Malzemeler
- 100 gram kıyma
- 1,5 su bardağı koyu kıvamlı yoğurt
- 1 adet yumurta sarısı
- 3 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı şehriye
- 1 diş sarımsak
- 1 su bardağı su
- 1 atlı kaşığı tuz
Üzeri için sos;
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- Yarım tatlı kaşığı toz biber
Bardak ölçü (250 ml)
Nasıl Yapılır?
- Uygun bir tencere kıymayı alalım. Suyunu çekene kadar kavuralım. Zeytin yağ ve sarımsağı ekleyip tekrar kavuralım. Üzene suyu ilave edip 10 dakika kaynatalım.
- Bir kapta yoğurdu ,unu ve yumurta sarısını ,limon suyunu ekleyip güzelce çırpalım. Çorbamızın suyundan alıp karışıma bir kepçe kadar ekleyip çırpalım. Şehriyeyi ekleyip karıştıralım ve kısık ateşte kaynamaya bırakalım.
- Şehriye piştiği zaman tuzu atıp ocaktan alalım. Önceden eklerseniz çorbanız kesilebilir.
- Çorbayı kaselere koyduktan sonra tavada erittiğimiz tereyağına toz biberi ekleyip karıştıralım. Çorbaların üzerine gezdirelim. Afiyet olsun.
Not:Çorba koyulursa kaynar su ekleyip kıvamını ayarlıya bilirsiniz.