6 Ekim 2019 Pazar

Ispanaklı Minik Köstebekler Tarifi

Ispanaklı Minik Köstebekler Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı yağ
  • 1 su bardağı ıspanak püresi
  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
İç harcı ;
  • 2 adet muz
  • 1 adet kivi
  • 5-6 adet çilek
  • 2 çorba kaşığı damla çikolata
  • 2 paket krem şanti

Ispanaklı Minik Köstebekler Tarifi Yapılışı

Pamuk gibi yumuşacık minik köstebek tarifimiz ;
  1. Öncelikle oda ısısında olan 3 yumurtamızı çırpma kabımıza alıyoruz.
  2. Biraz köpürttükten sonra şekerimizi ilave edip yoğunluk olana o kadar çırpıyoruz.
  3. Daha sonra haşlanıp robottan geçirdiğimiz 1 demet ıspanak püremizi, sütümüzü yağımızı kattıktan sonra çırpın.
  4. Un, vanilya ve en son kabartma tozumuzu ilave edip büyük dikdörtgen fırın tepsimize döküp önceden ısıtılmış 180 derecelik fırınımızı pişmesi için koyuyoruz.
  5. Kekimiz pişerken krem santimizi çırpıp içine meyvelerimizi doğrayıp damla çikolatalarımızı katıyoruz.
  6. Kekimiz piştikten sonra ılıyana kadar bekleyip daha sonra çay bardağıyla şeklini verip iç harcını koyabiliriz .
  7. Arta kalan keklerimizi robottan geçirdikten sonra üzerini tamamlayıp servis tabağımıza alabiliriz. 😊
    Deneyenlere şimdiden afiyet olsun 

Ocakta Kabak Tatlısı ( Bal Kabağı Tatlısı ) Tarifi

Ocakta Kabak Tatlısı ( Bal Kabağı Tatlısı ) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 kg kabak
  • 3 su bardağı şeker

Ocakta Kabak Tatlısı ( Bal Kabağı Tatlısı ) Tarifi Yapılışı

  1. Kabakları istediğimiz büyüklükte doğradıktan sonra yıkayıp tabanı geniş bir tencereye yerleştirip üzerini kapatacak şekilde şekerimizi döküyoruz.
  2. Akşamdan şekere yatırdığımız kabaklarımızı sabah yumuşayıp kıvamını alana kadar önce harlı kaynayınca orta kısık ateşte pişiriyoruz.
  3. Tencerede şerbetinin içinde kapağını kapatıp soğumaya bırakıyoruz servis yapana kadar şerbetinden çıkarmıyoruz.
  4. Soğuyunca servis tabaklarına alıp üzerlerini tercihe bağlı tahin, ceviz, fındık, fıstıkla süsleyip servis yapıyoruz afiyet olsun 

Bisküvi Rüyası Çikolata Soslu Tarifi

Bisküvi Rüyası Çikolata Soslu Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 4 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 poşet krem şanti
  • 1 vanilya
  • 1 yemek kaşığı
  • 1 paket çikolata sosu
  • 2. 5 su bardağı süt
  • Hindistan cevizi
  • 1 yemek kaşığı kakao

Bisküvi Rüyası Çikolata Soslu Tarifi Yapılışı

  1. 1 litre sütü tencereye alalım .
  2. Un ,nişasta, şeker koyalım.
  3. Ocağa koyup orta ateşte karıştırıp kaynamaya başlayınca altını kapatıp vanilya ve margarini koyalım.
  4. İyice eriyene kadar karıştıralım . Sonra bi kenara koyalım .
  5. Ilıması için çikolata sosunu hazırlayalım .
  6. Çikolata sosunu tencereye alalım.
  7. 2. 5 bardak süt ekleyelim karıştıralım .
  8. Kaynayana kadar sonra kapatıp soğumaya bırakalım .
  9. Bu arada krem şantiyi yaptığımız muhallebimize ekleyip karıştıralım.
  10. Isısı geçtikten sonra buzdolabına bırakalım biraz soğuduktan sonra çikolata sosunu üstüne dökelim .
  11. En son hindistan ceviziyle kakaoyu karıştırıp üstünü serpelim buzdolabında 4 saat bekletelim misss misss. Afiyet olsun.

En Hafifinden Saray Sarması Tarifi

En Hafifinden Saray Sarması Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre  süt
  • 1 su bardak + 2 parmak un
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kakao
  • 1 tatlı kaşığı margarin
  • Hindistan cevizi veya bisküvi kırıntısı
  • 1 paket krem şanti
  • 1 su bardağı süt

En Hafifinden Saray Sarması Tarifi Yapılışı

Selamlar .
  1. Öncelikle süt, un ,şeker ve kakaoyu tanceremize alıp karıştıralım.
  2. Kaynayana kadar devam edelim.
  3. Kaynayınca ocağı kapatıp margarin ve vanilyamızı koyup tekrar karıştıralım.
  4. Ayrı bir yerde fırın tepsimize hindistan cevizini dökelim ben hem Hindistan cevizi hem bisküvi parçası kullandım hazırladığımız pudingi tepsimize dökelim.
  5. Düzleyelim biraz soğuduktan sonra dolabımıza alalım.
  6. 3-4 saat kadar beklettim .
  7. Daha sonra krem şantiyi 1 su bardağı sütle hazırlayıp üzerine sürdüm .

Pazar Kahvaltısının Şahı Tarifi

Pazar Kahvaltısının Şahı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 büyük patates
  • Yarım kangal sucuk
  • 2 yumurta
  • Yarım çay bardağından biraz fazla ayçiçek yağı
  • Tuz
  • Karabiber

Pazar Kahvaltısının Şahı Tarifi Yapılışı

  1. Patatesler küp küp doğranıp ayçiçek yağında kızartılır.
  2. Sucuklar minik minik doğranıp kızarmış patateslerin içine ilave edilip pişirilir.
  3. Tüm pişen malzemelerin üzerine çırpılmış yumurtalar ilave edilip pişirilir.
AFİYET OLSUN

Bienenstich (Arı Sokması Alman Pastası) Tarifi

Bienenstich (Arı Sokması Alman Pastası) Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 yumurta
  • 1 vanilya
  • 1 kabartma tozu
  • 100 gr. şeker
  • 130 gr. un
Pişmeden önce üstüne;
  • Badem
Piştikten hemen sonra;
  • Bal gezdiriyoruz üstüne
Arasına;
  • 2-3 Paket Krema.
  • (evde olmayan için, hazır pasta kremanız varsa oda olur)

Bienenstich (Arı Sokması Alman Pastası) Tarifi Yapılışı

  1. İlk önce yumurtaları çırpıyoruz 3-4 dk kadar.
  2. Ardından tüm geri kalan malzemeleri ekleyip 5 dk kadar çırpıp margarin sürülmüş kelepçeli kalıbımıza döküyoruz.
  3. Üstüne badem serpip fırına atıyoruz, önceden ısıtılmış 185 derece üstü hafif pembeleşinceye kadar yaklaşık 35-40 dk.
  4. Çıkar çıkmaz fırından üstüne bal gezdiriyoruz ve 20 dk soğuduktan sonra çırpılmış kremayı (veya hazır kremanız) arasına sürüp buz dolabında 2 Saat bekletiyoruz.
    Afiyet Olsun.

Dolma Turşu Tarifi

Dolma Turşu Tarifi İçin Malzemeler

Doldurmak için;
  • 1 küçük lahana
  • Yarım kg kornişon salatalık
  • Yarım kg havuç
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 kelle sarımsak
Sirkesi için;
  • 2 litre sirke
  • 1 bardak su
  • Salamura diri tuz
  • Limon tuzu
  • Ölçmek için yumurta

Dolma Turşu Tarifi Yapılışı

Herkese iyi günler. Turşu için tam zamanı. Herkes hardır haldır hazırlık yapıyor 🥒.
Bu tarifim hem pratik hemde bir tanesi bile yetiyor sofrada (bazen) 😇 Bizde en sevilen, en çok tüketim şekli .
  1. Tabağa alıp ortadan kesip, kaşıkla yer lahana salatalık, maydanoz, sarımsak ,havucu bir geniş kapta ufak ufak doğrayıp harmanlıyoruz.
  2. Dolmalık biber olur, kapya biber olur, iri etli biber olur her ne ise tercihiniz dolma yaptığımız gibi sapını çıkarıyoruz.
  3. Sıkı sıkı dodurup bidona yerleştiriyoruz.
  4. Arasında boşluk olmayacak şekilde yerleştirin.
  5. En sonunda ayrı yerde 2 litre sirkeye 1 bardak su koyup 1 tatlı kaşığı limon tuzu ekleyip tuzu eriyeye kadar karıştırıN.
  6. Yumurta ile tuzunu ölçüyoruz.
  7. 50 kuruş madeni para kadar yüzeye çıkmışsa tuzu gayet iyi demektir.
  8. Biberlerin üzerine ekleyip ağzına kadar ekliyoruz.
  9. 2 litre sirke 5 lik bidona tam geliyor.
  10. Sabaha kadar eksilme olursa sirke su tuz ayarlayıp ilave edebilirsiniz.
  11. Kısırların yanında çok güzel gidiyor.
  12. Şimdiden afiyet olsun. Güneş görmeyen serin bir yerde yaklaşık bir ay içinde hazır olucaktır.

Fırında Nar Gibi Kızarmış Tavuk Tadı Izgara Eti Gibi Tarifi

Fırında Nar Gibi Kızarmış Tavuk Tadı Izgara Eti Gibi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 tane orta boy piliç
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı bal
  • 5 yemek kaşığı yağ
  • Pul biber
  • Kara biber
  • Kekik
  • Baharatları göz kararı koyuyorum siz damak zevkinize göre arttırıp azaltabilirsiniz.

Fırında Nar Gibi Kızarmış Tavuk Tadı Izgara Eti Gibi Tarifi Yapılışı

Arkadaşlar bu tarifin özelliği çok güzel kızarmasıdır. Püf noktasıda bal.
  1. Piliçimizi kendi isteğimize göre doğruyoruz.
  2. Salçamızı ,yağımızı, tuz ,bal ve baharatları ekleyip harmanlıyoruz.
  3. Mümkünse 1 saat bekletip daha sonra 200 derecede 1 saat fırına atıyoruz.
  4. Tadı çok güzel deneyeceklere şimdiden afiyet olsun

Bayat Ekmek Pizzası Tarifi

Bayat Ekmek Pizzası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1-2 adet bayat ekmek
  • 3 adet yumurta
  • 1 çay bardağı su
  • Tuz
  • 4-5 adet mantar
  • 1 adet domates
  • 4-5 adet sivri biber
  • 6-7 dilim pastırma ya da sucuk
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar

Bayat Ekmek Pizzası Tarifi Yapılışı

Merhaba sizlere sofralarınızı şenlendirecek çok pratik nefis haftasını kahvaltılarına hazırlayacağınız bir tarifim var hazırlama ve pişirme süresi ise toplamda 15 dakikayı bile bulmuyor gelelim tarife;
  1. İlk olarak bayat ekmeklerimizi dilimliyoruz, ben çok kalın dilimlemiyorum .
  2. Sonra bir kaba yumurta ,su ve bir çay kaşığı kadar tuzu ekleyip çırpıyoruz.
  3. Dilimlediğimiz ekmekleri önlü arkalı batırıp yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine koyuyoruz .
  4. Üzerine şurasıyla ince dilimlenmiş domates ve biber pastırma kaşar rendesi ve en üste de mantarları ekleyip önceden ısıtılmış 200 derece fırına veriyoruz.
  5. Kaşarlar eriyene kadar pişiriyoruz, anlık kahvaltıya gelen misafire hazırlanacak şipşak bir tarif ve çok lezzetli oluyor beğenmeniz dileğimle güzellikle kalın.

Siyah Beyaz Kek Tarifi

Siyah Beyaz Kek Tarifim İçin Malzemeler

  • 1 bardak yoğurt
  • 3 yumurta
  • 1 bardak sıvı yağ
  • 3 bardak un
  • 1 bardak şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 vanilya
  • 1 tatlı kaşığı kakao

Siyah Beyaz Kek Tarifim Yapılışı

Bismillahirrahmanirrahim
  1. İlk önce yumurtamızı ve şekerimizi köpürene kadar mikserle çırpıyoruz.
  2. Daha sonra yağımızı, yoğurdumuzu ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.
  3. En son unumuzu, kabartma tozu ,vanilyayı ekliyoruz ve kalıbımıza döküyoruz.
  4. Yaklaşık 4 yemek kaşığı kadar harcımızı bırakıp kakao ekliyoruz .
  5. En son onu da ortasına döküyoruz .
  6. 180 derecelik önceden ısıtılmış fırında 30 dk pişiriyoruz .
  7. Bu kadar deneyeceklere şimdiden afiyet olsun

Patatesli Kabak Mücver Tarifi

Patatesli Kabak Mücver Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet orta boy patates
  • 1 adet kabak
  • 1 adet soğan
  • 1 adet yumurta
  • 2 diş sarımsak
  • Bir tutam maydanoz
  • 5 yemek kaşığı (kıvamına bakın) un
  • Tuz, karabiber, kırmızı toz biber
  • Kızartmak için; sıvı yağ

Patatesli Kabak Mücver Tarifi Yapılışı

Herkese selamlar’ Bu tarifi eminim çocuklar da sevecektir.
  1. Sebzeleri rendeleyin, maydanozu ve sarımsağı ufak ufak doğrayın. (ben patatesin suyu sıkmadım isterseniz sıkabilirsiniz de)
  2. Baharatları, unu ve yumurtayı ekleyip güzelce karıştırın.
  3. Yağ ısındıktan sonra kaşık yardımı ile yağın içine katıp üzerini düzleyip şekillendirip kızartalım.
  4. Çıtır seven çok, çiğ seven az kızartsın.
Afiyet şifa olsun

Aşırı, Kabaran, Yumuşak, Pamuk Poğaça (Geceden Hazırla Sabah Kahvaltıya Pişir Ye) Tarifi

Aşırı Kabaran Yumuşak Pamuk Poğaça (Geceden Hazırla Sabah Kahvaltıya Pişir Ye) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı oda ısısında süt
  • 1 su bardağı oda ısısında su
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 kabartma tozu
  • 1 yaş maya
  • 1 paket schmand (200 gr) (tr’dekiker labne)
  • 1. 5 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tepeleme tatlı kaşığı şeker
  • 1 yumurta beyazı
  • Alabildiğince un
İçi için;
  • Peynir, sucuk, kaşar
  • Üstüne ;1 yumurta sarısı

Aşırı Kabaran Yumuşak Pamuk Poğaça (Geceden Hazırla Sabah Kahvaltıya Pişir Ye) Tarifi Yapılışı



  1. Su, sıvı yağ, süt ,maya ,labne ,peyniri ,tuz ,şeker ,yumurta beyazı hepsi çırpılır.
  2. Üstüne unu ve kabartma tozu eklenerek ele yapışmayacak çok yumuşak bir hamur elde edilir. Dinlenmeye bırakılır.
  3. Kabaran hamur geceden içi hazırlanır mandalina büyüklüğünde içleri doldurulur istediğiniz şekil verilerek fırın tepsisine dizilir .
  4. Buzdolabında sabaha kadar bekletilir.
  5. Sabah üstüne yumurta sarısı sürülerek çörek otu susam serpilerek 200 derece fırında üstü kızarana kadar pişirilir.
  6. Benimkiler 27 dakikada pişti siz kontrollü pişirin.
  7. Bu ölçüyle 35 poğaça elde ettim. Sabah kahvaltıya gelecek misafirlerinize geceden hazırlayıp sabaha fırına sürebilirsiniz yada çocuklarınıza beslenme olarak okula katabilirsiniz.

İzmir Bomba Tarifi

İzmir Bomba Tarifi İçin Malzemeler

  • 2, 5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 100 gr tereyağ
  • 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
  • 1/2 (yarım) çay bardağı yoğurt
  • Küçük kavanoz sürülebilir çikolata

İzmir Bomba Tarifi Yapılışı

  1. Hamur yoğrulur. 15-20 dakika buzdolabında dinlendirilir.
  2. Ceviz veya mandalina büyüklüğünde alınır.
  3. İncecik ya elinizde ya da merdaneyle açılır.
  4. 1 tatlı kaşığı çikolata konur. Bohça yapılır.
  5. Önceden Isıtılmış 170°’de fırında on 15 dakika pişirilir. Afiyet olsun