18 Haziran 2019 Salı

Enfes Tartöletler Tarifi

Enfes Tartöletler Tarifi İçin Malzemeler

Tart Kısmı İçin ;
  • 175 gram margarin
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 paket vanilya
  • Alabildiği kadar un
Pastacı Kreması İçin ;
  • 2. 5 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı mısır nişasta
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 yumurta sarısı
  • Tercihe göre en son krem şanti ekleyebilirsiniz.
Üzeri İçin ;
  • Tercihe göre Fındık, Antep fıstığı, muz, Çilek, Kiraz ekleyebilirsiniz.

Enfes Tartöletler Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle tart hamurumuzu hazırlayalım. Bunun için oda sıcaklığında bekletmiş olduğumuz margarin, yumurta ve pudra şekerini iyice özleşene kadar yoğuruyoruz.
  2. Vanilya ve unu ekleyip, ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
  3. Tartölet kalıplarımıza ceviz büyüklüğünde hamur koyup elimizle şekillendiriyoruz. Her tarafının aynı olmasına dikkat edelim. Kalın olursa pişmez, ince olursa kurur. Bir çatal yardımıyla ortalarına delikler açın.
  4. Önceden ısıtılmış 175 derecedeki fırında hafif pembe olana kadar pişirelim. Ben fırından aldıktan sonra ılık süte batırıp çekiyorum böylece daha yumuşak oluyor.
  5. Kreması için sütü bir tencereye koyun ısınsın.
  6. Bir kasede yumurta sarısını, nişasta, şeker, un ve vanilyayı karıştırın. Tenceredeki sütten biraz alıp kasedeki karışımı açın.
  7. Sonra tenceredeki süte döküp kıvam alana kadar pişirin.
  8. Ocağı kapatıp 1 paket toz krem şanti ekleyebilirsiniz.
  9. Ardından 5 dakika boyunca iyice mikser yardımıyla çırpın.
  10. Daha sonra bir sıkma poşetine koyup tartöletlerin içine sıkın.
    Üzerine dilediğiniz meyveleri koyabilirsiniz.
    Afiyet olsun. ❤

Cevizli Tahinli Kurabiye Tarifi

Cevizli Tahinli Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 su bardağı çekilmiş ceviz
  • 1 çay bardağı tahin
  • 1 çay bardağı bitter damla çikolata
  • 3. 5 su bardağı un

Cevizli Tahinli Kurabiye Tarifi Yapılışı

Bismillahirrahmanirrahim
  1. Derin bir kaba sıvı yağı şekeri cevizi tahini alalım iyice karıştıralım.
  2. Sonra unu yavaş yavaş ekleyelim ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
  3. Sonra damla çikolatayı da ekleyip karıştırıp bırakalım çokta karıştırmayalım ki damla çikolatanın rengi hamura çok geçmesin.
  4. Sonra yağılı kağıt serili tepsiye ben dikdörtgen şeklini verdim istediğiniz şekli verip dizebilirsiniz.
  5. 170 derecede ısıtılmış fırında 15 dakika pişirelim.
  6. Soğumadan servis yapmayalım aksi takdirde sıcakken dağılır.
    fırında pişirme suresi en fazla 20 dakikayı geçmemeli cevizlerin yanık tadı olmaması için. Şimdiden afiyet olsun.
    Not : Cevizi iri kıyılmış yapabilirsiniz aynı tarifi tahinsizde yapabilirsiniz.

Kısır (Semizotu İle) Tarifi

Kısır (Semizotu İle) Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 çay bardağı ince bulgur
  • 2 su bardağı kaynamış sıcak su
  • 1 orta boy soğan
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 tutam nane
  • 2-3 adet taze soğan
  • 2 adet sarımsak ( isteğe göre)
  • 2 orta boy salatalık
  • 2-3 tane domates
  • 1 tutam semizotu
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz (salçanın tuzuna göre)
  • 1, 5 yemek kaşığı karışık salça
  •  1 çay bardağı zeytinyağı
  • Nar ekşisi isteğe göre limon da olabilir

Kısır (Semizotu İle) Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle bulguru ıslatıp ağzını kapatıp dinlenmeye bırakılır.
  2. Yeşillikler sırasıyla doğranır.
  3. Semizotu küçük küçük dallarına ayrılır.
  4. Domates kabuklarını soyup küp küp doğranır.
  5. Kuru soğan ince ince doğranır ve isteğe göre tavada yarım çay bardağı zeytinyağı ile pembeleşinceye kadar salça ile kavrulur. baharatlar da eklenir.
  6. Kavrulmuş soğan bulgurun üzerine eklenir ve iyice karıştırılır.
  7. Yeşilliklerin üzerine yarım çay bardağı zeytinyağı eklenir (yeşilliklerin parlak görünmesini sağlar) ve yoğurulan bulgurun üzerine dökülür ve karıştırılır.
  8. Son olarak domates, tuz ve nar ekşisi de eklenir ve servis yapılır. Afiyet olsun 

Kayısı Meyve Suyu Tarifi

Kayısı Meyve Suyu Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg kayısı
  • 3 litre su
  • 1. 5 su bardağı toz şeker

Kayısı Meyve Suyu Tarifi Yapılışı

  1. Tencereye 3 litre su koyarak ocağın altını açalım ve yıkanan kayısıları tencereye ilave edelim.
  2. Kayısılar yumuşayıncaya kadar yaklaşık 30-35 dakika pişmesi yeterli oluyor ama siz yumuşaklığını kontrol edip altını kapatabilirsiniz.
  3. Altını kapattıktan sonra pişen kayısıları tel süzgece alarak bir kaşık yardımıyla geçiriyoruz.
  4. 1. 5 bardak şeker ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
    Soğuk olarak servis ediyoruz.
    ☀️ Şimdiden afiyet olsun.

Xiaomi Apple ile dalga geçen bir reklam filmi yayınladı

Xiaomi Mi 9T ülkemizde düzenlenen lansmanla tanıtıldı. Avrupa’da Redmi K20 ismiyle satılan akıllı telefon ülkemizde pazarında satışa çıktı. Xiaomi uluslararası pazarda yayınladığı reklam filmiyle dikkat çekti. Hindistan’da OnePlus 7 Pro modeliyle dalga geçen Xiaomi Apple ile de dalga geçmeyi ihmal etmedi.

Xiaomi Apple ile dalga geçen reklam filmi yayınladı

Çinli şirket, çentiğin tamamen kalkmasıyla alakalı üç değişik reklam filmi yayınladı. Reklamlarda “Çentikten uzak durun” sloganı kullanılıyor. Her bölüm bir çentiğin diğer ortamlarda ne kadar saçma görüneceğini gösteriyor.Xiaomi geçmişte bir çok çentikli akıllı telefon üretti ancak bir yandan da Mi Mixserisi ile çentiksiz telefon tasarımları yapıyordu. Belki de çentik modasının geçtiğini düşünerek artık tam ekranlı ve pop-up kameralı telefonlara yöneldi. Aslında bu reklamda sadece Apple ile değil, kendi de dahil olmak üzere tüm çentikli telefon üreticileri ile dalga geçiyor.

Galaxy Note 10’un ekran koruyucusu ortaya çıktı!

Samsung’un 10 Ağustos tarihinde tanıtacağı Galaxy Note 10 serisi hakkında yeni detaylar ortaya çıkmaya devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde ortaya çıkan Galaxy Note 10 Pro kılıfı so sonrasında bu kez ekran koruyucular ortaya çıktı.
Galaxy Note 10 Pro ve Note 10’a ait ekran koruyucuların ortaya çıkması cihazlar arasındaki boyut farkını gözler önüne serdi. Buna ek olarak daha önce sızdırılan 3D çizimler ile benzer şekilde ön kameranın ortalandığı doğrulanmış oldu.

Galaxy Note 10 ekran koruyucusu boyut farkını gösteriyor!

Akıllı telefonlar ile ilgili sızıntılar konusunda yakından tanınan Ice Universe’nin yayınladığı bazı ekran koruyucularında ön kamera için boşluk bulunmuyordu. Ancak, son tasarımlarda ön kameranın üst bölüme ortalandığı açıkça görülüyor.Galaxy Note 10’da 6.4 inç büyüklüğünde bir ekran yer alacak. Note 10 Pro’da ise 6.8 inç büyüklüğünde ekran bulunacak. Arka tarafta dikey konumlandırılan üç kameraya ek olarak LED flaş ve kalp atış hızı sensörü yer alacak.3.5 mm kulaklık girişi her iki telefondan kaldırıldı. Note 10 Pro’nun 12 GB RAM ve 256 GB depolam alanı ile geleceği ortaya çıkan diğer bilgiler arasında.

17 Haziran 2019 Pazartesi

Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tarifi

Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kg üzüm yaprağı
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 su bardağı bulgur
  • 1 adet büyük soğan
  • 5-6 adet taze soğan
  • 1 adet büyük domates
  • 1 yemek kaşığı pul biber
  • 1 yemek kaşığı karabiber
  • 5 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı kuru nane
  • 5 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1, 5 su bardağı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı tuz

Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tarifi Yapılışı



  1. Sebzelerinizi yemeklik doğrayın. Pirinç ve bulgurunuzu yıkayıp sebzelerin üzerine ilave edin.
  2. Salça yağ ve baharatları da ekleyin ve iç harcınız hazır. Daha sonrada yapraklarınızı haşlayıp soğuk suda bekletin.
  3. Ve yapraklarınızı sarın ve tavaya yerleştirip üzerini geçecek kadar su ilave edin ve kısık ateşte pişirin. .
    Afiyet Olsunnn 🥰

Elmalı Tarçınlı Kek Tarifi

Elmalı Tarçınlı Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • Yarım su bardak yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı şeker
  • 3 adet yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • Yarım limon suyu
  • Aldığı kadar un
  • 3 adet elma
Üzeri için
  • 3 yemek kaşığı kadar kayısı reçeli
  • 3 yemek kaşığı kadar file badem
  • 2 yemek kaşığı silme pudra şekeri

Elmalı Tarçınlı Kek Tarifi Yapılışı

Merhabalar
  1. Öncelikle fırını 180 derece açın. Sonra elmaların kabuklarını soyup çok ince olmayacak şekilde kesin.
  2. Yarım limon suyu ile karıştırın. 3 yumurtayı şekeri ,vanilyayı miksere koyup 3 dk kadar çırpın. Sonra elmalar hariç diğer malzemeleri katıp karıştırın. Ununu da azar azar ilave edin orta şekilde bir hamur yapın ne sert ne sıvık bir hamur olmayacak.
  3. Kek kalıbını yağlayıp yada yağlı kağıt koyup hamurun yarısını dökün.
  4. Elmaların yarısını dizin tekrar hamur döküp kalan elmaları da dizin ve sıcak fırına verin 1 saate yakın pişirin çıkarmadan önce kekin ortasına bir kürdan batırın hamurlu gelmiyorsa fırından çıkarın eğer hamurluysa biraz daha fırında tutun.
  5. Çıkardığınız kekin üzerine hemen sıcakken reçeli sürün bademleri serpiştirin. Soğumaya bırakın servis yaparken pudra şekeri serpin. Afiyet olsun

Kakaolu Çikolata Soslu Kurabiye Tarifi

Kakaolu Çikolata Soslu Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 125 gr margarin
  • Yarım paket kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3 su bardağı un
Üzeri için;
  • Çikolata sos

Kakaolu Çikolata Soslu Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle geniş bir kapta yumurtayı köpürene kadar çırpıyoruz.
  2. Daha sonra diğer malzemeleri teker teker ekliyoruz.
  3. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde ediyoruz borcamımızı yağlayıp hamurumuzdan yuvarlak şekil alıp hafif bastırıp bıçak ucuyla kenarlarından çiziyoruz ve önceden ısıtılmış 180c fırında pişiriyoruz.
  4. Buğusu çıktıktan sonra kenarlarına çikolata sos döküyoruz
    Herkese afiyet olsun

Evde Doğum Günü Pastası Tarifi

Evde Doğum Günü Pastası Tarifi İçin Malzemeler

Keki için
  • 3 L yumurta veya 4 küçük yumurta
  • Yumurta sarısı ile beyazı ayrılır sarısına eklenecek olanlar
  • 1 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek. kaşığı nişasta
  • Yarım çay bardağı ilik süt
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 vanilin
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 paket pasta kreması tarife göre hazırlanır
  • Beyaza eklenecek olanlar yarım su bardağı şeker
  • 1 çay kaşığı krem tartar
Bezeler için
  • 3 yumurta beyazı
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • Üzerinin süsü yenilebilir simli boya ve yenilebilir inciler ve renkli simli şekerler

Evde Doğum Günü Pastası Tarifi Yapılışı

  1. Yumurta sarısı malzemeler eklenerek çırpılır. Koyu kıvamlı bir kek kıvamında olacak.
  2. Beyazı da aynı şekilde mikserin yüksek devrinde çırpılır şeker yavaş yavaş ilave edilir. Traş köpüğü haline gelene kadar.
  3. Sarısı 2 aşamada beyaza eklenir. Havasını söndürmeden katlama şeklinde karıştırılır. Ben daha çabuk pişmesi ve eşit olması için 4 farklı yağılı kek kalıbında pişirdim.
  4. Kalıplara bölünen kek önceden ısıtılmış 160 derece fırında 20-25 dk kadar pişirilir.
  5. Kalıptan çıkarılan kekler soğumaya bırakılır.
  6. Hazır toz krema tarife göre hazırlanır pastanın üzerine sürülür. Ben kremanın yarısına mavi gıda boyası ekledim ve 2. katı tekrar sürdüm.
  7. Katın ayrılan bölümüne simli gıda boyası ile renklendirdim. Hazırlanan pasta kreması sabitlenmesi için buzdolabında dinlendirilir.
  8. Bezeler için yumurta sarisi ve şeker aynı şekilde çırpılır traş köpüğü kıvamına gelen bezeler istenilen renkte renklendirilir ve sıkma torbası ile yağılı kağıt serilmiş fırın tepsisine sıkılır.
  9. 100 derece önceden ısıtılmış fırında en az 60 dk pişirilir. Bezelere çöp şiş taktım pişirmeden önce pastanın üzerine sabitlemek için.Afiyet olsun

Nohutlu Köfteli Çorba Tarifi

Nohutlu Köfteli Çorba Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım çay bardağından biraz fazla pirinç (3 yemek kaşığı)
  • 9 su bardağı su
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1, 5 çay kaşığı tuz
Köftesi için :
  • 175 gram kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
Terbiyesi için :
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı un
Köfteyi kızartmak için:
  • Çok az sıvı yağ
Üzeri için :
  • 2 yemek kaşığı tereyağı veya sıvı yağ
  • 1, 5 tatlı kaşığı nane

Nohutlu Köfteli Çorba Tarifi Yapılışı

Herkese güzel hafta sonu dileyerek, misafirlerimin çok beğenisini aldığı harika çorbanın tarifini vermek istiyorum. Çorba sofralarımızın baş tacıdır vereceğim tarif ise arkasından yemek aratmayacak bir çorbadır.
  1. Öncelikle pirinçi güzel yıkayıp ocakta tencerede kaynamakta olan suya koyup haşlamaya bırakalım, haşlanmış nohutu da ilave edelim.
  2. Köftesi için rendelenmiş soğan, tuz, karabiber ve kıymayı iyice yoğuralım, minik minik köfteler yapıp tepsiye dizelim, tavamıza çok az yağ koyup ocağa koyalım, kızdığında köfteleri ilave edip sallayarak kızartalım.
  3. Terbiyesi için yumurta sarısı, un ve yoğurdu iyice çırpalım ocakta pişmekte olan çorbanın suyundan terbiyeye karıştırarak koyalım, ılıyınca çorbamıza karıştırarak ilave edelim.
  4. Kızarttığımız köfteleri ve tuzu çorbamıza koyalım.
  5. Sos tavamıza tereyağını koyalım iyice kızsın naneyi ilave ederek hemen ocağı kapatalım ve çorbamızın üzerine dökelim, mis kokulu çorbamız hazır afiyet olsun.

Tereyağlı Pirinç Pilavı Tarifi

Tereyağlı Pirinç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı pirinç
  • Yarım su bardağı tel şehriye
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 4 su bardağı sıcak su (1 bardağı tavuk suyu )
  • Tuz ,limon ,şeker

Tereyağlı Pirinç Pilavı Tarifi Yapılışı

  1. Yağlar tavaya alınır. Şehriye eklenir. Şehriye kavrulduktan sonra pirinçler eklenir.
  2. 6-7 dakika pirinçler de kavrulduktan sonra tuz 3-4 damla limon ve bir tane küp şeker eklenir.
  3. Ardından su eklenir. Kaynayan pilavımızın derecesi tam kısılır. Suyu çektikten sonra sıcak servis edilir.

Mısırlı Semizotu Cacığı Tarifi

Mısırlı Semizotu Cacığı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 bağ semizotu
  • 1 çay bardağı haşlanmış mısır (Konserve de olur)
  • 1 su bardağı süzme yoğurt
  • 1 su bardağı ev yoğurdu
  • 1 yemek kaşığı mayonez
  • 1 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı tuz

Mısırlı Semizotu Cacığı Tarifi Yapılışı

  1. Semizotunu ayıklayıp yıkıyoruz ve yapraklarını saplarından ayırıyoruz.
  2. Derin bir kasede süzme yoğurt, ev yoğurdu, mayonez, 1 çay kaşığı tuzla ezilmiş sarımsağı karıştırıyoruz.
  3. Semizotlarını yoğurt karışımına ekliyoruz.
  4. En son mısırları ekleyip güzelce karıştırıyoruz ve servis tabağına alıyoruz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.