 su bardağı + 1/4 (çeyrek) su bardağı ılık su

Tam Buğday Unlu Tencere Ekmeği Tarifi Yapılışı

  1. Un, kuru maya ve tuz kapaklı bir kapta karıştırılır.
  2. Daha sonra karışıma yavaşça ılık su eklenerek tahta kaşıkla iyice karıştırılır.
  3. Karıştırma işlemi bittikten sonra kapağı kapatılarak mayalanması için harcımız en az iki saat bekletilir.
  4. İki saat kadar bekledikten sonra tezgaha un serpilerek tezgahta 10 kere hamur katlama işlemi yapılır.
  5. Granit veya teflon bir tencereye (plastik sapı olmayan) yağlı kağıt konur ve hazırlanan ekmek hamurumuz tencerede kapalı bir şekilde yarım saat kadar daha bekletilir.
  6. Önceden ısıtılmış 200 derece fırının alt bölümüne granit veya teflon (sapı plastik olmayan) küçük bir tavaya su konur ve ekmek hamurumuzun bulunduğu tencere fırına yerleştirilir. Yaklaşık 45 dakika pişirilir. Afiyet olsun. :))

İzmir Bombası Tarifi

İzmir Bombası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • Yarım su bardağı şeker
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket vanilya
  • Aldığı kadar un
İçi için;
  • Sürülebilir çikolata

İzmir Bombası Tarifi Yapılışı



  1. Önce yumurta ve şekeri çırpıyoruz. Sonra sıvı yağımızı ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.
  2. Vanilyamızı ekliyoruz ve unu hamur olana kadar ekliyoruz.
  3. Sonra onları beze halinde kesiyoruz ve bir tane hamuru alıp açıyoruz.
  4. İçine sürülebilir çikolata sürüyoruz. Bunu diğer hamurlara da yapıyoruz.
  5. Sonra yağlı kağıt olan tepsimize diziyoruz. Bunları 200 derecede 15 dk pişiriyoruz.AFİYET OLSUN 😊❤️

Poğaçada Geldiğim Son Nokta Tavada Çiçek Poğaça Birde Ocakta Deneyin Tarifi

Poğaçada Geldiğim Son Nokta Tavada Çiçek Poğaça Birde Ocakta Deneyin Tarifi İçin Malzemeler

  • 1. 5 su bardağı ılık süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım paket yaş maya
  • 4.5-5 bardak un kıvama göre

Poğaçada Geldiğim Son Nokta Tavada Çiçek Poğaça Birde Ocakta Deneyin Tarifi Yapılışı

  1. Un hariç tüm malzemeyi maya eriyene kadar karıştıralım ben 4. 5 bardak un koydum kıvamı için bazen bu değişebilir.
  2. Ununuza göre ele yapışmayan bir hamur yoğuralım hamuru 5 dk mutlaka yoğurun.
  3. Üzerini streç filmle kapatıp mayalanmaya bırakalım. Mayalanan hamuru tezgaha alalım tavamızın boyutunda beze yapalım.
  4. 8 veya 10 bezeye ayıralım yuvarlayıp bezelerimiz tavaya dizelim ağzını kapatıp yarım saat mayalanmaya bırakalım.
  5. Mayalanan hamuru ocağa alalım en küçük ocakta en kısık ta ağzı kapalı 15 dk pişirelim.
  6. Ağzını açıp yağlı kağıt yardımı ile ters çevirelim yağlı kağıt hamurun altında kalacak şekilde tekrar tavaya koyalım ve altı kızarana kadar kısık ateşte pişirelim.
  7. Pişme kontrolü yapıp tavanın ağzını kapatıp 10 veya 20 dk vaktiniz göre kapalı dinlensin.
  8. Daha sonra tava poğaçalar ılık şekilde servise hazır. AFİYET OLSUN.

Ev Yapımı Ekmek Tarifi

Ev Yapımı Ekmek Tarifi İçin Malzemeler

  • 2. 5 su bardağı ılık su
  • 3. 5-4 su bardağı un
  • 1 paket toz maya
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Ev Yapımı Ekmek Tarifi Yapılışı



  1. Ilık suyu, mayayı, şekeri ekleyip 5 dk bekletelim.
  2. Sonra unu yavaş yavaş ekleyelim tuzunu da ekleyelim.
  3. Hamurumuzu 45 dk 1 saat bekletelim.
  4. Hamurumuz bekledikten sonra fırın kabına alalım üstüne bıçakla çizip un serpiştirelim.
  5. Fırında 200 derede 45 dk pişirelim. Afiyet olsun ( hamurun yapışkan olması lazım) afiyet olsun 😊

Kandil Simidi Tarifi

Kandil Simidi Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta yarım paket kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı üzüm sirkesi
  • 1 tatlı kaşığı mahlep
  • Alabildiği kadar un
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
Üzeri için;
  • 1 yumurta akı
  • Susam

Kandil Simidi Tarifi Yapılışı

  1. Oda sıcaklığında erimiş olan margarini 1 çay bardağı sıvı yağı kabımıza alalım.
  2. 1 yumurtanın akını bir kapa ayırıp sarısını içine ekleyelim.
  3. Şekerimizi, tuzumuzu, mahlebimizi koyalım en son yarım paket kabartma tozunu koyup üzerine sirkeyi koyalım ve karıştıralım.
  4. Alabildiği kadar unumuzu koyarak kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğuralım.
  5. Şeklini verdikten sonra önce yumurta akına ardından da susama batırarak tepsimize koyalım.
  6. 180 derece önceden ısıtılmış fırında 15 dakika pişirelim Afiyet olsun

2020 MacBook Air vs 2019 MacBook Pro performansı

Geçtiğimiz günlerde tanıtılan 2020 MacBook Air özellikleri ile dikkat çekmişti. Çevrim içi yapılan etkinliğin ardından yeni modelin, önceki modellerle karşılaştırıldığında, nasıl bir performansa sahip olduğu merak ediliyordu. Hazırlanan bir raporda 2020 MacBook Air vs 2019 MacBook Pro karşılaştırması yapıldı.
Beğenilen MacBook Air serisinde yeni cihazını tanıtan Apple, 10. nesil Intel i7 işlemciyi bilgisayarda konumlandırmıştı. Yapılan duyuruda grafik performansının yüzde 80 oranında artış yaşadığı ve 8 GB 3733 MHz LPDDR4X bellek kullanıldığı belirtilmişti.

2020 MacBook Air vs 2019 MacBook Pro

2020 Macbook Air performansı oldukça merak ediliyor. Kullanıcılarına, hızlı kullanış deneyimi sunmasıyla tanınan MacBook serisinde, MacBook Pro oldukça konuşulmuştu. Özellikle 16 inç ekran boyutuna sahip olan model sevilmişti.
Performans testi sonuçlarından önce her iki cihazın özelliklerine bakmak gerekiyor. 2020 MacBook Air en yüksek donanım seçeneklerinde 1.2 GHz hızında çalışan dört çekirdekli i7 işlemciye sahip. 10. nesil olan bu Intel işlemcisiyle birlikte Intel Iris Plus grafik birimi yer alıyor. 3733 MHz çalışma hızıyla dikkat çeken 8 GB LPDDR4X RAM ile birlikte 256 GB’tan başlayıp 2 TB’a kadar SSD depolama yer alıyor.
2019 MacBook Pro özelliklerine bakıldığında ise en üst seçenek olarak 1.7 GHz hızında çalışan 4 çekirdekli 8. nesil i7 yer alıyor. 2133 MHz hızında çalışan 8 GB LPDDR3 bellek ile birlikte 128 GB’tan başlayıp 2 TB’a kadar depolama seçeneği bulunuyor.
2020 MacBook Air vs 2019 MacBook Pro
Hazırlanan raporda da bu iki model karşılaştırıldı. Geekbench 5 ile yapılan testlerde tekli işlem testinde 2020 MacBook Air önde görülüyor. 2020 MacBook Air bu testte 1047 puan alırken 2019 MacBook Pro 933 puan aldı.
Ancak çoklu işlem testinde işler tersine dönmüş durumda. Bu testte 2020 MacBook Air 2658 puan alırken, 2019 MacBook Pro 3851 puan aldı. İki model arasında 1193 gibi bir puan farkı görülüyor.
Testle birlikte çoklu işlemlerde 2019 MacBook Pro‘nun üstünlüğü kanıtlanmış oldu. Buna sebep olarak her iki cihazın model sınıfı görülüyor. Çünkü Pro sürümlerde yüksek performans öne çıkıyor. Air de ise daha uzun pil ömrü ve hafiflik amaçlanıyor.
Testle birlikte 2020 MacBook Air‘de 1.1 GHz temel hızıyla birlikte 3.5 GHz Turbo Boost hıza sahip olan 10. nesil i5 işlemci kullanıldı. 2019 MacBook Pro‘da ise 1.4 GHz temel hızıyla birlikte 3.9 GHz Turbo Boost hıza sahip olan 8. nesil i5 işlemci kullanıldı.