1 Şubat 2024 Perşembe

Bekletmeden Yapılan Mayalı Pamuk Poğaça (Mutlaka Deneyin) Tarifi

 

Bekletmeden Yapılan Mayalı Pamuk Poğaça (Mutlaka Deneyin) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı kaynar su
  • Yarım su bardağı süt (Oda sıcaklığında)
  • Yarım su bardağı sıvı yağı
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket yaş maya
  • 2 yumurta akı (Oda sıcaklığında)
  • Yarım paket süt kreması ( Oda sıcaklığında)
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • Yarım kilo kadar un (Yaklaşık 4,5-5 su bardağına eşittir)
  • 1 tatlı kaşığı dolusu tuz

Poğaçanın içine koymak için;

  • Çekirdekleri çıkarılmış zeytin
  • Zeytin ezmesi
  • Peynir

Üzeri için;

  • Yumurta sarısı

İsteğe bağlı

  • Susam çörek otu yada haşhaş

    Bekletmeden Yapılan Mayalı Pamuk Poğaça (Mutlaka Deneyin) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle bir karıştırma kabına 1 su bardağı kaynar suyu ilave edelim.
  • Üzerine sıvı yağını ve sütü koyalım. Sonra yaş mayayı ilave edip karıştıralım. Arkadaşlar buna çok dikkat edelim yaş mayayı direk kaynar suya ilave edilmeyecek çünkü kaynar suyun içinde yanar çok acımsı bir tat oluşturur.
  • Süt ve sıvı yağı koyduktan sonra karıştırıp ondan sonra ilave edeceğiz yumurta akını ve kremayı koyup tuzunu ve toz şekeri ilave edip son kez karıştıralım.
  • En son unu yavaş yavaş ekleyip yoğurmaya başlayalım hamur ele yapışacak kıvamda olacak. Fazladan extra un eklemeyin. Elimizi az miktarda sıvı yağıyla nemlendirip elimizi hamurdan çıkaralım.
  • Hamuru hiç bekletmeden ufak bezeleri alırken elimizi arada çok az miktarda sıvı yağıyla hafif nemlendirelim kolay bir şekilde yapılsın.
  • Ben zeytinli yaptım isteyen peynirli ve patatesli yada sade yapabilirler. Sonra hafif yağlanmış yada yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim.
  • Üzerine yumurta sarısı sürüp isteğe bağlı susam ve çörek otu serpip önceden ısıtılmamış buna dikkat edelim
  • Fırını önceden açmıyoruz yani soğuk fırına koyup 180 derecede 25-30 dakika arası pişirelim.
  • Fırından fırına pişme süresi değişebilir bu sebeple kendi fırınınızda kontrollü olarak pişirin.
  • Pişen poğaçaları fırından çıkarıp üzerini bir bezle örtüp bir yarım saat bekletelim ki yumuşacık kalsın.

Un Helvası (Tam Kıvamında Bir Lezzet) Tarifi

 

Un Helvası (Tam Kıvamında Bir Lezzet) Tarifi İçin Malzemeler

  • 100 gram tereyağ
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2buçuk su bardağı un
  • 1buçuk su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su

    Un Helvası (Tam Kıvamında Bir Lezzet) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Şekerle suyu karıştırıp ocağa alın.
  • Kaynadıktan. 1- 2 dk sonra altını kapatın.
  • Tavaya tereyağ ve sıvı yağı koyun. Tereyağ eriyince unu ilave edin. 15 20 dk kadar rengi değişene kadar kavurun.
  • Unu iyi kavurun yoksa güzel olmaz.
  • Ocaktan alıp şerbeti yavaş yavaş döküp karıştırın.
  • Sonra ocağa tekrar alıp şerbeti çekene kadar kavurun.
  • Ilıyınca ister benim gibi dondurma kaşığıyla isterse normal kaşıkla şeklini verin

Ganajlı Pasta Fırın Yok Sadece 10 Dakikada Hazır Pasta Tarifi

 

Ganajlı Pasta Fırın Yok Sadece 10 Dakikada Hazır Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 paket burçak büskivi
  • 3 yemek kaşığı tereyağı

Muhallebi için

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı un
  • 1 yumurta
  • 1 paket kremşanti
  • 1 paket labne peyniri (200 gram)
  • 1 paket vanilya
  • 150 gram margarin
  • 1 su bardağı şeker

Ganaj için

  • 1 paket krema
  • 1 paket sütlü çikolata
  • 1 paket bitter çikolata (İsteyen sadece sütlü kullanabilir)

    Ganajlı Pasta Fırın Yok Sadece 10 Dakikada Hazır Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Bisküviler robottan geçirilir.
  • Tereyağı eritilir.
  • Ilınınca bisküvilerle karıştırılır.
  • Borcam ezilerek yerleştirilir.
  • Muhallebi için.Margarin eritilir.
  • Unu eklenir, kokusu çıkana kadar kavrulur.
  • Yumurta, vanilya süt ve şekeri de eklenip, çırpılarak pişirilir.
  • En son labne peyniri krem şanti koyularak mikserler çırpılır hazırlanan bisküvinin üzerine dökülür.
  • Ganaj için;Krema ocakta ısıtılır.
  • Çikolata eklenir, karıştırılır.
  • Ilınınca muhallebinin üzerine dökülür. Bir gece buzdolabında dinlendirilir.

Çıtır Börek Tarifi

 

Çıtır Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 1,5 su bardağı ılık su (300 ml)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı maya
  • 4 su bardağı un (Unu kontrollü ilave ediniz kalitesine göre miktarı değişebilir)

Hamuru yağlamak için

  • 200 gr tereyağı yada margarin

İçi için

  • 150 gr taze peynir veya 250 gram kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • Tuz
  • Kara biber
  • Pul biber damak tadına göre

Üzerine

  • Yumurta sarısı
  • Sıvı yağ

    Çıtır Börek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Hamuru için ilk su ,mayayı karıştıralım tuz ve unu ilave edelim (unu kontrollü ilave ediniz) ele yapışmayan orta yumuşaklıkta bir hamur elde edelim ve 10 dakika bekletelim.
  • Yufkaları yağlamak için yağı eritelim ve soğumaya bırakalım.
  • Dinlenen hamurdan 4 eşit beze yapalım bezeleri ikişerli olacak şekilde ayıralım.
  • İki bezeyi 40-45cm büyüklüğünde açıp her katı iyice yağlayıp iç içe katlayalım.
  • Üzerini kapatıp diğer iki bezeyi aynı şekilde hazırlayana kadar dolapta bekletelim .
  • Diğer iki bezeyi de hazırladıktan sonra dolaptakini çıkartıp ikinci hazırladığımızı dolaba koyalım .
  • Dolaptan çıkan katlanmış yufkayı çok az un yardımıyla kare formunda merdane ve oklava yardımıyla açalım.
  • 4 -5 cm genişliğinde keserek kare parçalar elde edelim.
  • Ortasına peynir veya kıymalı harçtan koyalım bohça şeklinde kapatalım ben kıymalı olanları düz peynirli olanları ters çevirip koydum.
  • Tepsiye peynirlilere yumurta sarısı kıymalılara yağ sürdüm.
  • Kıymalıları sarımsaklı yoğurt ile servis yaptım. Boşnak mantısı gibi oldu deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun bayılacakdınız tavsiye ederim 

Hazır Salepli Havuçlu Kek Tarifi

 

Hazır Salepli Havuçlu Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet yumurta (M)
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı sütaş hazır salep
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1.5 su bardağı un
  • 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
  • Yarım su bardağı ılık su
  • 4 yemek kaşığı nişasta
  • 2 su bardağı ince rendelenmiş havuç
  • 1 tatlı kaşığı kakao
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 tutam tuz
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

    Hazır Salepli Havuçlu Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle yumurta aklarını ve sarılarını birbirinden ayırın.
  • Önce yumurta akını karıştırma kasenin içine bırakın.
  • Ardından üzerine bir tutam tuz, yarım su bardağı toz şekeri ilave ederek krem şanti kıvamına gelene kadar yüksek devirde çırpın.
  • Diğer yarım su bardağı toz şekerin üzerine yarım su bardağı ılık suyu ilave ederek birlikte iyice şeker eriyene kadar karıştırın.
  • Ardından çırpılmış yumurta aklarını ayrı ayrı bir kaseye bırakın ve yumurta sarısını yüksek devirde çırpın.
  • Hafifçe şekerli suyu ilave ederek birlikte tekrardan yumurtaların rengi açık renk alana kadar iyice yüksek devirde çırpın.
  • Ardından yumurta sarısının üzerine salep sıvı yağ ilave ederek birlikte karıştırın.
  • Ardından kakao tarçın elenmiş un, vanilya, kabartma tozunu ekleyip hafifçe karıştırın.
  • Ardından havuç ceviz ilave ederek birlikte en son yumurta aklarını kek harcın içine azar azar yavaşça alttan üste gelecek şekilde spatula yardımı ile hafifçe karıştırın.
  • Önceden yağlanmış hafifçe unlanmış kek kalıbına harcı dökün.
  • Önceden ısıtılmış 170 derecede benim fırında alt üst ayarda 1 saatte pişti siz kekin pişme süresini kontrollü kendi fırınınıza göre ayarlayınız. Not keke bırakılan sütaş hazır salep ocakta ısıtmadan oda ısısında olmalı su bardağı ölçüsü 200ml.

Hazır Konserve Rus Salatası Yapımı Tarifi

 

Hazır Konserve Rus Salatası Yapımı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kavanoz hazır garnitür (340 gr)
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 3 yemek kaşığı mayonez
  • 3 adet kornişon turşu

    Hazır Konserve Rus Salatası Yapımı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Rus salatası için öncelikle kornişon turşuları küp küp doğrayalım.
  • Genişçe bir kaseye yoğurt, mayonez, hazır garnitür ve doğradığımız turşuları ekleyerek güzelce karıştıralım.
  • Hazır olan Rus salatasını servis kasesine alalım ve servis edelim

3 Renkli Portakallı İrmik Tatlısı Tarifi

 

3 Renkli Portakallı İrmik Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

Portakallı muhallebi için:

  • 500 ml portakal suyu (2,5 su bardağı)
  • 2 dolu yemek kaşığı nişasta
  • 3 yemek kaşığı tozşeker

İrmikli muhallebi için:

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı tozşeker
  • 1 vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 dolu yemek kaşığı kakao (En sona lazım)

    3 Renkli Portakallı İrmik Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle portakal suyunu, nişasta ve şekerle güzelce çırpıp kaynatın.
  • Kaynayıp göz göz olunca ocaktan alın. Kullanacağınız kaseyi ıslatın. İster büyük kalıba ister benim gibi küçük kaseler kullanın.
  • Portakallı muhallebiyi kaselere pay edin ve üstü açık kabuk bağlaması için soğumaya bırakın.
  • İrmikli muhallebi için süt, irmik ve şekeri tencerede güzelce çırpıp kaynatın.
  • 2-3 dakika göz göz kaynayınca ocaktan alın içine tereyağ ve vanilya ekleyip tereyağ eriyene kadar karıştırın.
  • Yarısından biraz fazlasını portakallı muhallebi kaplarına paylaştırın.
  • Ayırdığınız irmikli muhallebiye kakao ekleyip çırpın ve bu kakaolu karışımı beyaz muhallebi üzerine dökün (bekledikçe koyulaşıyor kaşık yardımı ile yaydırın güzelce)
  • Üzerine streç film ile kapatıp en az 4-5 saatliğine buzdolabına kaldırın.
  • Servis öncesi elinizle kenarlarından aralayıp destek verin, tabağa ters çevirip dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Yaz kış yapabileceğiniz çok hafif ve pratik bir tatlı

Hingel (Patatesli Mantı) Tarifi

 

Hingel (Patatesli Mantı) Tarifi İçin Malzemeler

  • 3-3,5 su bardağı un
  • 1 yumurta
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik ılık su
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz

İçi için:

  • 3-4 adet haşlanmış patates
  • 1 kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Üzeri için:

  • 1 kase yoğurt
  • 2 dış sarımsak
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • Tatlı kaşığı pulbiber
  • 1 tatlı kaşığı tozbiber 

    Hingel (Patatesli Mantı) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Unun ortasını havuz gibi açın. Tuz yumurta ve ılık suyu ekleyin.
  • Ele yapışmayan biraz sert bir hamur yoğurun. Yaklaşık 10 dk yoğurun.
  • Üzerini örtüp 30 dk dinlendirin. İçi için:haşlanmış patatesi çatalla ezin.
  • Soğanı ince ince doğrayıp soteleyin.
  • Salça ekleyin. Kavurun. Çatalla ezdiğiniz haşlanmış patatesi ekleyin.
  • Kekik,nane, karabiber ve tuz ekleyin. Kenara alın.
  • Dinlenen hamuru merdaneyle ne ince ne kalın olacak şekilde açın. Su bardağıyla yuvarlaklar kesin.
  • Ortasına 1 tatlı kaşığı patatesli içten koyun. Saç örgüsü gibi ağzını kapatın.
  • Unlanmış tepsiye dizin. Tuzlu suda haşlayın.
  • Pişen mantılar suyun yüzeyine çıkacak.
  • Sarımsağı rendeleyip yoğurtla karıştırın.
  • Tereyağını tavaya alın.
  • Eriyince ocaktan alıp nane, pulbiber, tozbiber ekleyin.
  • Pişen mantıları servis tabağına alın.
  • Üzerine sarımsaklı yoğurt ve tereyağlı sos gezdirin. Afiyet olsun.

SuperFresh Kızarmış Patates Salatası Tarifi

 

SuperFresh Kızarmış Patates Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gr SuperFresh Çıtır Çubuk Patates
  • 1 adet mor soğan
  • 1 adet kırmızı biber
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım demet dereotu
  • 1 tatlı kaşığı sumak
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım limon suyu
  • 1-2 yemek kaşığı zeytinyağı

Kızartmak için;

  • Sıvı yağ

    SuperFresh Kızarmış Patates Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle patateslerimizi kızgın yağda, altın sarısı rengini alana kadar kızartalım.
  • Karıştırma kabına piyazlık doğradığımız kırmızı soğanı, halka halka kestiğimiz kırmızı biberi, kıyılmış maydanoz ve dereotunu alarak harmanlayalım.
  • Üzerine tuz, pul biber, sumak, nane, limon suyu ve zeytinyağını ekleyerek karıştıralım.
  • Kızarmış patateslerimizi de üzerine ekledikten sonra tüm malzemeyi nazikçe tekrar harmanlayalım.
  • Hazır olan kızarmış patates salatamızı servis tabağına alarak servis edelim. Afiyet olsun!