11 Eylül 2019 Çarşamba

Kurabiye Kalıbında Kurabiye Yapımı Tarifi

Kurabiye Kalıbında Kurabiye Yapımı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 125 gr tereyağı
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 su bardağı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 2. 5 su bardağı kadar un
  • Kurabiye kalıp’ı

Kurabiye Kalıbında Kurabiye Yapımı Tarifi Yapılışı

  1. Yumurta, sıvı yağ, tereyağı, pudra şekeri, nişasta ve vanilyayı yoğurma kabına alalım güzelce karıştıralım.Yavaş yavaş kontrollü bir şekilde un ilave ederek ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
  2. Unu kontrollü koyun çok koyarsanız hamur dağılır toparlanmaz.Oluşan hamuru iki yağlı kağıt arasında merdane ile açalım. Çok ince olmasın çokta kalın olmasın 1 cm kalınlığı yeterlidir. Daha sonra istediğimiz kurabiye kalıbını kullanabilirsiniz.
  3. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizelim.
  4. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında çok kızartmadan beyaz kalacak şekilde 10 dk pişirelim.Bu ölçülerden iki tepsi kurabiye çıkıyor. Kapalı bir kavanozda uzun süre saklayabilirsiniz, bayatlamayan cinsten afiyet olsun

Anne Tarifiyle Mis Aşure

Anne Tarifiyle Mis Aşure İçin Malzemeler

  • 2, 5 su bardağı aşurelik buğday (Yarma)
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 su bardağı haşlanmış kuru fasülye
  • 1, 5 su bardağı kuru üzüm
  • 1 su bardağı kuru incir
  • 1 su bardağı kuru kayısı
  • 2 adet portakalın suyu
  • 1 adet portakalın kabuğu (Rendelenmiş)
  • 5 su bardağı toz şeker (Damak tadınıza göre kontrollü ekleyin)
  • 1 su bardağı fındık
  • 1 su bardağı fıstık
  • Yarım su bardağı kuş üzümü
  • 1 adet kabuk (Çubuk) tarçın
  • 6 damla karanfil yağı (Karanfilin kendisini kullanabilirsiniz)

Anne Tarifiyle Mis Aşure Yapılışı

Herkese merhaba Öncelikle Aşure ayınız mübarek olsun😊 Aşure sever biri olmamın da verdiği aşkla Senegal’de de olsa kültürümüzü yaşatmalıyız dedim ve kolları sıvadım. Olur mu olmaz mı?Acaba ayni lezzeti yakalayabilir miyim? diye kafamda sorular vardı yapmadan önce ama denemeden de bilemezdim ve iyi ki denemişim anneciğimin tarifiyle müthiş lezzetli bir aşure yapmış oldum şimdi sıra sizde😉 Malzemelerimiz hazırsa yapıma geçiriyoruz hadi bakalım 😊
  1. İlk olarak buğdayımızı düdüklü tencereye alıyoruz.
  2. Üzerini 3-4 parmak geçecek şekilde su ekliyoruz ve kaynayıp düdüğünü kapattıktan 10 dk sonra ocağımızı da kapatıyoruz. Bu şekilde sabaha kadar ağzı kapalı olarak demlenecek ve iyice şişecektir.
  3. Diğer bir taraftan yine 1 gece öncesinden ayrı kaplara koyduğumuz sıcak suyun içine kuru kayısımızı, kuru incirimizi ve kuru üzümümüzü ıslatıyoruz ve ağızlarını kapatıp sabaha kadar bekletiyoruz. Ertesi gün buğdayımız tamamen suyunu çekmiş olacak.
  4. İçerisine ben 11 bardak kadar sıcak su ekledim ve orta ateşte ocağa alalım. O şekilde biraz kaynadıktan sonra haşlamış olduğumuz nohut ve kuru fasulyeyi de ekleyelim ve birlikte 10 dk daha kaynatalım.
  5. Daha sonra yumuşamış olan kuru kayısımızı, kuru üzümümüzü aşuremize ekleyelim.
  6. Şöyle bi karıştırdıktan sonra yarıya böldüğümüz fındık ve fistiklarimizi ilave edelim.
  7. Ardından 2 adet sıktığımız portakal suyunu 1 adet portakal kabuğu rendesini de karışımımıza ekleyelim. Onlar tenceremizde lezzetlerini birbirleriyle buluşturadursun biz bi cezveye kuş üzümlerimizi alalım ve kaynatıp hem kara suyunun çıkmasını sağlayalım(aşuremizi karartsın istemeyiz) hem de şişmesini sağlayalım.
  8. Kaynatıp suyunu süzdüğümüz kuş üzümlerini de aşuremize ilave edip tekrar karıştıralım.
  9. Karıştırma işini sık sık yapmayı ihmal etmeyin lütfen. Ardından karanfil yağımı ve 1 adet kabuk tarçınımızı tenceremize ekleyelim. Sıra geldi bu aşamada şekeri ilave etmeye. 5 su bardağı şekeri damak tadınıza göre karıştıra karıştıra aşuremize ekleyelim. Benim şekerim ne çok ne az oldu tam kıvamında siz yine de kontrollü ekleyin çünkü ben tatlı sever biriyim😊 bu şekilde kuru yemişlerimiz de yumuşayana kadar yaklaşık toplamda 40 45 dk kaynatalım(sık karıştırarak tabi)
  10. Ocaktan almadan 10 dk önce suyunu süzdüğümüz ve doğradığımız yumuşamış ve kara suyunu salmış olan kuru incirimizi de tenceremize ilave edelim 5-10 dk birlikte kaynadıktan sonra aşuremiz servise hazırdır.
  11. Kesinlikle tereddüt etmeden deneyebilirsiniz.
  12. Üzerini istediğiniz malzemeyle süsleyebilirsiniz. (nar, ceviz, tarcın, hindistan cevizi vs. )Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun Allah kabul etsin sevgiler🤗

Yogurtlu Poğaça Tarifi

Yogurtlu Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • Yoğurtlu poğaça
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı yoğurt (Oda ısısında)
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 paket instant maya
  • 2 yumurta (Sarılar üzeri için)
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • Aldığı kadar un (200 ml’lik bardakla 5. 5-6 bardak civarı)
Üzeri için:
  • Ayırdığınız yumurta sarıları
  • Çörek otu
  • Susam

Yogurtlu Poğaça Tarifi Yapılışı

Yoğurtlu Poğaça (Olağanüstü Yumuşak Ve Çok Lezzetli) Tarifi Yapılışı
Muhteşem lezzette ve yumuşaklıkta, muhteşem bir poğaça…
  1. Ilık su, toz şeker ve mayayı yoğurma kabına alın. İyice karıştırıp, üzerini streç folyoyla kapatın ve ön mayalama için yaklaşık 10 dakika dinlendirin.
  2. Köpük köpük olan mayaya diğer malzemeleri ilave edip, aldığı kadar unla yumuşak kıvamda olacak şekilde iyice yoğurun.
  3. Üzerini streç folyoyla kapatıp, temiz bir bezle örtün ve mayalanması için yaklaşık yarım saat dinlendirin.
  4. Mayalanan hamurdan parçalar kopartıp, yuvarlayın.
  5. Yağlanmış veya yağlı kâğıt serilmiş tepsiye dizin.
  6. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, çörek otu ve susam serpiştirin.
  7. Ardından tepsi mayası için 45 dakika dinlendirin.
  8. Mayalanan poğaçaları önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
  9. Daha yumuşak olmasını isterseniz poğaçalar fırından çıkar çıkmaz üzerini temiz bir bezle örtün ve soğuduktan sonra afiyetle tüketin.
  10. Poğaça tariflerinde iyi sonuç yani iyi mayalama için ön mayalama suyunun ılık, diğer malzemelerinde oda ısısında olması gerekir.
    Arzu ederseniz poğaçaları istediğiniz iç harcı kullanarak hazırlayabilirsiniz.

Güveçte Mantarlı Et Sote Tarifi

Güveçte Mantarlı Et Sote Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gr mantar
  • 500 gr. kuşbaşı et
  • 1 soğan ve 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası + domates salçası
  • Birer tatlı kaşığı karabiber kekik, toz biber ve damak zevkinize göre tuz
  • 2 su bardağı sıcak su
Beşamel sosu için
  • 2 yemek kaşıgı un
  • 2 yemek kaşıgı margarin
  • 1, 5 su bardağı süt
  • Ve çok az tuz
  • Ve son olarak kaşar rendesi

Güveçte Mantarlı Et Sote Tarifi Yapılışı

  1. Etimi tencereye alıp suyunu çekene kadar pişirdim.
  2. Ardından doğradığım soğanlarımı ve sarımsaklarımı ekleyip kavurdum.
  3. Daha sonra salçalarımı katıp iyice karıştırdıktan sonra 2 su bardağı su katıp 30 dk pişirmeye bıraktım ve pişmiş olan etlerime doğramış olduğum mantarlarımı katıp ve baharatlarımı ekledikten sonra bi 10 dk daha pişirdim ve ocağı kapatıp bi kenarda tenceremde bi 5 dk dinlemeye bıraktım.
  4. Yemeğim dinlenirken beşamel sosumu hazırlamak için 2 yemek kaşıgı margarini eritip unumu katıp kavurdum.
  5. Ardından sütünü ve çok az tuzumu ekleyip sürekli karıştırarak pişirdim.
  6. Ve son olarak dinlenmiş olan yemeğimi güveçlere koyduktan sonra üstüne hazırlamış olduğum beşamel sosunu döktüm fırında üstü kızarsın diye kasar peyniri rendesi yapıp bi 5 dk 180 derecelik fırında pişirmeye bıraktım.
Afiyet olsun

Büyük Borcamda Islak Kek Tarifi

Büyük Borcamda Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 yumurta
  • 2 su bardağı süt
  • 1, 5 su bardağı sıvı yağ
  • 1, 5 su bardağı şeker
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 2 paket kabartma tozu
  • 2 paket vanilin
  • 2. 5 su bardağı un
Sosu için;
  • 2 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı şeker (Damak tadınıza göre değişir az veya çok)
  • 3 yemek kaşığı kakao (İsteğe bağlı bitter çikolata)

Büyük Borcamda Islak Kek Tarifi Yapılışı

  1. Yumurta ve şeker iyice çırpılır. Diğer malzemelerde ilave edilip iyice cırpılır.
  2. En son un eklenir siz temkinli koyun derim.
  3. Yağlanmış diktörtgen borcama döküp 180 derecede hiç kapağını açmadan 20. 25 dk bekleyip sonra kontrol ediniz.
  4. Kekinizin pişmesine yakın sos malzemesini bir tencereye alıp 1 taşım kaynatıp fırından çıkan kekin ilk sıcağı çıktıktan sonra dilimleyip sosu üzerine dökebilirsiniz. Dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz afiyet olsun.

Vestel’in ev teknolojilerini IFA 2019’da inceledik

Vestel ev teknolojileri ile ilgili yeniliklerini IFA 2019 kapsamında görücüye çıkardı. Biz de Vestel standını gezdik.
Dünyanın dört bir yanından teknoloji devlerinin boy gösterdiği IFA 2019’da Vestel de yerini aldı. Biz de Pembe Teknoloji olarak, Vestel’in Avrupa‘ya tanıttığı en yeni teknolojilere yakından baktık. Vestel’in standında ThawTech teknoloji buzdolabı modelinden kavanoz vakumlama teknolojisine kadar evlerde hayatı kolaylaştıracak birçok teknoloji sergileniyor.

Vestel ev teknolojileri görücüye çıktı

Almanya’nın başkenti Berlin’de düzenlenen IFA 2019 etkinliğine bu yıl 29’uncu kez katılan Vestel, en yeni teknolojilerini burada sergiledi.

Vestel, IFA 2019’da hangi ürünlerini sergiledi?

3.000 metrekarelik standında yeni ürünlerini sergileyen Vestel’in yeni bulaşık makinelerine sebze ve meyve yıkama özelliği kazandıran teknolojisi dikkat çekiyor. VegiWash bulaşık makineleri, meyvelerin ve sebzelerin yıkanmasını daha hijyenik, pratik ve ekonomik hale getiriyor.
Çamaşır makinelerinde kullanılan SteriliZone teknolojisi de ek kimyasal dezenfektanlar kullanmadan hijyen elde etmek isteyen kullanıcılar için çamaşırlarda yüksek hijyen seviyesi sağlayan özel bir teknoloji. Çamaşırlar bu teknoloji ile, makinenin kapağına entegre edilen özel UVC ışık kaynağı ile işlemden geçiyor. Bu ışık, bakterilerin DNA’sına nüfuz ederek ölmelerini sağlıyor.
Vestel’in dünyada bir ilk olan hızlı pişirme teknolojisine sahip yeni fırını karbon fiber ısıtıcıların gücünden yararlanarak ızgara fonksiyonunda yaklaşık yüzde 50 daha hızlı pişirme süresi sunuyor.
Fuarda sergilenen bir diğer yenilik ise Hydro Charge teknolojili çamaşır makinesi. Az miktarda deterjan kullanan makine hem güçlü temizlik sağlıyor hem de çevreyi koruyor. ydro Boost teknolojisi bulunan çamaşır makinesi ise su ve deterjan karışımını, tambur içindeki 14 noktadan çamaşıra püskürterek, karışımın kumaşa daha etkin nüfuz etmesini sağlıyor.
ThawTech teknolojisine sahip buzdolabı da fuarda sergilenen ürünler arasında. Bu teknoloji sayesinde kullanıcılar dondurucuda bulunan sıcaklık kontrollü iki özel bölmeye koydukları donmuş gıdaları uzaktan kontrol ile sağlıklı bir şekilde çözdürebiliyor.
Kavanoz vakumlama teknolojisini de tanıtan Vestel. Özellikle evde yoğurt, salça ve turşı gibi gıdalar yapan tüketicilerin hayatını kolaylaştıracak gibi görünüyor. Teknoloji, kavanozun içindeki havayı kolayca alıyor.
Akıllı televizyon dünyasına dair Vestel çözümleri de fuarda sergileniyor. Bunlar arasında Alexa Echo entegreli televizyonu, yapay zeka destekli Vestel Smart TV modelini ve Google Assistant destekli Vestel TV‘leri saymak mümkün.
Son olarak, Vestel elektrikli araçlar için şarj çözümünü de görücüye çıkardı. 180 kW’ye kadar güç çıkışı, pazarda bulunan araçların büyük bir kısmını 30 dakikadan daha az bir sürede şarj edebilen Vestel DC Şarj Cihazları, pazarın hızlı şarj gereksinimlerini karşılıyor.

10 Eylül 2019 Salı

Pesto Soslu Penne Makarna Tarifi

Pesto Soslu Penne Makarna Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket penne makarna
  • 4 yemek kaşığı pesto sos
  • 4 yemek kaşığı krema
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Tuz

Pesto Soslu Penne Makarna Tarifi Yapılışı

  1. Makarnayı haşlamak için ocağa su koyup tuz atalım.
  2. Kaynayan suya makarnayı atıp ortalama 8-10 dakika pişirelim.
  3. Haşlanan makarnayı süzelim.
  4. Sos için sıvı yağ ve pesto sosu tavaya alalım.
  5. Isınınca kremayı ekleyelim. Sosu fazla kaynatmadan haşlanan makarnanın suyundan sosa biraz ekleyelim.
  6. Ve son olarak sos ile makarnayı buluşturalım.
    Afiyet olsun.

Nohutlu Yaz Salatası Tarifi

Nohutlu Yaz Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 700 gr haşlanmış nohut
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım demet dereotu
  • 5-6 dal taze soğan (bende yoktu)
  • 1 kabak (olmasa da olur)
  • 2 kırmızı biber
  • 4 çarliston biber
  • 1 kase mısır
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Limon suyu (veya nar ekşisi)
  • Tuz

Nohutlu Yaz Salatası Tarifi Yapılışı

Mevsime uygun sebzelerle hazırlayabileceğiniz doyurucu ve nefis bir salatayla daha yine karşınızdayım canlar👍
  1. Kırmızı biber ve çarliston biberi ince ince doğrayıp tavaya alın.
  2. 1 çay bardağı sıvı yağ ekleyip kavurun.
  3. Kavrulan biberlere, küçük küp doğranmış kabakları ekleyip kavurmaya devam edin.
  4. Piştiğinde ocaktan alıp soğumaya bırakın.
  5. Maydanoz, dereotu ve taze soğanı ince doğrayın.
  6. Nohutu geniş bir kaba alıp üzerine doğranan yeşillikleri, sotelenen biberli karışımı (yağıyla beraber ekleyin, salataya ekstradan yağa gerek yok) ve mısırı ilave edip harmanlayın.
  7. Tuz ve limon suyu ekleyip karıştırarak servis tabağına alın. Afiyet olsun.

Tavuklu Biber Dolması Tarifi

Tavuklu Biber Dolması Tarifi İçin Malzemeler

  • 6-7 adet sarı dolmalık biber
  • 2 adet tavuk göğsü
  • 5-6 adet mantar
  • 1 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı tereyağı, çok az sıvı yağ
  • Birer çay kaşığı tuz, karabiber, pul biber, köri, garam masala, kekik, fesleğen
  • Jalapheno biber turşusu
  • Mısır
  • Rendelenmiş kaşar
  • Üzeri için maydanoz

Tavuklu Biber Dolması Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak biberler ortadan ikiye bölünüp fırınlanır.
  2. Bu arada yağ tavaya alınır ve soğanlar kavrulur.
  3. Ardından küp küp doğranan tavuk, mantar ve baharatlar eklenerek kavrulur.
  4. Daha sonra turşu doğranır ve mısır da eklenerek pişirilir.
  5. Yumuşayan biberler fırından çıkarılır tavuk ve kaşar eklenerek tekrar 180 derecede ki fırında pişirilir.
  6. Üzeri kızarınca fırından çıkarılır ve maydanozla servis edilir.
    AFİYET OLSUN😊

Domates Çorbası Tarifi

Domates Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
  • 2-3 yemek kaşığı tam buğday unu
  • 1 su bardağı domates suyu
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 4 su bardağı içme suyu
  • Yarım çay bardağı süt

Domates Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Tereyağını ve zeytin yağını tencerede erimeye bırakıyoruz. Daha sonra unu ilave edip, biraz kavuruyoruz.
  2. Salçayı ve domates suyunu da ilave edip, bir taşım daha kavurduktan sonra suyu ilave edip, kaynamaya bırakıyoruz.
  3. Kaynadıktan sonra blenderdan geçiriyoruz. En son sütü de ilave edip, bir taşım daha kaynatıp, taze kaşar peyniri ve zeytinyağlı peksimetle servis ediyoruz. Afiyet olsun 😋.

İncir Reçeli Tarifi

İncir Reçeli Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo incir
  • 4 su bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı limon
  • Yarım çay kaşığı tarçın

İncir Reçeli Tarifi Yapılışı

  1. İncirler iyice yıkanarak tencereye alınır ve üzerine şeker eklenir bir gece bu şekilde bekletilir.
  2. Sonra ocağın üzerine alınır kısmen erimiş olan şekerle birlikte kaynamaya bırakılır.
  3. Ara sıra karıştırılması lazım ve başında beklemelisiniz(ocağızın temizliği için;))
  4. Yavaş yavaş köpürüp kaynamaya başlayan reçele bir kaşık limon suyu eklenir ve kıvamlı hale gelince altı kapatılır.
  5. Çok koyu olmasın çünkü kavanoza konulan reçel soğuyunca koyulaşıyor zaten.
  6. Kavanoza sıcakken konulup ters çevirilir .Soğuyunca afiyetle yiyebilirsiniz☺
    Püf noktası bir gece muhakkak şekerle bekletmelisiniz, ben çok tatlı sevmediğim için şeker oranını çok tutmadım orta tatlılıkla oluyor böyle şekerli sevenler miktarı bi bardak daha arttırabilirler, kavanoza konulduktan sonra ters çevirin ki düzeltildiğinde güzel bi kıvam alsın.

Pratik Mantı Tarifi

Pratik Mantı Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için malzemeler;
  • 200 gram orta yağlı kıyma(siz evde yağsız, yağlı ne varsa kullanın fark edemiyor)
  • 1 orta boy soğan
  • Tuz, karabiber
  • Aldığı kadar un
  • 1 çay bardağı kadar su
  • 1 yumurta
Yoğurt sosu için malzemeler;
  • 1 bardak süzme yoğurt
  • 2 diş samırsak
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı pul biber

Pratik Mantı Tarifi Yapılışı

Pratik mantı 🥟Merhaba canlarım 😘Nasılsınız ? Size yapımı kolay hamur açıp, kesip içini koyup, katladığımız o kadar zahmete hiç değmeyecek mantı tarifim var !Kayınvalidem bile farkına varmadıysa gerini düşünün 😅Buyurun tarife geçelim.Hanımlar tarifi ben göz kararı yaparım siz ev halkına göre uyarlarsınız!
  1. Soğanı ince ince doğrayın, kıyma, tuz, karabiber, unu, yumurta suyu yavaş yavaş alıp orta sertlikte bir hamur elde edin.
  2. Ceviz büyüklüğünde parçalar alın kesme tahtasına hafif un serpip şeritler yapın.
  3. Bıçakla minik minik keserek elinizle üçgen şekiler verip hafif unlanmış tepsiye ekleyin.
  4. 180 derece fırında 15 dk kadar pişirin.
  5. 3 diş samırsak bir fiske tuz ile ezelim 1 bardak süzme yoğurtla iyice karıştıralım.
  6. Tencereye su bir çay kaşığı tuz ekleyelim kaynasın mantıları ilave edelim .
  7. 5 dk kadar kaynasın kevgir yardımıyla borcama alalım 2 diş sarımsak bir fiske tuzla ezelim.
  8. 1 bardak süzme yoğurtla iyice karıştıralım.
  9. 1 yemek kaşığı tereyağı tava alalım eriyince 1 tatlı kaşığı pul biber ekleyelim.
    Not; süzme yoğurunuz çok katı ise içine 1 çay bardağı su ilave edebiliriz.
    Artık servise hazır.
    Afiyet olsun 🙏☘️

Portakallı Kek Tarifi

Portakallı Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1 bardak şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 bardak süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2-2. 5 bardak un
  • 1 portakal

Portakallı Kek Tarifi Yapılışı

  1. Yumurta üzerine şeker ekleyip 5-10 dk çırpıyoruz.
  2. Üzerine sıvı yağ ve sutu ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz.
  3. Portakalın kabuğunu rendeleyip suyunu sıkıp ekliyoruz .
  4. Ardından kabartma tozu ,vanilya ve unu ekleyip iyice çırpıp kaba döküyoruz.
  5. Önceden ısıtılmış 170 derecedeki fırına koyuyoruz.