Tarator (Havuçlu Patatesli) Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet patates
- 4 adet havuç
- 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pulbiber
- 1 kase sarımsaklı yoğurt
- 3 yemek kaşığı mayonez
Üzeri için
- Havuç
- Yoğurt
- Mısır
- Kornişon turşu
- Maydanoz
Tarator (Havuçlu Patatesli) Tarifi Yapılışı
- Patatesleri 6-7 dk düdüklü tencerede haşlayalım.Çatalla ezelim.
- Biraz sıvı yağ gezdirip tuz ve baharatları ekleyelim.
- Tüm harcı harmanlayıp bir kenara alalım.
- Havucu rendeleyelim çok az tuz ve 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ ile tavada 5 dk soteleyelim.
- Ocağın altını kapatıp soğumaya alalım. (Üzerini havuçla süslemek içinbiraz havuçtan ayıralım)
- Patatese sotelenmiş havucu ekleyelim.
- Yoğurdu ve mayonezi çatalla iyice çırpalım.Yoğurdu patatesli havuca karıştıralımGüzelce harmanlayalım.
- Servis tabağına Mezeyi alalım.
- Üzerini havuç yoğurt mısır turşu maydanoz ile süsleyelim.
not
Dileyen mezeyi kaselerde tek porsiyonluk sunumda yapabilir