8 Eylül 2019 Pazar

Havuçlu Kek Tarifi

Havuçlu Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1/2 (yarım) su bardağı ayçiçek yağı
  • 3 adet orta boy havuç
  • 1 su bardağı kırılmış ceviz içi
  • 2, 5 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı tarçın
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Havuçlu Kek Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle havuçları soyup rendeleyip suyunu sıkıp hazırlayayım.
  2. Daha sonra oda sıcaklığında ki yumurtalar ile şekeri köpük köpük olana kadar çırpalım.
  3. Ardından süt ve ayçiçek yağını ekleyip çırpalım.
  4. Elediğimiz un, kabartma tozu, vanilya ve tarçını sıvı karışıma ekleyip içten dışa doğru spatula ile karıştıralım.
  5. Havuç ve cevizi de karışıma ekleyip karıştıralım.
  6. Hazırladığımız kekimizi pişmesi için kek kalıbına döküp önceden ısıtılmış 160° fırında pişirelim.
  7. İlk 30 dakika fırının kapağını hiç açmayalım ki kekimiz çok güzel kabarsın. 30 dakikadan sonra kürdan testi yaparak kekimizin piştiğini kontrol edelim.
  8. Kekimiz pişip fırından çıkardıktan sonra servis tabağına almak için soğumasını bekleyin. Bu keki tadan başka kekten tat almıyor. Çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak. Şimdiden afiyet olsun

Çakma Çılbır Tarifi

Çakma Çılbır Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 yumurta (Yumurtalarınız küçükse daha fazla kullanabilirsiniz)
  • 6 kaşık yoğurt
  • Tuz
  • 1 diş sarımsak (ince ince kıyın ağza gelmesin)
  • Pulbiber
  • 2, 5 kaşık tereyağı

Çakma Çılbır Tarifi Yapılışı

  1. *Tereyağı tavada eritin. Erimesine yakın pulbiber ekleyin.
  2. *Bir kapta yoğurdu sarımsağı tuzu karıştırın çırpın.
  3. *Dilim kestiğiniz haşlanmış yumurtaların üstüne önce yoğurtlu karışımı ardından tavadaki sosu ekleyin.
    *Çakma çılbır hazır. 😆 Afiyet olsun.

Tavada Çıtır Gözleme Tarifi

Tavada Çıtır Gözleme Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yufka
  • 2 adet patates
  • 50 gr yağlı beyaz peynir
  • Tuz
  • Sıvıyağ
  • Karabiber
Sosu için;
  • 1 çay bardağı su
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

Tavada Çıtır Gözleme Tarifi Yapılışı

  1. Patatesleri haşlayalım tabağa alalım. Peyniri ufalayıp içine katalım.
  2. Tuz ve karabiber ekleyip harmanlayalım.
  3. Sos malzemelerini karıştıralım. 1 adet yufkayı 2 ye ayıralım.
  4. Elimizle sostan alıp yufkanın her yerine sürelim yanlardan katlayıp harcımızdan koyalım ve katlayalım.
  5. Tavaya yağ koyup önlü arkalı pişirelim. Dışı çıtır içi yumuşacık gözlemelerimiz hazır :) Yapanlara afiyet olsun

Pesto Soslu Penne Makarna Tarifi

Pesto Soslu Penne Makarna Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket penne makarna
  • 4 yemek kaşığı pesto sos
  • 4 yemek kaşığı krema
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Tuz

Pesto Soslu Penne Makarna Tarifi Yapılışı

  1. Makarnayı haşlamak için ocağa su koyup tuz atalım.
  2. Kaynayan suya makarnayı atıp ortalama 8-10 dakika pişirelim.
  3. Haşlanan makarnayı süzelim.
  4. Sos için sıvı yağ ve pesto sosu tavaya alalım.
  5. Isınınca kremayı ekleyelim. Sosu fazla kaynatmadan haşlanan makarnanın suyundan sosa biraz ekleyelim.
  6. Ve son olarak sos ile makarnayı buluşturalım.
    Afiyet olsun.

Kahvaltılık Kırmızı Biber Sos Tarifi

Bol Cevizli Un Helvası Tarifi İçin Malzemeler

Harcı için;
  • 2, 5 su bardağı un
  • 150 gr paket yağı
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
Sosu için;
  • 2 su bardağı süt
  • 1, 5 su bardağı süt
Üzeri için;
  • İstediğiniz kadar ceviz

Bol Cevizli Un Helvası Tarifi Yapılışı

  1. İlk önce süt ve şekeri şeker eriyinceye kadar çırpalım.
  2. Yağlarımızı tencereye alalım ,eriyince unu koyup rengi koyulaşan kadar kavuralım.
  3. Sütü kavuştuğumuz helvanın içine döküp yoğunlaşana kadar karıştırıp yoğunlaştırdıktan sonra 2-3 dk kavuralım .
  4. Ocak’tan alıp istediğiniz bir kaba döktüm üstünü düzleştirip.
  5. Üzerine cevizi dökelim.
    İster sıcak ister soğuk servis edin.
    Afiyet olsun ❤️

Evde Pudra Şekeri Tarifi

Evde Pudra Şekeri Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı nişasta

Evde Pudra Şekeri Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle şekerimizi robota koyalım 1 dakika çekelim.
  2. Sonra nişastayı da ekleyip 1 dakika çekelim.
  3. İyice incelince hazır. İşte bu kadar basit deneyecek olanlara kolayı gelsin.

Odun Ateşinde 10 Saat Kaynamış İlikli Kemik Suları Tarifi

Odun Ateşinde 10 Saat Kaynamış İlikli Kemik Suları Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet dana bacak kemiği kırılmış olarak
  • 1o lt içme suyu
  • 1 yemek kaşığı tuz

Odun Ateşinde 10 Saat Kaynamış İlikli Kemik Suları Tarifi Yapılışı

  1. Odun ateşi yakılır.
  2. Kazana kemikler konulur.
  3. Üzerini geçecek kadar su konulur.
  4. Kaynamaya bırakılır.
  5. 10 saat kaynar sıcakken süzülür.
  6. Sıcak olarak cam şişelere doldurup ters çevirilir.

Android daha özelleştirilebilir olacak

Android 10 güncellemesi ile Pixel 2 XL, birçok yeni özellik kazandı. Bunlardan biri de “Pixel’inizi özelleştirin” özelliği oldu. XDA’da ortaya çıkan görüntülere göre bu özellikler sayesinde Android daha özelleştirilebilir olacak. İşte özelleştirilebilir Android deneyimi!

Özelleştirilebilir Android deneyimi!

Yeni özelleştirme menüsünün telefonda birçok konuda değişiklik yapılmasına imkan sunduğu görülüyor. Bu sayede bildirim çubuğundaki simgelerin şekli ve renkleri kişiye özel olarak değişebilecek. Birçok farklı renk seçeneği ve şekil ile gelen bu özellik bu kadarla da sınırlı kalmayacak. Kilitli ekranındaki saate de birçok farklı görünüm kazandıracak.
Şimdilik yalnızca Pixel 2 XL modelinde görülen özellik, tam sürüm olarak da yayınlanmış değil. Pixel telefonlara tamamen gelmesinin ardından Android 10 ile birlikte tüm Android cihazlarda yerini alması beklentiler arasında yer alıyor.

7 Eylül 2019 Cumartesi

Havuçlu Kabaklı Tarator Tarifi

Havuçlu Kabaklı Tarator Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 havuç
  • 2 kabak
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay bardağından az sıvı yağ yada zeytinyağı
ÜZERİ İÇİN
  • Süzme yoğurt
  • (İsteğe bağlı 2 diş sarımsak rendelenebilir)
  • Mayonez
  • Ceviz

Havuçlu Kabaklı Tarator Tarifi Yapılışı

  1. Kabakları ve havuçları rendeliyoruz.
  2. Tavanın içine bir miktar sıvı yağ yada zeytinyağı koyuyoruz.
  3. Kabak ve havuçları tavaya boşaltıp, suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
  4. Karışımı soğuması için başka bir kaba alıyoruz.
  5. Soğuyunca yoğurt, mayonez, tuz ve eğer isterseniz sarımsağı rendeleyip karıştırıyoruz.
  6. Üzerini ceviz ile süslüyoruz.
    AFİYET OLSUN

Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi

Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1, 5 su bardağı bulgur
  • 3 su bardağı su
  • 1 büyük boy kuru soğan
  • 1 orta boy domates
  • 3-4 adet biber
  • 2 adet tavuk bulyon
  • Nane
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Kırmızı toz biber

Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle soğanı küçük küçük doğruyoruz.
  2. Tencereye alıp rengi hafif dönene kadar kavuruyoruz.
  3. Biberleri de ekleyip kavuruyoruz.
  4. Daha sonra aynı şekilde ufak olarak doğradığımız domatesi ekliyoruz ve domates eriyinceye kadar kavuruyoruz.
  5. Sonra yıkadığımız bulguru ekleyip tencerede 1-2 çevirip suyunu ekliyoruz.
  6. Baharat ve bulyonu ekleyip karıştırıyoruz.
  7. Suyu bitene kadar ocakta pişiriyoruz ve demlenmesini bekliyoruz. Ve pilavımız servise hazır. Afiyet olsun.

Tavuklu Mantarlı Sebze Yemeği Tarifi

Tavuklu Mantarlı Sebze Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 bütün tavuk göğsü
  • 1 paket mantar
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet domates
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet kapya biber
  • 1 adet yeşil top biber
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı siyah pul biber

Tavuklu Mantarlı Sebze Yemeği Tarifi Yapılışı

Resûlullâh (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) şöyle buyuruyor;
“Siz kendinizden aşağı olanlara bakınız; sizden yukarı olanlara bakmayınız.
Çünkü böyle yapmak, Allah’ın üzerinizdeki nimetlerini küçümsememeniz için daha uygundur. ” ( Hadis-i Şerif)
  1. Öncelikle fotoğraftaki gibi tavuğu dörde bölelim.
  2. Tavaya 1 yemek kaşığı sıvı yağı koyup tavuğu içerisinde mühürleyelim.
  3. Tavukları içerisinden çıkarıp tavaya sıvı yağ ekleyelim.
  4. Doğradığımız soğanı mantarı biberleri ve domatesi içerisine ekleyip kavuralım.
  5. Ardından salçayı ve pul biberleri karabiberi ekleyelim.
  6. Önceden mühürlediğimiz tavukları da ekleyip kapağını kapatarak pişmeye bırakalım.
    Pişen yemeğimiz servise hazırdır Afiyet Olsun

Kremalı Nefis Soğan Çorbası Resimli Anlatım Tarifi

Kremalı Nefis Soğan Çorbası Resimli Anlatım Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 litre su (Et suyu varsa mükemmel olur)
  • 1 kutu krema (200 ml)
  • Tuz, karabiber, muskat

Kremalı Nefis Soğan Çorbası Resimli Anlatım Tarifi Yapılışı

  1. Soğanı 4e bölüp ince ince doğruyoruz.
  2. Derin bir tencerede tereyağını eritip soğanları ekliyoruz ve kavuruyoruz.
  3. Unu da ekleyip düşük ateşte kavurmaya devam ediyoruz.
  4. Suyu, kremayı ve küçük küçük doğradığımız sarımsakları ilave edip kaynamaya bırakıyoruz.
  5. 10 dk orta ateşte kaynadıktan sonra baharatlarını da ekleyip servis ediyoruz.
    NOT: Dilerseniz en son blender’dan geçirebilirsiniz. Biz iki şekilde de seviyoruz.
    Afiyet olsun

Biber Dolması Tarifi

Biber Dolması Tarifi İçin Malzemeler

  • 14 adet dolmalık biber
  • Pirinç (Her dolma için 1 yemek kaşığı)
  • 1 orta boy soğan (Rondoda çektim)
  • 1 domates (Rondoda çektim)
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • Maydanoz, dereotu
  • Tuz, nane, kırmızı pul biber, karabiber
  • Zeytinyağı

Biber Dolması Tarifi Yapılışı

  1. Malzemeleri karıştıralım. Biberlerin içini doldurup, üzerlerini domates ile kapatıp tencereye dizelim.
  2. Domates sosu hazırlarken fazla sulu olduysa fazla suyunu ayırıp daha sonra dolmalık biber yaparken kullanabiliriz. (ben üzerine biraz da sıcak su ekleyip o şekilde yaptım)
    ayrıca tencereye de yarım çay bardağı zeytinyağı koyuyoruz (içine koyduğumuz hariçinde)
  3. Kaynamaya başlayınca altını kısıp 1 saate yakın pişirelim.
    Afiyet olsun 😋