Çökertme Kebabı Tarifi

Çökertme Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet patates
  • 400 gr kadar et
  • 2 adet soğanın suyu
  • 1 çay bardağı süt
  • Süzme yoğurt
  • 1 diş sarımsak
  • 3-4 tane domates
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • Karabiber , kımızı,  pul biber tuz
  • Zeytinyağı

Çökertme Kebabı Tarifi Yapılışı

  1. Yapımı ilk önce eti istenilen boyutta doğrayın şerit gibi de kesebiliriz saklama kabına alalım.
  2. İki adet soğanın suyu ( robottan geçirip elimizle sıkabiliriz) ve sütünü de ilave edelim marine olması için dolaba alalım ve en az iki saat bekletelim.
  3. Patatesi resimdeki gibi  incecik kesip tuzlu suya alalım nişastası gitmesi için ben bir yarım saat beklettim.
  4. Domatesleri rendeleyip  tavamıza biraz zeytinyağı ilave edip domatesleri üzerine alalım.
  5. Kıvam almaya yakin salçayı ilave edip baharat ve tuzunu ayarlayıp  pişirmeye devam edelim.
  6. Patateslerimizi sudan alıp iyice kuruladıktan sonra kızartmak için hazırladığımız yağın içine atıp kızartalım.
  7. Eti de pişireceğimiz tavamıza alalım zeytinyağı veya tereyağı ilave  ilave edip pişmeye bırakalım.
  8. Arzuya göre karabiber ve kırmızı pul biber tuzunu ilave edip pişirelim.
  9. En son servis tabağına kızarttığımız patatesleri alalım.
  10. Üzerine arzuya göre sarımsak ilave ettiğimiz pürüzsüz olana kadar çırptığımız süzme yoğurdumuzu koyalım.
  11. Domates sosu da onun üzerine alalım en üst kısmada etimizi koyup arzuya göre servis edelim. Yapacak olanlara kolay gelsin.

Kremalı Mantar Çorbası Tarifi

Kremalı Mantar Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 300 gr kültür mantarı
  • 1 küçük boy kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 5 damla limon suyu
  • 3 lt su
  • 4 yemek kaşığı un
  • 1 pk sıvı krema
  • Tuz
  • 1 çay kaşığı nane

Kremalı Mantar Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Tencerede tereyağını eritin çok küçük doğradığınız soğanı kavurun ,mantarları küçük küçük doğrayıp tencereye ilave edin.
  2. Limon suyunu ekleyin.
  3. Mantarlar suyunu salıp çekene kadar kavurun.
  4. İşlem sonunda unu ilave edip karıştırın.
  5. Ilık su ekleyin kaynatın.
  6. Bir miktar kaynadıktan sonra krema ekleyin karıştırıp pişirmeye devam edin.
  7. Bu sırada naneyi ekleyin.
  8. Altını kapatmaya yakın tuzunu ekleyip ocağın altını kapatın. Afiyet olsun

Tepsi Kebabı (Hatay) Tarifi

Tepsi Kebabı (Hatay) Tarifi İçin Malzemeler

Kıyma İçi İçin ;
  • 750 gr kıyma
  • 2 adet domates
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 adet büyük boy soğan
  • 2 adet kırmızı biber
  • 1 demet maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı biber
  • Kimyon
  • Köri (isteğe bağlı)
  • 2. 5 yemek kaşığı salça
  • 2 çay bardağı zeytin yağı
Üzeri İçin ;
  • 2 adet domates
  • 2 adet biber
Sosu İçin ;
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 2 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

Tepsi Kebabı (Hatay) Tarifi Yapılışı

  1. Kıyma içi için kıymayı derin bir kaba alalım soğanı biberleri domatesi maydanozu teker teker doğrayıp robottan geçelim.
  2. Kıymaya ekleyelim baharatlarını ve geriye kalan malzemeleri ekleyelim ve yoğuralım.
  3. Yağladığımız tepsiye kıyma harcımızı basalım ve keselim.
  4. Normal kare şeklinde yuvarlak tepsi kullanırsanız üçgen keselim ki hazırladığımız sos içine girsin biberi ve domatesle sus yapalım.
  5. Diğer bir kasede sosumuzu hazırlayıp üstüne dökelim.
  6. Önceden ısıttığımız 200°C fırına verelim piştiğini anladığınızda kapatabilirsiniz. Afiyet olsun.
    Çok güzel enfes bir lezzet denemenizi tavsiye ediyorum 😋😊😊

Köy Çorbası (Kolay) Tarifi

Köy Çorbası (Kolay) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet havuç
  • 1 adet patates
  • 1 Türk kahvesi fincanı kadar ince bulgur
  • 6 su bardağı su
  • 1 adet yumurta
  • 5 çorba kaşığı yoğurt
  • 2 çorba kaşığı un
  • 1 çorba kaşığı tereyağ
  • Nane
  • Pul biber

Köy Çorbası (Kolay) Tarifi Yapılışı

  1. Havuç ve patates minik minik doğranılır. Bulgurla beraber suyu da eklenip yumuşayınca kadar pişirilir.
  2. Geniş bir tasta yumurta, yoğurt ve un karıştırılır. Tenceredeki sudan bir kepçe ilave ederek hızlı bir şekilde karıştırılır.
  3. Yavaşça tencereye ilave ederek bir yandan karıştırılır. İyice karıştırdıktan sonra nane tuz ilave edilir. ve altı kapatılır.
  4. Tereyağ da kavrulmuş pul biberli sosu çorbanın üzerine gezdirilir🔥🍲👌🏻şifa olsun 😌

Tencerede Sebzeli Tavuk But Tarifi

Tencerede Sebzeli Tavuk But Tarifi İçin Malzemeler

  • 10 adet orta boy baget
  • 4 orta boy patates
  • 1 büyük havuç
  • 1 su bardağı bezelye
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet domates
  • 2 adet aci biber
  • 5-6 sarımsak
  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 3 buçuk su bardağı su

Tencerede Sebzeli Tavuk But Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle bagetler iyice yıkanır. Büyük boy bir tencereye dizilir ayrı bir kaba patates soğan ve havucun kabukları soyulur biraz iri olacak şekilde doğranır.
  2. Küçük küçük doğranan sarımsakta eklenip birbirine karıştırılır. Bagetlerin üzerine dizilir bezelye eklenir kabukları soyulmuş domates halka biçimde kesilip dizilir.
  3. Doğranmış biber tuz ve karabiber eklendikten sonra salçalar yağ ve su iyice karıştırılıp üzerine gezdirilir.
  4. Ocağa alınır ve orta ateşte bagetler yumuşayıp pişene kadar yaklaşık 50 dakika pişirilir deneyeceklere kolay gelsin hoş çakalın.

Terbiyeli Nefis Topalak Çorbası Tarifi

Terbiyeli Nefis Topalak Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;
  • 1. 5 su bardağı ince bulgur
  • Yarım su bardağı irmik
  • 1 su bardağına yakın un
  • 1 yemek kaşığı biber salçası, kimyon, tuz
Çorbası için;
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 100 _150 gram kadar haşlanmış et( yada bulyon)
Sosu için;
  • 6 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı, yarım çay bardağı sıvı yağ, 1 yemek kaşığı nane
  • 3 diş sarımsak, 1 limonsuyu(servisi için)

Terbiyeli Nefis Topalak Çorbası Tarifi Yapılışı



  1. Yoğurma kabımıza un hariç kuru malzemelarimizi alıyoruz.
  2. Üzerini kapatacak kadar soğuk su döküyoruz.
  3. Üzerine kapak kapatıp, şişmeye bırakıyoruz.
  4. Salçasını ekleyip yoğuruyoruz. ununu koyup elimizi ıslatarak iyice kıvam veriyoruz(macun gibi derler ya öyle)
  5. Kıvama gelen hamurumuzu nohut kadar parçalara ayırıp elimizi ıslatarak, yuvarlıyoruz, hamur bitene kadar, bu işlemi sürdürüyoruz.
  6. Tenceremize nohut ve eti didikleyip, 6 su bardağı su koyup kaynamaya bırakıyoruz.
  7. Yuvarlarınımız köfteleri de atıp pişmeye bırakıyoruz. bu arada yoğurt ve yumurta sarısını çırpıp çorbamızdan bir kepçe alıp yoğurtlu sosa karıştırıp, tenceremize döküyoruz.
  8. Tuzunu kontrol ediyoruz, kaynayınca köfteler de pişmiş olacaktır (bir tanesini ısırıp anlayabiliriz).
  9. Üzerine tereyağlı naneli sosu kızartıp döküyoruz.
  10. Sarımsağı ezip, limonla karıştırıp yanında servis yapıyoruz ( yemeyen olabilir).
    Afiyet olsun.

Körili Ve Kremalı Makarna Tarifi

Körili Ve Kremalı Makarna Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım paket makarna
  • 1 paket sıvı krema (200 ml)
  • 1 tatlı kaşığı toz köri
  • 1 tatlı kaşığı reyhan
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı

Körili Ve Kremalı Makarna Tarifi Yapılışı

Tat olarak Tavuk Dünyası’nda yediğimiz makarna ile aynı lezzette olan bir makarna çıkıyor ortaya.
  1. Öncelikle kaynayan suya bir yemek kaşığı zeytinyağı ve tuz ilave ederek makarnaları yaklaşık 10 dk haşlayalım.
  2. Daha sonra makarnayı süzelim makarnanın üzerine soğuk su tutmayın.
  3. Zeytinyağı ve tereyağını tencereye alalım. Eriyince makarnaları ekleyelim. Onun üzerine de sıvı kremayı ve diğer malzemeleri ekleyelim ve ocağın altını kısalım 5 dk sonra da makarnayı ocaktan alalım. Sıcak olarak servis edelim. Afiyet olsun

Dolgulu Limonlu Kurabiye Tarifi

  Dolgulu Limonlu Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler Kurabiye hamuru için; 110 gram margarin 1 adet yumurta 1 su bardağı pudra şekeri 1 paket v...